De 6 beste USB-tv-tuners van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste USB-tv-tuners van 2022
De 6 beste USB-tv-tuners van 2022
Anonim

Met de beste USB TV-tuners kun je gratis televisie kijken op je computer! Gooi je televisie weg en kies in plaats daarvan voor tv op je computer of laptop door een tv-tuner te gebruiken. Je kunt onderweg gemakkelijk tv kijken of van kamer naar kamer springen zonder ook maar een seconde van je favoriete programma's te missen.

Als je je nieuwe tv-tuner koopt, weet dan dat ze gratis tv streamen en geen premium-inhoud, maar dat betekent niet dat de opties beperkt zijn. De beste USB-tv-tuners maken van uw computer de ultieme manier om onderweg live tv te kijken.

1: Hauppauge 1191 WinTV-HVR-955Q

Image
Image

De Hauppauge WinTV HD TV-tuner is een van de meest populaire op de markt en biedt een reeks functies om zowel het kijken als opnemen van live-tv gemakkelijk te maken. Beschikbaar voor elke Windows-laptop of desktop, installatie is een fluitje van een cent en de afstemmingssoftware van Hauppauge, bekend als WinTV, is intuïtief en gemakkelijk te navigeren, wat betekent dat het vinden en opnemen van programmering geen leercurve vereist.

Het neemt een programma op met een enkele muisklik en stelt je zelfs in staat een ander programma te bekijken terwijl het eerste programma opneemt. Met HDTV, analoge en QAM kabel-tv-mogelijkheden aan boord, maakt het gebruik van de meegeleverde antenne het ontdekken van kanalen zo eenvoudig als het maar kan. Zodra de installatie is voltooid, kunnen kanalen worden bekeken in een venster voor eenvoudige multitasking of op volledig scherm. En met de meegeleverde WinTV-applicatie kunnen alle opgenomen programma's worden afgespeeld. Ondertussen brengt ATSC HDTV gratis over-the-air digitale tv met een resolutie van 1080i op elk pc-scherm op een van de 1.500 beschikbare tv-stations die in 200 landelijke steden worden uitgezonden.

2: AVerMedia Volar Hybrid Q USB TV-tuner

Image
Image

De AVerMedia AVerTV Volar Hybrid Q USB TV-tuner is een opvallende optie die Windows-computers en Android TV ondersteunt. Compatibel met ClearQAM, analoog, OTA FM-radio en ATSC, de AVerTV is een keuze met veel functies die geen fortuin kost.

Met intelligente functies zoals beeld-in-beeld, slimme kanaalgroepering, timeshift, ondertiteling en een beschikbare elektronische programmagids, heeft de AVerTV alles wat je nodig hebt om traditionele kabel te dupliceren. De uitschuifbare High Gain-antenne is krachtig genoeg om een soepele streaming van digitale tv-kanalen en een sterke FM-radio-ontvangst mogelijk te maken. Door uw analoge apparaten aan te sluiten via een composietkabel of S-Video-ingang, kunt u nog meer video's maken met alternatieve digitale opmaak. Het wordt via USB aangesloten op de pc en voegt DVR-software rechtstreeks toe aan uw Android- en iOS-apparaten met de downloadbare app (geen bestandsconversie vereist). De intuïtieve gebruikersinterface maakt het navigeren door kanalen, het aanpassen van het volume of het selecteren van live-tv een fluitje van een cent.

3: Hauppauge WinTV-DualHD Dual USB 2.0 HD TV-tuner

Image
Image

De Hauppauge WinTV-DualHD USB TV-tuner wordt rechtstreeks aangesloten op de USB-poort van uw Windows-computer en is een geweldige keuze voor kijkers die van meerdere kanalen tegelijk willen genieten. Met de Dual TV kunnen gebruikers één kanaal selecteren om naar te kijken en tegelijkertijd een ander kanaal opnemen (hoewel een andere mogelijkheid is om twee gelijktijdige streams tegelijk open te hebben, dankzij beeld-in-beeld).

Een draagbare tv-antenne voor een betere signaalontvangst is inbegrepen, evenals een afstandsbediening, USB-verlengkabel en een activeringscode voor de WinTV Windows-toepassing. Na installatie kunnen kopers genieten van over-the-air ATSC HDTV, evenals ClearQAM digitale kabel-tv in Full HD-kwaliteit (zelfs op volledig scherm). U kunt ook plannen om digitale programmering op te nemen. Het is compatibel met de zeer populaire Plex Media Server-software, wat betekent dat gebruikers ook shows kunnen uploaden naar Linux- en Android-apparaten, waaronder het NVIDIA Shield.

4: Hauppauge digitale tv-tuner

Image
Image

Hoewel de meeste USB-tv-tuners zich sterk richten op het rechtstreeks aansluiten op een compatibele Windows-machine, is dit Hauppauge-model voor gamers met Xbox One. Met de Hauppauge digitale tv-tuner voor Xbox One kunt u eenvoudig gratis over-the-air rechtstreeks op het Xbox-platform uitzenden, inclusief streaming en zelfs pauzeren van live-tv.

De meegeleverde One Guide-integratie biedt directe toegang tot aankomende programma's, inclusief lokale lijsten. Eenmaal verbonden met de Xbox via USB, ben je klaar om de meegeleverde 10-mijlsbereikantenne in de buurt van een raam te plaatsen. Dat pikt ATSC digitale tv-signalen op en brengt u meer dan 1.500 tv-stations in meer dan 200 steden in de Verenigde Staten. Het is vermeldenswaard dat ATSC-programmering gratis is en geen tv-abonnement vereist.

5: AllAboutAdapters USB Digital ATSC Clear QAM TV-tuner

Image
Image

AllAboutAdapters USB Digital ATSC Clear QAM TV-tuner is een budgetvriendelijke optie voor snoersnijders die op zoek zijn naar een snelle en gemakkelijke manier om aan de slag te gaan met gratis tv-programma's. De op USB gebaseerde ATSC SD/HD TV-tuner biedt connectiviteit met zowel Windows-laptops als desktop-pc's met gratis over-the-air digitale programmering in heel Noord-Amerika.

De meegeleverde ClearQAM-tuner kan niet-versleutelde QAM-kanalen decoderen, lokale zenders, openbare kanalen of privé QAM-kanalen aanbieden. Hoewel de prijs vriendelijk is voor de portemonnee, heeft de tv-tuner nog steeds de mogelijkheid voor ondertiteling, elektronische programmering, pauzeren, terugspoelen, vooruitspoelen en overslaan van commercials. De tv-tuner ondersteunt rechtstreeks de functie voor branden naar schijf en voegt de optie toe om direct in re altime op te nemen of opnames van tevoren te plannen met een output van 1080p Full HD.

Beste voor tablets/telefoons: ATSC Android digitale tv-tuner

Image
Image

De ATSC Android Digital TV-tuner is een zeldzaam ras. Het is gebouwd om te werken met Android-apparaten en verandert ze in stand-alone draagbare tv's. Het kan werken met zowel smartphones als tablets, zolang ze Android 5.1 en nieuwer gebruiken. De tuner wordt aangesloten op een antenne, zodat u tv-uitzendingen op uw apparaat kunt bekijken zonder te betalen voor een streamingdienst. De meegeleverde antenne biedt een solide ontvangst en heeft geen extra voeding of batterij nodig om te werken.

De beste USB TV-tuner is de bekende Hauppauge 1191 WinTV-HVR-955Q (bekijk bij Walmart). Het is een populaire optie die het gemakkelijk maakt om live tv te kijken en op te nemen op elke Windows-laptop of desktop. De installatie is eenvoudig en de WinTV-software is intuïtief en gemakkelijk te navigeren. Een mooie tweede optie is de AVer Media Volar Hybrid Q (bekijk bij Amazon). Het ondersteunt zowel Windows-pc's als Android TV, terwijl het niet erg duur is.

Veelgestelde vragen

FAQ

    Hoe werken USB digitale tv-tuners?

    USB-tv-tuners fungeren als antennes voor uw monitor, pc of laptop, zodat u gratis tv-zenders kunt kijken op apparaten, zelfs als u geen kabelaanbieder heeft. Het proces om het te laten werken is vrij eenvoudig, je hoeft alleen maar een USB-poort aan te sluiten en je kijkt tv voordat je het weet.

    Kun je een USB-tv-tuner gebruiken met een monitor?

    Helaas is het niet mogelijk om een tv-tuner zonder monitor te gebruiken. Een tv-tuner is geen streamingapparaat zoals een Chromecast. Zelfs als je monitor een USB-poort heeft, moet je nog steeds je laptop of pc aansluiten om het te laten werken.

    Welke USB TV-tuners werken met NextPVR?

    NextPVR is een persoonlijk videorecorderprogramma voor Windows, Linux en Mac. Hiermee kunt u live tv kijken en opnemen. Als u hem wilt gebruiken met een USB-tv-tuner, hoeft u deze alleen maar correct te installeren en configureren en vervolgens de tv-tuner van uw keuze te gebruiken. Zolang uw USB-tv-tuner werkt met uw laptop of pc, zou deze goed moeten werken met NextPVR.

Aanbevolen: