De 4 beste USB-C-opladers van 2022

Inhoudsopgave:

De 4 beste USB-C-opladers van 2022
De 4 beste USB-C-opladers van 2022
Anonim

De beste USB-C-opladers herstellen de batterij van uw apparaat snel en efficiënt. Houd bij het zoeken naar uw volgende oplader rekening met betrouwbaarheid, watt en poorten. USB-C-connectoren komen steeds vaker voor, en hoewel het in het begin frustrerend kan zijn om over te schakelen van de standaard USB-poorten die we gewend zijn (ook bekend als USB-A en B), zijn er eigenlijk veel voordelen aan deze nieuw soort verbinding.

USB-C-kabels kunnen zowel stroom als gegevens sneller overdragen dan hun oudere tegenhangers; als je onlangs een upgrade hebt uitgevoerd naar een telefoon met een USB-C-verbinding, is het je misschien opgevallen dat deze sneller oplaadt (of een batterij met een langere levensduur in dezelfde tijd oplaadt). Naarmate deze snellere kabel populairder wordt, kunt u problemen tegenkomen waarbij u een USB-C-kabel en een USB-A-poort hebt zonder enige manier om ze aan te sluiten. Als dat gebeurt, kan een USB-C-adapter helpen om de kloof te overbruggen.

Beste voor laptops: Anker Premium 5-poorts USB Type-C-oplader

Image
Image

Als het gaat om het opladen van een laptop, wil je stroom en dat is precies wat de Anker Premium 5-poorts USB Type-C-oplader op tafel brengt. Met een enkele USB-C-poort voor het voeden van apparaten tot 30 W per keer, zijn er vier extra PowerIQ-poorten die uw apparaten intelligent kunnen opladen tot 2,4 A per poort. Al deze poorten combineren voor het gelijktijdig opladen van maximaal vijf apparaten tegelijk vanaf een enkel stopcontact. Het slimme opladen van Anker via USB heeft aangetoond dat het een MacBook uit 2016 en later kan gebruiken en een lading van 1 tot 100 procent kan leveren in minder dan twee uur. Inbegrepen veiligheidsfuncties helpen bij het detecteren en leveren van overspanningsbeveiliging en temperatuurregeling. Het meet 3,3 x 2,6 x 1,1 inch.

Oplaadsnelheid: 60W | Compatibiliteit: Android en iOS | Poorten: 5

Beste wandoplader: kabel is belangrijk 4-poorts USB-C

Image
Image

Met maar liefst 72 W beschikbaar vermogen is de Cable Matters 4-poorts USB-C-oplader een uitstekende keuze om in een stopcontact te steken en vier apparaten tegelijk van stroom te voorzien. Naast de USB-C-ingang die 60 W totaal vermogen levert, kunnen de drie extra USB-ingangen tot 3 A stroom leveren voor apparaten van 5 V tot 20 V via de 12 W USB-A-oplaadpoorten. Apparaten zoals de iPhone X, iPhone 8, Samsung Galaxy S8 en Nintendo Switch kunnen naast elkaar worden opgeladen met een laptop, waaronder Apple, Lenovo en andere USB-C-vriendelijke fabrikanten.

Beyond power, Cable Matters heeft overstroom-, overspannings- en kortsluitbeveiliging toegevoegd om te voorkomen dat al uw apparaten overladen worden. Met afmetingen van 6,6 x 4,3 x 1,5 inch en een gewicht van 13,3 gram, is het Cable Matters USB-C-model stevig in vergelijking met de vergelijkbare geprijsde concurrentie, maar gezien de prijs-prestatieverhouding is het moeilijk over het hoofd te zien.

Oplaadsnelheid: 72W | Compatibiliteit: Android en iOS | Poorten: 4

Beste powerbank: Anker PowerCore+ 26800 batterijpakket

Image
Image

Hoewel sommige USB-C-opladers rechtstreeks op een muur worden aangesloten, brengen andere de muur naar u toe, zoals het geval is met Anker's PowerCore+ 26800 30W Power Delivery-oplader. Met meer dan 26800 mAh aan stroom aan boord, kan de Anker zeven volledige oplaadcycli leveren aan de meeste smartphones en ten minste twee volledige oplaadbeurten voor iPad en Android-tablets van vergelijkbare grootte. Volgens de tests van onze recensent duurde het ongeveer vier uur om de batterij zelf op te laden met de meegeleverde 30 W USB-wandoplader en USB-C-kabel.

Reisvriendelijk, de PowerCore+ meet een rugzakvriendelijke 6.5 x 3,1 x 0,9 inch groot en weegt 1,3 pond. Gelukkig duurt het opladen van de PowerCore+ niet al te lang, dankzij de 30 W USB-C-wandoplader die de hele batterij in iets meer dan vier uur kan vullen.

Image
Image

Oplaadsnelheid: 45W | Compatibiliteit: Android en iOS | Poorten: 3

"Vanaf nul procent batterijduur, laadde de PowerCore+ 26800 tot 100% op in vier uur leeg, zowel in onze eerste test als in onze acht extra batterijcycli, met slechts tien of vijftien minuten afwijkingen. " - Gannon Burgett, Producttester

Beste compact: Aukey PA-B4 65W USB-C snellader

Image
Image

Aukey is een bekend merk op het gebied van elektronische accessoires en hun opladers hebben een uitstekende reputatie. De PA-B4-wandoplader heeft twee USB-C-poorten voor dubbel opladen - de bovenste poort, die is gemarkeerd met een pictogram van een computer, kan bij zelfstandig gebruik tot 65 W stroom leveren. Dit maakt het een geweldige optie voor grotere apparaten zoals laptops en tablets die anders langzaam kunnen worden opgeladen. Als u twee apparaten tegelijk van stroom moet voorzien, kan het tegelijkertijd 45 W leveren vanaf beide poorten.

Net als andere Aukey-opladers, kan de PA-B4 automatisch het optimale uitgangsvermogen detecteren en aanpassen voor elk apparaat dat u aansluit, en het heeft ingebouwde beveiligingen om oververhitting en overladen te voorkomen. Hij is ook ontworpen om kleiner en lichter te zijn dan de laatste generatie opladers, wat een groot verschil kan maken als je hem elke dag naar school of naar je werk draagt.

Oplaadsnelheid: 65W | Compatibiliteit: Android en iOS | Poorten: 2

Hoewel er niet een enorm verschil is tussen onze topmodellen, zijn we dol op de Anker Premium USB Type-C-oplader voor laptops en de Cable Matters 4-poorts USB-C voor opladen aan de muur.

Over onze vertrouwde experts

Emmeline Kaser heeft jaren in de eCommerce-ruimte doorgebracht en onderzoek gedaan naar de beste nieuwe producten die er zijn met een specialiteit in consumententechnologie. Voordat ze voor Lifewire schreef, werkte ze als redacteur aan hun technische productoverzichten.

Gannon Burgett is gepassioneerd door fotografie en schrijven en brengt zijn decennium aan ervaring op beide gebieden samen om real-world inzichten te geven van iemand die niet alleen over fotografie schrijft, maar ook in het veld bezig is om daadwerkelijk foto's te maken. Hij beoordeelt fotografiegerelateerde producten voor Lifewire, zoals opladers, camera's, printers en meer.

FAQ

    Wat is het verschil tussen USB-A en USB-C?

    Het meest herkenbare verschil tussen de twee USB-standaarden is dat A een rechthoekige connector heeft die slechts in één richting in een poort kan worden gestoken, terwijl de connector van C een plat ovaal is dat volledig omkeerbaar is. Ook zorgt de USB PD-standaard die USB-C ondersteunt voor een veel hoger wattageplafond dan USB-A, wat sneller opladen betekent (C maakt ook snellere gegevensoverdracht mogelijk).

    Gebruiken Apple-apparaten USB-C?

    Apple houdt grotendeels nog vast aan zijn eigen Lightning-standaard, hoewel ze zijn overgestapt op USB-C op de iPad Pro en iPad Air 4. Met een Lightning-naar-USB-C-adapterkabel kun je vrijwel elke recent Apple-apparaat met een van de opladers op onze lijst.

    Zijn alle USB-C-kabels hetzelfde?

    Nee, kabels verschillen zowel qua snelheid en vermogen van gegevensoverdracht als qua protocolondersteuning. Sommige USB-C-kabels ondersteunen alleen de oudere USB 2.0-standaard, terwijl moderne kabels kunnen profiteren van USB 3.2, de nieuwste en snelste standaard (tot 4.0 releases). Sommige kabels kunnen alleen 20V 3A stroom dragen, terwijl andere 20V 5A dragen, voldoende om apparaten zoals laptops en monitoren van stroom te voorzien. Je moet altijd controleren welk type kabel je gebruikt voordat je het op een apparaat aansluit, vooral als het aftermarket is of als je het van een derde partij hebt gekocht.

Waar u op moet letten bij USB-C-opladers

Betrouwbaarheid

De nieuwere USB-C-standaard kan een grotere hoeveelheid elektriciteit leveren dan zijn eerdere tegenhangers. Daarom is het uitermate belangrijk om uw opladers bij een betrouwbare en bekende fabrikant aan te schaffen. Voordelige USB-C-opladers kunnen dure elektronica letterlijk vernietigen. Als je een oplader voor Apple-producten krijgt, zorg er dan voor dat je MiFi-certificering zoekt.

Wattage

Ontdek het benodigde wattage voor het apparaat dat u bezit voordat u een oplader aanschaft. Hoewel de meeste USB-C-opladers geschikt zijn voor smartphones en tablets, moeten degenen die compatibele USB-C-laptops willen opladen ervoor zorgen dat hun oplader voldoende sap heeft voor de klus. Een wattage in het middenbereik ligt rond de 45W, terwijl je aan de hogere kant een output van 72W of meer kunt krijgen. De Power Delivery-standaard (PD) geeft ook het type krachtige apparaten aan dat kan worden ondersteund.

Poorten

Laadt u slechts één apparaat op of wilt u meerdere USB-C-apparaten tegelijk opladen? Sommige opladers bieden de mogelijkheid om meer dan één apparaat tegelijk op te laden, wat een uitstekende functie kan zijn als je niet wilt vastlopen in een reistas vol opladers. Een leuke optie is dat sommige opladers een mix van USB-A- en USB-C-poorten hebben, waardoor je het beste van twee werelden krijgt als het gaat om het opladen van apparaten die mogelijk geen USB-C-poorten hebben.

Aanbevolen: