De 7 beste USB-hubs van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste USB-hubs van 2022
De 7 beste USB-hubs van 2022
Anonim

Alle apparaten met USB-poorten, van desktop-pc's tot gameconsoles, hebben een beperkt aantal poorten. Dat betekent dat u slechts een beperkt aantal randapparatuur, harde schijven en hulpapparaten tegelijk kunt aansluiten. USB-hubs breiden het aantal bruikbare poorten van uw computer uit en bieden extra functies, zoals ondersteuning voor snel opladen.

De beste USB-hubs hebben vier of meer poorten om het totale aantal bruikbare ruimtes uit te breiden. De meeste hubs zijn ontworpen voor gegevensoverdracht en bestandssynchronisatie, maar sommige kunnen ook uw apparaten opladen. Meer capabele USB-hubs hebben extra poorten zoals USB-C of HDMI, en kunnen worden gebruikt om meerdere apparaten aan te sluiten.

Als je je alleen bezighoudt met het opladen van je apparaten, bekijk dan onze lijst met de beste oplaadstations. Lees verder voor de beste USB-hubs.

Beste algemeen: Anker USB 3.0 SuperSpeed 10-poorts USB-gegevenshub

Image
Image

Deze hub van Anker heeft in totaal tien poorten en ze zijn allemaal USB 3.0 en ondersteunen gegevensoverdrachtssnelheden tot 5 Gbps. Dat betekent dat u gegevens tussen apparaten in seconden of minuten kunt overbrengen in plaats van uren. Helderblauwe LED's verlichten de poorten aan de bovenkant van de hub wanneer deze is ingeschakeld en bieden een aantrekkelijke, futuristische gloed.

Een van de tien poorten levert snel opladen, met snelheden tot 2A, terwijl de andere negen elk 0,9A leveren. Een geïntegreerde overspanningsbeveiliging zorgt ervoor dat alle aangesloten apparaten niet worden beschadigd door elektrische problemen. Hot swapping is ook mogelijk, wat betekent dat u apparaten kunt aansluiten en loskoppelen terwijl ze op een computer zijn aangesloten zonder deze opnieuw op te starten of af te sluiten.

De hub wordt geleverd met een 2,6-voet USB 3.0-kabel en een voedingsadapter. Het is gemakkelijk in te stellen, eenvoudig te gebruiken en heeft een minimaal, zij het aantrekkelijk ontwerp.

Image
Image

Interface: USB, DisplayPort, Ethernet, HDMI, USB 3.0 | Aantal poorten: 10 | Gegevensoverdrachtsnelheid: Tot 5Gbps

"De oplaadpoort levert meer stroom dan de andere negen, waardoor het ideaal is voor het opladen van meer stroomvretende apparaten zoals telefoons en tablets." - Jonno Hill, producttester

Meest compact: uni 4-poorts aluminium USB 3.0-hub

Image
Image

Deze ultradunne USB-hub met vier poorten van uni is een van de compactere opties, waardoor hij ideaal is om in een rugzak, handtas of bagage te gooien. Een flexibele, gevlochten nylon kabel is ingebouwd in het apparaat, zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken dat u het achterlaat. Er is een optionele variant beschikbaar, die nog steeds de ingebouwde kabel heeft, maar deze is veel groter met een lengte van 1,20 meter.

Het ondersteunt snelle gegevensoverdracht met snelheden tot 5 Gbps voor het uitbreiden van USB-poorten of het aansluiten van meerdere apparaten. Het ondersteunt ook USB onderweg en gelijktijdige overdrachten via alle poorten. Het is plug-and-play en er zijn geen extra stuurprogramma's nodig voor pc, Mac of bepaalde versies van Linux (2.6.14 of hoger). Een geïntegreerde veiligheidschip biedt bescherming tegen overstroom, overbelasting, overspanning, oververhitting en kortsluiting voor zowel de hub als alle daarop aangesloten apparaten.

De duurzame aluminium schaal rondt de lijst met functies af en biedt ook een strakke uitstraling. Het past bijzonder goed bij aluminium Chromebook- en laptopmodellen, evenals bij de meeste Macbooks.

Interface: USB | Aantal poorten: 4 | Gegevensoverdrachtsnelheid: Tot 5Gbps

“Als je iets draagbaars en betrouwbaars wilt, dat er nog steeds fantastisch uitziet, kun je niet fout gaan met de uni-hub. De nylon gevlochten kabel en veiligheidschip zorgen ervoor dat deze lang meegaat en je apparaten veilig houden.” - Briley Kenney, technisch schrijver

Beste ontwerp: WENTER aangedreven USB 3.0-hub

Image
Image

Deze enorme 11-poorts USB-datahub van Wenter is uniek ontworpen. Alle 11 poorten zijn USB 3.0, maar vier (rood gemarkeerd) ondersteunen snel opladen voor mobiele apparaten tot 2,4 A. Elke poort heeft een bijbehorende aan / uit-schakelaar met een bijpassende LED-indicator. Dat betekent dat u afzonderlijke poorten kunt in- en uitschakelen zonder de stroom naar de hele hub te onderbreken. De LED's zullen flikkeren wanneer gegevensoverdracht plaatsvindt, zodat u kunt zien welke poorten momenteel in gebruik zijn.

Het wordt geleverd met een voedingsadapter en heeft een speciale voeding, wat logisch is gezien het zo groot is. Opgemerkt moet worden dat zowel de stroom- als de hoofd-USB-kabel moeten zijn aangesloten om te kunnen werken.

Het chassis is van plastic, dus hier zijn geen eersteklas materialen gebruikt, maar het is zo groot dat het moeilijk voor te stellen is dat iemand dit ding zonder serieuze kracht zou breken. Het is ongeveer zo groot als uw gemiddelde overspanningsbeveiliging en meet 7,9 x 2,4 x 0,9 inch.

Het is niet echt draagbaar, maar het is zeker een goede optie voor iedereen die een enorme boost nodig heeft in beschikbare USB-poorten. De optie om vier mobiele apparaten tegelijk snel op te laden is superhandig. Bovendien is het plug-and-play compatibel met pc-, Mac- en Linux-systemen.

Interface: USB 3.0 | Aantal poorten: 11 | Gegevensoverdrachtsnelheid: Tot 5Gbps

“De optie om poorten naar believen in en uit te schakelen met een druk op de knop is uiterst handig. Om nog maar te zwijgen van de combinatie van rode en blauwe LED-verlichting ziet er geweldig uit.” - Briley Kenney, technisch schrijver

Meest veelzijdig: Sabrent 4-poorts USB 3.0 datahub

Image
Image

Deze relatief compacte USB 3.0-hub met vier poorten werkt met zowel Mac- als pc-apparaten, maar ondersteunt alleen gegevensoverdracht - niet opladen. Het heeft een ingebouwde USB-kabel van 20 cm lang en biedt behoorlijke wendbaarheid.

Je zult meteen merken dat het beschikt over schitterende blauwe LED-indicatoren voor elke poort, met ook een aan/uit-schakelaar voor elke poort. U kunt afzonderlijke poorten in- of uitschakelen zonder de stroom naar de rest van de hub uit te schakelen. Elke poort ondersteunt snelle gegevensoverdrachten tot 5 Gbps, en het apparaat is zowel plug-and-play als hot-swap-compatibel.

Het chassis is van plastic, geen premium materiaal zoals aluminium, maar het is nog steeds voldoende duurzaam. Het meest opwindende is dat dit model kan worden geüpgraded naar varianten met zeven en tien poorten. Beide grotere modellen hebben een vergelijkbaar ontwerp, met aan / uit-schakelaars voor individuele poorten. Op die manier is deze hub ongelooflijk veelzijdig, omdat je kunt kiezen welke maat het beste bij je behoeften past.

Interface: USB 3.0 Type A | Aantal poorten: 4 | Gegevensoverdrachtsnelheid: Tot 5Gbps

“Deze hub is betaalbaar en voegt vier USB 3.0-hubs toe die overdrachtssnelheden tot 5 Gbps ondersteunen. Het is een goede optie als uw laptop of desktop onvoldoende USB-poorten heeft voor gegevensoverdracht.” - Patrick Hyde, technisch schrijver

Beste budget: Wonkegonke 4-poorts mini USB 3.0-hub

Image
Image

Vergeet de gekke merknaam - deze mini-USB-hub met vier poorten van Wonkegonke is allesbehalve. Wonkegonke heeft er niet zomaar de "mini" -naam op geslagen. Het is slank en ultradraagbaar met een dikte van slechts 0,27 inch. De ingebouwde USB-kabel voegt gemak toe, terwijl de robuuste maar lichte metalen behuizing hem zelfs in de meest rommelige handtassen of rugzakken beschermt. De kabel is ook omgeven door een schadebestendige schaal.

Het heeft een USB 3.0-poort en drie USB 2.0-poorten aan de zijkant. De 3.0-poort kan snelle gegevensoverdrachten tot 5 Gbps aan, maar het is jammer dat er maar één is. Er is geen speciale voeding en het ondersteunt niet opladen.

De afwegingen betekenen dat dit niet het ideale apparaat is voor thuis- of kantooropstellingen, maar het is een goede keuze voor iedereen die constant onderweg is met veel apparaten op sleeptouw.

Interface: USB 2.0, USB 3.0 | Aantal poorten: 4 | Gegevensoverdrachtsnelheid: Tot 5Gbps

“Laat je niet misleiden door de naam van het merk, de Wonkegonke 4-poorts mini USB-hub is een van de beste voor op reis en met een beperkt budget! Gooi het gewoon in je tas en gaan. Bovendien is hij compatibel met bijna alles wat met USB te maken heeft. - Briley Kenney, technisch schrijver

Beste hoge capaciteit: ACASIS 16-poorts USB 3.0 datahub

Image
Image

Als het aantal poorten uw grootste zorg is, is de Acasis 16-poorts USB-hub een van de grootste die u zult vinden. Alle 16 poorten zijn USB 3.0, ze ondersteunen allemaal snel opladen tot 2,1 A en ze ondersteunen allemaal snelle gegevensoverdrachten tot 5 Gbps. Geen compromissen, geen poorten achtergelaten - alleen volledige functionaliteit over het hele apparaat. Er zijn ook varianten met zeven en tien poorten als je iets kleiners wilt.

Dit beest is bijna 9 centimeter lang en weegt 1,8 pond. Elke poort heeft een aan / uit-schakelaar en een felblauwe LED-indicator. U kunt poorten afzonderlijk in- en uitschakelen, en het lampje vertelt u wat er is ingeschakeld en wat in gebruik is. Het is plug-and-play compatibel met pc-, Mac- en Linux-systemen. Bovendien heeft het een ingebouwde overspanningsbeveiliging om al uw apparaten en de hub te beschermen tegen elektrische storingen.

Het chassis is van aluminium, dus het is sterk en toch licht van gewicht, en het ziet er ook geweldig uit. Dit is de ultieme hub voor iedereen die meerdere apparaten wil aansluiten of gegevens van meerdere USB-bronnen tegelijk wil overbrengen. Het is vermeldenswaard dat wanneer aangesloten op een computer, er enige verbindingslatentie is voor de poorten met een hoger aantal. Maar de eerste vier poorten zijn snel en responsief.

Interface: USB 3.0 | Aantal poorten: 16 | Gegevensoverdrachtsnelheid: Tot 5 Gbps

“Groter dan dit wordt het niet. Een enorme 16-poorts hub met alle 16 poorten die USB 3.0 en ondersteuning voor snel opladen bieden.” - Briley Kenney, technisch schrijver

Beste voor Apple: CalDigit TS3 Plus

Image
Image

Je kunt er niet omheen dat $ 270 een oogverblindende prijs is om te betalen voor een USB-hub, maar met de CalDigit TS3 Plus krijg je een kwaliteitsniveau dat de stickerschok goedmaakt. Het lijdt geen twijfel dat de TS3 Plus een tool is die is gebouwd voor professionals, en het ruimtegrijze kleurenschema is ontworpen om bij uw Apple-hardware te passen. Het is stevig gebouwd en duidelijk gemaakt om lang mee te gaan.

Met de TS3 Plus kunt u de mogelijkheden van een Thunderbolt 3-verbinding maximaliseren. Het beschikt over twee Thunderbolt 3-poorten, één DisplayPort 1.2-poort, vijf USB 3.1 Type-A-poorten, twee USB 3.1 Type-C-poorten, een SD-kaartlezer (SD 4.0 UHS-II), een Digital Optical Audio (S/PDIF)-poort 1x Gigabit, Ethernet, een analoge audio-ingang en een analoge audio-uitgang.

Het kan naar twee 4K-schermen (of een enkel 5K-scherm), 10 GB/s USB 3.1 Gen. 2-capaciteit, en het heeft de mogelijkheid om Thunderbolt 3-laptops op te laden met een stroomvoorziening van 85 W. Het is ook ontworpen om zowel horizontaal als verticaal te worden gebruikt om beter te passen bij verschillende opstellingen.

Interface: Thunderbolt 3 | Aantal poorten: 15 | Gegevensoverdrachtsnelheid: Tot 10 Gbps

Onze beste algemene keuze is de Anker SuperSpeed USB 3.0 10-poorts hub (bekijk op eBay) omdat deze groot, redelijk geprijsd, goed ontworpen en zeer functioneel is. Het heeft ook een ingebouwde overspanningsbeveiliging om het, en alle aangesloten apparaten, te beschermen tegen elektrische storingen.

Als je iets kleiners wilt, is de uni 4-poorts aluminium USB 3.0-hub (bekijk bij Amazon) de beste keuze. Het is betaalbaar en heeft een slank, duurzaam aluminium chassis en een ingebouwde gevlochten nylon USB-kabel. Je kunt het gewoon in een zak gooien en gaan. Apple-loyalisten willen misschien de HooToo 6-in-1 USB C Hub (bekijken bij Amazon) eens bekijken vanwege de USB-C-stekker en PD-oplaadpoort.

Over onze vertrouwde experts

Andy Zahn woont op het platteland van Zuidwest-Washington en schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Hij bouwt zijn eigen pc's en doet niets liever dan rondneuzen over de nieuwste gadgets.

Briley Kenney woont in de altijd opwindende staat Florida, waar hij werkt als freelance copywriter en technologieliefhebber. Hij is al zijn hele leven in de buurt van computers en elektronica, wat hem veel ervaring en kennis op dit gebied heeft opgeleverd.

Jonno Hill is geobsedeerd door technologie sinds hij zijn eerste computer op de middelbare school bouwde en in januari 2019 begon te schrijven voor Lifewire. Hij is gespecialiseerd in computers en hun randapparatuur, en hij heeft verschillende USB-hubs beoordeeld op deze lijst.

Patrick Hyde woont in Seattle, waar hij werkt als digitale marketeer en freelance copywriter. Hij heeft een baan in de bloeiende technische industrie van Seattle en is een expert in consumentenelektronica, inclusief personal computers en hun randapparatuur.

FAQ

    Zal snel opladen uw apparaten beschadigen?

    Om het simpel te zeggen, snel opladen zal de levensduur van de batterij iets sneller verkorten over een langere periode dan standaard oplaadsnelheden, maar het is verre van de belangrijkste factor als het gaat om de levensduur van de batterij. Dingen als warmte, kou en hoe vaak je oplaadt, hebben een veel groter effect.

    Wat is het verschil tussen USB-A en USB-C?

    De letter na USB geeft het fysieke ontwerp van de poort aan. USB-A zijn de grote, vierkante, meer bekende poorten en USB-C zijn de nieuwere, kleinere ovale poorten die op veel moderne Android-smartphones te vinden zijn. USB-C is in bijna alle opzichten een upgrade ten opzichte van USB-A, maar misschien nog wel het belangrijkste is dat USB-C dubbelzijdig is, wat betekent dat er minder gedoe is om het correct te oriënteren.

    Wat gebeurt er als je een USB 3.0-apparaat aansluit op een USB 2.0-poort?

    De USB-standaard is achterwaarts compatibel, dus USB 3.0 werkt prima met USB 2.0 of zelfs USB 1.1. De oudere USB-standaarden worden beperkt door gegevensoverdrachtsnelheden, dus als u achteruit gaat, zult u zien dat gegevensoverdrachten langer duren. Wanneer u bijvoorbeeld een voor USB 3.0 geschikte harde schijf aansluit op een USB 2.0-poort en een gegevensoverdracht start, ziet u alleen USB 2.0-overdrachtssnelheden tot 480 Mbps in plaats van 5 Gbps. Ze werken prima, maar USB 2.0 en lager zijn langzamer.

Image
Image

Waar u op moet letten bij een USB-hub

Aantal poorten

Er is geen ideaal aantal - het hangt er gewoon van af wat je zoekt. Als je iets lichts en draagbaars wilt, dan wil je iets kiezen met minder poorten, waarbij je de hoeveelheid opoffert. Als u iets met veel poorten wilt, kiest u een veel grotere hub, wat ten koste gaat van de draagbaarheid. Meestal hebben de kleinere hubs ongeveer drie of vier poorten, terwijl de grotere wel 16 of meer kunnen hebben.

Veelzijdigheid

Sommige USB-poorten bieden extra functionaliteit, zoals snel opladen, extra poorten en soms extra hardware zoals een SD-kaartlezer. Als je alleen de standaard USB-poorten nodig hebt, maakt het niet uit wat de hub nog meer biedt. Als u echter iets meer veelzijdigheid wilt, overweeg dan enkele van die extra functies.

Image
Image

Compatibiliteit

Bijna alle hubs zijn plug-and-play en hot-swappable. De eerste betekent dat ze op de meeste computers kunnen worden aangesloten en dat u geen stuurprogramma's of software van derden hoeft te installeren. Dit laatste betekent dat u USB-apparaten kunt aansluiten, loskoppelen en verwijderen terwijl de hub op een computer is aangesloten, en zonder het systeem uit te schakelen of opnieuw op te starten. Voor extra compatibiliteit hangt het af van welke poorten en functies beschikbaar zijn. Een USB-C-poort zorgt bijvoorbeeld voor compatibiliteit met Apple-apparaten en andere USB-C-systemen zoals sommige Chromebooks.

Veiligheidsvoorzieningen

Overspanningsbeveiliging, overlaadbeveiliging en overspanningsbeveiliging zijn allemaal belangrijk, vooral wanneer u meerdere apparaten tegelijkertijd op een hub hebt aangesloten. Ze zijn ook belangrijk wanneer u gegevens overdraagt, vooral als u een harde schijf of flashstation hebt aangesloten. Een energiestoot kan de gegevens beschadigen en die schijven verpesten.

Aanbevolen: