Hoe Ghost Typing en False Touch op iPad te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Ghost Typing en False Touch op iPad te repareren
Hoe Ghost Typing en False Touch op iPad te repareren
Anonim

Misschien is het meest bizarre probleem dat je op een iPad kunt tegenkomen, het apparaat dat willekeurig apps typt of start, zonder enige input van jou. Dit gedrag wordt vaak 'spooktypen' of 'valse aanraking' genoemd. Maar maak je geen zorgen. Uw iPad is waarschijnlijk niet in het bezit van een klopgeest en in de meeste gevallen is het probleem eenvoudig op te lossen met een paar snelle stappen voor probleemoplossing.

Deze oplossingen zijn van toepassing op alle iPad-modellen met iPadOS 13 of hoger.

Oorzaken van spooktypen en valse aanraking

Er zijn een paar redenen waarom je iPad een eigen wil kan lijken te ontwikkelen. In zeldzame gevallen kan het apparaat zijn aangetast door malware. De meest voorkomende oorzaken van dit gedrag zijn echter dat het scherm van het apparaat bekrast of vuil is, of dat het apparaat vastloopt met browsegeschiedenis, downloads en dergelijke en een nieuwe start nodig heeft. Hier leest u hoe u uw iPad weer in goede staat kunt krijgen.

Image
Image

Hoe Ghost Typing en False Touch op te lossen

De volgende oplossingen zijn getoond om spookaanrakingen op een iPad op te lossen:

  1. Start de iPad opnieuw op. De eerste stap bij het oplossen van de meeste technische problemen is om het apparaat opnieuw op te starten. Het herstarten van het apparaat is misschien alles wat u hoeft te doen om spooktypen te voorkomen.

  2. Maak het iPad-scherm schoon. Het scherm is ontworpen om aanrakingen te negeren die volgens de iPad niet menselijk zijn, en daarom worden je nagels niet geregistreerd. Het is echter mogelijk dat iets op het scherm de aanraaksensoren van de tablet activeert. Maak het scherm dus zorgvuldig schoon terwijl het apparaat is uitgeschakeld.

    Gebruik een vochtige microvezel- of pluisvrije doek om het scherm schoon te maken. Spuit niets op het iPad-scherm.

  3. Controleer op malware. Wanneer een iPad zelfstandig begint te typen of zelf met een app communiceert, zou je eerste gedachte kunnen zijn dat iemand de controle over de iPad heeft overgenomen. Zo'n overname is zeldzaam, vooral als je je iPad niet hebt gejailbreakt. Apple controleert alle apps die in de App Store zijn ingediend op malware, en hoewel een virus voorbij de waakzaamheid van Apple kan glippen, is het zeldzaam. Toch is het belangrijk om op te passen voor iPad-malware die bedoeld is om u te misleiden om persoonlijke informatie op te geven.

  4. Reset de iPad. Als je de iPad opnieuw hebt opgestart en schoongemaakt en je nog steeds spookachtige aanrakingen ervaart, zet je de iPad terug naar de fabrieksinstellingen. Het kan enkele minuten duren om het resetproces te voltooien. Als het klaar is, stelt u uw iPad in vanaf de back-up die u hebt gemaakt.

    Als je je iPad terugzet naar de fabrieksinstellingen, worden alle gegevens en apps op het apparaat gewist. Maak voor het resetten een back-up van uw iPad zodat u uw gegevens en apps kunt herstellen.

Nog steeds problemen?

Als je de tips in dit artikel hebt geprobeerd, maar je iPad nog steeds problemen ondervindt, heeft deze mogelijk een defect aanraakscherm of slechte sensoren. Ga naar de ondersteuningswebsite van Apple of maak een afspraak met de Apple Genius Bar bij de dichtstbijzijnde Apple Store.

FAQ

    Kan een schermbeschermer spooktypen op iPad veroorzaken?

    Het is mogelijk, maar onwaarschijnlijk. Als de schermbeschermer het vermogen van het scherm om capacitieve aanraking te detecteren verstoort, zou dat kunnen, maar elke schermbeschermer die voor de iPad is gemaakt, zou correct moeten werken.

    Veroorzaakte iPadOS 13.4 het spookaanraakprobleem op mijn iPad?

    Verschillende iPad-gebruikers meldden een ghost-touch-probleem nadat ze waren geüpdatet naar iPadOS 13.4. De meerderheid van hen kon het probleem oplossen door een gedwongen herstart en reset van hun apparaat uit te voeren. Als dat niet helpt en je nog steeds de valse aanrakingen krijgt bij volgende iPadOS-updates, is er mogelijk een hardwareprobleem. Breng de iPad naar de dichtstbijzijnde Apple Store voor een diagnose.

    Hoeveel rekent Apple aan om een iPad-scherm met een spookaanraking te repareren?

    Apple brengt geen kosten in rekening voor het vervangen van een defect scherm als je iPad onder de garantie v alt of als je AppleCare hebt.

Aanbevolen: