De 6 beste ringlampen voor camera's in 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste ringlampen voor camera's in 2022
De 6 beste ringlampen voor camera's in 2022
Anonim

De sleutel tot fantastische foto's? Goede verlichting. Contentmakers gebruiken al jaren ringlichten om er op hun best uit te zien voor vlogs en Instagram-foto's. De beste kunnen je foto's die studioverlichting-look geven met minimale setup.

Een ringlicht is een ring van LED's op een statief of een andere bevestiging. Sommige hebben een bevestiging in het midden voor een smartphone of DSLR, terwijl andere direct rond een cameralens zijn gemonteerd. Ze verspreiden uitgebalanceerd licht dat objecten gelijkmatig verlicht en flatterende portretten creëert zonder ongewenste schaduwen.

Of je nu deelbare foto- en video-inhoud maakt of gewoon je beste beentje voorzet via Zoom, we hebben onderzoek gedaan om de beste ringlampen voor je behoeften te vinden.

Beste algemeen: Neewer 18-inch dimbare SMD LED-ringlicht

Image
Image

Deze veelzijdige ringverlichtingsset van Neewer is geschikt voor de meeste gebruikers en wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om geweldige verlichting te creëren in je foto's en video's. Het is een beetje aan de duurdere kant, maar er zitten nogal wat dingen in de doos. Deze kit bevat het 18-inch ringlicht, een oranje en wit filter (om warmer en meer diffuus licht te creëren), een smartphonehouder, een flitsschoenadapter voor camera's en een Bluetooth-ontvanger zodat je de camerasluiter op afstand kunt bedienen.

Het 18-inch formaat maakt dit een grote ringlamp, en het kan te veel ruimte op je bureau in beslag nemen als je alleen iets wilt gebruiken voor videogesprekken. Maar als je productfoto's maakt of inhoud voor sociale media maakt, maken het verstelbare statief en de twee verschillende houders dit een superveelzijdige optie. Het licht is dimbaar en met de twee filters kun je kiezen tussen koeler en warmer licht, van 3200K tot 5500K.

De meegeleverde telefoonhouder draait 360 graden en heeft een klemontwerp dat eenvoudig kan worden aangepast aan verschillende telefoonformaten. De standaard kwart-inch kogelkop met schroefdraad past op elke camera met een standaard statiefbevestiging, zodat u eenvoudig kunt overschakelen van het opnemen van berichten op sociale media naar het maken van productfoto's van professionele kwaliteit. Als je een bijzonder zware camera hebt, is het statief mogelijk niet stevig genoeg om het stevig te ondersteunen, vooral niet wanneer het tot de volledige lengte is uitgeschoven.

Diameter: 18 inch | Kleurtemperatuur: 3200K tot 5500K | Totaal vermogen: 55W | Connectiviteit: Bluetooth

Beste voor een draagbare studio: Neewer LED RL-12 LED Ring Light 14"

Image
Image

Deze 14-inch ringlamp van Neewer is een draagbaar alternatief voor het grote 18-inch model. Het heeft dezelfde meegeleverde accessoires: een wit-oranje filter, telefoonhouder, camerabevestiging, Bluetooth-ontvanger voor externe sluiterbediening en een verstelbaar statief dat tot 61 inch kan worden uitgeschoven. Maar dit statief kan worden opgevouwen tot 29,5 inch en de hele set wordt geleverd met een draagtas voor eenvoudig transport.

De draagbaarheid maakt dit een uitstekende optie voor makers van inhoud die foto's en video's van verschillende locaties moeten maken. Het kleinere formaat maakt dit ook een meer bureauvriendelijke keuze voor mensen die thuis werken.

Deze lamp heeft een vermogen van 36 W in vergelijking met de 55 W van het grotere model, maar dat is nog steeds voldoende helderheid voor de behoeften van de meeste mensen. Deze ringlamp is net als de 18 inch versie dimbaar en wordt geleverd met zowel witte als oranje filters waarmee je de lichttemperatuur kunt aanpassen. Het extra voordeel is de mogelijkheid om deze ringlamp in een tas te breken wanneer je hem mee wilt nemen of opbergen.

Diameter: 14 inch | Kleurtemperatuur: 5500K | Totaal vermogen: 36W | Connectiviteit: Bluetooth

Beste voor selfies onderweg: Auxiwa Clip-on Selfie Ring Light

Image
Image

Als je op zoek bent naar een manier om je selfies direct te verbeteren, is deze clip-on ringlamp van Auxiwa een goedkope oplossing die gelijkmatige verlichting biedt voor je telefoon of laptopcamera. En er is geen installatie vereist; klem hem op de bovenkant van je telefoon of computer en zet hem aan. De clip is ook opgevuld om krassen op uw apparaat te voorkomen.

Deze ringlamp heeft 36 LED's die in drie helderheidsniveaus kunnen worden ingesteld. Je laadt hem eenvoudig op met de meegeleverde USB-kabel als de batterij leeg is. Je kunt het ook gebruiken met de camera aan de achterkant of de voorkant, maar houd er rekening mee dat het vermogen van 3 W betekent dat het licht niet erg ver werpt en optimaal is voor close-upfoto's. Het onopvallende ontwerp maakt het super draagbaar, maar betekent ook dat het niet over super omvangrijke telefoonhoesjes past.

Diameter: 3 inch | Kleurtemperatuur: 5600K | Totaal vermogen: 3W | Connectiviteit: N.v.t.

“Bijna iedereen kan profiteren van deze betaalbare kleine ringverlichting. Gebruik het niet alleen voor selfies, maar ook om de verlichting van familievideogesprekken, sociale media-foto's of voor het maken van macrofoto's van voedsel, planten of zelfs insecten te verbeteren. - Katie Dundas, technisch schrijver

Beste voor Canon DSLR's: YONGNUO YN-14EX

Image
Image

Ringlichten kunnen handig zijn bij macrofotografie en zorgen voor gelijkmatig licht voor close-uponderwerpen. De YN-14EX van YONGNUO is een op een lens gemonteerde ringflitser die speciaal is ontworpen voor Canon DSLR's. Hij wordt bevestigd aan de flitsschoenadapter van een camera en kan op de lens worden gemonteerd met behulp van de meegeleverde 52-, 58-, 67- en 72-millimeterlensadapters.

Je kunt de twee helften van de ringverlichting afzonderlijk bedienen via het LCD-scherm aan de achterkant. Op compatibele Canons zijn deze instellingen toegankelijk via het menu van de camera. Gebruik beide zijden van de ring voor direct licht, of stel ze in op verschillende sterktes om een gerichte flits te creëren.

De AA-batterijgevoede YN-14EX heeft een paar andere functies die je normaal gesproken zou verwachten van een duurdere ringflitser, inclusief ondersteuning voor standaard PC Sync, die helpt de flitser te activeren wanneer je op de sluiterknop drukt. Je krijgt ook een extern stopcontact voor een kortere oplaadtijd (hoe lang het duurt voordat de flitser weer opstart).

Diameter: Geschikt voor 52 mm, 58 mm, 67 mm, 72 mm Canon-lenzen | Kleurtemperatuur: 5600K | Totaal vermogen: Nvt | Connectiviteit: PC synchrone lijn

Beste voor beautybloggers: Diva Super Nova 18-inch ringlicht

Image
Image

In de wereld van schoonheid en mode is verlichting alles. Of je nu een aspirant-expert op het gebied van Instagram-huidverzorging bent of een gevestigde YouTuber, de Diva Ring Light Super Nova-verlichtingsset heeft de juiste mix van accessoires en functies voor je thuisstudio.

De kit bevat het 18-inch ringlicht, een diffusiedoek, een standaard van 1,8 meter en zowel een zwanenhals als een statiefbevestiging. Zo koppel je hem aan de meegeleverde standaard of aan je eigen statief. Omdat deze ringlamp vrij groot is en ontworpen is voor een camera, is hij het meest geschikt voor studio-opstellingen.

De LED-lampen zijn dimbaar tot 20 procent van hun volledige helderheid. Ze hebben ook een kleurtemperatuur die daglicht nabootst, wat betekent dat je looks levensechte kleuren hebben en niet worden getint door onnatuurlijk koele of warme verlichting. Het meegeleverde diffusiedoek vermindert schaduwen verder voor zacht, flatterend licht in close-up foto's en video. Het is duurder dan veel van de kleinere modellen op deze lijst, maar als je een betrouwbare en hoogwaardige ringverlichting wilt om je schoonheidsinhoud te laten knallen, denken we dat de Diva Super Nova-set de juiste keuze is.

Diameter: 18 inch | Kleurtemperatuur: 5400K | Totaal vermogen: Niet gespecificeerd | Connectiviteit: N.v.t.

Beste voor video: Savage Luminous Pro LED Ring Light Plus

Image
Image

Deze premium ringlamp van Savage is groot, verstelbaar en absoluut stil, waardoor hij zeer geschikt is voor videostudio's. De diameter van 18 inch zorgt voor egaal licht op afstand. Videografen kunnen vanuit de 11,5-inch opening in het midden van de ring fotograferen voor directe verlichting van hun onderwerp. Het licht kan ook voor verschillende situaties worden aangepast.

Met een handige LCD-uitlezing op de achterkant kun je de instellingen in één oogopslag lezen en beheren, en je kunt de instellingen ook wijzigen met de meegeleverde afstandsbediening. Deze functie is vooral handig als u zelf aan het filmen of fotograferen bent. Deze lamp wordt niet geleverd met een eigen standaard, dus je moet apart een statief aanschaffen.

Diameter: 17,5 inch | Kleurtemperatuur: 3200K tot 5500K | Totaal vermogen: 96W | Connectiviteit: Afstandsbediening

Onze eerste keuze is een veelzijdige Neewer 18-inch SMD LED-ringlicht (bekijk bij Amazon), die wordt geleverd met een eigen standaard en montagehulpstukken voor zowel een smartphone als DSLR. Als je iets draagbaars wilt, raden we het Neewer 14-inch RL-12-model (bekijk bij Amazon) van hetzelfde merk aan, dat veel van dezelfde functies biedt en wordt geleverd met een inklapbare standaard en draagtas.

Waar moet je op letten bij een ringlamp

Afmetingen

Let bij het kopen van een ringlamp op de grootte ervan. Je kunt kleine ringlampjes vinden die zijn ontworpen voor smartphones, helemaal tot professionele apparaten met een diameter van enkele meters. Denk bij het bepalen van de grootte na over de ruimtebeperkingen in uw studio. Of, als u vaak reist, is een kleinere, draagbare ringlamp een betere optie.

"Hoewel ze meestal minder krachtig zijn en vaak op batterijen werken, kan een clip-on ringlamp in bijna elke situatie onderweg worden gebruikt. Als eenvoud en een vleugje extra licht belangrijker zijn dan hoog kwaliteit, dit kan zeker de juiste weg zijn." - Nathan Berry, lichtsupervisor van Lensrentals

Duurzaamheid

Hoewel de meeste ringlampen duurzaam zijn, gebruiken sommige modellen een goedkopere constructie dan andere. Let voor de aankoop op de materialen van de ringlamp en de garantie. U wilt er zeker van zijn dat u er een aanschaft die bestand is tegen veelvuldig gebruik en wordt geleverd met een degelijke garantie.

Kleurtemperatuur

Elk ringlicht heeft een kleurtemperatuur. Je kunt het zien met een getal, gevolgd door een K. De K staat voor Kelvin en is een maat voor temperatuur. Als het op licht aankomt, zijn temperaturen boven 5000K meestal koeler wit of blauw, terwijl 5000K en lager meestal warmer zijn. Ter referentie: daglicht heeft de neiging om tussen 5000K en 6200K te vallen. De meeste ringlampen zijn rond de 3000K tot 5000K, maar je kunt de verlichting vaak aanpassen aan je behoeften.

"Kleurtemperaturen in ringlampen zijn belangrijk. Tweekleurige LED-lampen stellen de fotograaf in staat de kleurtemperatuur van een lamp aan te passen aan het bestaande natuurlijke licht op een locatie." - Nathan Berry, lichtsupervisor van Lensrentals

FAQ

    Welke maat ringlamp is het beste?

    De grootte van de ringlamp die je nodig hebt, hangt af van je gebruik. Als je een professionele opstelling voor een studio nodig hebt, kan een 18-inch ringlamp je goed van pas komen. Voor een meer draagbare optie zal een 14-inch ringlicht u niet zo zwaar belasten, terwijl het toch voldoende licht biedt voor uw opname- en videografiebehoeften. Als je alleen een telefoon hebt, zijn er eenvoudige opties voor op de telefoon en op de camera gemonteerde opties.

    Hoe stel ik een ringlicht in?

    Als je ringlamp wordt geleverd met een standaard, pas deze dan aan en positioneer deze naar wens, of plaats een statief. Plaats vervolgens de ringlamp op de standaard of het statief. Afhankelijk van het type ringlamp dat je kiest, kun je eventueel ook je camera of smartphone op de ringlampstandaard monteren. Als je ringlamp compatibel is met een cameralens, laptop of mobiel apparaat, moet je de lamp vastklikken volgens de instructies van de fabrikant. Een laatste stap is om Bluetooth op je telefoon te activeren als je ringlicht wordt geleverd met een Bluetooth-afstandsbediening.

    Hoe zet ik een ringlicht aan?

    Zorg er eerst voor dat u uw ringlicht indien nodig op een stroombron aansluit. Als uw ringlamp op batterijen werkt of moet worden opgeladen, moet u daar eerst voor zorgen. Veel ringlampen gebruiken een schakelaar of een knop om de stroom te regelen. Deze zelfde bediening kan u ook helpen bij het aanpassen van de dim- en verlichtingsinstellingen.

Over onze vertrouwde experts

Emmeline Kaser is een voormalig redacteur van Lifewire's productoverzichten en ze heeft meerdere jaren ervaring met het onderzoeken en schrijven over de beste consumentenproducten die er zijn. Ze is gespecialiseerd in consumententechnologie.

Katie Dundas is een freelance technisch schrijver en journalist. Ze behandelt regelmatig fotografie, camera's en drones. Ze is ook een fervent landschapsfotograaf.

Aanbevolen: