De 7 beste camera-apps voor Android in 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste camera-apps voor Android in 2022
De 7 beste camera-apps voor Android in 2022
Anonim

De nieuwste smartphonecamera's hebben een reeks geavanceerde functies die je normaal gesproken alleen aantreft op stand-alone camera's, maar je bent niet beperkt tot de enige camera die je hebt. Er is een verscheidenheid aan camera-apps beschikbaar die functies bieden die verder gaan dan uw kant-en-klare shooter.

Je gebruikt misschien al Instagram en Snapchat, maar er zijn veel minder bekende Android-apps die je helpen om je beste foto te maken en je stijl te laten zien. De meeste maken het ook gemakkelijk om foto's of video's te delen op sociale media of berichten-apps.

De hier vermelde apps zijn gratis te downloaden, maar hebben in-app-aankopen voor premiumfuncties.

VSCO: het beste voor filters en bewerkingstools

Probeer VSCO by VSCO voor een groot aantal filters en bewerkingstools. De gratis app bevat community-functies, zodat u verbinding kunt maken met en uw afbeeldingen kunt delen met andere leden.

Image
Image

VSCO vereist dat je je aanmeldt met je e-mailadres of telefoonnummer, en je moet een weergavenaam maken. Er is een gratis proefperiode van zeven dagen voor VSCO X ($ 19,99 per jaar) met vroege toegang tot nieuwe functies, exclusieve filters en een reeks geavanceerde tools. Deze app heeft een Editors' Choice award van de Google Play Store.

Wat we leuk vinden

  • Veel geavanceerde tools inbegrepen in de gratis versie.
  • De community is een geweldige plek om ideeën op te doen.

Wat we niet leuk vinden

Het kost wat tijd om te leren hoe je de app gebruikt en toegang krijgt tot tools

Foto-editor door volière: voor het bewerken en verbeteren van foto's

Photo Editor van Aviary heeft gratis cosmetische tools, stickers en algemene fotobewerkingstools. In 2014 kocht Adobe de app, zodat u uw Adobe-login kunt gebruiken om toegang te krijgen tot communityfuncties. Je kunt alles aanpassen, van kleurtemperatuur tot kleurbalans, op foto's tekenen en tekst toevoegen en memes maken. (Ga viraal!) De app heeft ook het verwijderen van rode ogen en puistjes en zelfs een hulpmiddel voor het bleken van tanden.

Image
Image

In-app-aankopen bevatten enkele filters en effecten voor 0,99 cent per stuk.

Wat we leuk vinden

  • Heeft een aanzienlijke selectie gratis filters, effecten en stickers.
  • Goedkope in-app aankopen.

Wat we niet leuk vinden

Een collageknop in de app linkt naar een andere Adobe-app

Camera MX: de beste app voor een reeks opnamen

Camera MX (gratis bij in-app aankopen; $ 0.99 - $ 1,99) is een favoriete app die al een tijdje bestaat. Functies omvatten een "schiet het verleden"-functie, die een reeks opnamen opslaat en u vervolgens laat kiezen welke het beste is. Het is een geweldige functie bij het omgaan met actiefoto's of onrustige onderwerpen. De app heeft ook een timer, zodat je je telefoon kunt steunen en groepsfoto's kunt maken.

Image
Image

Wat we leuk vinden:

  • Met de burst-modus kun je je favoriete foto's kiezen.
  • Het wordt geleverd met bewerkingsfuncties en een handvol scènemodi, zoals zonsondergang en sneeuw.

Wat we niet leuk vinden:

Ondersteunt mogelijk geen dual-lens smartphonecamera's

Z-camera: voor selfie-make-overs

Zet je beste selfie naar voren met de Z Camera-app, die een uitgebreide bibliotheek met foto-effecten, stickers, gezichtswisseling, een kapseleditor, make-up, spieropbouw en een editor voor lichaams- en gezichtsvorm heeft. De gratis app heeft ook augmented reality-stickers. In-app-aankopen omvatten twee abonnementsopties: $ 4,99 per maand voor een jaar of $ 9,99 voor een maand. Er is ook een proefperiode van drie dagen waarvan u gratis kunt profiteren.

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Er is een scala aan bewerkingstools en speciale effecten.
  • Fun face swap tool.

Wat we niet leuk vinden

Er is geen andere gratis versie beschikbaar dan de beperkte proefversie

GIF's zijn leuk om te delen, maar ze kunnen vervelend zijn om te maken, vooral als je er een van je afbeeldingen wilt maken.-g.webp

Image
Image

De gratis versie van de app wordt door advertenties ondersteund; voor $2.99 kun je ze verwijderen.

Wat we leuk vinden:

  • Maakt het gemakkelijk om GIF's te maken.
  • Genereuze bewerkingstools.

Wat we niet leuk vinden:

Advertenties kunnen opdringerig zijn

Adobe Photoshop Lightroom CC: het beste voor het maken en bewerken van foto's

De gratis Photoshop Lightroom-app heeft een scala aan bewerkingsfuncties, vergelijkbaar met wat je in de desktop-app vindt. U kunt rechtstreeks vanuit de app beelden opnemen, waaronder RAW, ongecomprimeerde beelden en vooraf ingestelde effecten bekijken. De app heeft een selectie premiumfuncties, van $ 4,99 tot $ 9,99, inclusief AI-aangedreven auto-tagging en de mogelijkheid om bewerkingen uit te voeren met een stylus of je vinger. U hebt ook volledige toegang tot de communityfuncties van Adobe.

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Kan foto's maken en bewerken met geavanceerde tools.
  • RAW-beeldopname geeft u meer bewerkingskracht.

Wat we niet leuk vinden

Misschien overkill voor beginners

FilmoraGo: het beste voor het bewerken van video's

FilmoraGo is een app voor videobewerking die is geoptimaliseerd voor het delen van sociale media en die een Editors' Choice-prijs ontvangt van Google Play. Je kunt je video's bewerken om te voldoen aan de specificaties van Facebook, Google en Instagram, en je uiteindelijke opnamen rechtstreeks op die platforms delen. De app heeft veel van de standaardeffecten die je van een videobewerkingsplatform mag verwachten, inclusief overgangen, filters, overlays, titels en beeld-in-beeld. U kunt ook de videosnelheid wijzigen, bijsnijden en bijsnijden, de afbeelding draaien en verzadiging, contrast, scherpte, kleurtemperatuur en meer aanpassen. Er is ook een Filmora-programma voor desktops.

Image
Image

In-app-aankopen omvatten het verwijderen van het bedrijfslogo uit je video's ($ 1,99) en pakketten met video-overgangen die je kunt toevoegen ($ 1,99 per stuk voor Vogue- en Fashion-pakketten).

Wat we leuk vinden:

  • Heel veel bewerkingstools en effecten.
  • Eenvoudig sociaal delen.
  • Kan betaalde functies bekijken.

Aanbevolen: