De 6 beste 32- tot 39-inch led-/lcd-tv's van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste 32- tot 39-inch led-/lcd-tv's van 2022
De 6 beste 32- tot 39-inch led-/lcd-tv's van 2022
Anonim

Het hebben van een kleinere tv betekent niet dat je geweldige functies of beeldresolutie moet opofferen. We hebben onze topkeuzes van merken als Samsung, TCL en Vizio op een rijtje gezet en tal van extra functies overwogen om u te helpen de juiste tv voor uw huis te kiezen.

Groter betekent niet altijd beter, en veel van de middelgrote tv's op onze lijst bevatten alle geweldige functies van de beste 65-inch tv's (geweldige resolutie, HDR-ondersteuning, geweldige contrastverhoudingen, enz.) maar leveren ze tegen een fractie van de prijs. En naast die essentiële benodigdheden, zijn veel van hen ook boordevol geweldige functies en extra's, dingen zoals ondersteuning voor digitale assistenten (of het nu Alexa, Google Assistant of beide is), ingebouwde streamingplatforms en meer. We hebben de beste sets tussen 32 en 39 inch verzameld om u de hoofdpijn van het scannen van lange, droge specificatiebladen en misleidende marketingteksten te besparen.

Beste algemeen: TCL 32S327 32-inch 1080p Smart TV

Image
Image

Als je op zoek bent naar een kleiner formaat tv die nog steeds een geweldige beeldkwaliteit en slimme functionaliteit levert, bekijk dan de TCL 32S327 32-inch Roku TV. Deze tv is gebouwd rond het Roku-streamingplatform, waardoor je toegang hebt tot duizenden shows en films met apps zoals Netflix, Hulu en Prime Video. Met het vereenvoudigde hubmenu kun je apps, een antenne via de ether, kabel- of satellietdecoder of invoer voor een gameconsole vanaf één plek kiezen, zodat je niet handmatig van invoer hoeft te wisselen of door meerdere menu's moet bladeren.

Het 32-inch scherm geeft je een volledige 1090p HD-resolutie voor geweldige details en kleurverzadiging bij het kijken naar je favoriete programma's en films. Met een verversingssnelheid van 120 Hz wordt bewegingsonscherpte afgevlakt, zodat je nooit een detail mist tijdens het kijken naar sport of intense actiescènes. U kunt uw Amazon Alexa- of Google Assistant-apparaat aansluiten voor handsfree spraakopdrachten. Met drie HDMI-ingangen, een USB-poort, RF-ingang en composiet videopoort heb je tal van manieren om al je media-apparaten en gameconsoles aan te sluiten.

Wil je wat andere opties bekijken? Bekijk onze gids voor de beste smart-tv's.

Beste budget: Toshiba 32-inch 720p Fire TV

Image
Image

Als je met een beperkt budget werkt om een nieuwere kleinformaat-tv of een secundaire eenheid voor een garage, keuken of speelkamer te kopen, is de Toshiba 32-inch Fire TV een uitstekende keuze. Dit apparaat is voorzien van Amazon's Fire TV-platform en ingebouwde Alexa-spraakopdrachttechnologie. Dit betekent dat al je favoriete programma's en films snel en gemakkelijk toegankelijk zijn met de afstandsbediening of handsfree spraakbediening.

De meegeleverde afstandsbediening heeft sneltoetsen voor de Prime Video-, Netflix-, HBO- en Playstation Vue-apps, zodat je er niet in menu's naar hoeft te zoeken. Met automatische updates en nieuwe Alexa-vaardigheden blijft je tv altijd op de hoogte van de nieuwste apps en handsfree bediening. Het scherm biedt 720p HD-resolutie voor geweldig beeld, detail en kleurverzadiging, of je nu tekenfilms, sport of de nieuwste films kijkt. Met drie HDMI-ingangen, een USB-poort, RF-aansluiting en composiet video-ingang sluit je zonder gedoe al je favoriete apparaten en gameconsoles aan. Toshiba ondersteunt deze tv met een garantie van één jaar die fabricagefouten en DOA-eenheden dekt.

Beste toegankelijkheid: Scepter 32-inch Android TV

Image
Image

Toegankelijkheidsopties zijn belangrijk voor iedereen om te kunnen genieten van een familiefilmavond of bingewatch-feestjes met vrienden. De Scepter Android TV biedt een Talk Back-functie die gesproken woord, trillingen en audiosignalen geeft om diegenen te helpen die moeite hebben met het lezen van tekst op het scherm of die audio en tactiele feedback verkiezen tijdens het bladeren door menu's. Het heeft ook Google Assistent-spraakbediening ingebouwd in de afstandsbediening voor handsfree commando's om mensen met een beperkte fijne motoriek te helpen.

Met Chromecast kun je muziek, video's en foto's rechtstreeks vanaf je smartphone of tablet streamen om te delen met familie en vrienden. De tv wordt geleverd met een universele afstandsbediening die verbinding kan maken met compatibele apparaten, zodat u niet met meerdere afstandsbedieningen hoeft te rommelen bij het opzetten van een thuisbioscoopsysteem. Met een verversingssnelheid van 60 Hz en MEMC 120-programmering wordt beweging afgevlakt voor meer detail en helderheid bij het kijken naar sport- en actiescènes.

Beste 4K: Samsung QN32Q50RAFXZA Flat 32" QLED 4K

Image
Image

Als je op zoek bent naar een kleinere tv maar toch alle voordelen van 4K UHD wilt, bekijk dan de Samsung 32-inch Q50. Dit model is gebouwd rond het eigen QLED-paneel van Samsung. Het maakt gebruik van Quantum Dot-technologie om meer dan een miljard kleuren te produceren en geeft u 100 procent kleurvolume wanneer u het onder een hoek bekijkt.

Met 4K UHD-resolutie krijg je vier keer zoveel details als een 1080p standaard HD-televisie, zodat al je favoriete programma's en films echt tot leven komen. Het heeft HDR-ondersteuning voor verbeterd contrast, zodat je nooit een detail mist. Deze tv beschikt over slimme functionaliteit, zodat je streaming-apps kunt downloaden en openen zonder dat je extra apparatuur nodig hebt. Het beschikt ook over de Bixby-spraakbediening van Samsung om u handsfree opdrachten te geven tijdens het zoeken of browsen.

Beste Vizio: Vizio D40F-G9 40-inch Smart TV

Image
Image

De Vizio D40F-G9 40-inch smart-tv is het beste kleinformaatmodel dat het merk te bieden heeft. Dit model beschikt over ingebouwde Wi-Fi-connectiviteit, zodat u al uw favoriete streaming-apps kunt downloaden en gebruiken. Het heeft ook een verbeterde gebruikersinterface die het gemakkelijker maakt om apps te starten en om nieuwe films en shows te ontdekken om met familie en vrienden te bekijken. Het full-array LED-paneel produceert een Full HD 1080p-resolutie en 16.7 miljoen kleuren voor tonnen details en levensechte afbeeldingen.

De dubbele luidsprekers van 8 watt gebruiken DTS Studio Sound-programmering voor heldere, zuivere audio en een meer meeslepende luisterervaring. Met twee HDMI-poorten, een USB-poort, coax-aansluiting en component video-ingang is het instellen van al uw apparaten snel en eenvoudig. De tv maakt gebruik van automatische updates, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste apps en firmware.

Bekijk onze andere keuzes voor de beste Vizio-tv's.

Beste Smart TV: Hisense 32H4F 32-inch Roku TV

Image
Image

Voor degenen die een smart-tv willen kopen maar niet veel ruimte hebben, is de Hisense 32H4F een uitstekende keuze. Dit model heeft het Roku-platform ingebouwd, dus je hebt geen extra apparaten of apparatuur nodig om toegang te krijgen tot je favoriete streaming-apps. Je kunt de Roku-app gebruiken om van je smartphone of tablet een afstandsbediening te maken met spraakopdrachten voor eenvoudiger zoeken en browsen. Met het vereenvoudigde startmenu heb je vanaf één scherm toegang tot je gameconsole, kabel- of satellietdecoder, antenne of apps, zodat je niet door meerdere, onhandige menu's hoeft te gaan om te krijgen wat je wilt.

Als je een Amazon Alexa- of Google Assistant-apparaat hebt, kun je dit op je tv aansluiten voor uitgebreide spraakbediening en slimme thuisnetwerkintegratie. Als je een gamer bent, heeft deze tv een speciale gamemodus die inputlag vermindert en zorgt voor snelle reacties op je controller om je dat extra voordeel te geven dat je nodig hebt om te winnen. Het heeft ook DTS TruSurround-audiotechnologie om een virtuele surround sound-luisterervaring te produceren bij het kijken naar uw favoriete programma's en films.

Voor een geweldige foto in een compact klein pakket, geladen voor beer met een fantastische reeks functies en bonussen, is onze topkeuze de TCL 32S327 (bekijk bij Amazon) een goed idee. Als je daarentegen wat geld wilt besparen, is Toshiba's 32-inch Fire TV (bekijk op EBay) een geweldig alternatief, met ingebouwde ondersteuning voor Alexa en een heleboel streamingplatforms.

Bottom Line

Taylor Clemons recenseert en schrijft al meer dan drie jaar over consumentenelektronica. Ze heeft ook gewerkt in e-commerce productbeheer en heeft uitgebreide ervaring met wat een tv een uitstekende keuze maakt voor home entertainment.

Waar u op moet letten bij een 32- tot 39-inch tv

Televisies met kleinere schermen zijn geweldige secundaire tv's in slaapkamers, kinderspeelkamers en ontspanningsruimtes, en ze zijn ook perfect voor woonkamers en appartementen die aan de kleine kant zijn. Veel merken en fabrikanten bieden geweldige opties voor kleinformaat televisies, met spraakbediening, streamingmogelijkheden en zelfs 4K UHD-resolutie om u de best mogelijke kijkervaring te bieden. Merken als Hisense en TCL gebruiken het Roku-platform om je toegang te geven tot duizenden film- en muziekstreaming-apps zonder dat je extra apparatuur nodig hebt; en met de Roku-app kun je je smartphone of tablet gebruiken als een spraakgestuurde afstandsbediening om gemakkelijker te kunnen browsen. Insignia en Toshiba beschikken over het Amazon FireTV-platform, waarin de virtuele assistent Alexa is ingebouwd, waardoor er geen slimme luidsprekers van derden nodig zijn om spraakbediening te gebruiken. Kleinere merken zoals Scepter bieden niet alleen slimme functies in hun televisies, maar bieden ook tal van toegankelijkheidsopties in hun modellen. Scepter bevat een schermlezer, trillingen en geluidssignalen om slechtziende en blinde gebruikers te helpen bij het navigeren door menu's.

Als de schermresolutie voor u een belangrijke beslissende factor is bij het winkelen voor een nieuwe televisie met een klein scherm, kunt u betaalbare 4K-tv's vinden, evenals modellen met een uitstekende 1080p Full HD-resolutie. Als u een kleine thuisbioscoop wilt opzetten of gewoon al uw afspeelapparaten wilt aansluiten, kunt u tv's selecteren met meerdere HDMI- en USB-ingangen en Bluetooth-connectiviteit voor draadloze audio- en video-instellingen. Wat uw behoeften ook zijn, er is een klein formaat tv die bij uw ruimte past. We zullen de schermresolutie, slimme functies en connectiviteitsopties opsplitsen om u te helpen kiezen welke geschikt is voor uw huis.

Schermresolutie

Schermresolutie kan verwarrend zijn voor klanten die niet technisch onderlegd zijn of niet op de hoogte zijn van de nieuwste trends op het gebied van home entertainment. Simpel gezegd, schermresolutie verwijst naar hoe gedetailleerd het beeld van uw televisie is. Modellen met 4K UHD-panelen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden naarmate de technologie verbeterde en betaalbaarder werd, maar je kunt nog steeds tv's krijgen met 1080p- of 720p-schermen. Er zijn nu zelfs televisies met 8K-schermen, maar die zijn extreem duur en niet verkrijgbaar in kleine schermformaten. Televisies met een 4K-resolutie geven je vier keer de pixels van een 1080p-model, wat betekent dat je meer details op je tv-scherm krijgt. Modellen met 4K-schermen beschikken ook over HDR-technologie (High Dynamic Range), waarmee uw tv shows en films scène voor scène kan analyseren voor optimale kleur, contrast en detaillering om u het best mogelijke beeld te geven.

Dit maakt 4K-televisies het meest geschikt voor het streamen van inhoud, aangezien services zoals Netflix, Hulu en Prime-video nu een reeks UHD-inhoud bieden en uw televisie oudere shows en films in 4K kan opwaarderen voor een betere kijkervaring. Tv's met een resolutie van 1080p of 720p zijn beter voor klanten die ofwel helemaal niet streamen, ofwel slechts zelden streamen en hun entertainment liever van traditionele uitzendmedia ontvangen. Aangezien kabel- en satellietaanbieders en radiozenders niet veel of helemaal geen 4K-opties bieden voor het bekijken van uw favoriete programma's en films; dit betekent dat u niet volledig kunt profiteren van de technologie en mogelijkheden van uw 4K-tv, waardoor u tijd en geld verspilt.

Streaming en slimme functies

Je favoriete programma's en films kunnen streamen is de nieuwe standaard voor home-entertainment geworden. De nieuwste smart-tv's gebruiken bijgewerkte besturingssystemen waarmee u apps zoals Netflix, Hulu of Disney+ kunt downloaden of vooraf kunt laden, zodat u direct uit de doos kunt beginnen met streamen. Dit systeem elimineert de noodzaak voor externe apparatuur om toegang te krijgen tot uw favoriete apps. Zoals we eerder hebben vermeld, gebruiken TCL en Hisense het Roku-platform; hiermee kun je niet alleen media streamen, het maakt ook gebruik van een bijbehorende app voor je smartphone of tablet om je spraakbesturing te geven en een eenvoudigere manier om door films en shows te bladeren. Televisies die het AndroidTV-besturingssysteem gebruiken, hebben meestal native spraakbediening via Google Assistent en stellen je vaak in staat om het scherm van je smartphone of tablet te spiegelen met Chromecast voor meer manieren om video's met vrienden te bekijken.

Merken als LG, Samsung en Sony hebben hun eigen gepatenteerde besturingssystemen die, afhankelijk van de prijsklasse en schermgrootte, je veel meer slimme functies bieden dan hun concurrenten. Samsung-televisies hebben hun eigen virtuele assistent, Bixby, en zijn compatibel met Alexa en Google Home, dus zelfs als je geen aparte slimme luidspreker hebt, krijg je spraakbediening via je tv. Sommige Samsung-modellen hebben ook een galerijmodus die van je tv een kunstgalerij maakt als hij niet wordt gebruikt, zodat hij naadloos in je interieur past. LG-modellen gebruiken AI-ondersteunde beeldtechnologie die op intelligente wijze zowel 4K- als 1080p-inhoud analyseert om u de beste kijkervaring te bieden. Ze gebruiken ook Dolby Atmos-audio om virtueel surround-geluid en 3D-audio te creëren voor geluid van bioscoopkwaliteit. Als je een die-hard Sony-klant bent, hebben hun televisies een speciale beeldmodus voor het bekijken van shows en films op Netflix. Deze beeldmodus past automatisch de kleur en het contrast aan om u dezelfde beeldkwaliteit te geven als een studiokopie van uw favoriete programma's en films. Ze zijn ook compatibel met Apple AirPlay 2 en Chromecast, zodat u de schermen van uw Android- en iOS-apparaat kunt spiegelen.

Connectiviteit

Hoe een televisie verbinding maakt met je afspeelapparaten, is een enorme factor om te overwegen bij het kopen van een nieuwe tv. Nieuwere dvd-, blue-ray- en UHD-dvd-spelers gebruiken HDMI-kabels om verbinding te maken met uw tv, net als moderne gameconsoles. Als je deze apparaten redelijk vaak gebruikt, is het belangrijk om een tv te kiezen met meerdere HDMI-ingangen; veel tv's hebben er minstens vier, zodat je meerdere gameconsoles en dvd-spelers kunt aansluiten. Sommige televisies hebben USB-poorten voor het bekijken van afbeeldingen op externe geheugenopslagapparaten zoals flashdrives en externe harde schijven. Niet alle tv's ondersteunen elk type bestandstype, dus zorg ervoor dat je controleert welke soorten bestanden je tv ondersteunt, zodat je niet wordt geblokkeerd voor het delen van foto's met vrienden. Als je een smart-tv hebt, heb je ingebouwde wifi, zodat je andere slimme apparaten zoals virtuele assistent-luidsprekers en slimme gloeilampen kunt aansluiten om een slim thuisnetwerk op te zetten. Met Wi-Fi kan uw tv ook verbinding maken met internet om een webbrowser te gebruiken, firmware-updates te downloaden en toegang te krijgen tot al uw favoriete apps.

Voor klanten die een thuisbioscoop willen maken, zijn veel smart-tv's voorzien van Bluetooth-connectiviteit voor draadloze audio. Hiermee kun je soundbars, satellietluidsprekers en subwoofers draadloos aansluiten, zodat je een strak ogende audioconfiguratie hebt; dit is ook geweldig voor kleine woonkamers en appartementen waar draden struikelgevaar kunnen veroorzaken en de ruimte rommelig kunnen maken. Met draadloze audio kunt u ook aangepaste luidsprekerconfiguraties maken, zodat u optimaal kunt profiteren van de akoestische kwaliteiten van een kamer. Als je een draadloze hoofdtelefoon hebt, kun je de Bluetooth-verbinding gebruiken om privé te luisteren, zodat je anderen niet stoort terwijl je geniet van je favoriete muziek, films, shows of games. Met Bluetooth kun je ook je mobiele apparaten en laptops op de tv aansluiten voor schermspiegeling.

Aanbevolen: