De 7 beste LED-lichtsets van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste LED-lichtsets van 2022
De 7 beste LED-lichtsets van 2022
Anonim

Vraag het een willekeurige fotograaf en ze zullen je vertellen dat het belangrijkste apparaat dat je kunt kopen de beste LED-verlichtingsset is die je kunt vinden. Eerlijk gezegd is verlichting, afgezien van de camera, de belangrijkste overweging bij fotografie. Of je nu binnen in een studio bent of buiten in de zon, de juiste verlichting maakt of breekt je fotoproject. Binnenverlichting is het gemakkelijkst te regelen, daarom hebben fotografen de juiste lichtset nodig die bij hun behoeften past.

We hebben hier een verscheidenheid aan lichtsets die passen bij allerlei budgetten en situaties. Of je nu een product op een tafelblad fotografeert, of modellen voor een fashion shoot, of zelfs selfies voor het influencerpubliek, wij hebben lampen voor je. Deze lampen zorgen ervoor dat uw foto's goed verlicht blijven en er geweldig uitzien.

Beste algemeen: Neewer 2-pack dimbare tweekleurige 660 LED-lichtset

Image
Image

Onze eerste mededinger is misschien wel de beste keuze omdat hij afkomstig is van een gerenommeerd bedrijf. Neewer maakt allerlei fotografie accessoires die passen bij alle budgetten, en de Dimbare Bi-Color 660 LED Video Light set is top. Het heeft eigenlijk alles. Je hebt twee lampen, twee standaards, vier batterijen, een batterijlader, twee stroomadapters en een draagtas. Het enige dat ontbreekt, is iemand die ze daadwerkelijk voor je instelt. Deze lampen werken via batterij of wisselstroom, waardoor ze super draagbaar en veelzijdig zijn.

Het enige vraagteken bij deze opstelling zit in de knop die het licht met de standaard verbindt. Knoppen zijn een beetje een achilleshiel voor Neewer-apparatuur, omdat ze niet de beste zijn. Sommige gebruikers meldden dat het gebruik van een eenvoudige zeskantbout een goede oplossing is; uw kilometerstand kan natuurlijk variëren. Maar over het algemeen is dit een geweldige deal voor twee veelzijdige lampen die je fotografiegame behoorlijk kunnen verbeteren.

Lights/Helderheid: 660 LED-lampen | Kleurtemperatuurbereik: 3200K tot 5600K | Voedingsopties: AC-adapter of batterij | Verstelbaar: Ja

Beste budget: GVM 2-pack LED-videoverlichtingskit met app-bediening

Image
Image

Deze opstelling is een goede tweede in onze topkeuze voor verlichtingsinstallaties. Great Video Maker (GVM) heeft niet alleen de toepasselijke naam - u krijgt twee heldere, variabele controlelampjes, standaards, softwarefilters en meer. De lampen zijn ook erg slank. Een van de leukere aspecten van deze lichte rig is dat hij app-gestuurd is. Hoewel de bedieningselementen aan de achterkant van de lampen gemakkelijk te gebruiken zijn, kunt u ze via de app bedienen om uw scène gemakkelijker op afstand in te stellen.

Je kunt de helderheid en temperatuur van het licht regelen om precies de foto te maken die je zoekt. De kleurtemperatuur gaat van 2300K tot 6800K, wat betekent dat je precies de juiste verlichting kunt vinden voor jouw omstandigheden. De lampen kunnen op batterijen werken, maar batterijen worden niet meegeleverd, wat teleurstellend is. Je krijgt wel AC-adapters voor de lichten, maar we zouden graag zien dat er vanaf de sprong meer draagbaarheid werd ingebouwd.

Lights/Helderheid: 480 LED-kralen | Kleurtemperatuurbereik: 2300K tot 6800K | Voedingsopties: AC-adapter of batterij | Verstelbaar: Ja

Beste voor studiowerk: Ikan IB508 3-punts LED Studio Light Kit

Image
Image

Als je voornamelijk in een studio fotografeert, dan is de Ikan IB508-lichtset misschien iets voor jou. De lichten worden bediend met een knop en uitlezing op de achterkant, die moeilijk te zien is in direct zonlicht. Daarom krijgt deze lichtset onze aanbeveling voor binnen studiowerk. Dit is een driedelige set met een vaste kleurtemperatuur van 5600K. Dat is goed voor de meeste fotografie en als je de kleur wilt veranderen, kun je een van de twee meegeleverde filters gebruiken. Het eerste filter verandert het licht in ongeveer 300K, terwijl het andere het licht verzacht bij 5600K, dus het is niet zo intens.

De kit wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, inclusief standaards, batterijen, opladers en een draagtas. Hij is zeer licht van gewicht, wat betekent dat hij klaar is om met u het veld in te gaan, maar hij is meer geschikt voor binnenwerk. Toch kunnen fotografen dat soort veelzijdigheid waarderen wanneer ze op locatie moeten gaan om foto's te maken.

Lights/Helderheid: 508 LED-kralen | Kleurtemperatuurbereik: 3200-5600K (300K) | Voedingsopties: Batterij | Verstelbaar: Ja

Beste voor zachte verlichting: Ikan LB10 3-punts LED-lichtset met zacht paneel

Image
Image

Als je op zoek bent naar de beste zachtlichtverlichting die er is, zoek dan niet verder dan de Ikan Lyra 1 x 1 LED-verlichtingsset. Dit is een set van drie verlichting die geweldig is voor uw standaard driepuntsverlichtingssysteem voor een interviewonderwerp of -model. Dit is een veelzijdig systeem dat kan worden ingesteld op 3200K of 5600K met instelbare helderheid. Het wordt allemaal geregeld door een enkele grote knop die schakelt tussen helderheid en temperatuur. Dit maakt het gemakkelijk te vinden wanneer het op een standaard staat en is gemakkelijk te bedienen.

Een belangrijk kenmerk van deze lampen is het montagejuk van 30 graden. Hierdoor kan het licht een beetje loskomen van de standaard en heb je meer bewegingsvrijheid bij het scherpstellen en richten van het licht en de staldeuren. De standaards en koffer zijn inbegrepen in dit pakket, wat goed is omdat het ook een aardige cent kost. Dit zijn ook allemaal 1 x 1 panelen, waardoor ze behoorlijk groot en omvangrijk zijn om mee te reizen. Je zult bij de studio willen blijven als je deze lichten oppikt.

Licht/Helderheid: 900 LED's | Kleurtemperatuurbereik: 3200K tot 5600K | Voedingsopties: Batterij | Verstelbaar: Ja

Beste afstandsbediening met een beperkt budget: VILTROX VL-200 LED-kit

Image
Image

Als je een klein budget hebt, maar een afstandsbediening wilt hebben om je verlichting aan te passen, is het Viltrox VL-200 3-pack lampen een goede deal. Je krijgt drie LED-panelen, stands en stroomadapters in een gemakkelijk toegankelijke draagtas. Een leuke extra accessoire naast de afstandsbediening zijn flitsschoenadapters voor de verlichting. Dit stelt je in staat om een willekeurig aantal andere flitsschoenaccessoires samen met de lichten te gebruiken, inclusief ze rechtstreeks op een camera te monteren.

Helaas, als je een lamp op de camera monteert, moet je apart een batterij kopen, omdat deze lampen niet worden meegeleverd. De lampen worden ook niet geleverd met een diffuser om een zachter licht te krijgen. Toch is er hier een grote waarde en het kan een geweldige mobiele verlichtingsstudio zijn als je onderweg bent. Met de afstandsbediening kunt u naar behoefte een of alle lichten op afstand bedienen, zodat u de scène kunt bekijken terwijl u aanpassingen maakt.

Lights/Helderheid: 192 LED-kralen | Kleurtemperatuurbereik: 3300K tot 5600K | Voedingsopties: Adapter of batterij | Verstelbaar: Ja

Beste voor gebruik op tafel: Emart LED-videolamp

Image
Image

Deze Emart-set van twee LED-lampen is geweldig voor close-upfotografie en tafelfotografie. Je krijgt een complete set met twee lampen, twee standaards en twee kleine tafelstandaards. De lichten zijn niet erg krachtig; je zult er geen kamer mee vullen, maar ze zullen het heel goed doen voor close-up fotografie. Als je een beetje kleur aan je foto's wilt toevoegen, heeft elke lamp vier kleurfilters die je kunt gebruiken om de verlichting aan te passen.

Als je de meegeleverde standaards wilt gebruiken, strekken ze zich uit van 21 inch helemaal tot 54 inch lang. Met een meegeleverde kogelkop kun je de lichten overal richten waar je ze nodig hebt. De lampen worden gevoed via USB, wat betekent dat u ze kunt aansluiten op elke USB-poort of oplader in de muur of zelfs op een draagbare batterij. Voor de prijs is dit een mooie set lampen die je kunnen helpen bij het maken van je productfotografie-spel.

Lights/Helderheid: 66 LED-lampen | Kleurtemperatuurbereik: alleen 5600K | Voedingsopties: USB | Verstelbaar: Ja

Beste voor sociale media: Emart 6'' LED-ringlicht met statief

Image
Image

Als je aan het Instagram- of TikTok-circuit werkt, kijk dan eens naar deze ringlichten van Emart. Ze worden geleverd in een two-pack, dus je kunt de scène echt verlichten. Ringlichten zijn een rage op sociale media, dus als dat je doel is, is dit de juiste tool voor de klus. Je kunt de lampen met de in-line afstandsbediening aanpassen aan een van de drie lichtstanden en 11 helderheidsniveaus.

Het leukste aan deze lampen zijn de standaards, die in de voet van de ringlamp zijn ingebouwd. Drie verende voetjes steken uit de onderkant van de lamp en vormen een mooi klein statief. Je kunt de punten van het statief naar beneden draaien om wat meer hoogte en/of stabiliteit te krijgen. Het is een mooi ontwerp waar we hier fans van zijn, ook al suggereerden sommige recensenten dat de ingebouwde standaard een beetje aan de dunne kant is. Hoewel dat zorgwekkend is, houden we toch van het ontwerp.

Licht/Helderheid: 11 helderheidsniveaus | Kleurtemperatuurbereik: N.v.t. | Voedingsopties: USB | Verstelbaar: Ja

Het is moeilijk om een betere waarde te vinden dan de Neewer 660 LED Light Kit (bekijk bij Amazon). Je hebt twee grote LED-panelen met alle accessoires die je maar kunt wensen. Schuurdeuren, batterijen, stroomadapters, draagtassen en meer komen allemaal in dit leuke kleine pakket. Als je net begint met fotografie of videografie, of als je iets aan je studio wilt toevoegen, is dit een goede keuze.

De GVM LED-videoverlichtingskit (bekijk bij Amazon) is ook een geweldige oplossing voor uw videoverlichtingsbehoeften. Hoewel deze opstelling geen batterijen bevat, kun je via een app verbinding maken met de lampen, zodat je ze vanaf je telefoon kunt bedienen.

Bottom Line

Adam Doud schrijft al bijna tien jaar in de technologieruimte. Als hij de Benefit of the Doud-podcast niet host, speelt hij met de nieuwste telefoons, tablets en laptops. Als hij niet aan het werk is, is hij een fietser, geocacher en brengt hij zoveel mogelijk tijd buiten door.

Waar u op moet letten bij een LED-lichtset

Lichttemperatuur

Lichttemperatuur wordt gemeten in Kelvin. Doorgaans geven fotografen de voorkeur aan lampen in het bereik van 5.600 Kelvin, omdat ze een uiterlijk geven dat lijkt op daglicht. Andere kleurtemperaturen zijn mogelijk, en hun belangrijkste doel is om het uiterlijk van het onderwerp te veranderen voor meer artistieke opnamen. Voor een gevoel van realisme moet je op zoek naar een lamp in het bereik van 5.000 Kelvin. Als je warmere tonen wilt, zoek dan naar lagere Kelvin-temperaturen.

Standaard

Lampen moeten meestal ergens op worden gemonteerd, dus je zult op zoek moeten gaan naar verlichtingsinstallaties met hun eigen standaards. Dit geeft u niet alleen een completere verlichtingsopstelling, maar het maakt uw lampen ook tot een alles-in-één oplossing. Als je al een manier hebt om lampen te monteren, is dit natuurlijk minder belangrijk.

Voeding/Batterij

Je lichten aanzetten is ook heel belangrijk. Hoe uw lampen worden gevoed, bepa alt waar en hoe u ze kunt gebruiken. Batterijen bieden een meer draagbare oplossing, maar zijn natuurlijk beperkt in duur. Lichten op wisselstroom zullen niet zonder stroom komen te zitten, maar je zult natuurlijk beperkter zijn in waar je ze kunt gebruiken.

FAQ

    Waarom heb je verlichting nodig voor fotografie?

    Verlichting is van cruciaal belang voor het maken van geweldige foto's en het maken van video's. Zonder de juiste verlichting kan uw onderwerp te donker of korrelig zijn om te zien. Harde verlichting zoals direct zonlicht is niet beter, omdat het de neiging heeft om de highlights uit te blazen en uw onderwerp overbelicht te laten. Hoogwaardige verlichtingsinstallaties helpen u de juiste balans tussen licht en schaduw te krijgen.

    Wat is de beste manier om verlichting te gebruiken?

    De meest gebruikelijke manier om een onderwerp te belichten is door de driepuntsmethode te gebruiken. Een primair licht, of sleutellicht, wordt in een hoek van 45 graden ten opzichte van uw onderwerp geplaatst, met een secundair vullicht dat 45 graden de andere kant op wordt geplaatst. Een derde, optionele achtergrondverlichting wordt hoog achter het onderwerp geplaatst, vaak tegenover het hoofdlicht. Dit vult de achtergrond achter het onderwerp en geeft een gevoel van diepte.

    Wat betekent tweekleurig?

    Sommige lampen kunnen hun lichttemperatuur wijzigen tussen twee verschillende instellingen, waardoor je meer opties hebt om je onderwerp te verlichten. Tweekleurige lampen schommelen meestal tussen 5.600 Kelvin (vergelijkbaar met daglicht) en 3.200 Kelvin (vergelijkbaar met gloeilampen). Dit is handig omdat het je een ander uiterlijk op je onderwerp kan geven en je licht kan aanpassen aan het licht dat al in de kamer aanwezig is.

Aanbevolen: