De 8 beste wifi-camera's van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste wifi-camera's van 2022
De 8 beste wifi-camera's van 2022
Anonim

De meeste smartphones hebben behoorlijk fatsoenlijke camera's, maar misschien wil je meer vanwege hun fysieke beperkingen. Er zijn nu veel krachtige camera's met hoogontwikkelde Wi-Fi-connectiviteit die de kwaliteit van de foto's die u maakt aanzienlijk kunnen verbeteren. Verbind ze met je smartphone of tablet en je kunt snel en eenvoudig opvallende foto's delen.

Hoewel veel camera's wifi hebben, hebben we opties geselecteerd die je een reden geven om ze bij je te dragen of te gebruiken in plaats van ze gewoon bij je telefoon te houden. Of je nu professioneel ogende afbeeldingen wilt maken en delen of een videoblogger bent, hier zijn onze aanbevelingen voor de beste wifi-camera's.

Beste algemeen: Fujifilm X100V

Image
Image

Het hebben van een camera als aanvulling op je smartphone betekent dat je iets speciaals wilt, iets waardoor je het wilt oppakken en ermee wilt fotograferen. De X100V heeft de aantrekkingskracht van pick-up-and-shoot, evenals de prachtige beelden om zijn unieke en boeiende vintage ontwerp te ondersteunen.

In de kern wordt de X100V aangedreven door een enorme sensor. Deze sensor kan professionele beelden leveren die zijn vastgelegd door zijn 35 mm-equivalente lens (een veelvoorkomend en veelzijdig formaat). De lens heeft een helder diafragma (de hoeveelheid licht die het binnenlaat) dat zorgt voor romige, onscherpe bokeh-effectgebieden en scherpe beelden in slecht verlichte omstandigheden.

We hebben wat hands-on tijd met de X100V doorgebracht en vinden de retro-geïnspireerde bedieningselementen een genot om te gebruiken. We waarderen ook de unieke hybride optische/digitale zoeker in zoekerstijl, waarmee u door de zoeker of het scherm kunt kijken.

Met de X100V zul je net zo enthousiast zijn om foto's te maken als om ze over te zetten naar je telefoon en ze met je vrienden te delen.

Resolutie: 26,1 MP | Sensortype: X-Trans | Max ISO: 12800 | Optische zoom: vaste brandpuntsafstand | Connectiviteit: Wi-Fi, Bluetooth

Beste overall, tweede plaats: ZEISS ZX1

Image
Image

De waarheid is dat de ZEISS ZX1 onze beste keuze zou zijn voor de beste wifi-camera, zo niet voor het extravagante prijskaartje. Je zou een professionele DSLR of spiegelloze camera en een high-end lens kunnen kopen en misschien wat kleingeld overhouden voor dezelfde prijs. De ZX1 zet echter alle anderen te schande op het gebied van connectiviteit.

Met deze camera hoef je geen verbinding te maken met een smartphone of computer om je foto's te delen; u kunt dit rechtstreeks vanaf de camera doen door rechtstreeks verbinding te maken met een Wi-Fi-verbinding met internet. Het heeft Adobe Lightroom-bewerkingssoftware ingebouwd en is een van de meest complete alles-in-één fotografie-oplossingen die er zijn. Sterker nog, hij heeft een full-frame beeldsensor en een ZEISS-lens van topkwaliteit.

Als je het kunt rechtvaardigen om serieus geld te besteden aan een extreem dure camera, is de ZEISS ZX1 een geweldige en unieke fotografie-ervaring.

Resolutie: 37,4 MP | Sensortype: CMOS | Max ISO: 51200 | Optische zoom: vaste brandpuntsafstand | Connectiviteit: Wi-Fi, Bluetooth

Beste waarde: Canon PowerShot G1 X Mark III

Image
Image

Als je een compacte camera wilt met een grote sensor, zoomlens en gewoon een geweldige foto-ervaring met Wi-Fi, dan is de Canon Powershot G1 X Mark III een fantastische optie. Het is nog steeds een beetje prijzig, maar voor je geld krijg je een point-and-shoot camera met de meeste mogelijkheden die je zou verwachten van een instapmodel DSLR of spiegelloze camera.

De sensor in deze camera is vergelijkbaar met onze topkeuze, de Fujifilm X100V, maar de G1 X Mark III is beschikbaar voor slechts ongeveer 75 procent van de kosten. Het is ook flexibeler in zoombereik, met zijn 3x 24-72 mm equivalente lens. De lens op de X100V laat echter meer licht binnen en zorgt voor betere onscherpe achtergronden. Het verslaat de G1 X Mark III in het algemeen, maar deze Canon is zeker geen inferieure optie als je liever wat geld bespaart.

Resolutie: 24,2 MP | Sensortype: CMOS | Max ISO: 25600 | Optische zoom: 24-72mm | Connectiviteit: Wi-Fi, Bluetooth

Beste voor straatfotografie: RICOH GR IIIx

Image
Image

Veel fotografen beschouwen de GR-serie compactcamera's van RICOH als het ultieme gereedschap voor straatfotografie. Deze compactcamera's produceren fantastische beelden en trekken door hun ingetogen uiterlijk geen onnodige aandacht in een drukke straat. De RICOH GR IIIx heeft een grote sensor met hoge resolutie achter een equivalente lens van 40 mm. Dit is een zeer veelzijdige brandpuntsafstand (hoeveel de camera vastlegt) die prachtige foto's van professionele kwaliteit maakt.

Het is een geweldige camera voor elke fotograaf. Het heeft echter een paar nadelen, waaronder een vast scherm dat je niet kunt kantelen om vanuit onhandige hoeken te fotograferen. Het kan ook geen 4K-video opnemen zoals de meeste andere moderne camera's. Hoe dan ook, de Ricoh GR III X is de perfecte camera voor straatfotografen die op zoek zijn naar openhartige beelden.

Resolutie: 24,2 MP | Sensortype: CMOS | Max ISO: 102400 | Optische zoom: vaste brandpuntsafstand | Connectiviteit: Wi-Fi, Bluetooth

Beste superzoom: Nikon COOLPIX P1000

Image
Image

Het is moeilijk te overschatten hoe cool we de optische zoom van deze camera vinden (een lens die beweegt om op onderwerpen scherp te stellen). De P1000 kan fotograferen vanaf een groothoek-equivalent van 24 mm brandpuntsafstand, helemaal tot 3000 mm. Dat betekent dat deze camera maar liefst 125x zoom heeft waarmee je onderwerpen op elke afstand kunt fotograferen alsof ze dichtbij zijn.

Hoewel dit een ongelooflijk veelzijdige camera is met een ongeëvenaard zoombereik, zijn er een paar kanttekeningen naast het omvangrijke formaat. Het is niet goedkoop en de sensor is vergelijkbaar met de grootte van een typische smartphone-camerasensor. Dankzij de kleinere sensor bereikt hij zijn fantastische bereik, wat heel leuk kan zijn, of je nu op reis bent of gewoon naar vogels in je tuin kijkt.

Resolutie: 16,7 MP | Sensortype: CMOS | Max ISO: 6400 | Optische zoom: 125x | Connectiviteit: Wi-Fi, Bluetooth

Ik vond de Nikon COOLPIX P1000 een ongelooflijke camera tijdens het testen en geweldig voor langdurig gebruik vanwege het zoombereik in een relatief klein ontwerp. Hij past niet in je zak, maar is compact in vergelijking met een DSLR of spiegelloze camera. Een enkele batterijlading duurde slechts een paar uur en ging honderden opnamen mee, zelfs indrukwekkende 4K-video's. Mijn tests toonden ook aan dat de P1000 gemakkelijk vast te pakken en te gebruiken is dankzij de talrijke bedieningselementen om de opnamemodus, zoomlens en schakelen tussen automatisch en handmatig scherpstellen aan te passen. Een verborgen hoogtepunt van de P1000 is de ondersteuning voor astrofotografie, de mogelijkheid om de nachtelijke hemel vast te leggen. Ik heb geëxperimenteerd met de speciale maanfotografie-modus van de camera, maar vond de handmatige modus beter voor de meeste nachtopnamen. - Andy Zahn, producttester

Image
Image

Beste voor vloggen: Sony ZV-1-camera

Image
Image

Als je onderweg vlogs (videoblogs) van professionele kwaliteit wilt maken, is de Sony ZV-1 een uitstekende upgrade voor fotograferen met je smartphone. Het is een zeer compact systeem boordevol professionele foto- en videofuncties. De ZV-1-basisbundel is een geweldige camera, zelfs als je niet van plan bent vlogs te maken. De vlogger-accessoirekit wordt echter zijn eigen alles-in-één studio voor het maken van mobiele video's.

Het belangrijkste nadeel hier is de relatief kleine sensor van de camera. Hij is iets groter dan de meeste camerasensoren van smartphones en produceert betere beelden dan je smartphone. Er zijn echter camera's beschikbaar met grotere sensoren voor niet veel meer geld als dat is wat je zoekt. Voor vloggers is de ZV-1 echter onverslaanbaar.

Resolutie: 20,1 MP | Sensortype: CMOS | Max ISO: 25600 | Optische zoom: 24-70mm | Connectiviteit: Wi-Fi, Bluetooth

Beste budget: Panasonic LUMIX DMC-ZS100K

Image
Image

Als binnen een krap budget blijven cruciaal is, is de Panasonic LUMIX DMC-ZS100K een zeer competente en veelzijdige camera die verschillende zinvolle upgrades biedt ten opzichte van de camera in uw smartphone. Hoewel de sensor niet zo veel groter is dan de beeldsensor in je smartphone, verbetert hij toch de beeldkwaliteit.

Belangrijk is dat je een relatief lange superzoom-brandpuntsafstand krijgt met zijn equivalente lens van 25 tot 250 mm bovenop de grotere sensor. Deze opstelling maakt het absoluut ideaal voor op reis, en het biedt je zeker mogelijkheden die op geen enkele smartphone beschikbaar zijn.

Resolutie: 20,1 MP | Sensortype: CMOS | Max ISO: 51200 | Optische zoom: 25-250mm | Connectiviteit: Wi-Fi, Bluetooth

Beste waterdichte: Olympus Tough TG-6

Image
Image

Hoewel veel moderne smartphones tot op zekere hoogte waterbestendig zijn, wil je ze zo min mogelijk onderdompelen. Dat is waar een speciale waterdichte camera een handige hulp wordt voor je wildere avonturen. De Olympus Tough TG-6 is de beste kant-en-klare oplossing voor fotografie onder water en in barre situaties. Je kunt hem redelijk diep onder water dompelen; we hebben het getest in uitdagende omstandigheden tijdens het zwemmen in de oceaan.

Het is ook duurzaam, maar wees niet te nonchalant in het rondslingeren; we hebben gezien dat het wat schade kan oplopen door een korte val op een rots. De kleine sensor levert ook geen foto's die veel beter zijn dan wat je telefoon kan vastleggen, hoewel hij wel een korte optische zoom heeft. Een coole functie is de ongelooflijke supermacro-mogelijkheid, die een aantal geweldige foto's van dichtbij vastlegt. De TG-6 is ook zeer draagbaar (zakformaat) en relatief goedkoop.

Resolutie: 12MP | Sensortype: CMOS | Max ISO: 12800 | Optische zoom: 25-100mm | Connectiviteit: Wi-Fi, Bluetooth

Tussen zijn prachtige retro-esthetiek, de plezierige opname-ervaring die het biedt en de prachtige beelden die het creëert, is de Fujifilm X100V (bekijk bij Amazon) een fantastische camera die zelfs een fervent smartphone-fotograaf zal willen dragen. Als je bereid bent zijn absurd hoge prijskaartje uit te geven, is de ZEISS ZX1 (bekijk bij B&H) ook fantastisch. Het zet alle andere camera's op deze lijst te schande als het gaat om connectiviteit.

Waar moet je op letten bij een wifi-camera

Zoom

Een voordeel dat een Wi-Fi-camera smartphonegebruikers kan bieden, is een groot zoombereik, iets dat je niet vaak aantreft in een smartphone. De Nikon P1000 kan bijvoorbeeld close-ups maken van dieren in het wild en andere objecten op extreme afstand.

Sensorgrootte

Bij het kopen van een Wi-Fi-camera is het belangrijk om te overwegen welke belangrijke voordelen deze biedt in vergelijking met alleen foto's maken met je smartphone. Een grote factor is de sensorgrootte, aangezien de meeste telefooncamera's kleine sensoren hebben. Met dat in gedachten kan het heel logisch zijn om een via Wi-Fi verbonden camera met een grotere sensor mee te nemen die in staat is om betere, professioneler ogende beelden vast te leggen.

Kosten

Wi-Fi-camera's zijn vaak prijzig, en dat komt door hoe goed smartphonecamera's zijn geworden. Een speciale camera moet een aantal serieuze functies bieden om een aanzienlijk voordeel te behalen ten opzichte van een smartphone, wat resulteert in steilere prijskaartjes.

FAQ

    Hebben alle camera's wifi?

    Niet allemaal, maar de meeste wel. Terwijl dit slechts een paar jaar geleden een ongebruikelijke functie was, is wifi-connectiviteit nu bijna alomtegenwoordig, hoewel de kwaliteit van de implementatie ervan nog steeds sterk varieert.

    Kunnen Wi-Fi-camera's worden aangesloten op een computer?

    Als je wifi hebt, hoef je je camera niet aan te sluiten met een kabel of SD-kaart (digitaal geheugen) om je foto's op je computer te krijgen, maar je hebt nog steeds de mogelijkheid. Bijna alle Wi-Fi-camera's hebben SD-kaarten en USB-poorten waarmee u handmatig bestanden naar uw laptop of desktop kunt overbrengen.

    Kunnen Wi-Fi-camera's rechtstreeks verbinding maken met internet?

    Helaas kunnen de meeste camera's niet rechtstreeks verbinding maken met internet; je moet ze verbinden met een computer, tablet of smartphone en foto's van je camera naar dat apparaat downloaden om ze te delen. De uitzondering is de ZEISS ZX1, die een "tussenpersoon"-apparaat overbodig maakt.

Over onze vertrouwde experts

Andy Zahn is een professionele fotograaf, videograaf en schrijver die sinds 2019 bijdraagt aan Lifewire. Andy is een zichzelf beschreven cameranerd met een diepe fascinatie voor beeldtechnologie. Hij heeft in de loop der jaren talloze camera's en fotografische apparaten beoordeeld.

Aanbevolen: