Twitter breidt tests voor upvotes en downvotes uit

Twitter breidt tests voor upvotes en downvotes uit
Twitter breidt tests voor upvotes en downvotes uit
Anonim

Twitter breidt de test uit voor de geplande upvote/downvote-functie, zodat gebruikers kunnen stemmen of ze denken dat een tweet-antwoord relevant is voor de thread.

In eerste instantie uitgerold in juli 2021 en alleen op iOS, zal deze nieuwe testuitbreiding ook web- en Android-platforms omvatten (samen met meer gebruikers in het algemeen). Volgens de oorspronkelijke intentieverklaring van Twitter is de functie bedoeld voor antwoorden op tweets als een manier om te bepalen van welke soorten antwoorden meer of minder moet worden getoond. Het is dus dat gebruikers de gegevens verstrekken om het algoritme te beïnvloeden dat in feite antwoorden zal versterken of verbergen.

Image
Image

Het idee kreeg nogal wat onzekerheid en weerstand toen het voor het eerst werd aangekondigd, waarbij veel gebruikers dachten dat downvotes misbruikt konden worden. Afhankelijk van het gesprek en het algemene publiek kunnen er bijvoorbeeld stemmen worden uitgebracht om stemmen die aansluiten bij de vooroordelen van gebruikers te versterken of te dempen. En hoewel Twitter heeft verklaard dat het "… veel geleerd heeft over de soorten antwoorden die je niet relevant vindt", zijn velen nog steeds bezorgd dat de functie zal worden misbruikt. Of dat het gewoon niet werkt zoals bedoeld.

In de recente aankondigingstweet wees Twitter-gebruiker Wordle Gummidge erop dat "elke keer dat downvoten, al dan niet versluierd, op platforms zijn uitgeprobeerd, ze uitsluitend hebben geleid tot meer zwijgen van gemarginaliseerde stemmen," en vroeg: " waarom denk je dat je implementatie anders zal zijn?"

Peasant Majicus was ook niet zeker van het vermogen van Twitter om op de juiste manier gebruik te maken van de gegevens die door de test werden geleverd, en vroeg: "Heb je iets geleerd over de soorten meldingen die mensen niet willen zien?" gaat verder met te stellen dat "… elke keer dat ik klik op 'Minder vaak zien', het letterlijk niets doet."

Ondanks de uitgebreide tests zijn upvoting en downvoting voorlopig nog steeds alleen beschikbaar voor geselecteerde gebruikers op internet, iOS en Android. Twitter heeft nog geen schatting gegeven van wanneer het voor iedereen beschikbaar zou kunnen zijn.

Aanbevolen: