Discord lanceert nieuwe PS4- en PS5-accountintegratie

Discord lanceert nieuwe PS4- en PS5-accountintegratie
Discord lanceert nieuwe PS4- en PS5-accountintegratie
Anonim

Vanaf vandaag kunnen PS4- en PS5-spelers hun PlayStation Network (PSN)-account verbinden met hun Discord-account en laten zien welke games ze spelen.

Deze nieuwe integratie is vrij beperkt in omvang, aangezien deze langzaam eerst naar gamers in de Verenigde Staten wordt uitgerold. Deze nieuwe integratie is het resultaat van een samenwerking die Sony en Discord in mei 2021 aankondigden, aangezien de twee werken om de twee gemeenschappen met elkaar te verbinden. Hoewel het kleinschalig is, is er misschien meer aan de horizon, waarbij Discord vermeldt dat het ernaar uitkijkt om zijn samenwerking met de gaminggigant voort te zetten.

Image
Image

Deze nieuwe functie zal beschikbaar zijn op elk platform waarop Discord zich bevindt, van Windows-computers tot Android-apparaten. Je kunt verbinding maken met je Discord-account door naar de gebruikersinstellingen van de app te gaan en je aan te melden bij je PSN-account. U kunt ook configureren hoe u informatie wilt weergeven.

Discord vermeldt dat je je PSN-privacy-instelling moet wijzigen in "Iedereen" om aan vrienden te laten zien welke game je speelt. Het is niet bekend wanneer deze integratie naar andere landen zal worden uitgerold, waarbij Discord simpelweg "binnenkort" vermeldt.

Image
Image

Het is ook de moeite waard om erop te wijzen dat Sony Interactive Entertainment een kleine investering heeft gedaan in Discord, dus deze zakelijke relatie gaat waarschijnlijk dieper dan een eenvoudige app-integratie en kan leiden tot nieuwe exclusieve functies.

We weten niet hoe ze van plan zijn uit te breiden, maar als het een indicatie is, is Discord bezig met het bètatesten van een nieuwe functie voor het wisselen van account waarmee gebruikers met meerdere accounts gemakkelijk tussen accounts kunnen schakelen.

Aanbevolen: