Pinterest lanceert augmented reality-previews voor meubels

Pinterest lanceert augmented reality-previews voor meubels
Pinterest lanceert augmented reality-previews voor meubels
Anonim

Pinterest lanceert een nieuwe Try On for Home Decor-functie voor zijn mobiele app waarmee je meubels in je huis kunt bekijken via augmented reality (AR).

Het doel van de functie is om te zien hoe verschillende soorten woondecoratie er bij jou thuis uit zullen zien voordat je ze aanschaft. Pinterest werkt samen met Amerikaanse retailers zoals West Elm en Wayfair om deze AR-preview-mogelijkheid mogelijk te maken.

Image
Image

De functie maakt gebruik van Pinterest Lens, een technologie die normaal gesproken objecten scant en items met vergelijkbare stijlen en ontwerpen in de app laat zien. Voor deze nieuwe functie vindt u een knop in bepaalde productvermeldingen die het AR-voorbeeld weergeeft.

Vanaf daar kun je het AR-meubel in je huis neerzetten en het vanuit verschillende hoeken bekijken om te zien hoe het eruit zal zien in je kamer. Volgens Pinterest zullen meer dan 80.000 meubelstukken bij de lancering een preview hebben via "winkelbare pins", dus niet elk afzonderlijk item op het platform zal deze mogelijkheid hebben.

Image
Image

Try On for Home Decor vindt momenteel zijn weg naar gebruikers in de Verenigde Staten op iOS en Android, met plannen om deze functie wereldwijd uit te breiden. Het is ook niet bekend of Pinterest plannen heeft om Try On uit te breiden naar andere categorieën op het platform.

Dit is niet de eerste keer dat Pinterest zich bezighoudt met augmented reality. Begin 2020 implementeerde het platform Try On for Beauty, waarmee mensen verschillende soorten make-up kunnen uitproberen via dezelfde augmented reality-technologie.

Aanbevolen: