Charter/Spectrum-snelheidstest: een volledige beoordeling & Nauwkeurigheidscontrole

Inhoudsopgave:

Charter/Spectrum-snelheidstest: een volledige beoordeling & Nauwkeurigheidscontrole
Charter/Spectrum-snelheidstest: een volledige beoordeling & Nauwkeurigheidscontrole
Anonim

De Charter Speed Test is een internetsnelheidstest die wordt aangeboden en aanbevolen door Charter, een grote Amerikaanse ISP.

Het testen van uw internetverbinding met de Charter Speed Test is gratis en, hoewel beschikbaar voor iedereen, is waarschijnlijk het beste voorbehouden aan Charter-klanten (meer hierover onderaan de pagina).

Dit is dezelfde internetsnelheidstest voor Spectrum en Time Warner Cable.

Hoe u uw bandbreedte kunt testen met de chartersnelheidstest

Zoals de meeste snelheidstests die er zijn, vereist de test van Charter slechts een klik of tik om te beginnen:

  1. Ga naar spectrum.com en wacht tot dat is geladen.
  2. Selecteer GO in het midden van het scherm.

    Image
    Image
  3. Wacht terwijl beide delen van de test zijn voltooid. Het hele proces zou minder dan een minuut moeten duren.

    Image
    Image

De resultaten van de snelheidstest van het charter lezen

Als alles klaar is, zie je een overzichtsscherm met je download- en uploadbandbreedte (geschreven in Mbps), samen met grafische weergaven van je internetsnelheid in de tijd die nodig was om te testen.

Image
Image

Daaronder ziet u uw IP-adres en ISP, plus de server die tijdens het testen is gebruikt. Als u van plan bent uw Charter-verbinding regelmatig te testen, is het een slim idee om elke test ergens te loggen, vooral als u van plan bent om met Charter te argumenteren over uw te trage hogesnelheidsverbinding.

Hoe de snelheidstest van het charter werkt

Zoals de meeste internetsnelheidstesten die er zijn, werkt Charter door het downloaden en uploaden van stukjes gegevens van specifieke grootte en loggen hoe lang dat duurt. Met wat simpele wiskunde krijg je die Mbps-nummers die de test rapporteert.

Charter's snelheidstest gebruikt OOKLA-software, dezelfde software die de meeste ISP's gebruiken, evenals grote testproviders zoals Speedtest.net.

Het verschil tussen een willekeurige door OOKLA aangedreven test en de Charter Speed Test is dat Charter automatisch verbinding maakt met de dichtstbijzijnde testserver die wordt gehost op het Charter-netwerk. In sommige opzichten betekent dit dat de test niet erg nauwkeurig is, maar nauwkeurigheid bij internetsnelheidstests is sowieso enigszins subjectief.

De nauwkeurigheid van de chartersnelheidstest

Als je de Charter-snelheidstest gebruikt om te zien hoe goed je verbinding is tussen de instellingen van je thuiscomputer en de Charter-servers die je internetservice leveren, dan is deze test daarvoor "nauwkeurig".

Het internet is een complex netwerk van servers, routers en andere apparaten. Elke website of service die u online gebruikt, gebruikt een ander pad van u naar daar en weer terug. Hoe snel elk pad informatie kan verplaatsen, hangt van veel factoren af.

Bekijk hoe je je internetsnelheid kunt testen voor hulp bij het bepalen wat voor soort snelheidstest het beste is op basis van wat je zoekt.

De chartersnelheidstest gebruiken als u geen charterklant bent

Sommige ISP's beperken hun snelheidstests tot klanten op hun eigen netwerk, maar Charter doet dit niet en biedt in wezen een openbare snelheidstest aan op eigen kosten.

Dus, hoewel je deze snelheidstest zeker mag gebruiken om je internetverbinding te benchmarken, is het waarschijnlijk minder nuttig dan testen met de snelheidstest van je eigen ISP.

Aanbevolen: