Gemaskeerde e-mailadressen kunnen inloggegevens ten goede veranderen

Inhoudsopgave:

Gemaskeerde e-mailadressen kunnen inloggegevens ten goede veranderen
Gemaskeerde e-mailadressen kunnen inloggegevens ten goede veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Je e-mailadres maakt net zo goed deel uit van je online identiteit als je telefoonnummer of burgerservicenummer.
  • Fastmail en 1Password hebben de handen ineen geslagen om eenmalige e-mails net zo eenvoudig te maken als eenmalige wachtwoorden.
  • Stop met het gebruik van hetzelfde e-mailadres voor alles.

Image
Image

Gebruik je hetzelfde e-mailadres of een handvol e-mailadressen voor al je communicatie? Je zou daar waarschijnlijk mee moeten stoppen.

Telkens wanneer u een nieuw account aanmaakt voor, nou ja, wat dan ook, u kunt een wachtwoordbeheerder gebruiken om unieke en complexe toegangscodes te maken. Maar waarschijnlijk gebruik je nog steeds voor alles hetzelfde e-mailadres. Zou het niet geweldig zijn als je ook een uniek e-mailadres zou kunnen maken dat bij dat sterke wachtwoord past?

Fastmail en 1Password hebben de handen ineengeslagen om "gemaskeerde" e-mailadressen aan te bieden, en dat is precies dat. U kunt automatisch een nieuw e-mailadres genereren bij het aanmelden, en het wordt automatisch doorgestuurd naar uw normale inbox. Gemaskerde e-mails sluiten aan bij recente, vergelijkbare aanbiedingen van DuckDuckGo en Apple. Worden we eindelijk serieus over e-mailbeveiliging?

"'In-the-know' e-mailmensen gebruiken al jaren gemaskeerde e-mailadressen. Het gemakkelijk te gebruiken is echter wat het toegankelijk maakt ", vertelde Helen Horstmann-Allen, chief operating officer van Fastmail, aan Lifewire via e-mail. "Dat was voor ons zo'n geweldige kans met 1Password. Het e-mailgedeelte was eenvoudig voor ons en door met hen samen te werken, konden we de functie precies daar plaatsen waar je hem het meest nodig hebt - wanneer je je aanmeldt voor een nieuwe service."

Belang van e-mail

Je e-mail is niet alleen een manier om berichten te verzenden en te ontvangen. Het is ook een onderdeel van je identiteit op internet. We beschermen onze wachtwoorden en we weigeren deel te nemen aan Facebook-quizzen die persoonlijke informatie proberen te verzamelen, zoals de meisjesnaam van je moeder, maar we geven hetzelfde e-mailadres aan onze vrienden en familie dat we gebruiken om ons aan te melden voor online accounts.

"Overal dezelfde e-mail gebruiken betekent dat iedereen die je e-mailadres kent de helft kent van de combinatie die je gebruikt om al je online accounts te ontgrendelen", zegt Horstmann-Allen.

Serieus worden

Dit jaar hebben zowel Apple als DuckDuckGo manieren geboden om dit te bestrijden. Met Apple kun je op aanvraag unieke e-mailadressen maken en DuckDuckGo geeft je een duck.com-e-mail die niet wordt gebruikt om je te anonimiseren, maar om trackers die via e-mail zijn verzonden op te schonen voordat de gezuiverde e-mail naar je wordt doorgestuurd.

E-mail is misschien nog steeds totaal onveilig en niet-versleuteld, maar we beginnen het in ieder geval serieus te nemen. Maar waarom nu?

Track and Trouble

Over het algemeen worden we ons steeds meer bewust van online privacykwesties, en met de recente uittocht naar thuiswerken is persoonlijke veiligheidshygiëne nog belangrijker geworden.

"E-mailphishing, gecombineerd met social engineering, is verantwoordelijk voor 60% van alle cyberaanvallen", vertelde Patricia Cerniauskaite, senior public relations-manager van wachtwoordbeheerservice NordPass, via e-mail aan Lifewire. "In vergelijking met het eerste en tweede kwartaal van 2020 zijn de gerichte phishing-pogingen met 400% gestegen. Een dergelijke snelle toename kan worden toegeschreven aan de wereldwijde verschuiving naar werken op afstand, aangezien slechte actoren kansen hebben gezien om te profiteren van externe werknemers die niet zijn beschermd door bedrijfsgrenzen."

Image
Image

Het is een stuk moeilijker om iemand te phishing als ze unieke e-mailadressen gebruiken voor alle accounts. En natuurlijk kunt u spam of ongewenste e-mail verminderen door dat adres gewoon te deactiveren. We kunnen e-mail niet vermijden, maar we kunnen stoppen het zo gemakkelijk te misbruiken.

"Je moet bij de helft van de dingen op internet inloggen om ze te gebruiken, en je hebt een e-mailadres nodig om in te loggen. Als je iedereen hetzelfde e-mailadres geeft, probeer je alles wat je doet met een identiteit, "vertelde Ricardo Signes, chief technology officer van Fastmail, Lifewire via e-mail.

Help jezelf

Om deze nieuwe 1Password- en Fastmail-mashup te gebruiken, moet je eerst je accounts verbinden. Wanneer u zich vervolgens aanmeldt voor een nieuwe service en 1Password gebruikt om een wachtwoord aan te maken, kunt u ook een nieuw e-mailadres maken. Elke e-mail die op dat adres binnenkomt, komt zoals gewoonlijk in uw inbox aan.

'In-the-know' e-mail mensen gebruiken al jaren gemaskeerde e-mailadressen.

Maar hoe ruim je de rotzooi op die je al hebt gemaakt? Het slechte nieuws is dat je dat niet kunt. Het goede nieuws is dat, net als bij het planten van een boom, de op één na beste tijd om te beginnen nu is. Uw oude e-mailadres is waarschijnlijk niet meer te bewaren, maar vanaf nu kunt u het beter doen.

"Het hebben van één e-mailadres voor vrienden en één voor bedrijven gaat een lange weg. Het hebben van één voor elk bedrijf gaat verder", zegt Signes. "Als je al heel lang één adres voor alles gebruikt, is het niet echt mogelijk om het ongedaan te maken, maar opnieuw beginnen is gemakkelijk, vooral als je aliassen kunt gebruiken om zo lang als je wilt e-mail te blijven ontvangen voor je oude adres."

Aanbevolen: