Apple TV 4K 2021 Review: ultrahoge definitie streamen met Siri-bedieningen

Inhoudsopgave:

Apple TV 4K 2021 Review: ultrahoge definitie streamen met Siri-bedieningen
Apple TV 4K 2021 Review: ultrahoge definitie streamen met Siri-bedieningen
Anonim

Bottom Line

De Apple TV 4K van de tweede generatie is de beste streaming-box die je kunt kopen, met een te groot prijskaartje, en hij heeft eindelijk ook een geweldige controller.

Apple Apple TV 4K 2021

Image
Image

Apple heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor hun volledige mening.

De Apple TV 4K 2021 is Cupertino's tweede poging tot een 4K-streamingbox, na een zeer solide inspanning van 2017. Het heeft een krachtigere processor dan de vorige versie van de hardware en heeft een opnieuw ontworpen Siri-afstandsbediening. Het algehele ontwerp van de doos zelf blijft ongewijzigd, net als de tvOS-ervaring, en het is nog steeds de duurste optie in een zee van scherp geprijsde concurrenten. Het biedt ook de beste integratie met het algehele Apple-ecosysteem, inclusief HomeKit-ondersteuning en de optie om je iPhone of iPad te gebruiken om te navigeren en te typen, waardoor het duidelijk is gericht op Apple-zware huishoudens.

Met een hele reeks Apple TV-originelen die de langverwachte tweede seizoenen gaan uitbrengen, pakte ik gretig een tweede generatie Apple TV 4K uit en sloot deze aan op mijn kantoor-tv. In de loop van ongeveer een maand heb ik ongeveer 60 uur besteed aan het testen van bruikbaarheid en prestaties, met speciale aandacht voor de functionaliteit van de opnieuw ontworpen Siri-afstandsbediening. De nieuwe afstandsbediening werd uiteindelijk het hoogtepunt van de ervaring, en het goede nieuws is dat hij achterwaarts compatibel is met zowel de Apple TV 4K uit 2017 als de Apple TV HD.

Wat is er nieuw: snellere processor en een opnieuw ontworpen afstandsbediening

De twee grote veranderingen ten opzichte van de eerste generatie hardware zijn een verbeterde processor en een opnieuw ontworpen afstandsbediening. De algehele ervaring is niet zo anders, maar de nieuwe processor is onmiskenbaar krachtiger en de afstandsbediening is veel bruikbaarder.

De Apple TV 4K 2021 is uitgerust met de krachtige A12 Bionic-processor van Apple, wat een duidelijke verbetering is ten opzichte van de A10X-processor die de eerste generatie van de hardware aandreef. De A12 heeft een iets hogere kloksnelheid, een efficiëntere stroomafhandeling en scoort doorgaans zo'n 10 tot 25 procent hoger in benchmarks.

Image
Image

De nieuwe Siri-afstandsbediening heeft een grote impact op de dagelijkse ervaring van het gebruik van de Apple TV 4K. Het is gebruiksvriendelijker, intuïtiever en ergonomischer, met een langere, dunnere behuizing, nieuwe knopopstelling en een aanraakgevoelig klikpad in plaats van een functieloos touchpad. De afstandsbediening is ook compatibel met de eerste generatie Apple TV 4K en is apart verkrijgbaar.

De Apple TV 4K 2021 is de beste streamingbox die je kunt kopen, maar het is onmogelijk om het feit te negeren dat alternatieven zoals Fire Stick en Roku in dezelfde niche passen en een stuk minder kosten. Je ha alt er meer uit als je een Apple TV-abonnee, HomeKit-gebruiker, iPhone-eigenaar bent en verder bent aangesloten op het Apple-ecosysteem, maar eigenaren van de eerste generatie Apple TV 4K kunnen de upgrade veilig overslaan en gewoon de uitstekende nieuwe Siri-afstandsbediening die achterwaarts compatibel is en apart verkrijgbaar is.

Ontwerp: er is niet veel veranderd ten opzichte van de eerste generatie

De Apple TV 4K 2021 ziet er precies hetzelfde uit als de 2017-versie van de hardware. Apple hield vast aan dezelfde zwarte doos-met-afgeronde hoeken die er al sinds 2010 bestaat. De zijkanten zijn spiegelend, de bovenkant is matzwart versierd met een glanzend zwart Apple TV-logo en de onderkant heeft een beetje een ronde vorm impasse voor grote ventilatieopeningen.

Net als zijn voorganger heeft de Apple TV 4K van de tweede generatie alle aansluitingen aan de achterkant. En net als zijn voorganger zijn die verbindingen vrij schaars. Er is een stroomingang voor de interne voeding, een HDMI-poort die eARC ondersteunt en een ethernetpoort voor bedrade connectiviteit.

Image
Image

De grootste verandering ten opzichte van de vorige generatie zit van binnen verborgen, aangezien de Apple TV 4K 2021 wordt aangedreven door Apple's A12 Bionic-chip. Dit is dezelfde chip die je krijgt in de 2020 iPad en 2019 iPad Air, en het is een beetje krachtiger dan de oude processor. De vorige versie van de hardware voelde al sneller aan dan de meeste andere streamingboxen, en de A12 Bionic-chip helpt om die trend voort te zetten.

Afstandsbediening: Apple heeft geluisterd en geleverd met een verbeterde Siri-afstandsbediening

De Apple TV 4K van de eerste generatie is een behoorlijk stuk hardware, maar de gebruikservaring wordt ernstig belemmerd door de afstandsbediening. De Siri-afstandsbediening van de eerste generatie was een ramp dankzij een te dun profiel dat het moeilijk maakte om comfortabel vast te houden, een extreem gevoelig touchpad en een lay-out van de knoppen die het moeilijk maakte om te zien welk uiteinde dat was zonder ernaar te kijken.

De Siri-afstandsbediening van de tweede generatie die bij de Apple TV 4K 2021 wordt geleverd, zou het sterkste voorbeeld kunnen zijn dat ik ooit heb gezien van een bedrijf dat naar klachten luistert en ze beantwoordt. De behuizing van de afstandsbediening is terug naar het iets grovere profiel van eerdere Apple TV-afstandsbedieningen en is volledig opnieuw ontworpen.

De tweede generatie Siri-afstandsbediening die bij de Apple TV 4K 2021 wordt geleverd, zou het sterkste voorbeeld kunnen zijn dat ik ooit heb gezien van een bedrijf dat naar klachten luistert en ze beantwoordt.

Het touchpad van de Siri-afstandsbediening van de eerste generatie is verdwenen, met een comfortabele cirkelknop en clickpad op zijn plaats. De cirkelknop zorgt voor eenvoudige digitale menunavigatie, terwijl je met het aanraakgevoelige klikpad beperkte aanraakinvoer kunt gebruiken als je dat wilt. Als u dat niet doet, kunt u de aanraakfunctionaliteit uitschakelen en deze gewoon gebruiken als een klikknop om door menu's te navigeren.

De Siri-knop op de eerste Siri-afstandsbediening was ook een veelvoorkomende bron van klachten, omdat het veel te gemakkelijk was om erop te tikken als je per ongeluk naar andere knoppen reikte. De opnieuw ontworpen afstandsbediening plaatst deze belangrijke knop aan de zijkant van de controller. Hij is nog steeds binnen handbereik, maar je duwt er niet per ongeluk op.

Image
Image

De opnieuw ontworpen afstandsbediening heeft een paar andere knoppen die zijn gewijzigd en verplaatst, maar het grootste probleem is de aan / uit-knop. Met deze nieuwe toevoeging kun je de Apple TV 4K in- en uitschakelen, en je kunt hem ook gebruiken om je tv aan en uit te zetten als deze compatibel is.

Configuratieproces: ga snel aan de slag als je andere Apple-apparaten hebt

Als je een iPhone bij de hand hebt, is het installatieproces van de Apple TV 4K buitengewoon eenvoudig en gestroomlijnd. Steek hem in het stopcontact, sluit hem aan op je tv via HDMI, stel je tv in op de juiste ingang en de Apple TV 4K komt tot leven met een taalkeuzescherm.

Ik kwam een beetje een hobbel tegen op het taalkeuzescherm, omdat mijn recensie-eenheid het scherm in het Hindi weergaf, wat ik niet begrijp. Google Lens vertaalde het echter gemakkelijk genoeg, waardoor ik kon annuleren en van taal kon veranderen, en ik ging naar de races. De voordelen van zowel een Pixel-telefoon als een iPhone bij de hand hebben.

Image
Image

Als de taal is ingesteld, vraagt de Apple TV 4K om door te gaan met instellen met een iPhone. Met deze optie kan de Apple TV uw Wi-Fi-netwerkverbindingsgegevens ophalen van uw telefoon via Bluetooth, en het stroomlijnt de rest van het installatieproces.

Zodra je klaar bent met de aanwijzingen op je telefoon, is de Apple TV technisch klaar voor gebruik. In de praktijk wil je misschien het apparaat in kleur balanceren met behulp van je iPhone, al je streaming-apps downloaden en overal inloggen. De Apple TV-app is meteen klaar voor gebruik, maar al het andere vereist handmatige actie.

Streamingprestaties: beter dan dit wordt het niet

De Apple TV 4K van de tweede generatie ondersteunt Wi-Fi 6 en heeft ook een ethernetpoort, beide geweldige opties bij het streamen van Ultra High Definition (UHD)-inhoud in High Dynamic Range (HDR). Deze functies in combinatie met de A12 Bionic-chip resulteren in een pittige, naadloze streaming-ervaring. Apps downloaden en laden snel, menu's en andere elementen van de gebruikersinterface (UI) gaan moeiteloos voorbij en ik heb geen vertraging of buffering ervaren.

Als we naar de onbewerkte cijfers kijken, is de Apple TV 4K 2021 in staat om video weer te geven met een resolutie tot 4K bij 60 frames per seconde. Die UHD-mogelijkheid komt overeen met ondersteuning voor HDR10, Dolby Vision en Hybrid Log Gamma. Er is een probleem bij het schakelen tussen standaard dynamisch bereik (SDR) en HDR-inhoud, maar Apple biedt je meer controle over dat gedrag in de nieuwste versie van tvOS dan vroeger.

De Apple TV 4K van de tweede generatie ondersteunt Wi-Fi 6 en heeft ook een ethernetpoort, beide geweldige opties bij het streamen van UHD-inhoud in HDR. Deze functies in combinatie met de A12 Bionic-chip resulteren in een pittige, naadloze streaming-ervaring.

Ik was onder de indruk van hoe goed Siri presteert op de Apple TV 4K in termen van reactievermogen. Het begint te luisteren zodra je de Siri-knop op de afstandsbediening ingedrukt houdt, en het beantwoordt moeiteloos navigatieverzoeken.

Ik had wat problemen met andere functionaliteit, zoals het vragen om dingen te vinden. Als ik Siri op mijn iMac of iPhone vraag om "Jeremy's AirPods te vinden" resulteert in de zekerheid dat ze in de buurt zijn en een aanbod om ze te pingen, terwijl Siri op de Apple TV hetzelfde verzoek verta alt, onzinnig, als "Zoek Jeremy's iMac-pods" en begint onmiddellijk mijn iMac te pingen. Andere verzoeken, zoals 'download de YouTube-app', werden perfect geparseerd voor een opmerkelijk soepele spraakbesturing.

Software: tvOS biedt een gelikte kijkervaring, maar het leidt je naar de Apple TV-app

De Apple TV 4K 2021 wordt geleverd met dezelfde versie van tvOS die momenteel beschikbaar is op de eerste generatie van de hardware. Het is een gelikte implementatie die er beter uitziet en aanvoelt dan veel van de interfaces van de concurrentie, maar het heeft ook de neiging om je naar de Apple TV-app te duwen. Dat is prima als je een zware gebruiker bent van de Apple TV-app, maar het is slechts een van de tientallen streamingdiensten die ik regelmatig gebruik.

Het tvOS-startscherm bestaat uit een raster van de apps die je hebt geïnstalleerd, plus de App Store en een zoekfunctie. De standaardfunctionaliteit van de startknop op de Siri-afstandsbediening brengt u echter in plaats daarvan naar de Apple TV-app. Je kunt het terugzetten als je wilt of erop vertrouwt dat Apple TV inhoud van je andere apps verzamelt, naast de inhoud die je alleen van Apple TV kunt krijgen. Ik laad liever de daadwerkelijke app die ik wil en schakelde uiteindelijk over op de startknop om het startscherm te openen, dus ik waardeer dat de optie er is.

Bottom Line

Met een adviesprijs van $ 179 voor het 32 GB-model en $ 199 voor het 64 GB-model, is de Apple TV 4K 2021 duidelijk een duur apparaat. Het leeft in een wereld waar je 4K Dolby Vision-streaming kunt krijgen van een concurrent van $ 50 of een standaard HD-streamer voor minder dan $ 30, en dat is een grote kloof om te sluiten. De Apple TV 4K is krachtiger dan die concurrenten, biedt een vlotte streamingervaring en is sterk geïntegreerd met het Apple-ecosysteem, maar geen van deze factoren verandert het feit dat het een erg duur apparaat is.

Apple TV 4K versus Fire TV Stick 4K

De Fire TV Stick 4K biedt felle concurrentie, met een adviesprijs van $ 49,99 en indrukwekkende mogelijkheden. Het is in staat om 4K UHD-video uit te brengen en ondersteunt Dolby Vision. Het heeft ook een Alexa-spraakafstandsbediening die toegang biedt tot de virtuele assistent van Amazon en stembediening mogelijk maakt, op dezelfde manier als de Siri-afstandsbediening voor de Apple TV 4K.

Hoewel de Fire TV Stick 4K dezelfde technische mogelijkheden heeft als de Apple TV 4K en een veel betaalbaarder prijskaartje heeft, is de hardware niet zo krachtig. Dat betekent dat de Apple TV 4K waarschijnlijk een soepelere ervaring zal bieden, met sneller laden van apps en minder problemen bij het streamen.

Het is het beste streamingapparaat, maar het is prijzig

De Apple TV 4K (2021) is de beste streamingbox die je kunt kopen, maar het is onmogelijk om het feit te negeren dat alternatieven zoals Fire Stick en Roku in dezelfde niche passen en een stuk minder kosten. Je ha alt er meer uit als je een Apple TV-abonnee, HomeKit-gebruiker, iPhone-eigenaar bent en verder bent aangesloten op het Apple-ecosysteem, maar eigenaren van de eerste generatie Apple TV 4K kunnen de upgrade veilig overslaan en gewoon de uitstekende nieuwe Siri-afstandsbediening die achterwaarts compatibel is en apart verkrijgbaar is.

Vergelijkbaar product dat we hebben beoordeeld

  • Amazon Fire TV-stick 4K
  • Roku Streaming Stick
  • Chromecast met Google TV

Specs

  • Productnaam Apple TV 4K 2021
  • Product Merk Appel
  • SKU MXGYLL/A
  • Releasedatum april 2021
  • Gewicht 15 oz.
  • Productafmetingen 3,9 x 1,4 x 3,9 inch.
  • Kleur Zwart
  • Prijs $179 tot $199
  • Garantie Een jaar
  • Videoformaten H.264/HEVC SDR-video tot 2160p, 60fps, Main/Main 10-profiel; HEVC Dolby Vision (profiel 5)/HDR10 (hoofd 10-profiel)/HLG tot 2160p, 60fps; H.264 Baseline Profile level 3.0 of lager met AAC-LC-audio tot 160 Kbps per kanaal, 48 kHz, stereogeluid in.m4v-,.mp4- en.mov-bestandsindelingen; MPEG-4-video tot 2,5 Mbps, 640 bij 480 pixels, 30 fps, eenvoudig profiel met AAC-LC-audio tot 160 Kbps, 48 kHz, stereogeluid in.m4v-,.mp4- en.mov-bestandsindelingen
  • Audioformaten HE-AAC (V1), AAC (tot 320 Kbps), beschermde AAC (van iTunes Store), MP3 (tot 320 Kbps), MP3 VBR, Apple Lossless, FLAC, AIFF en WAV; AC-3 (Dolby Digital 5.1), E-AC-3 (Dolby Digital Plus 7.1 surround sound) en Dolby Atmos
  • Voice Remote Functies Bluetooth 5.0, IR, Lightning-connector, oplaadbare batterij, IR en CEC TV-bediening
  • Besturingssysteem tvOS
  • Connectiviteit HDMI 2.1, Wi-Fi 6 w/MIMO, Thread, Gigabit Ethernet, Bluetooth 5.0, IR-ontvanger
  • Resolutie 4K
  • Opslag 32-64GB
  • Processor A12 Bionic-chip
  • Inbegrepen Apple TV 4K, Siri Remote (Gen 2), netsnoer, Verlichting naar USB-kabel
  • Werkt met Apple HomeKit

Aanbevolen: