Lauren Wilson wil vrouwen verbinden met tweedehands luxe mode

Inhoudsopgave:

Lauren Wilson wil vrouwen verbinden met tweedehands luxe mode
Lauren Wilson wil vrouwen verbinden met tweedehands luxe mode
Anonim

Bij het creëren van Dora Maar dacht Lauren Wilson na over het ontwikkelen van een online bestemming waar consumenten rechtstreeks vanuit de kasten van invloedrijke vrouwen kunnen winkelen.

Wilson is de oprichter en CEO van Dora Maar, ontwikkelaar van een e-commerceplatform dat de verkoop van tweedehands luxegoederen organiseert.

Image
Image
Lauren Wilson.

Jackie Martin

Opgericht in mei 2019, stelt het in New York gevestigde Dora Maar consumenten in staat om tweedehands goederen te kopen die zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals ontwerpers, kasten voor influencers, accessoires, tassen, speciale collecties en meer. Het bedrijf heeft een inspectie- en authenticatieproces om ervoor te zorgen dat alle items in de inventaris echte luxe zijn.

"Vertegenwoordiger van de circulaire economie van mode, Dora Maar is een platform voor tweedehands luxemode waar consumenten kunnen winkelen in de kasten van invloedrijke smaakmakers", vertelde Wilson aan Lifewire. "Dora Maar's missie is om de rijke geschiedenis, verhalen en mensen achter de kleding te delen om een meer opzettelijke en duurzame toekomst voor mode te creëren."

Snelle feiten

  • Name: Lauren Wilson
  • Leeftijd: 31
  • Van: Scottsdale, Arizona
  • Random delight: "Het is een beetje geeky, maar ik ben een enorme fan van sci-fi, fantasy [en] actiefilms. Ik noem ze epische verhalen. Over quarantaine, heb ik alle Star Wars-, Lord of the Rings- en Marvel-films opnieuw bekeken."
  • Belangrijkste quote of motto: "Niemand is ooit een succes geworden zonder risico's te nemen. Je moet het moment kunnen herkennen en het zonder uitstel kunnen aangrijpen." – Estée Lauder

Ondergedompeld in luxe wederverkoop

Wilson behaalde een master in kostuumstudies aan de New York University, wat een essentiële rol speelde in haar interesse in mode en de verhalen achter elk stuk. Voordat hij Dora Maar lanceerde, bekleedde Wilson voornamelijk strategische en groeifuncties bij modegiganten zoals Christie's, Moda Operandi en Gucci.

"Ik werd ondergedompeld in de wereld van luxe en e-commerce," zei Wilson. "Ik raakte ook gefascineerd door e-commerce en de krachtige manier waarop het consumenten in contact kon brengen met ongelooflijke mode - en invloedrijke vrouwen - over de hele wereld."

Wilson verliet haar fulltime optreden bij Moda Operandi om Dora Maar fulltime na te jagen, en ze zei dat ze wist dat er geen andere optie was dan Dora Maar te lanceren via een technisch platform.

"Wederverkoop groeit exponentieel sneller dan de traditionele detailhandel, maar aan de luxe kant van het spectrum is er een groot gebrek aan vertrouwen en beheer. Ik had sterk het gevoel dat als ik een platform wilde creëren, het de circulaire economie van mode moest promoten", vertelde Wilson aan Lifewire. "Toen ik het gebouw van Dora Maar benaderde, werd ik geïnspireerd door zowel het probleem als de kans die dit creëerde binnen de ruimte."

Een van de toonaangevende marketingtactieken waar het bedrijf gebruik van heeft gemaakt, is het verkrijgen van een netwerk van influencers. Wilson zei dat ze werd getroffen door gemeenschappen van contentmakers. Toen ze geen centraal platform kon vinden dat makers van inhoud verbindt met de gemeenschap van luxe modeontwerpers, besloot ze er zelf een te ontwikkelen.

Image
Image

"Beïnvloeders spelen een sterke rol in het vermogen van mode om consumenten te inspireren, merkidentiteit vorm te geven en te converteren naar directe verkoop", aldus Wilson. "Onze influencers geven een menselijk element aan kopen, en zonder de kracht om hun winkelpuien te digitaliseren, zou ons concept moeilijk tot leven kunnen worden gebracht."

Opvallen en opdagen

Wilson heeft het team van Dora Maar uitgebreid tot zes fulltime medewerkers met een team van aannemers, stagiaires en freelancers. Terwijl Dora Maar opscha alt naar het volgende groeiniveau, zei Wilson dat ze de technische en operationele teams van het bedrijf wil uitbreiden.

"Als het gaat om het bouwen van een startup, is het team het meest cruciale aspect van succes, en ik ben zo dankbaar voor het samenwerkende team bij Dora Maar. De energie is elke dag voelbaar in onze studioruimte in BK, ' zei Wilson. "En dan te bedenken dat we in de zomer van 2020 zijn begonnen samen te werken in onze studioruimte die op dat moment geen airco had - het is verbazingwekkend om te zien hoe ver we zijn gekomen."

Het aantrekken van durfkapitaal was een van Wilsons belangrijkste leercurves als oprichter, zei ze, en proberen dit als zwarte vrouw te doen, maakt het nog moeilijker. Toen ze opgroeide, pakte Wilson elk tijdschrift in de kiosk, maar ze was ontmoedigd om te zien dat alle modellen er ongeveer hetzelfde uitzagen en niets op haar leken. Ze bracht haar eerste paar jaar in de mode door met proberen op te gaan in de mode voordat ze inzag dat het cruciaal is om op te vallen en op te komen voor minderheden. Wilson moest zelf veranderen en deze lessen meenemen in haar leiderschapsaanpak.

Ik ben niet langer bang om op te komen voor verandering, en dat is een enorme sprong voorwaarts voor mezelf als oprichter en CEO in de mode.

"Ik ben blij dat ik Dora Maar bouw in een wereld die probeert te veranderen. Verandering gebeurt niet van de ene op de andere dag, en er zijn genoeg mensen en organisaties die behoorlijk performatief zijn in hun bereidheid om dit te doen, ' zei Wilson. "Maar vandaag ben ik niet langer bang om op te komen voor verandering, en dat is een enorme sprong voorwaarts voor mezelf als oprichter en CEO in de mode."

Buiten het aantrekken van financiering is Wilson geïnteresseerd in het lanceren van nieuwe verticale markten om nieuwe consumenten te bereiken en Dora Maar's aanbod te diversifiëren. Ze is van plan een beauty-arm te creëren vanwege haar vaste overtuiging dat er een verband is tussen mode en beauty.

"Mijn doel was om het winkelgedrag van de consument ten goede te veranderen door de herkomst van tweedehands kleding te gebruiken, zodat shoppers connecties en waarde in de stukken konden vinden," zei Wilson.

Aanbevolen: