De 7 beste oplaadbare batterijladers van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste oplaadbare batterijladers van 2022
De 7 beste oplaadbare batterijladers van 2022
Anonim

Oplaadbare batterijen zijn een efficiënte, voordelige manier om de op batterijen werkende apparaten in uw huis van stroom te voorzien. Als je oplaadbare batterijen bijna leeg zijn, stop ze dan in je oplader en ze zijn binnen een paar uur weer klaar voor gebruik.

De meeste opladers zouden ook moeten werken met elk merk oplaadbare batterij van het juiste type en formaat. Hoewel AA en AAA de meest gebruikte formaten zijn, passen sommige opladers in andere formaten, zoals C of D; controleer elk product voor de volledige lijst met compatibele maten. Anderen kunnen tot 16 of zelfs 40 batterijen tegelijk opladen.

Voor de meeste mensen die geïnteresseerd zijn in een eenvoudige en betrouwbare oplader, zal de Energizer Recharge Pro de klus klaren voor huishoudelijke apparaten. Het wordt geleverd met twee AA-startbatterijen en is eenvoudig te gebruiken. Om meer geavanceerde functies en bedieningselementen te krijgen, kunt u de Nitecore SC4 Superb Charger overwegen, die een display heeft en waarmee u de laadstroom kunt aanpassen.

Als je genoeg gadgets gebruikt om een levering van oplaadbare batterijen te rechtvaardigen, zijn hier de beste oplaadbare batterijladers om ze op topniveau te houden.

Beste algemeen: Energizer Recharge Pro AA- en AAA-batterijlader

Image
Image

De Recharge Pro-batterijlader van Energizer doet wat de meeste gebruikers van oplaadbare batterijen hun opladers nodig hebben, en hij doet zijn werk goed. Het ondersteunt oplaadbare AA-batterijen en het kleinere AAA-formaat. Om te gebruiken, plaatst u uw batterijen in de oplader, steekt u de stekker in een stopcontact en wacht u ongeveer drie tot vijf uur totdat de lege batterijen weer vol zijn. Het opladen stopt automatisch wanneer de batterijen vol zijn om overladen te voorkomen, wat uw batterijen kan beschadigen en hun levensduur kan verkorten.

De Recharge Pro biedt ook snelle, basisupdates over de laadstatus van je batterijen via een set indicatielampjes op de voorkant. Rood betekent dat het opladen is begonnen; geel betekent halverwege; en groen betekent vol. Je hoort ook piepjes wanneer het opladen stopt en begint of als de oplader een probleem met de batterij detecteert.

Een ongemak is dat je twee of vier batterijen tegelijk moet opladen; het kan er niet één of drie opladen. Gelukkig is dit niet al te moeilijk om te omzeilen, vooral niet met de meegeleverde startersset van vier Energizer oplaadbare AA's. De Recharge Pro biedt aanzienlijke waarde voor elk huis dat op zoek is naar een behoorlijk aantal batterijgevoede apparaten.

Ondersteunde batterijformaten: AA, AAA | Aantal oplaadslots: 2 of 4 | Laadstroom: 500mA (AA), 220mA (AAA) | Ingang: 100-240V AC stopcontact | Statusindicatoren: Gekleurde LED's, geluiden

Beste voor snel opladen: Panasonic Eneloop individuele batterij snellader

Image
Image

Hoewel het ideaal is om reserve-oplaadbare batterijen klaar te hebben voor gebruik, moet je soms een set zo snel mogelijk opladen. Met de Eneloop Quick Charger van Panasonic kunt u een of twee typische oplaadbare AA- of AAA-batterijen in ongeveer 90 minuten opladen, waarbij een set van drie of vier ongeveer drie uur duurt. Ter vergelijking: de standaardversie van deze oplader geeft zeven uur aan voor een volledige set.

Toevoegen aan het gemak is de mogelijkheid om die batterijen in elk aantal en combinaties op te laden, samen met LED's die van kleur veranderen om de laadstatus van elke batterij aan te geven. Eneloop is toevallig ook een vertrouwde fabrikant van enkele van de beste oplaadbare batterijen die je kunt vinden, dus de vier meegeleverde AA-batterijen bieden een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Een mogelijk nadeel is dat opgeladen batterijen er wat warm uit kunnen komen. Dit komt door de extra stroom die zorgt voor de snellere laadsnelheid. Als oplaadtijd geen factor voor u is, is een langzame lader goedkoper en iets beter voor de levensduur van uw batterijcellen.

Ondersteunde batterijformaten: AA, AAA | Aantal oplaadslots: 1 tot 4 | Laadstroom: 750mA (AA), 275mA (AAA) | Ingang: 100-240V AC stopcontact | Statusindicatoren: Gekleurde LED's

Beste budget: AmazonBasics-batterijlader

Image
Image

Als je op zoek bent naar een goedkope batterijlader met weinig franje, biedt Amazon een zeer bruikbare optie onder zijn eigen merk, Amazon Basics. Het kan maximaal vier AA- of AAA-oplaadbare batterijen tegelijk bevatten, maar, zoals de meeste opladers op budgetniveau, kan het slechts paren batterijen van hetzelfde formaat opladen.

Een rood LED-lampje gaat aan voor elke kant die wordt opgeladen, gaat uit wanneer het opladen is voltooid en knippert om te waarschuwen voor slechte batterijen. Een automatische uitschakelfunctie zorgt ervoor dat uw batterijen niet overladen worden.

Als je het apparaat in een stopcontact steekt, geeft een groen lampje aan dat de USB-poort klaar is voor gebruik. U kunt dan een USB-kabel aansluiten om een smartphone of ander apparaat op te laden. Deze poort is een handige extra functie waarmee de oplader ook dienst kan doen als USB-stekker, maar houd er rekening mee dat uw oplaadbare batterijen niet worden opgeladen terwijl er iets anders wordt opgeladen via de USB-poort. Je kunt hem ook niet loskoppelen van het stopcontact en je batterijen gebruiken als draagbare powerbank om andere apparaten onderweg op te laden.

Ondersteunde batterijformaten: AA, AAA | Aantal oplaadslots: 2 of 4 | Laadstroom: 600mA (AA), 350mA (AAA) | Ingang: 100-240V AC stopcontact | Statusindicatoren: Gekleurde LED's

Beste eigenschappen: Nitecore SC4 Superb Charger

Image
Image

Voor mensen die een assortiment oplaadbare batterijen gebruiken en gedetailleerde controle over het laadproces willen om hun prestaties te maximaliseren, kan de hoogwaardige Nitecore SC4 Superb Charger de investering waard zijn.

Het detecteert automatisch het type en de capaciteit van elke batterij die je erin stopt en selecteert de optimale laadstroom. U kunt de instellingen ook handmatig verfijnen, zoals het kiezen van een stroomsterkte tot 3A (ampère) voor sneller opladen. U kunt vervolgens gedetailleerde informatie zoals de batterijstatus en oplaadtijd volgen op het high-definition LCD-scherm.

Naast het ondersteunen van standaard oplaadbare batterijen in de formaten AA, AAA, AAAA, C en D, werkt de Nitecore SC4 ook met een verscheidenheid aan lithium-ionbatterijen. U kunt batterijen afzonderlijk opladen of, afhankelijk van de grootte, tot vier tegelijk.

Als bonus biedt de SC4 USB-uitgang, zodat u apparaten zoals een telefoon of laptop kunt opladen nadat uw batterijen zijn opgeladen. Je kunt hem ook kopen in een bundel met een batterijhouder en een autoadapter, zodat je hem onderweg kunt opladen.

Ondersteunde batterijformaten: AA, AAA, AAAA, C, D, 18650, veel meer | Aantal oplaadslots: 1 tot 4 | Laadstroom: Max 3A (x2), 1.5A (x4) | Ingang: 100-240V AC, 12V DC | Statusindicatoren: LCD-scherm

Beste voor bulkopladen: EBL 40Slot batterijlader

Image
Image

Als de typische oplader met twee of vier batterijen niet voldoet aan je behoeften, kun je apparaten vinden met sleuven voor acht of zelfs 16 oplaadbare batterijen. Dit product van EBL kan echter maar liefst 40 AA of AAA's tegelijk opladen, waardoor het ideaal is voor huishoudens die regelmatig grote hoeveelheden batterijen gebruiken.

De oplader is als een magnetische vergrendeling die je kunt opvouwen, met handige handvatten die het gemakkelijk maken om rond te sjouwen. Elke helft heeft 20 batterijslots en krijgt stroom van zijn eigen invoerpoort; de meegeleverde voedingskabel wordt aangesloten op één stopcontact en wordt opgesplitst om de twee kanten van stroom te voorzien. Met deze opstelling kunt u slechts één kant aansluiten als u niet beide gebruikt. Houd er ook rekening mee dat u de batterijen in even paren moet opladen in plaats van in oneven getallen.

Om u te helpen bij het bijhouden van al uw oplaadbare batterijen, zijn lampjes voor elke koppeling die van rood naar blauw veranderen wanneer ze volledig zijn opgeladen. Er zijn zelfs vier USB-uitgangspoorten als u tegelijkertijd andere apparaten wilt opladen.

Ondersteunde batterijformaten: AA, AAA | Aantal oplaadslots: 2 tot 40 (in paren) | Laadstroom: max 200mA (x20) | Ingang: 100-240V AC | Statusindicatoren: Gekleurde LED's

Beste ontwerp: Powerowl oplaadbare batterijlader

Image
Image

Het unieke ronde ontwerp van Powerowl's oplader met 16 sleuven maakt het een elegante manier om functionele elektronica te combineren met een moderne inrichting. Hoewel het misschien niet zoveel ruimte bespaart als compactere opladers, kun je wel 16 AA- of AAA-batterijen één voor één opladen, met een klein lampje voor elke batterij om aan te geven of deze wordt opgeladen, vol of beschadigd.

Het ontwerp heeft ook praktische voordelen, zoals ventilatieopeningen die in elk vak zijn ingebouwd om de temperatuur lager te houden tijdens het opladen. Oververhitting zou sowieso geen groot probleem moeten zijn, aangezien de laadstroom aan de lage kant is in vergelijking met andere thuisladers. Meestal laat je hem 's nachts aan staan om meerdere standaard AA's op volle capaciteit op te laden.

De nieuwste versie van het product bevat een nieuwe functie die bedoeld is om beschadigde cellen te detecteren en automatisch te repareren, maar de werkelijke prestaties zullen variëren.

Ondersteunde batterijformaten: AA, AAA | Aantal oplaadslots: 1 tot 16 | Laadstroom: 200mA (AA), 150mA (AAA) | Ingang: 100-240V AC stopcontact | Statusindicatoren: Gekleurde LED's

Beste veelzijdigheid: EBL LCD universele batterijlader

Image
Image

Als je gadgets hebt die verschillende batterijformaten vereisen - of klaar wilt zijn voor het geval dat in de toekomst het geval is - biedt EBL een oplader die flexibel genoeg is om aan de meeste huishoudelijke behoeften te voldoen. Het heeft verstelbare sleuven voor maximaal acht AA- of AAA-batterijen of vier van de grotere C- of D-batterijen, en je kunt ze in elke combinatie mixen en matchen. Een paar kleine LCD-schermen tonen de laadstatus van de gebruikte slots.

De oplader wordt geleverd met een micro-USB-kabel die u op een stroombron kunt aansluiten, met de toegevoegde optie van een modernere USB-C-ingang als u een USB-C-kabel wilt gebruiken in plaats van Micro USB. Helaas wordt het apparaat niet geleverd met de USB-voedingsadapter die in uw stopcontact past, en er is specifiek een 5V 2A-adapter voor nodig.

Dit type adapter is meestal een grotere stekker in vergelijking met de kleinere 1A-adapters die niet genoeg stroom leveren om de oplader goed te laten werken. Zelfs met de juiste voeding gaat het opladen meestal langzamer dan met standaard opladers op wisselstroom, vooral als u meerdere grote batterijen probeert op te laden.

Ondersteunde batterijformaten: AA, AAA, C, D | Aantal oplaadslots: 1 tot 8 | Laadstroom: 900mA (AA/AAA), 1800mA (C/D) | Input: 5V 2A DC (Micro-USB of USB-C) | Statusindicatoren: LCD-schermen

De Energizer Recharge Pro (bekijk bij Amazon) is een betrouwbare, kosteneffectieve oplaadbare batterijlader die snel en veilig kan omgaan met de AA- en AAA-oplaadbehoeften van de meeste gezinnen. Voor meer geavanceerde gebruikers met complexere oplaadbehoeften, ondersteunt een krachtige oplader zoals de Nitecore SC4 (bekijk bij Amazon) een assortiment van batterijtypes en biedt meer controle over het laadproces, samen met gedetailleerde re altime informatie op een LCD-scherm.

Waar u op moet letten bij een oplaadbare batterijlader

Ondersteunde batterijen

Elke oplader vermeldt de soorten batterijen die hij ondersteunt, en je wilt alleen de batterijen gebruiken waarvoor je oplader is gebouwd. Oplaadbare nikkel-metaalhydride (Ni-MH) batterijen in AA- en AAA-formaat zijn de meest voorkomende die apparaten gebruiken en zijn het gemakkelijkst te vinden opladers. Andere opladers ondersteunen ook grotere formaten zoals C of D, of andere oplaadbare batterijtypes zoals lithium-ionbatterijen.

Aantal batterijen

Het is meestal gemakkelijk te zien hoeveel slots een batterijlader heeft. Velen kunnen vier batterijen bevatten, maar andere kunnen acht, 16 of meer bevatten. Opladers die grotere batterijformaten ondersteunen, kunnen ervoor zorgen dat ze twee van die slots innemen. U zult ook merken dat goedkope opladers vaak vereisen dat u batterijen in paren oplaadt en dat meer batterijen tegelijk opladen vaak langere oplaadtijden betekent.

Oplaadtijd

De leeftijd, staat en capaciteit van je oplaadbare batterijen zijn van invloed op hoe snel ze kunnen opladen. In termen van de lader betekent het leveren van sterkere elektrische stromen snellere oplaadtijden. Opladers aan de snelle kant kunnen een set van vier AA's doorgaans in ongeveer drie of vier uur vullen. Sommige mensen geven echter de voorkeur aan langzamer opladen, omdat dit op de lange termijn iets beter is voor het behoud van de levensduur van een oplaadbare batterij.

FAQ

    Zijn oplaadbare batterijladers veilig?

    Als het op de juiste manier wordt gebruikt, ja. Dit betekent dat u alleen de ondersteunde typen oplaadbare batterijen oplaadt om er zeker van te zijn dat ze de juiste spanning en stroom krijgen. Betrouwbare, moderne opladers zoals die op deze lijst maken ook gebruik van verschillende veiligheidsfuncties, zoals "slim opladen" -functies om de stroom uit te schakelen wanneer wordt vastgesteld dat een batterij vol, beschadigd of te heet is. Dit helpt problemen te voorkomen die gepaard gaan met overladen of oververhitting van batterijen.

    Kun je elk merk oplaadbare batterijen met elke oplader gebruiken?

    Over het algemeen, ja, zolang dit het type oplaadbare batterij is waarvoor de oplader is ontworpen, zou elk merk batterij met die oplader moeten werken. Het is nog steeds het beste om batterijen van vergelijkbare soorten, maten en laadniveaus samen op te laden, vooral met opladers die batterijen in paren opladen.

    Wordt de oplader of batterijen heet tijdens het opladen?

    Het kan normaal zijn dat oplaadbare batterijen wat warm worden tijdens het laadproces, vooral bij een snellader die een hogere laadstroom gebruikt. Als de batterijen of enig onderdeel van de oplader echter merkbaar heet worden, moet u stoppen met opladen en controleren op problemen met de batterijen of de oplader.

Over onze vertrouwde experts

Anton Galang begon in 2007 te werken als technisch schrijver en redacteur en heeft een verscheidenheid aan producten, gadgets en games voor Lifewire behandeld. Hij gebruikt een Energizer Recharge Pro om de batterij voor het vele speelgoed in zijn huis (zowel dat van zijn kinderen als dat van hem) op peil te houden.

Aanbevolen: