Hoe problemen met Windows 10 Ethernet-stuurprogramma op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe problemen met Windows 10 Ethernet-stuurprogramma op te lossen
Hoe problemen met Windows 10 Ethernet-stuurprogramma op te lossen
Anonim

Draadloos internet heeft zijn voordelen, maar niets evenaart de snelheid en betrouwbaarheid van een solide, bekabelde Ethernet-verbinding. Ethernet is niet immuun voor problemen. Dus als u problemen ondervindt met het stuurprogramma van de netwerkadapter in Windows 10, probeer dan enkele standaard snelle oplossingen om netwerkfouten op te lossen.

Image
Image

Bottom Line

Ethernet-stuurprogrammafouten zijn niet zo verschillend van stuurprogrammaproblemen die verband houden met andere facetten van een systeem. Soms raken stuurprogrammabestanden verouderd. Andere keren worden stuurprogramma's beschadigd door een storing in het besturingssysteem, en in sommige gevallen verbreekt falende hardware de stuurprogramma's.

Hoe problemen met Windows 10 netwerkstuurprogramma's op te lossen

Begin met de gemakkelijkste en meest voorkomende oplossingen totdat u een aanpak vindt die werkt:

  1. Start de computer opnieuw op. De meeste problemen hebben te maken met glitches met geheugentoewijzing, dus een herstart spoelt het geheugen leeg en lost vaak de fout op.
  2. Gebruik de probleemoplosser voor netwerken. Windows heeft een ingebouwd hulpprogramma voor het oplossen van netwerkproblemen. Het kan u helpen de oorzaak van het probleem te vinden en te verhelpen. Om het uit te voeren:

    1. Zoek naar Probleemoplosser voor netwerken en selecteer vervolgens het bijbehorende resultaat.
    2. Laat het even draaien om te zien of het het Ethernet-probleem ontdekt.
    3. Als dit het geval is, selecteert u Probeer deze reparaties als beheerder en geef vervolgens toestemming aan de beheerder als daarom wordt gevraagd.

    Als u de Probleemoplosser voor netwerken niet kunt vinden, kunt u ook naar Settings > Update & Security gaan > Problemen oplossen > Extra probleemoplossersKies vervolgens uit Internetverbindingen of Netwerkadapter

  3. Ethernet-stuurprogramma's automatisch opnieuw installeren. Als Windows de problemen met Ethernet-stuurprogramma's niet kan oplossen, geef het dan een zacht duwtje. Selecteer Netwerkadapters om het uit te vouwen in Apparaatbeheer, klik met de rechtermuisknop (of tik en houd vast) op de Ethernet-adapter en selecteer Apparaat verwijderen >Verwijderen Start vervolgens Windows opnieuw op.

    Als u niet zeker weet wat uw Ethernet-adapter is, heeft deze waarschijnlijk de bedrijfsnaam Re altek of Intel in de naam of GBE.

  4. Ethernet-stuurprogramma's handmatig opnieuw installeren. Als de stuurprogramma's die Windows 10 installeert het probleem met de stuurprogramma's niet oplossen, moet u de stuurprogramma's handmatig bijwerken. Als alternatief kunt u een hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's gebruiken om de probleemstuurprogramma's op te lossen.
  5. Reset de netwerkadapter. Zelfs bij problemen met stuurprogramma's genereert de Windows-netwerkadapter soms zelf extra onheil.
  6. Reset de Winsock. Open een verhoogde opdrachtprompt en voer vervolgens een Netsh Winsock Reset uit.

Aanbevolen: