Uw EV heeft geen bereik van 500 mijl nodig

Inhoudsopgave:

Uw EV heeft geen bereik van 500 mijl nodig
Uw EV heeft geen bereik van 500 mijl nodig
Anonim

De afgelopen week liet onderzoeksbureau Deloitte een EV-bom vallen. Het stelde vast dat Amerikaanse consumenten een elektrisch voertuig wilden met een bereik van 518 mijl. Dit stukje informatie was slechts een onderdeel van de Global Automotive Consumer Study van 2022, maar een snelle blik op de nieuwscyclus had duidelijk de grootste impact.

"Hoeveel actieradius zou een volledig opgeladen elektrisch voertuig met volledige batterij moeten hebben om te overwegen er een aan te schaffen?" Dat is de vraag die Deloitte aan 927 meerderjarige chauffeurs in de Verenigde Staten stelde. Het resultaat van het bereik van 518 mijl is een antwoord dat volgens het bedrijf is gebaseerd op de verwachting van de consument van een volledig opgeladen EV.

Image
Image

Als je een autofabrikant bent, kijk je hier misschien naar en heb je een beetje pech; batterijen zijn doorgaans het duurste onderdeel van een elektrisch voertuig. Hoe groter de batterij, hoe meer hij kost, en als de gemiddelde persoon 518 mijl wil, is dat een duur stuk transport. Maar echt, wat mensen denken dat ze nodig hebben en wat ze eigenlijk nodig hebben, nou, die passen niet altijd in elkaar.

Bezorgdheid opladen

Het probleem van bereikangst blijft degenen die EV's willen verkopen, kwellen. Het is eigenlijk het opladen van angst, dat is het probleem. De meeste moderne EV's hebben een bereik van 200 mijl, wat meer dan genoeg is voor de gemiddelde persoon op een dagelijkse basis. De meesten van ons rijden geen 200 mijl per dag; we staan op, rijden naar het werk, doen wat boodschappen, halen familie of vrienden op, rijden wat rond, en dat is het dan ook.

Als je om wat voor reden dan ook dat bereik overschrijdt, moet je langer wachten om weer op weg te gaan. Zelfs met ondersteuning voor DC-snelladen tot 350 kW op een voertuig als de Hyundai Ioniq 5, moet je nog 18 minuten wachten om van 10 procent naar 80 procent te gaan. Dat is supersnel, maar het tanken van een benzineauto gaat sneller. En er is een benzinestation bij bijna elke afrit in dit land.

Voor EV's moet je een laadstation vinden dat zo snel elektriciteit kan produceren. In delen van Californië en een paar andere staten is dat niet zo moeilijk. In staten zonder adoptie van grote elektrische voertuigen, veel succes.

Er is ook het scenario 's nachts thuis opladen. Als je die optie hebt, is dat geweldig. Volgens autofabrikanten gebeurt ongeveer 80 procent van het opladen thuis. Ik laad onze EV elke avond thuis op. Maar toen ik in een appartement woonde, zou dat geen optie zijn geweest.

Dus ik krijg de wens voor een voertuig dat meer dan 500 mijl kan afleggen op een enkele lading. Maar echt, we moeten dit nogal grote aantal opsplitsen.

Dagelijks leven

We willen ons voorstellen dat de uren en uren die we achter het stuur doorbrengen, gelijk zijn aan honderden kilometers. Dat doet het niet. Dat is verkeer, en het is verschrikkelijk. Maar de gemiddelde persoon reist ongeveer 39 mijl per dag, volgens het Department of Transportation. Het is duidelijk dat dat fluctueert, maar zelfs als je dat aantal verdubbelt of zelfs verdrievoudigt, is het nog lang niet in de buurt van 500 mijl. Je bent nog steeds cool met 200 mijl.

Voordat je me een boze e-mail stuurt over hoe je 400 mijl per dag rijdt voor je werk, eerst: hoe heb je tijd om iemand e-mails te sturen? Bovendien ben je een buitenbeentje. Jouw ervaring is niet de ervaring van iedereen. Je moet het bij een hybride houden met hele mooie stoelen. En misschien meld je je aan voor een yogales voor je ruggengraat.

Weer op pad. Misschien

Dan zijn er roadtrips. Het geweldige Amerikaanse tijdverdrijf van in een auto springen en dagen en dagen rijden is niet zo wijdverbreid als het ooit was, dankzij goedkope vliegtickets. Als je een fan bent van uren en uren rijden in plaats van vliegen, is hier een leuk stukje wiskunde. Als u 70 mijl per uur reist, duurt het meer dan zeven uur om 500 mijl af te leggen. Dat is non-stop, gewoon rijden.

Ik ben een paar keer door het land gereden. Het is heel leuk, maar zwaar voor het lichaam als je het non-stop probeert te doen. Zelfs toen ik 18 was en van Californië naar Pennsylvania reed zonder in hotels te verblijven, terwijl mijn vader en ik van rijbaan wisselden terwijl de ander sliep, stopten we om de paar uur. Niet alleen voor gas, maar ook voor voedsel en om ons lichaam te strekken. Mensen zouden niet zeven uur achter elkaar in dezelfde houding moeten zitten.

Uiteindelijk krijgen we waarschijnlijk een elektrische auto met een bereik van 500 mijl die de meeste mensen zich kunnen veroorloven. De meeste mensen hebben het niet nodig.

De actieradius van die Datsun S30 260Z (nieuw) uit 1974 (hoewel het misschien een 1976 was) was ongeveer 370 mijl. Deze reis vond plaats in het begin van de jaren 90, en we reden met een constante snelheid, maar met slijtage en verlies van efficiëntie die typisch zijn voor 15-jarige voertuigen, laten we genereus zijn en zeggen dat het ongeveer 340 mijl per tank van gas. Geen enkele keer hebben we non-stop gereisd zonder te stoppen van een volle tank naar een lege tank.

Dit was vóór de tijd van 64-ounce medium frisdranken en venti lattes. Met andere woorden, 500 mijl non-stop reizen is niet echt iets dat je zou moeten doen, omdat je op een gegeven moment moet plassen.

Je kunt ook gewoon een voertuig huren voor roadtrips als je je zorgen maakt dat je EV doodgaat. Waarom al die kilometers en fastfoodvlekken aan je auto toevoegen als je dat van iemand anders ook kunt doen. Nog voordat we onze EV hadden, huurden we een minibus voor lange reizen met de honden. Minibusjes zijn misschien niet cool (minibusjes zijn cool), maar ze zijn geweldig voor roadtrips.

Gasfornuis

Dit brengt ons terug bij dat onderzoek en de waargenomen behoefte aan een voertuig met een bereik van 518 mijl. Het is eigenlijk moeilijk om een gaswagen te vinden met zoveel actieradius. Laten we eens kijken naar de best verkochte voertuigen in de Verenigde Staten en kijken of ze kunnen voldoen aan de verwachtingen van potentiële EV-kopers. Spoiler alert, dat kunnen ze niet.

Laten we het best verkopende voertuig in de VS nemen, de Ford F-150. Het XLT-model met achterwielaandrijving heeft een tank van 23 gallon en een gecombineerde EPA 21MPG. Volgens wiskunde is dat 483 mijl. Ik heb gekozen voor tweewielaandrijving in plaats van vierwielaandrijving omdat ze doorgaans betere efficiëntiecijfers hebben.

Image
Image

Wat dacht je van de best verkochte SUV, de Toyota Rav4. Weer gaan tweewielaandrijving. De XLE-trimversie met voorwielaandrijving heeft een tank van 14,5 gallon en een gecombineerde EPA-classificatie van 30 MPG. Rekening houdend met de wiskunde, dat is 435 mijl bereik.

De best verkochte auto is, niet verwonderlijk, de Toyota Camry. Laten we het laagste uitrustingsniveau nemen, de LE met een flinke tank van 15,8 gallon en een EPA-geclassificeerd gecombineerd brandstofverbruik van 32 MPG. We krijgen 505 mijl bereik. Zo dichtbij, maar sorry, Camry.

Je kunt wijzen op de enorm verschillende tijden die nodig zijn om een Camry te tanken versus het opladen van een Tesla of ID.4. Dat is een volkomen terecht argument. Maar hier is de lifehack. Je doet actief mee terwijl je gas geeft in een auto. Dat is iets wat je doet. Een EV opladen? Dat gebeurt terwijl je iets anders doet. Daarom zijn er laadstations in winkelcentra, supermarkten, restaurants, coffeeshops en hotels.

Enkele extra gegevens

Een item in de Deloitte-enquête dat niet veel pers heeft gezien, is de leeftijdscategorie van de deelnemers. Het v alt als volgt uiteen:

  • 27 procent was 18-34
  • 31 procent was 35-55
  • 42 procent was 55 jaar en ouder

Volgens Statista waren Boomers (55 jaar en ouder) het minst geneigd om een elektrische auto te kopen. Een onderzoek van het Fuel Institute zegt dat de gemiddelde EV-eigenaar 40-55 jaar oud is. Diezelfde studie wijst op de bevindingen van Hedges & Company dat de groep van 24-55 jaar de grootste is die een elektrische auto wil kopen, namelijk 44,8 procent.

Met andere woorden, de grootste leeftijdsgroep in het Deloitte-onderzoek heeft ook de minste kans om een elektrische auto te kopen. Ik snap het. EV's zijn nieuw en raar, en waarom zou je zoiets willen als je een beproefd en waar petroleum-aangedreven systeem hebt om op terug te vallen?

Ons werk

Weet je, behalve dat hele klimaatcrisisgedoe, is dit waar degenen die EV's verkopen en bezitten onze vrienden en familie moeten opvoeden. Journalisten en autofabrikanten proberen al jaren uit te leggen hoe EV's werken. Natuurlijk hebben autofabrikanten dit gedaan terwijl ze ons bestookten met advertenties voor gigantische benzineslurpende pick-ups, maar dat is een heel ander probleem.

Als je een elektrische auto hebt, neem dan verdachte vrienden mee voor een ritje. Als je vreselijke EV-takes op Facebook ziet, leg dan op een hele mooie manier uit waarom die informatie niet klopt met links naar vertrouwde bronnen. Ze zullen eerder naar jou luisteren in plaats van naar mij of een andere autojournalist die op de trommel slaat over de geweldigheid van elektrische voertuigen.

Uiteindelijk krijgen we waarschijnlijk een elektrische auto met een bereik van 500 mijl die de meeste mensen zich kunnen veroorloven. De meeste mensen zullen het niet nodig hebben. Maar als ze het kopen en op die cross-country roadtrip gaan, zullen ze moeten stoppen voor een pauze lang voordat de auto dat doet.

Meer weten over EV's? We hebben een hele sectie gewijd aan elektrische voertuigen!

Aanbevolen: