Microsoft Office versus iWork

Inhoudsopgave:

Microsoft Office versus iWork
Microsoft Office versus iWork
Anonim

Microsoft Office staat nu in de App Store, maar overtreft de populaire productiviteitssuite Apple iWork qua functionaliteit? Microsoft heeft een zeer gepolijst product, maar Apple heeft zijn aanbod in de loop der jaren verbeterd. We hebben beide getest, zodat u een zelfverzekerde beslissing kunt nemen over welke het beste bij u past.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Meer opmaakopties voor afbeeldingen.
  • Meer speciale effecten voor lettertypen en vormen.
  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Synchroniseer documenten naar een desktop-pc.
  • Volledige functies vereisen een Microsoft 365-abonnement.
  • De mogelijkheid om grafieken toe te voegen is ingebouwd (Office vereist Excel om hetzelfde te doen).
  • Open In-functie opent documenten in elke app die het formaat ondersteunt.
  • Keynote maakt gebruik van de video-uit-mogelijkheden van de iPad; het toont dia's op volledig scherm terwijl de iPad presentatornotities toont.
  • Gratis voor alle eigenaren van iOS-apparaten.

Office en iWork zijn goede productiviteitssuites die een verscheidenheid aan apps bieden. Beide bieden volledig uitgeruste tekstverwerkings-, spreadsheet- en presentatiesoftware. iWork is beter als u veel grafieken maakt, terwijl Office meer opvallende documenten en presentaties maakt.iWork is gratis, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor iOS-bezitters.

De basisversie van de uniforme Office-app voor iPad (met Word, PowetPoint en Excel) is gratis, maar als je geavanceerde functies nodig hebt, heb je een Office 365-abonnement nodig. Als u ook een desktop-pc bezit, biedt Office meer flexibiliteit.

Platformcompatibiliteit: beide krijgen constante updates

  • iOS 7.0 of hoger
  • iOS 12 of hoger.

Zowel Microsoft Office als iWork ontvangen constante updates en zijn compatibel met de huidige versie van iOS.

Microsoft Word vs. iWork-pagina's: pagina's hebben het voordeel

  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Vereist Excel om grafieken te gebruiken.
  • Meer aanpassingsopties voor tekst.
  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Ingebouwde grafiekenfunctionaliteit.
  • Open In-functie opent documenten in elke app die het formaat ondersteunt.

Word en Pages zijn vergelijkbaar, met identieke kenmerken. Beide maken basistaken mogelijk, zoals tekstopmaak, aangepaste kopteksten, voetteksten, voetnoten, lijsten met opsommingstekens en genummerde lijsten, afbeeldingen en afbeeldingen (inclusief een kleine clipartgalerij), tabellen en alineastijlen. Pages en Word scoren ook hoog wat betreft gebruiksgemak.

Een grote functie van Pages is de mogelijkheid om grafieken aan het document toe te voegen, een functie die ontbreekt in Word (tenzij je ook Excel gebruikt). Dit is minder een probleem nu Microsoft een uniforme Office-app voor iPad heeft onthuld die Word, Excel en PowerPoint omvat.

Pages maakt het gemakkelijk om documenten te delen met de Open In-functie, die documenten opent in elke app die de bestandsindeling ondersteunt. Dat betekent dat u uw Pages-documenten kunt openen in Evernote of Word.

Microsoft Word liet de bal vallen met grafieken, maar het gaat dieper in sommige opmaakopties. Je kunt de kleur van de tekst in beide apps wijzigen, maar Word heeft speciale effecten zoals 3D en schaduwen die op tekst kunnen worden toegepast. Word heeft ook meer opmaakopties voor afbeeldingen, bijvoorbeeld slagschaduwen, reflecties en andere effecten.

Beide producten zijn vergelijkbaar en zullen de klus voor de meeste mensen klaren. Pages heeft een voordeel met grafieken, maar Word is een uitstekende keuze voor diegenen die veel met Microsoft Word op een pc werken.

Microsoft PowerPoint vs. iWork Keynote: Keynote heeft geweldige grafieken en dia's

  • Kan geen complexe grafieken maken zonder de hulp van Excel.
  • Geweldige aanpassingsopties.
  • Gebruikt display mirroring voor presentaties.
  • Maakt geweldige grafieken zonder externe software.
  • Kan dia's op volledig scherm weergeven.
  • Mogelijkheid om presentatornotities op het iPad-scherm te zien.

PowerPoint en Keynote hebben elk sterke punten. PowerPoint is geweldig voor het maken van een solide presentatie, terwijl Keynote beter is in het presenteren van de presentatie. Een uitzondering zijn grafieken. PowerPoint maakt alleen eenvoudige grafieken zonder de hulp van Excel. Als u veel gegevens hebt en deze regelmatig veranderen, raadt Microsoft aan om de grafiek in Excel te maken en deze naar PowerPoint te kopiëren. Keynote daarentegen heeft geen probleem om mooie grafieken te maken.

Het detailniveau dat Microsoft heeft toegevoegd met lettertypen en vormen, loont in PowerPoint. De tekst kan een schaduw- of 3D-effect krijgen, afbeeldingen kunnen met verschillende effecten worden aangepast en PowerPoint heeft een grotere galerij met vormen en symbolen die aan presentaties kunnen worden toegevoegd. Keynote kan dit gedeeltelijk, maar lang niet zo goed als PowerPoint. Als u een spetterende presentatie wilt maken, is PowerPoint de beste keuze.

Maar hoe zit het met het geven van die presentatie? Beide producten lijken gericht op presenteren, met de mogelijkheid om een deel van de dia te markeren of een virtuele laserpen te gebruiken om een onderwerp op de dia te markeren. Maar Keynote maakt optimaal gebruik van de video-outmogelijkheden van de iPad, waardoor de dia op volledig scherm kan worden weergegeven terwijl de iPad presentatornotities weergeeft. PowerPoint vertrouwt op weergave-mirroring, wat betekent dat het iPad-scherm wordt gedupliceerd. Dit betekent niet alleen dat er geen verborgen notities op de iPad staan, maar het betekent ook dat de dia niet het volledige scherm inneemt wanneer deze is aangesloten op een tv of projector.

Microsoft Excel vs. iWork Numbers: Excel is gemakkelijker om mee te werken

  • Eenvoudig om mee te werken.
  • Makkelijk toegankelijke menu's.
  • De kopieer- en plakfunctie moet worden verbeterd.
  • AutoSum-functies kunnen tijd besparen.
  • Eenvoudig te gebruiken (meestal).
  • Het vinden van snelkoppelingen vereist wat experimenteren.
  • Gemakkelijker om kopieer- en plakfuncties te gebruiken.

Microsoft heeft geweldig werk geleverd door de mobiele versie van Office toegankelijk te maken, en nergens v alt dit meer op dan Excel. Functie voor functie, Numbers en Excel zijn vergelijkbaar, maar Excel is gemakkelijker om mee te werken.

Het is de aandacht voor detail die Excel hier een winnaar maakt. Zowel Excel als Numbers hebben bijvoorbeeld aangepaste toetsenbordindelingen die kunnen helpen bij het invoeren van een grote hoeveelheid onbewerkte gegevens, met name getallen, maar het is gemakkelijker te achterhalen en te gebruiken in Excel. In Numbers moet je experimenteren om deze sneltoetsen te vinden.

Hoewel beide functies onderverdelen in categorieën, zelfs de meest recent gebruikte functies, is het gemakkelijker om te vinden wat u zoekt met de gemakkelijk toegankelijke menu's van Excel. De AutoSom-functies, die voorspellen welke gegevens u wilt gebruiken, kunnen ook tijd besparen.

Microsoft heeft gerommeld met kopieer- en plakfuncties. Het is moeilijk om het kopieer- en plakmenu te laten verschijnen wanneer u op een cel tikt. Je moet tikken, even vasthouden en dan loslaten. Excel is ook kieskeurig bij het plakken van functies waarbij de functie van toepassing is op de relatieve gegevens in relatie tot de doelcel. Dit hele proces lijkt veel soepeler in Numbers.

Prijzen: iWork is volledig gratis voor iOS-bezitters

  • Gratis om documenten, spreadsheets en presentaties te lezen, beoordelen, maken, bewerken en presenteren.
  • Geavanceerde functies vereisen een Microsoft 365-abonnement.
  • Gratis te downloaden voor alle iOS-bezitters.

iWork is gratis te downloaden voor alle iOS-apparaten. Ondertussen is Microsoft Office voor iPad gratis te downloaden en kunnen gebruikers documenten, spreadsheets en presentaties lezen, beoordelen en presenteren. Met de uniforme Microsoft Office-app voor iPad kunnen gebruikers ook bestanden bewerken, maken en opslaan in OneDrive en andere cloudservices van derden, samen met een indrukwekkende reeks uitgebreide functies.

Hoewel Office voor iPad de meeste functies had die gebruikers gratis nodig hebben, heb je voor geavanceerde functies, zoals gecompliceerde opmaak, een Office 365-abonnement nodig.

Eindoordeel: iWork is een goede deal voor de meeste mensen

Het is verrassend hoe goed iWork standhoudt in vergelijking met Office. De meeste functies zijn hetzelfde tussen de twee producten, waarbij Microsoft Office een kleine voorsprong krijgt in de categorie gebruiksgemak en de Apple iWork-suite een pluim krijgt voor het opnemen van grafieken in de tekstverwerker en presentatiesoftware.

Het is ook vermeldenswaard dat Microsoft Office relatief nieuw is voor de iPad, terwijl iWork al een paar jaar bestaat. De functieset kan op dit moment erg op elkaar lijken, maar Microsoft Office zal waarschijnlijk groeien en volwassener worden naarmate Microsoft meer ervaring opdoet met het iOS-platform. Het gebruiksgemak is bijvoorbeeld veel beter sinds Microsoft een uniforme Office-app met Word, PowerPoint en Excel heeft onthuld, en de gratis versie ondersteunt meer functies en functionaliteit.

Als alles gelijk is, is het echter moeilijk om iWork niet de kroon te geven. Het is een gratis download, terwijl sommige functies in Office achter een abonnementsprijs zijn vergrendeld. Maar als je veel gebruik maakt van Microsoft Office, zowel voor je werk als thuis, is de interoperabiliteit tussen Office voor de pc en Office voor de iPad voldoende om Office een duidelijk voordeel te geven. De bijgewerkte functies van de uniforme Microsoft Office-app voor iPad, samen met een Microsoft 365-abonnement, bieden alle functionaliteit die u nodig hebt. Met meerdere Microsoft 365-licenties kun je het installeren op een desktop-pc, laptop en tablet.

Hoewel de uniforme Microsoft Office iPad-app beschikbaar is in de App Store, als u liever afzonderlijke toepassingen downloadt, zijn Word-, Excel- en PowerPoint-apps nog steeds afzonderlijk beschikbaar.

Aanbevolen: