De 7 beste kabelmodems van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste kabelmodems van 2022
De 7 beste kabelmodems van 2022
Anonim

De meeste internetserviceproviders (ISP's) huren de kabelmodem die u gebruikt om op internet te gaan (controleer uw factuur). U kunt uw eigen kabelmodem kopen en in minder dan een jaar vooruit komen. Je moet een beetje op je gemak zijn met dit soort apparatuur, maar je bespaart uiteindelijk geld.

Als je dat wilt proberen, moet je waarschijnlijk gewoon het ARRIS SURFboard SB6190 kopen of, als je beta alt voor een snellere verbinding, het ARRIS SURFboard SB8200. Zorg ervoor dat uw ISP wordt vermeld op de productpagina voordat u koopt (de meeste ISP's zijn vertegenwoordigd, dus u bent waarschijnlijk klaar om te gaan).

Beste algemeen: Arris Surfboard SB6190 DOCSIS 3.0 32x8 kabelmodem

Image
Image

Een opvolger van Arris 'extreem populaire SB6183, de SB6190 zet de reputatie van het bedrijf voort voor het maken van enkele van de meest betrouwbare kabelmodems die beschikbaar zijn. Als je een normale internetverbinding hebt van minder dan 1 Gbps (wat de meesten van ons hebben), zal de Arris Surfboard SB6190 prima aan je behoeften voldoen. De kans is groot dat je dit uit de doos ha alt, het verwisselt met de modem van je kabelmaatschappij en niet eens meer aan de modem denkt.

Het is klein genoeg om bijna overal te worden weggestopt, en is ook gecertificeerd door alle grote kabelaanbieders, dus je zou geen probleem moeten hebben om het te laten werken met je internetprovider naar keuze.

DOCSIS Standaard: 3.0 | Kanalen: 32x8 | Snelheid: 1,2 Gbps / 216 Mbps | Spraakondersteuning: Nee | MOCA: Nee | Bekabelde poorten: 1

Beste prestatie: Netgear Nighthawk CM2000 DOCSIS 3.1 kabelmodem

Image
Image

Als u de beste prestaties wilt en kosten geen rol spelen, is de Netgear Nighthawk CM2000 de snelste kabelmodem die u kunt krijgen. Houd er rekening mee dat u, om van deze prestaties te profiteren, een snelle verbinding van uw ISP nodig heeft en een router die informatie met de hoogst mogelijke snelheid naar uw andere apparaten kan verzenden.

DOCSIS Standaard: 3.1 | Kanalen: 2x2 / 32x8 | Snelheid: 2.5Gbps / 800Mbps | Spraakondersteuning: Nee | MOCA: Nee | Bekabelde poorten: 1 (2,5 Gbps Ethernet)

Beste voor multi-gigabit internet: Motorola MB8611 DOCSIS 3.1 kabelmodem

Image
Image

Als je de best mogelijke prestaties wilt, maar elke cent telt, is de Motorola MB8611 een goede keuze. Je zou dezelfde razendsnelle snelheden moeten zien als de Netgear Nighthawk CM2000, maar dan heb je nog een paar dollar over.

Nu gelden dezelfde kanttekeningen: je hebt een echt snelle verbinding nodig en een router die die snelle verbinding naar de apparaten in je netwerk kan sturen.

DOCSIS Standaard: 3.1 | Kanalen: 2x2 / 32x8 | Snelheid: 2.5Gbps / 800Mbps | Spraakondersteuning: Nee | MOCA: Nee | Bekabelde poorten: 1 (2,5 Gbps Ethernet)

Beste ontwerp: Arris Surfboard S33 DOCSIS 3.1 kabelmodem

Image
Image

Er zitten veel hersens achter deze schoonheid: dit is niet alleen een snelle modem, dit is niet alleen een modem die je niet in een kast hoeft te verstoppen (hoewel we dat nog steeds zouden doen), met deze modem kun je ook om twee afzonderlijke netwerken te hebben vanaf uw enkele verbinding.

Dat is best netjes, hoewel we niemand kennen die zo'n functie nodig heeft. De prijs van de Arris Surfboard S33 is ook redelijk goed, gezien de vele functies.

DOCSIS Standaard: 3.1 | Kanalen: 2x2 / 32x8 | Snelheid: 2.5Gbps / 800Mbps | Spraakondersteuning: Nee | MOCA: Nee | Bekabelde poorten: 2 (2,5 Gbps/1 Gbps Ethernet)

Beste waarde: Arris Surfboard SB8200 DOCSIS 3.1 kabelmodem

Image
Image

We zijn aangekomen bij de beste waar-voor-je-geld-winnaar, hogesnelheidscategorie: Arris Surfboard SB8200. Het is zo snel als een deur voor een zeer goede prijs. Als je op het punt staat te upgraden naar een snellere internetverbinding, dan is dit degene die je kunt krijgen.

Het is net zo snel als de snelle op deze lijst, maar voor veel minder geld. Het is jouw geld, dus geef het uit zoals je wilt, maar we weten dat we niet meer zouden uitgeven voor iets dat niet aantoonbaar beter is.

DOCSIS Standaard: 3.1 | Kanalen: 2x2 / 32x8 | Snelheid: 2Gbps / 800Mbps | Spraakondersteuning: Nee | MOCA: Nee | Bekabelde poorten: 2

"Hoewel er DOCSIS 3.0-kabelmodems zijn die technisch snelheden van 1 Gbps of hoger ondersteunen, is de kans groot dat uw kabelinternetprovider 600 Mbps over DOCSIS 3 ha alt.0. Als u echte gigabit-glasvezelsnelheden wilt, moet u investeren in een DOCSIS 3.1-kabelmodem." - Jesse Hollington, Tech Writer

Beste voor spraakdiensten: Netgear Nighthawk Nighthawk CM1150V DOCSIS 3.1-kabelmodem met spraak

Image
Image

Dit is de modem die je moet krijgen als je ook een vaste telefoondienst van je ISP gebruikt. Het is een dure modem, maar je beta alt waarschijnlijk al behoorlijk wat geld voor veel service, dus je kunt geen gewone modem gebruiken.

Het goede nieuws is dat deze modem spraak-, hogesnelheidsverbindingen heeft en dat je twee onafhankelijke netwerken hebt. Voor wat je krijgt, het is veel. Maar je hebt dit alleen nodig als je een telefoondienst doet.

DOCSIS Standaard: 3.1 | Kanalen: 2x2 / 32x8 | Snelheid: 2Gbps / 800Mbps | Spraakondersteuning: Ja | MOCA: Nee | Bekabelde poorten: 4 (Ethernet) / 2 (Telefoon)

Beste voor basis internetabonnementen: Motorola MB7420 DOCSIS 3.0 16x4 kabelmodem

Image
Image

Deze modem moet alleen worden gekocht als je weet dat je geen snellere verbinding krijgt en je behoeften vrij bescheiden zijn. Als jij dat bent, zou deze modem zichzelf in minder dan een jaar terug moeten betalen.

Nu, voordat het woord 'bescheiden' je afschrikt, kun je nog steeds streamen in 4K, internetten zoals normaal en veel videogesprekken voeren. Het zou aan al uw behoeften moeten voldoen zonder veel geld uit te geven.

DOCSIS Standaard: 3.0 | Kanalen: 16x8 | Snelheid: 606Mbps / 108Mbps | Spraakondersteuning: Nee | MOCA: Nee | Bekabelde poorten: 1

De Arris Surfboard SB6190 (bekijken bij Best Buy) biedt de beste balans tussen prijs, prestaties en grootte voor de meeste kabelinternetabonnees, maar om de hogesnelheidsbarrière (1 Gbps) te doorbreken, hebt u een high-performance modem zoals de ARRIS SURFboard SB8200 (bekijken bij Amazon). Ze zijn allebei redelijk geprijsd en presteren erg goed.

FAQ

    Wat is het verschil tussen DOCSIS 3.0 en DOCSIS 3.1?

    DOCSIS, wat een korte vorm is voor "Data Over Cable Service Interface Specification", is de technologie waarop alle kabelmodems zijn gebaseerd. DOCSIS 3.0 is de standaard die momenteel door bijna alle kabelaanbieders wordt gebruikt, maar hoewel het theoretische snelheden tot 1 Gbps biedt, gaan de meeste ISP's in de VS niet verder dan 600 Mbps via DOCSIS 3.0. Dat betekent dat je een DOCSIS 3.1-kabelmodem nodig hebt om echte multi-gigabit-abonnementen te krijgen. Maak je geen zorgen als je ISP de nieuwere standaard nog niet ondersteunt, aangezien alle DOCSIS 3.1-modems volledig achterwaarts compatibel zijn met DOCSIS 3.0, dus je kunt er nu een kopen om klaar te zijn als die hogere snelheden er komen.

    Wat gebeurt er als je kabelmodem kapot gaat?

    Hoewel het waar is dat een van de voordelen van het huren van je kabelmodem bij je ISP is, is dat ze het gemakkelijk kunnen verwisselen als je problemen hebt - iets dat geen optie is als je er zelf een hebt gekocht -de realiteit is dat moderne kabelmodems zeer betrouwbaar zijn, zolang je maar een vertrouwd merk gebruikt, en bijna allemaal worden ze ook geleverd met 1-2 jaar garantie.

    Hoe zit het met kabelmodem/router combo's?

    Als je toch op zoek bent naar een nieuwe draadloze router, dan is het misschien de moeite waard om in plaats daarvan een van de beste kabelmodem/router-combinaties te overwegen, omdat je het beste van twee werelden krijgt in een veel meer betaalbaar pakket. Er is echter zelden een goede reden om die weg te gaan als je helemaal tevreden bent met de wifi-router die je al hebt, aangezien elke kabelmodem prima zou moeten werken met elke relatief moderne router.

    Wat zijn downloadkanalen?

    De DOCSIS-standaard is niet het enige dat bepalend is voor de snelheden die u met uw modem kunt bereiken. Het aantal download- en uploadkanalen is de andere grote factor om te overwegen.

    Download- en uploadkanalen worden uitgedrukt als twee cijfers gescheiden door een "x", waarbij het eerste cijfer het aantal downloadkanalen is en het tweede cijfer het aantal uploadkanalen. Een 16x4-modem heeft bijvoorbeeld 16 downloadkanalen en vier uploadkanalen.

    Het is echter belangrijk op te merken dat alleen omdat je een modem hebt die in theorie tot 688 Mbps ondersteunt (op een modem met 16 downstream-kanalen), dit niet betekent dat je die snelheid zult bereiken. Mogelijk bent u alleen geabonneerd op een data-abonnement van uw ISP dat tot 100 Mbps biedt, in welk geval dat het maximale is dat u van uw modem krijgt, als u dat al bereikt.

    Er zijn ook andere factoren waarmee u rekening moet houden, zoals communicatie-overhead en gedeelde bandbreedte met andere gebruikers in uw buurt. In de regel zult u merken dat de meeste ISP's aanzienlijk lagere snelheden bieden voor een bepaalde kanaalconfiguratie. Controleer altijd waarvoor een modem is "gecertificeerd" door een bepaalde provider om een idee te krijgen van de te verwachten snelheden.

    Wat is een goede downloadsnelheid?

    Dus wat is een goede downloadsnelheid? Nou, het hangt echt af van je gebruik, maar meer is beter. Terwijl de gemiddelde downloadsnelheid in de Verenigde Staten 64 is.17 Mbps, dat aantal zal in de nabije toekomst waarschijnlijk stijgen naarmate ISP's Gigabit-internetsnelheden uitrollen. Daarom raden we aan om een modem te kopen met een downloadsnelheid van minimaal 1 Gbps. Het betekent dat je klaar bent voor sneller internet zodra het wordt uitgerold. Dus wat betekenen die snelheden? Welnu, om een Full HD-film met een bestandsgrootte van 4,5 GB te downloaden, duurt het 4 minuten om een film te downloaden met een downloadsnelheid van 50 Mbps en 2 minuten met een downloadsnelheid van 100 Mbps. Met een downloadsnelheid van 1 Gbps duurt het 12 seconden.

    Welke internetsnelheid moet je kopen?

    Nu meer mensen streamen met diensten zoals Netflix en Disney+, zijn hoge downloadsnelheden lang niet zo belangrijk meer als vroeger, aangezien je in re altime naar een film kijkt, met andere woorden, dat is niet zo het maakt niet uit of een film een uur nodig heeft om te downloaden, of je er twee uur over doet om hem daadwerkelijk te bekijken.

    Streamingsnelheden worden daarom gemeten met dezelfde getallen als je internetsnelheid, en zelfs een volledige 4K UHD-stream op Netflix vereist slechts een 25Mbps-verbinding om te onderhouden. Als je meerdere gebruikers hebt die in 4K in verschillende kamers streamen, hebben ze natuurlijk elk hun eigen 25 Mbps-deel van je bandbreedte nodig, om nog maar te zwijgen van andere activiteiten zoals surfen, gamen, downloaden en videobellen, die allemaal verschillende hoeveelheden bandbreedte gebruiken. Dit kan snel oplopen als je een groot gezin hebt of veel huisgenoten die je internetverbinding delen.

Waar u op moet letten bij een kabelmodem

De wereld wordt steeds meer verbonden en het is belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat je een fatsoenlijke verbinding in je huis hebt. Dat betekent niet alleen dat je bent geabonneerd op een snelle internetdienst, maar dat je ook over de juiste hardware beschikt om een snelle en stabiele verbinding te bieden wanneer je die nodig hebt.

Er zijn twee hoofdcomponenten van een internet thuisnetwerk: een modem en een router. De modem is wat een kabelsignaal van uw internetprovider (ISP) omzet in iets dat een digitaal apparaat zoals een computer kan begrijpen. De router neemt dat signaal vervolgens op en distribueert het naar de computers en andere aangesloten apparaten in uw huis, hetzij via bekabelde Ethernet-verbindingen of door het uit te stralen via Wi-Fi, en zo krijgt u een draadloze internetverbinding in uw huis.

Natuurlijk zijn er een heleboel dingen waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een modem. U hoeft niet altijd een modem te kopen, aangezien u er meestal een rechtstreeks bij uw internetprovider kunt huren, maar als u de berekening uitvoert, zult u waarschijnlijk merken dat het financieel verstandiger is om uw eigen modem te kopen. Vervolgens moet u nadenken of u een modem/router-combinatie wilt en welke functies u van uw modem wilt, inclusief welke moderne verbindingsprotocollen het ondersteunt, het aantal kanalen dat het biedt en hoe snel het kan uploaden en downloaden. bestanden.

Of je nu denkt dat je alles weet wat je moet weten of dat je helemaal opnieuw begint, hier zijn alle functies die je in gedachten moet houden bij het kopen van een modem.

Image
Image

Wanneer moet u uw kabelmodem huren?

Alvorens in te gaan op de functies waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een modem, is het de moeite waard om de mogelijkheid te overwegen dat u er eenvoudig een bij uw internetprovider kunt huren. De modems die door ISP's worden aangeboden, zijn over het algemeen van behoorlijke kwaliteit (hoewel niet zo goed als de modems die u kunt kopen), en door met een huurwoning te gaan, hoeft u er niet zelf een te vinden. Verder, in het onwaarschijnlijke geval dat er iets misgaat met uw kabelmodem, zal uw ISP de verantwoordelijkheid nemen voor het repareren of vervangen, en vaak zelfs een technicus naar uw huis sturen om alles voor u te regelen.

Image
Image

Over het algemeen raden we echter af om een modem te huren bij uw ISP. Aangezien de huur vaak tussen $ 10 en $ 15 per maand uitkomt, kunt u behoorlijk wat geld besparen door uw eigen te kopen. Als u bijvoorbeeld een modem/router-combinatie hebt gekocht voor slechts $ 75, kunt u uw kosten gemakkelijk in minder dan een jaar terugverdienen.

Dat betekent niet dat er geen situaties zijn waarin je een modem zou moeten huren. Om te beginnen, als je niet erg technisch onderlegd bent of er niet van houdt om problemen op te lossen, dan is het huren van een modem misschien de beste keuze, aangezien je vaak volledige reparatieservices krijgt van je ISP.

Voor de meesten raden we aan om je eigen modem te kopen. Je krijgt veel meer controle over je thuisnetwerk en na een paar jaar heb je de kosten van de apparaten die je anders had moeten huren, terugverdiend. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over hardwareproblemen, want ze zijn niet alleen vrij zeldzaam bij de meer bekende merken, maar ze worden ook allemaal geleverd met een standaardgarantie.

Compatibiliteit met uw ISP

Er zijn nog andere voordelen aan het kopen van je eigen modem. Om te beginnen zijn de modems die u bij uw ISP kunt huren meestal aan de oudere kant en bieden ze mogelijk niet zo'n snelle of stabiele verbinding als u zou kunnen krijgen met iets moderners. Meestal missen ISP-modems functies en ze voorkomen dat u veel controle krijgt over uw thuisnetwerk, wat belangrijk kan zijn als u de instellingen van uw netwerk wilt aanpassen.

Voordat u een modem koopt, is het de moeite waard om te controleren of de modem waarin u geïnteresseerd bent, compatibel is met uw ISP. Helaas worden niet alle modems door elke ISP ondersteund. De meeste ISP's hebben een lijst met compatibele modems op hun website, of u zou op zijn minst contact moeten kunnen opnemen met de klantenservice om erachter te komen.

Als u zich abonneert op spraakdiensten van uw ISP, zoals Xfinity van Comcast Internet with Voice, moet u er ook voor zorgen dat de kabelmodem die u koopt de spraakdiensten van uw provider ondersteunt. Hoewel het theoretisch mogelijk is om je oude spraakcompatibele kabelmodem parallel te laten lopen met een nieuwere, krachtigere modem, kan dit rommelig worden en wordt het niet in alle gevallen ondersteund. Trouwens, het belangrijkste punt van het kopen van een kabelmodem is dat je niet steeds huurkosten hoeft te betalen voor de oude.

Image
Image

Over onze vertrouwde experts

Jesse Hollington is een freelance schrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het schrijven over technologie en drie decennia ervaring in informatietechnologie en netwerken. Hij heeft zowat elk type en merk router, firewall, draadloos toegangspunt en netwerkextender geïnstalleerd, getest en geconfigureerd op plaatsen variërend van eengezinswoningen tot kantoorgebouwen.

Aanbevolen: