Hoe Netflix-foutcode UI-113 te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Netflix-foutcode UI-113 te repareren
Hoe Netflix-foutcode UI-113 te repareren
Anonim

Netflix-foutcode UI-113 treedt op wanneer de Netflix-app op je streamingapparaat geen verbinding kan maken met Netflix. Niet te verwarren met Netflix-foutcode UI-800-3, dit kan worden veroorzaakt door problemen met je thuisnetwerk, internetverbinding, streamingapparaat of de Netflix-app op je streamingapparaat. Het kan ook verschijnen wanneer de Netflix-service zelf niet beschikbaar is.

Image
Image

De UI-113-foutmelding en stappen voor probleemoplossing

Als je Netflix-code UI-113 ervaart, zie je meestal een bericht met de tekst: Kan geen verbinding maken met Netflix. Probeer het opnieuw of start uw thuisnetwerk en streamingapparaat opnieuw op.

Voor het oplossen van problemen en het oplossen van Netflix-code UI-113 moet je twee verschillende dingen controleren: je internetverbinding en je streamingapparaat.

De volgende stappen leiden je door het proces om problemen met je internetverbinding, netwerk, streamingapparaat en de Netflix-app op je apparaat uit te sluiten.

Stap 1: een storing in de Netflix-service uitsluiten

Aangezien code UI-113 kan worden veroorzaakt door een verbindingsprobleem of een probleem met uw Netflix-app, is het eerste dat u moet controleren of de Netflix-service zelf niet beschikbaar is. Probeer hiervoor Netflix op je computer te streamen.

Als je Netflix op je computer probeert te streamen en je ziet Netflix Site Error, dan betekent dit dat er een probleem is met de Netflix-service zelf. Je kunt niets streamen totdat Netflix vastzet en het probleem oplost.

Als je een andere foutmelding krijgt op de Netflix-website, met name een fout die te maken heeft met een netwerk- of verbindingsprobleem, dan is er mogelijk een probleem met je thuisnetwerk of internetprovider.

De andere manier om te controleren of Netflix down is, is door een down-detector te gebruiken. Deze diensten kunnen u vertellen of een website, zoals Netflix, YouTube of Facebook voor iedereen, of alleen voor u, niet beschikbaar is. Bekijk voor meer informatie deze gids voor neerwaartse detectoren.

Stap 2: Start uw streamingapparaat opnieuw op

Als u uw streamingapparaat uitschakelt, loskoppelt en vervolgens weer aansluit om het apparaat uit te schakelen, kan de foutcode UI-113 ook worden verholpen. Deze nieuwe start kan veel verbindingsproblemen oplossen en dwingt de Netflix-app ook om te wissen en opnieuw op te starten.

Als uw apparaat een optie heeft om in de energiebesparende modus, opschorting of slaapstand te gaan wanneer u op de aan/uit-knop drukt, is het belangrijk om daadwerkelijk volledig uit te schakelen. Deze optie kan verborgen zijn in een menu.

Nadat je je streamingapparaat hebt uitgeschakeld, haal je de stekker uit het stopcontact. Laat het apparaat ongeveer een minuut losgekoppeld en sluit het weer aan. In de meeste gevallen is een minuut voldoende om het apparaat volledig uit te schakelen.

Sommige streaming-apparaten hebben geen aan/uit-knoppen; ze gaan gewoon slapen als je je televisie uitzet. Schakel in die gevallen uw televisie uit en koppel vervolgens het streamingapparaat los. Dit schakelt het apparaat effectief uit.

Sommige streaming-apparaten, zoals Roku, hebben enige tijd nodig om alles op orde te krijgen nadat ze zijn uitgezet. Wacht ongeveer een minuut nadat je je streamingapparaat weer hebt aangesloten voordat je Netflix probeert te streamen.

Stap 3: Meld u af bij Netflix op uw streamingapparaat

Als de power cycling van uw apparaat uw foutcode UI-113 niet verwijdert, is de volgende stap om u af te melden bij Netflix op uw apparaat. Dit kan beschadigde gegevens of cachebestanden wissen wanneer u zich opnieuw aanmeldt.

Op de meeste streamingapparaten kun je uitloggen bij Netflix. Als je apparaat deze optie heeft, log dan uit, sluit de app, start hem weer op en meld je weer aan. In veel gevallen lost dit de foutcode UI-113 op en kun je weer streamen.

Sommige streaming-apparaten maken deze stap een beetje moeilijker.

Stap 4: Afmelden bij Netflix op alle apparaten

Als je er niet achter kunt komen hoe je uitlogt bij Netflix op je apparaat, kun je Netflix.com gebruiken om uit te loggen op elk apparaat dat aan je account is gekoppeld:

Gebruik deze optie alleen als u niet weet hoe u zich kunt afmelden bij uw apparaat. Als je andere apparaten hebt aangesloten op Netflix, worden deze ook uitgelogd. Zorg ervoor dat u uw wachtwoord onthoudt, want u moet zich op elk apparaat handmatig opnieuw aanmelden bij Netflix.

  1. Navigeer naar Netflix.com.
  2. Klik op uw gebruikerspictogram in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Accounts.

  4. Scroll omlaag naar Instellingen.
  5. Klik op Uitloggen op alle apparaten.
  6. Klik op Afmelden.

Stap 5: Vernieuw de Netflix-inloggegevens op PS3

Als je een PS3 hebt, moet je je Netflix-aanmeldingsgegevens vernieuwen:

  1. Navigeer naar het PS3-startscherm.
  2. Navigeer naar TV/Video Services > Netflix.
  3. Druk op X.
  4. Houd Start en Select. ingedrukt
  5. Wacht tot het bericht Wilt u uw Netflix-instellingen resetten en opnieuw registreren? verschijnt en selecteer vervolgens Yes.
  6. Voer uw Netflix-inloggegevens in.

Stap 6: Afmelden bij Netflix op Blu-Ray-spelers en andere apparaten

Als je apparaat geen optie heeft om uit te loggen, kun je een speciale code invoeren om toegang te krijgen tot een scherm waarmee je Netflix kunt deactiveren, resetten of uitloggen:

  1. Start de Netflix-app op je apparaat.
  2. Druk twee keer op up op je controller of afstandsbediening.
  3. Druk twee keer op down.
  4. Druk op left.
  5. Druk op rechts.
  6. Druk op left.
  7. Druk op rechts.
  8. Druk vier keer op up.
  9. Selecteer Afmelden.

Als je deze optie niet ziet, selecteer dan Reset.

Stap 7: Vernieuw of installeer de Netflix-app opnieuw

Soms is uitloggen bij de Netflix-app niet voldoende. Als u nog steeds een foutcode UI-113 ervaart nadat u zich hebt afgemeld bij de app, moet u vernieuwen of opnieuw installeren.

Met sommige Netflix-apps kun je de cache wissen of lokale gegevens resetten, wat je eerst moet proberen. Anders moet u de app verwijderen en opnieuw installeren.

Als je de optie om je Netflix-app te verwijderen niet kunt vinden, kun je de code invoeren die in het vorige gedeelte is gegeven door op up x2, te drukken down x2, left, right, left, rechts, up x4 op je afstandsbediening of controller.

Op het scherm dat verschijnt nadat u de code hebt ingevoerd, selecteert u Reset of Deactivate.

Stap 8: Start uw thuisnetwerk opnieuw op

Aangezien Netflix-code UI-113 kan worden veroorzaakt door zowel app-gegevens als verbindingsproblemen, bestaat de kans dat er geen problemen zijn met de Netflix-app op je streamingapparaat. Als dat het geval is, kan het probleem een verbindingsprobleem zijn. Het eerste dat u hier moet proberen, is uw thuisnetwerk volledig opnieuw op te starten.

Als je je thuisnetwerk opnieuw wilt opstarten, moet je toegang hebben tot zowel je modem als je router. Wanneer u de resetprocedure uitvoert, verliest elk apparaat in uw netwerk tijdelijk de verbinding met internet.

Zo herstart je je thuisnetwerk:

  1. Haal de stekker van je modem en router uit het stopcontact. Laat ze ongeveer een minuut losgekoppeld.
  2. Steek je modem en router weer in.
  3. Wacht tot de modem opnieuw verbinding maakt.
  4. Probeer iets op Netflix te streamen.

Als je nog steeds een fout UI-113 ziet nadat je je netwerk opnieuw hebt opgestart, wil je misschien controleren of je verbinding sterk genoeg is om video te streamen.

Houd er rekening mee dat alleen het feit dat je bekabelde internetverbinding op je computer Netflix kan streamen, niet betekent dat je draadloze verbinding met een streamingapparaat hetzelfde kan doen.

Stap 9: Verbeter uw internetverbinding

Als al het andere klopt en je streamingapparaat via wifi met je netwerk is verbonden, moet je mogelijk de kwaliteit van je internetverbinding verbeteren. Streamen kan prima via wifi als er niet te veel interferentie is, maar het werkt het beste als het streamingapparaat is aangesloten via een fysieke Ethernet-kabel.

Als je je streamingapparaat absoluut via wifi moet verbinden, volgen hier enkele suggesties:

  • Verplaats je router naar een nieuwe locatie die dichter bij je streamingapparaat is.
  • Verplaats andere draadloze apparaten, zoals telefoons, uit de buurt van je router en streamingapparaat. Magnetronovens kunnen ook storing veroorzaken.
  • Plaats je router op een vlakke ondergrond, niet in een kast of lade.
  • Als je de router niet direct naast je streamingapparaat kunt plaatsen, probeer hem dan op een boekenplank te zetten of aan een muur te bevestigen, zodat hij zo hoog mogelijk is.

Stap 10: Sluit uw streamingapparaat rechtstreeks aan op uw modem

Probeer uw streamingapparaat rechtstreeks op uw modem aan te sluiten om andere problemen te omzeilen:

  1. Zet je streamingapparaat uit.
  2. Koppel je draadloze router los van je modem.
  3. Sluit je streamingapparaat rechtstreeks aan op je modem.
  4. Zet je streamingapparaat weer aan en probeer Netflix.

Als Netflix werkt, heb je een probleem met je router. Als Netflix nog steeds niet werkt op je streamingapparaat, maar je wel op je computer hebt kunnen streamen, neem dan contact op met de fabrikant van je apparaat. Er is mogelijk een probleem met uw streamingapparaat.

Extra hulp krijgen als probleemoplossing niet werkt

Als geen van deze stappen voor probleemoplossing helpt, moet je mogelijk contact opnemen met de fabrikant van je apparaat, internetprovider of Netflix voor extra hulp.

Aanbevolen: