De 7 beste slaap-apps van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste slaap-apps van 2022
De 7 beste slaap-apps van 2022
Anonim

Als je last hebt van slapeloosheid en hulp nodig hebt bij het slapen, zijn er tal van hoogwaardige slaap-apps beschikbaar op iOS- en Android-smartphones, Windows 10-apparaten en zelfs de Apple Watch.

Sommige van de beste slaap-apps spelen ontspannende muziek of omgevingsgeluiden, terwijl andere zich richten op kalmerende ademhalingstechnieken en kunnen worden beschouwd als meer een hypnose-app.

Hier zijn zeven aanbevolen slaap-apps om je te helpen ontspannen en wat rust te krijgen.

Slaaptijd: Sleep Tracker-app

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gedetailleerde grafieken die de slaapactiviteit per uur opsplitsen.
  • Apple He alth-integratie op iOS.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen Apple Watch-ondersteuning voelt als een gemiste kans.
  • De app kan vastlopen en crashen op oudere apparaten zoals de iPhone 4S.

Sleep Time is een van de beste slaap-tracking-apps op zowel Android als iOS die erin slaagt je slaapkwaliteit te volgen zonder dat je een wearable zoals een Apple Watch of Fitbit nodig hebt.

Het enige dat u hoeft te doen om uw slaap vast te leggen met Sleep Time, is uw smartapparaat op de matras van uw bed te leggen terwijl u slaapt. De app gebruikt de sensoren van uw apparaat om de hoeveelheid beweging te detecteren die tijdens uw sessie wordt gemaakt en verzamelt al deze informatie in een gemakkelijk te begrijpen grafiek. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om uw slaapkwaliteit te vergelijken over wekelijkse, maandelijkse of zelfs jaarlijkse perioden.

Sleep Time wordt ook geleverd met een wekkerfunctie die de vibratie, beltoon of een geluidseffect van de app van je telefoon kan gebruiken om je wakker te maken wanneer je in een lichte slaapcyclus zit.

Beschikbaar op: iOS en Android

Witte ruis: beste app voor witte ruis

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De Windows 10 White Noise is een UWP-app, wat betekent dat het ook werkt met Xbox One-videogameconsoles; geweldig om kinderen te helpen ontspannen na een gamesessie.
  • Geluidsbestanden zijn van zeer hoge kwaliteit en lopen perfect.

Wat we niet leuk vinden

  • Het app-ontwerp is gemakkelijk te navigeren, maar is niet erg aantrekkelijk.
  • De timerfunctie is erg basic.

White Noise is, zoals de naam al doet vermoeden, een witte ruis-app die gratis is op Windows 10 en $ 1,29 op Android. De app heeft een strak, gebruiksvriendelijk ontwerp en biedt gebruikers 50 hoogwaardige geluidsbestanden die naadloos in elkaar overlopen voor continue ontspanning.

Geluidsbestanden variëren van stromend water en waaiende wind tot insecten en vogels; zelfs mechanische apparaten zoals vliegtuigen en airconditioners.

Beschikbaar op: Windows 10 en Android

AutoSleep: beste slaap-app voor Apple Watch

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gaat automatisch aan als je naar bed gaat, in tegenstelling tot andere apps.
  • Aantrekkelijk en informatief visueel ontwerp.

Wat we niet leuk vinden

  • Vereist iOS 10 of hoger, waardoor eigenaren van oudere iPhone- en iPod touch-modellen worden uitgesloten.
  • Je moet $ 2,99 betalen voor deze Apple Watch-app.

AutoSleep is een Apple Watch-slaap-app die bijna volledig zonder handen is. Na de eerste installatie en configuratie detecteert AutoSleep automatisch wanneer je gaat slapen en wakker wordt, en kan zelfs de kwaliteit van je slaap analyseren met behulp van de sensoren van de Apple Watch.

Verrassend genoeg biedt AutoSleep ook enige functionaliteit voor mensen die niet graag wearables naar bed dragen door in te schatten hoe lang je slaapt op basis van wanneer je je Apple Watch hebt uitgedaan en wanneer je hem de volgende ochtend weer terugzet. Dezelfde functionaliteit werkt ook met de iPhone en iPod touch door ze eenvoudig te ontgrendelen wanneer je wakker wordt.

Beschikbaar op: Apple Watch, iPhone en iPod touch

Sea Sounds Ocean Nature Sounds: beste app voor oceaangeluiden

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Goede variëteit aan oceaan- en strandgerelateerde geluiden.
  • De app is gratis.

Wat we niet leuk vinden

  • Advertenties in de app doen afbreuk aan de gebruikerservaring.
  • De looping van de geluidseffecten is niet zo soepel als het zou kunnen zijn.

Als je op zoek bent naar een app die zich specifiek richt op geluidseffecten met betrekking tot de zee of het strand, dan zit je goed met deze gratis Android-app. Met lusgeluiden variërend van golven op het strand tot boten en meeuwen, zal Sea Sounds Ocean Nature Sounds uw Android-apparaat veranderen in de bedtijd-klankkast die u wenst.

Beschikbaar op: Android

Relax Melodies: beste app met rustgevende slaapmuziek

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De iOS-versie van Relax Melodies ondersteunt ook de Apple TV.
  • De app heeft Apple He alth-integratie.

Wat we niet leuk vinden

  • Een maandelijks abonnement van $ 9,99 voor extra geluidsbestanden is behoorlijk duur.
  • Sommige gebruikers vinden de functies voor het mixen van audio onnodig en verwarrend.

Relax Melodies is een app waarmee gebruikers een verscheidenheid aan rustgevende geluidseffecten en muziek kunnen mixen en matchen om de ultieme single voor het slapengaan te creëren. Geluiden kunnen afzonderlijk of samen met anderen worden afgespeeld, en combinaties kunnen worden opgeslagen voor snelle toegang in een toekomstige ontspanningssessie.

Deze slaap-app beschikt ook over timer- en meditatiefuncties, terwijl de iOS-versie van Relax Melodies Mindful Minutes-gegevens kan synchroniseren met Apple He alth.

De app biedt tot 52 gratis geluidsbestanden en vereist een betaald maandelijks abonnement van $ 9,99 voor toegang tot extra media. Het is vermeldenswaard dat er een eenmalige betalingsoptie voor levenslange toegang van $ 19,99 is voor diegenen die niet van terugkerende betalingen houden.

Beschikbaar op: Android en iOS

Pzizz: eenvoudigste slaap-app om je te helpen een dutje te doen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gestroomlijnd ontwerp dat snel en gemakkelijk te gebruiken is.
  • Hoge kwaliteit audio content met veel variatie.

Wat we niet leuk vinden

  • 80% van de functies van de app worden verwijderd nadat de gratis proefperiode van 7 dagen is afgelopen.
  • $9,99 per maand is veel om te betalen voor de extra inhoud.

Pzizz is een iOS- en Android-slaap-app die de nadruk legt op snel en gemakkelijk in slaap vallen. De app gebruikt een combinatie van willekeurig gemengde geluidseffecten, muziek en gesproken woordbestanden om je te helpen snel in slaap te vallen en gebruikers kunnen aangeven of ze klaar zijn voor een lange slaapsessie of een snelle powernap.

Interessant is dat Pzizz ook een Focus-modus heeft, die je aanmoedigt om je gedurende een bepaalde tijd op een enkele taak te concentreren terwijl je wakker bent. Het is een vreemde toevoeging, maar het werkt heel goed.

De Pzizz-app heeft een extreem strak ontwerp, waarbij de belangrijkste functies centraal staan. Alle tekst in Pzizz is groot en gemakkelijk te lezen en er is weinig inspanning nodig om van het ene scherm naar het andere te navigeren, waardoor het een goede app is voor oudere smartphone- of tabletgebruikers die vaak iemand om hulp vragen bij hun apps.

Beschikbaar op: iOS en Android

Nachtlicht en slaapliedje: beste app voor nachtlampjes

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De app en al zijn functies zijn volledig gratis op Android.
  • De kleur van het nachtlampje kan volledig worden aangepast in de app.

Wat we niet leuk vinden

  • Algemeen ontwerp van de app is erg basic.
  • De iOS-versie van Night Light And Lullaby kost $ 1,99.

Jonge kinderen hebben iets anders nodig dan wat geleide meditatie om hen te helpen in slaap te vallen. Daarom is Nachtlampje en slaapliedje zo'n geweldig concept. De app verandert je Android- of iOS-apparaat in een nachtlampje dat de hoek van de slaapkamer van een kind kan opvrolijken om ze te helpen ontspannen.

De kleuren van het nachtlampje zijn volledig aanpasbaar, maar kunnen zelfs worden vervangen door een verscheidenheid aan meegeleverde afbeeldingen. Zoals de naam al doet vermoeden, bevat Night Light And Lullaby ook verschillende muzieknummers om kinderen te helpen ontspannen.

Beschikbaar op: Android en iOS

Aanbevolen: