De beste Google Cardboard-apps van 2022

Inhoudsopgave:

De beste Google Cardboard-apps van 2022
De beste Google Cardboard-apps van 2022
Anonim

Google Cardboard is niet langer beschikbaar. Veel van deze apps zijn compatibel met andere VR-headsets zoals de Samsung HMD Odyssey+.

Virtual reality is de golf van de toekomst, en is dat al sinds het idee voor het eerst ontstond in 1957 met de Sensorama. Hoewel de technologie sindsdien een lange weg heeft afgelegd, blijven de meeste virtual reality-headsets buiten de betaalbare prijsklasse voor consumenten. Er zijn echter enkele betaalbare, goedkope opties voor headsets, en geen enkele is goedkoper dan de Google Cardboard.

Voor ongeveer $ 15 is de Google Cardboard-headset eigenlijk gemaakt van karton en wordt hij aangedreven door je telefoon. Vouw de doos gewoon in de juiste vorm, start een app en schuif je telefoon in de daarvoor bestemde sleuf. Zo simpel is het.

Om echt het meeste uit virtual reality te halen, wil je het natuurlijk gebruiken met enkele van de beste VR-apps voor Google Cardboard.

Beste app voor socializen in VR: vTime XR

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • vTime XR is platformonafhankelijk.
  • Er zijn veel verschillende locaties om te bezoeken.

Wat we niet leuk vinden

De meer levendige karakteranimaties vereisen een controller, die de Google Cardboard niet heeft.

Stel je Facebook voor in virtual reality en je begint precies te begrijpen wat vTime XR is. Dit is een virtueel sociaal netwerk waarmee gebruikers hun eigen, unieke avatars kunnen maken en kunnen chatten met vrienden en vreemden van over de hele wereld. De "XR"-tag op de naam is nieuw en duidt op platformonafhankelijke compatibiliteit. Hoewel deze app prima werkt met Google Cardboard, kunnen gebruikers ook chatten met mensen die een Oculus Rift, HTC Vive en vele andere soorten headsets gebruiken.

vTime XR plaatst gebruikers in een gevirtualiseerde omgeving, maar er zijn tientallen bestemmingen. Ga zitten in een chique hotelbar, kampeer midden in een bos en nog veel meer. Je kunt zelfs een virtuele selfie maken als je dat wilt. vTime XR werkt met zowel iOS als Android en is helemaal gratis.

Download voor:

Beste app voor cultuur: Google Arts and Culture

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De honderden museumopties zullen je urenlang bezig houden.

  • Het vermogen om Van Goghs Sterrennacht naar believen te zien is ronduit geweldig.

Wat we niet leuk vinden

De app bedienen zonder een controller kan een beetje onhandig zijn.

Als je graag musea verkent, dan is de Google Arts and Culture-app een van die zeldzame downloads die je niet mag missen. Google werkte samen met honderden musea en kunstgalerijen uit meer dan 70 landen om mensen de exposities online te laten zien. Hoewel er een niet-virtual reality-modus is voor deze app, onderscheidt het zich echt door het feit dat gebruikers een virtuele rondleiding door de meeste musea kunnen maken.

Als je een installatie of tentoonstelling ziet die je interesseert, kun je inzoomen om het van dichterbij te bekijken. U kunt zelfs sorteren op tijdsperioden. Met de optie voor persoonlijke collecties kun je je favoriete kunstwerken opslaan om ze later met vrienden te delen, en met de functie 'Op deze dag' kun je de geschiedenis verkennen die is gebeurd op wat die huidige dag ook is. Het is een geweldige manier om musea in andere landen te bezoeken die u zich anders misschien zou kunnen veroorloven. Google Arts and Culture werkt gratis met zowel iOS als Android.

Download voor:

Beste voor 3D-modellering: Sketchfab

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Sketchfab is een geweldige introductie tot 3D-modellering.
  • Er zijn veel modellen om te onderzoeken en te inspecteren.

Wat we niet leuk vinden

Sommige modellen zijn niet beschikbaar zonder betaling.

3D-modellen zijn altijd interessant, of je ze nu zelf maakt of niet, maar Sketchfab tilt het naar een ander niveau. De community rond deze app heeft een enorm aantal modellen online geüpload die gebruikers kunnen bekijken en verkennen in zowel AR als VR. Van iets eenvoudigs als een bank tot zo complex als het interieur van een kasteel. Veel van de modellen zijn volledig gratis te downloaden en te verkennen, en je kunt een model altijd gratis bekijken.

Sketchfab is ontworpen als een soort marktplaats voor 3D-modelbouwers om hun werk te verkopen, en als resultaat kun je sorteren op een paar verschillende categorieën, waaronder low-poly-modellen en game-ready modellen. Een van de beste manieren om de coolste modellen te bekijken, is door te sorteren op wat populair is en alle interessante creaties van dichterbij te bekijken. Een snelle blik liet alles zien, van anime-geïnspireerde modellen tot Stranger Things-hommages. Sketchfab werkt met zowel iOS als Android en is gratis te downloaden.

Download voor:

Beste app voor nieuws: NYT VR

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • NYT VR laat gebruikers het nieuws op een totaal andere manier zien.
  • 360 graden documentaire ervaringen.

Wat we niet leuk vinden

  • Contentselectie kan beperkt zijn.
  • Bevat zelden het laatste nieuws.

Als je graag op de hoogte bent van de laatste en beste nieuwsverhalen, is de New York Times waarschijnlijk je beste keuze. Zelfs voor degenen die niet in New York wonen, is de wereldberoemde krant niet voor niets beroemd. Nu heeft diezelfde krant zijn weg gevonden naar virtual reality, waar gebruikers nieuwsverhalen, documentaires en nog veel meer kunnen bekijken met niets anders dan Google Cardboard en hun telefoons.

De mogelijkheid om in een documentaire te duiken en een 360-graden beeld van de actie te krijgen, creëert een meeslepende ervaring die de verhalen naar huis brengt op een manier die alleen al door erover te lezen niet kan. Of het nu gaat om een haaienkooi of een hondenshow, de ervaringen zijn bijna eindeloos. NYT VR is beschikbaar voor Android en is gratis te downloaden.

Download voor:

Beste app voor foto's: Google Cardboard Camera

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Makkelijk om een 3D-foto te maken en een moment vast te leggen als nooit tevoren.
  • Aanvaardbaar alternatief voor een VR-camera.
  • Gratis.

Wat we niet leuk vinden

De draaiende beweging die nodig is om de foto te maken, vereist een mate van precisie en finesse die moeilijk te vatten is.

Als je geniet van de ervaringen die je hebt in virtual reality en je wilt proberen er zelf een paar te maken, bekijk dan de Google Cardboard Camera. Met deze app kun je 360-graden foto's maken en deze bekijken via Google Cardboard. Het is een geweldige manier om vrienden en familie momenten te laten beleven zoals jij dat deed: volledig ondergedompeld. De manier waarop de app werkt, lijkt veel op het maken van een panorama. Open de camera en volg de instructies op het scherm. Het zorgt ervoor dat je langzaam in een cirkel draait.

De app doet het harde werk om de foto's aan elkaar te naaien. Het grijpt ook audio van om je heen, zodat je meerdere zintuigen tegelijk aanspreekt. Het werkt ook met Google Street View VR. Google Cardboard Camera werkt met zowel Android als iOS en is helemaal gratis. Het is een van de gemakkelijkste manieren om virtual reality-foto's te maken zonder te investeren in een goedkope VR-camera.

Download voor:

Beste app voor reizen: Google Earth VR

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Fascinerend om naar te kijken.
  • Mogelijkheid om een locatie te bekijken zonder deze te bezoeken.
  • Voor entertainment is het bijna foutloos.

Wat we niet leuk vinden

Het is moeilijk om iets te vinden om over te klagen met deze app.

Als er een bestemming of locatie is die je verder zou willen ervaren, maar je bent nog niet in de gelegenheid geweest om daarheen te reizen, kun je met Google Earth VR de plek bekijken zonder ooit je huis te verlaten. Er zijn streetview-beelden uit meer dan 85 landen over de hele wereld, en je kunt ze allemaal in virtual reality verkennen. Je kunt plaatsen bezoeken zoals de Golden Gate Bridge in San Francisco of zelfs beroemde filmlocaties, zoals de site die werd gebruikt voor Game of Throne's King's Landing.

Er zijn ook andere toepassingen voor de app. Ga je verhuizen naar een nieuwe wijk en wil je de omgeving gelijkvloers bekijken? Er is geen betere manier om het te bekijken dan door een VR-headset op te zetten en door de stad te slenteren. Je kunt je headset ook gebruiken om op deze manier vakanties te plannen. Google Earth VR is beschikbaar voor Android en is helemaal gratis - en het is een van de beste manieren om het ware potentieel en de kracht van virtual reality te voelen.

Download voor:

Beste app voor het ontdekken van inhoud: Fulldive VR

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geweldige manier om nieuwe VR-content te vinden om te bekijken.
  • Inclusief YouTube-compatibele speler.

Wat we niet leuk vinden

Niet alle beschikbare inhoud is gratis.

Het mooie van virtual reality is dat er geen einde komt aan de hoeveelheid content die beschikbaar is om te bekijken. Aan de andere kant kan het een beetje lastig zijn om die inhoud te ontdekken. Dat is waar Fulldive VR binnenkomt. De app noemt zichzelf een VR-navigatieplatform, wat zich verta alt naar een alles-in-één oplossing om meer dingen te vinden om naar te kijken met je Google Cardboard-headset. Fulldive VR bevat een YouTube-compatibele VR-speler (en ja, er zijn VR-video's op YouTube), een VR-videospeler en een browser voor het bekijken van online inhoud.

Fullive VR is beschikbaar voor zowel Android als iOS en is volledig gratis, hoewel voor sommige services die VR-content aanbieden mogelijk moet worden betaald. Het is absoluut een van de beste apps om uit te proberen.

Download voor:

Beste app voor Netflix: Netflix VR

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • VR maakt bingewatchen nog beter.
  • Een geweldige manier om de afleiding van een druk huis te vermijden.

Wat we niet leuk vinden

Hoe meeslepend ook, dit voelt soms nog steeds alsof je Netflix op een telefoonscherm kijkt.

Soms wil je gewoon in alle rust Netflix kijken, weg van de afleiding van een huis vol mensen. Hoe kan dat beter dan in je eigen privétheater? De Netflix VR-app plaatst de gebruiker in een gezellige, pluche leefruimte met een televisie op de open haard. Als je opzij kijkt, zie je een reeks enorme ramen naar een prachtig uitzicht op de bergen. Kortom, het is de ultieme ontsnapping voor als je gewoon een paar minuten (of uren) wilt ontspannen en wegzakken in een fictieve wereld.

Je kunt ook overschakelen naar de Void-modus, die het scherm voor je plaatst zonder de afleiding van de faux-kamer. Alle programmering van Netfix is beschikbaar. Hoewel er geen speciale functies zijn om in VR te kijken, doet de illusie van een veel groter scherm je vergeten dat je op een telefoonscherm kijkt en krijg je het gevoel dat je echt in de kamer zelf bent. Netflix VR is beschikbaar voor iOS en Android.

Download voor:

Beste app voor het onderwijs: Google Expeditions

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Er zijn meer dan 200 bestemmingen.
  • Zeer leerzaam.

Wat we niet leuk vinden

Veel van de spots zijn geen echte VR-ervaringen, maar dia's van dichtbij.

De Google Expeditions-app is ontworpen voor gebruik in een klaslokaal, dus het onderwijs is ingebed in de code zelf. Dat gezegd hebbende, er zijn meer dan 200 verschillende ervaringen waar gebruikers zich in kunnen onderdompelen. Beroemde bezienswaardigheden, de plaats van historische veldslagen en nog veel meer bestemmingen zijn mogelijke opties. De scènes worden gepresenteerd op een manier die je helpt de betekenis van elke locatie te begrijpen en je een ervaring achterlaat die je niet snel zult vergeten.

Google Expeditions is gratis beschikbaar voor zowel Android als iOS. Het is een soort aanvulling op de eerder genoemde Arts and Culture-app, maar terwijl je hiermee museumexposities kunt bezoeken, neemt Google Expeditions je mee naar verre locaties die je anders misschien niet zou willen bezoeken.

Download voor:

Beste app voor luchtvaartfans: VR Hangar

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Virtual reality is een geweldige manier om de luchtvaartgeschiedenis te ervaren.
  • Omvat luchtvaartervaringen die vandaag niet beschikbaar zijn.

Wat we niet leuk vinden

Gezien de breedte van het onderwerp, lijkt er niet genoeg inhoud te zijn.

In de moderne wereld zijn luchtvaartmaatschappijen een dagelijkse gebeurtenis - maar pas als je een vliegtuig van dichtbij hebt gezien, begrijp je echt de immense omvang van deze machines. VR Hangar maakt dat mogelijk door gebruikers mee te nemen in een praktische ervaring van het Smithsonian Air and Space Museum. Het brengt enkele van de coolste exposities tot leven op een manier die een platte ervaring niet kan.

Je kunt alles ervaren, van het instappen en lanceren van de Apollo 11-commandomodule, de eerste vlucht van de Wright Brothers Flyer en nog veel meer. De app is beschikbaar voor iOS en Android en is volledig, helemaal gratis. Het is de perfecte manier om nieuwsgierige jonge geesten kennis te laten maken met de wereld van de luchtvaart.

Aanbevolen: