De 8 beste Chrome-vlaggen van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste Chrome-vlaggen van 2022
De 8 beste Chrome-vlaggen van 2022
Anonim

Chrome-vlaggen zijn experimentele instellingen in Google Chrome die u kunt inschakelen om uw browse-ervaring te verbeteren. Er zijn vlaggen om u te helpen geheugen te besparen, bestandsdownloads te versnellen, snellere internetprotocollen te gebruiken en meer. Hier is een overzicht van de beste Chrome-vlaggen die u meteen kunt gebruiken.

Toegang tot Chrome-vlaggen

Toegang tot uw Chrome-vlaginstellingen is eenvoudig. Typ gewoon " chrome://flags" in de adresbalk en druk op Enter. Hierdoor wordt het Chrome-vlaggenvenster geopend, waar u alle beschikbare vlaggen kunt bekijken en afzonderlijke vlaggen kunt in- of uitschakelen.

Chrome-vlaggen kunnen fouten bevatten en ervoor zorgen dat uw browser zich op onverwachte manieren gedraagt. Als u problemen ondervindt, kunt u altijd een vlag uitschakelen of Alles terugzetten naar standaard bovenaan de chrome://flags-pagina selecteren om alle vlaggen terug te zetten naar hun standaardinstellingen.

Beste voor snelle downloads: parallel downloaden

Image
Image

Wat we leuk vinden

Verhoogt de downloadsnelheid voor alle soorten bestanden

Wat we niet leuk vinden

Geen minpunten die we kunnen zien

Hou je niet van wachten op software, muziek of films om te downloaden? Parallel downloaden is een handige vlag die de downloadtijden van uw bestanden aanzienlijk kan verkorten. Het bereikt dit door de taak van het downloaden van bestanden op te splitsen in parallelle taken die tegelijkertijd worden uitgevoerd. Je zult de taken niet afzonderlijk zien draaien, maar je zou je downloadtijden moeten zien verbeteren.

Beste voor snel browsen: experimenteel QUIC-protocol

Image
Image

Wat we leuk vinden

Webpagina's lijken sneller te laden als ze zijn ingeschakeld

Wat we niet leuk vinden

Nog in de experimentele fase

De naam van deze klinkt een beetje cryptisch, maar laat dat je niet afschrikken. Kortom, het experimentele QUIC-protocol (uitgesproken als "snel") is een nieuw internettransportprotocol dat het beste van UDP en TCP combineert. QUIC werkt door internetverkeer eruit te laten zien als generiek UDP-verkeer van laag 4, wat het surfen versnelt en de beveiliging verhoogt.

Beste voor beveiliging: anonimiseer lokale IP's die worden weergegeven door WebRTC

Image
Image

Wat we leuk vinden

Voegt een extra beschermingslaag toe

Wat we niet leuk vinden

  • Geen volledige beveiligingsoplossing (VPN's zijn beter om uw IP-adres te verbergen)

Voor de beveiligingsmensen kan de vlag Anonimiseren van lokale IP's die door WebRTC worden weergegeven, u een extra beveiligingslaag en gemoedsrust geven. Indien ingeschakeld, verbergt deze vlag lokale IP-adressen met mDNS-hostnamen. Dit kan helpen om u veiliger te houden wanneer u op internet surft.

Het beste om snel van tabblad te wisselen: Omnibox-suggesties voor het wisselen van tabbladen

Image
Image

Wat we leuk vinden

Eenvoudige manier om naar tabbladen te springen

Wat we niet leuk vinden

Alleen echt handig als je veel tabbladen open hebt

Deze vlag kan u helpen tijd te besparen doordat u als onderdeel van uw zoekopdracht kunt overschakelen naar een momenteel geopend tabblad. Als u bijvoorbeeld het woord "CNN" in de omnibox typt en u heeft het tabblad CNN.com al geopend, kunt u Overschakelen naar dit tabblad aan de rechterkant selecteren om snel over te schakelen naar dat tabblad.

Beste voor gemakkelijk lezen: Lezermodus inschakelen

Image
Image

Wat we leuk vinden

Eenvoudig te openen en te gebruiken

Wat we niet leuk vinden

Werkt niet voor elke webpagina

Als u deze vlag inschakelt, kunt u profiteren van de leesmodus van Chrome, ook wel de Distill-pagina genoemd. Eenmaal ingeschakeld, kunt u de optie Pagina distilleren selecteren om extra elementen (afbeeldingen, enz.) van een webpagina te verwijderen, zodat alleen tekst overblijft. Om de distilleerpagina te gebruiken, schakelt u de vlag in, gaat u naar de webpagina die u wilt bekijken en selecteert u vervolgens Distill-pagina in het menu rechtsboven in uw Chrome-browser.

Beste voor privacy: veilige DNS-lookups

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Beveiliging toegevoegd.
  • Geen extra installatie vereist.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet beschikbaar op elk platform.

  • Werkt niet met elke site.

De meeste mensen zijn zich er inmiddels van bewust dat een HTTPS-verbinding veiliger is omdat deze uw gegevens versleutelt terwijl deze zich verplaatsen tussen uw computer en de site die u bezoekt. Wat de meeste mensen niet weten, is dat uw verzoek aan de site nog steeds open is. Secure DNS Lookups probeert dat te veranderen door uw verzoek ook via HTTPS naar de naamserver van een site te sturen.

Beste voor lange pagina's: soepel scrollen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Helpt stotteren te verminderen.
  • Minder onderbrekingen tijdens het browsen.

Wat we niet leuk vinden

Gebruikt meer systeembronnen.

Als je ooit op een lange webpagina hebt gescrolld, vooral een pagina vol met afbeeldingen en andere media, zul je vast en zeker haperingen, vastlopen en scheuren van het scherm hebben opgemerkt. Vloeiend scrollen werkt om dat te elimineren, waardoor een veel vloeiendere browse-ervaring wordt geboden.

Beste voor browsen met tabbladen: tabbladgroepen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gemakkelijk om tabbladen visueel te onderscheiden.
  • Veel betere organisatie.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan nog steeds rommelig worden met extreme getallen.
  • Vermindert het gebruik van hulpbronnen niet.

Browsertabbladen zijn geweldig. Ze hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we op internet navigeren. Soms kunnen ze echter uit de hand lopen en het overnemen. Tabgroepen elimineren de noodzaak om door een schijnbaar eindeloze rij geopende tabbladen bovenaan uw browser te bladeren. In plaats daarvan kunt u uw tabbladen indelen in kleurgecodeerde groepen voor snellere en eenvoudigere toegang.

Aanbevolen: