De 8 beste intermitterende vasten-apps voor 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste intermitterende vasten-apps voor 2022
De 8 beste intermitterende vasten-apps voor 2022
Anonim

Trendy diëten komen en gaan, maar intermitterend vasten (IF) is populair gebleken en is veelbelovend in wetenschappelijke studies. Maar hoewel het basisconcept eenvoudig is (je eten beperken tot bepaalde uren of dagen en tussendoor af en toe vasten), kan het in de praktijk moeilijk zijn om te doen.

Je moet een specifieke IF-cadans kiezen (er is de 16:8, 5:2, andere dag vasten en andere), schema's of timers gebruiken en de wilskracht ontwikkelen om het vasten niet te verbreken. Het is niet verrassend dat er een aantal uitstekende apps zijn die kunnen helpen. Dit zijn de acht beste IF-apps voor iOS en Android.

Praat met uw arts voordat u met een nieuw dieet begint, inclusief intermitterend vasten.

Eenvoudigste manier om te beginnen met vasten: nul

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Makkelijk om snel aan de slag te gaan.
  • Basisvasten is gratis.
  • Rapportage en statistieken is inspirerend.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen vooraf ingestelde keuzes voor gewone vasten zoals 5:2 of afwisselend vasten op een andere dag.
  • Het Zero Plus-abonnement is verrassend duur.

Zero is een zeer gepolijste en gebruiksvriendelijke vasten-app. Het begint met het beoordelen van je doelen en wat voor soort eetschema je momenteel hebt, en dan matcht het je met een schema dat niet heel anders is.

De app kan je meldingen sturen wanneer het tijd is om te beginnen en te stoppen met vasten, en je kunt gemakkelijk je voortgang in de loop van de tijd volgen, waaronder het vieren van je vastenreeksen en het kijken naar je gewichtsverandering in de loop van de tijd.

De app is gratis met een in-app-upgrade naar het Zero Plus-abonnement voor $ 10 per maand. Als uw behoeften eenvoudig zijn, doet de gratis versie letterlijk alles wat u nodig heeft en krijgt u een half dozijn keuzes voor vasten. Maar als je een aangepast vastenplan wilt maken, moet je upgraden.

Beste om te experimenteren met vastenplannen: BodyFast

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Tientallen plannen en schema's om uit te kiezen.
  • Uitstekende planning en tracking.
  • Trofeeën en andere complimenten voor het op koers blijven.

Wat we niet leuk vinden

  • Coach is niet echt gepersonaliseerd voor jou.

Bij elke stap lijkt BodyFast te benadrukken dat je niet alleen in deze strijd staat. De eerste paar schermen leggen de basis van IF uit en de app biedt aan om vastenplannen voor je aan te bevelen op basis van je doelen. BodyFast heeft ook een premiumfunctie genaamd Coach, die lijkt te suggereren dat je veel persoonlijke hulp zult krijgen.

Dat is echter niet echt het geval; de Coach-upgrade (die $ 56 per jaar kost als je een jaarabonnement koopt) ontgrendelt gewoon veel van de premium vastenplannen van de app en bevat speciale functies zoals wekelijkse uitdagingen om je betrokken te houden.

Als je een van de tientallen geavanceerde abonnementen op het oog hebt, moet je misschien de premie betalen, maar de app bevat een solide selectie van een tiental gratis vasten. Desalniettemin, als je elke denkbare vorm van intermitterend snel wilt proberen, zijn ze vrijwel allemaal maar een tik verwijderd.

De app houdt je op de hoogte over wanneer je moet vasten en wanneer je moet stoppen, en de algehele interface is gepolijst en gemakkelijk te volgen. Gecombineerd met de trofeeën om je zelfvertrouwen op te bouwen en je op het goede spoor te houden, is dit een boeiende vasten-app.

Beste voor vasten in vrije vorm: FastHabit

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Nifty interface voor het starten en stoppen van vasten.
  • Geweldig voortgangsoverzicht.
  • Supergoedkope upgrade naar Pro-versie.

Wat we niet leuk vinden

Geen ingebouwde vastenplannen of schema's.

Als je een eenvoudige maar aantrekkelijke app wilt die je eraan herinnert wanneer het tijd is om met vasten te beginnen en je een prachtige aftelling geeft tot je weer kunt eten, dan is FastHabit misschien iets voor jou. Het weet niet op wat voor vasten je zit; je geeft eenvoudig het aantal uren in je vasten op en of je een herinnering wilt. Er is een hippe grafiek die je voortgang laat zien en je streaks bijhoudt.

De meeste goede dingen zitten achter een betaalmuur, maar het is een kleine betaalmuur. Terwijl de meeste vasten-apps een doorlopend abonnement kosten, ontgrendelt FastHabit alles voor slechts $ 3. Dat is het zeker waard; je krijgt verbeterde statistieken, gewichtsregistratie, herinneringen over je aanstaande vasten en meer. Als je de manier waarop FastHabit werkt leuk vindt, ben je het aan jezelf verplicht om de upgrade te betalen voor de volledige set functies.

Beste voor ongewone vastenplannen: venster

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel vastenplannen, waaronder ongebruikelijke
  • Volledige planning en herinneringen.
  • Gewichtsregistratie en waterherinneringen.

Wat we niet leuk vinden

Geen gratis niveau; moet onmiddellijk betalen om de app uit te proberen.

Window bevat vastenplannen die je niet zult vinden in de meeste andere apps, zoals het Warrior-dieet en het OMAD-plan, evenals de meeste gebruikelijke verdachten en de mogelijkheid om je eigen aangepaste vastenschema en doelen te maken. Je krijgt niet alleen meldingen die je eraan herinneren wanneer het vasten begint en eindigt, maar je kunt ook meldingen inschakelen die je eraan herinneren om je gewicht te registreren en te vieren dat de vastenperiode half voorbij is.

En de app beloont je met uitgebreide en gedetailleerde statistiekenschermen die je op de hoogte houden van je voortgang, reeksen en andere trofeeën.

Helaas is geen van die dingen gratis. Je kunt de app gratis installeren, maar om hem te gebruiken, moet je $ 3 per maand betalen om je op de app te abonneren. Weet u niet zeker of u wilt betalen? Je krijgt een gratis proefperiode van drie dagen, maar vergeet niet om je abonnement op te zeggen als je besluit niet verder te gaan.

Beste voor journaal: Fastient

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer schone en eenvoudige interface.
  • De app is gratis en heeft geen in-app aankopen.
  • Je kunt doelen stellen voor dagen of een korte duur.

Wat we niet leuk vinden

Geen planning om je eraan te herinneren wanneer je moet beginnen en stoppen met vasten.

Je zult niet verdwalen in "feature bloat" met Fastient, wat de dingen simpel houdt - misschien overdreven. Het is belangrijk om te weten dat Fastient niet leunt op een bepaalde IF-strategie, dus het maakt niet uit of je bijvoorbeeld 16:8 of andere dagen doet. In feite is er helemaal geen planning; je moet onthouden wanneer je het vasten in de app moet starten en stoppen, en dan zal Fastient je voortgang voor je bijhouden. Dat is in een notendop wat Fastient doet: het volgt.

Het laat je weten hoe lang je hebt gevast, hoe je vastengeschiedenis eruit ziet en hoeveel kilo's je bent afgevallen. Maar deze app herinnert je er niet aan dat het tijd is om het eten voor vandaag op te bergen.

Fastient geeft je echter de mogelijkheid om notities in vrije vorm achter te laten, wat betekent dat je de app kunt gebruiken om een dagboek bij te houden tijdens je dieet. Wil je bijhouden wat je hebt gegeten, hoe je je voelt en wanneer je bent uitgegleden? Fastient neemt het allemaal op en laat je het op elk moment bekijken met behulp van de belachelijk eenvoudige interface met drie tabbladen.

Beste no-nonsense vastentracker: Vora

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Er is een communityforum ingebouwd in de app.
  • Snel volgen starten en stoppen is eenvoudig met een eenvoudige interface.
  • Het is gemakkelijk om vasten toe te voegen die je bent vergeten te loggen terwijl het gebeurde.

Wat we niet leuk vinden

  • Gemeenschap is nog vrij kaal.
  • Geen vastenschema's.

Net als Fastient is Vora een heel eenvoudige vasten-app die van jou afhangt dat je eraan denkt om te beginnen en te stoppen met vasten, omdat Vora ze niet voor je plant. Maar de app is gratis en registreert je meest recente zeven vasten in een staafdiagram om je voortgang bij te houden. Waar Vora zich echter onderscheidt, is de communityfunctie. Tik op het Feed-pictogram in de werkbalk van de app om je vrienden te volgen (of nieuwe te maken) en commentaar te geven op hun eigen voortgang en prestaties.

Vora's community-functie is in principe leuk, maar het is momenteel vrij kaal. Er is geen manier om te zoeken of te bladeren naar iets anders dan namen van leden, dus u kunt niet zoeken naar interessante gesprekken. Je moet waarschijnlijk je vrienden naar Vora lokken en je eigen gemeenschap vormen, want op dit moment is het niet gemakkelijk om vreemden te leren kennen.

Beste voor gemeenschapsbetrokkenheid: Life Fasting Tracker

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Community-kringen.
  • Bibliotheek met artikelen en video's over gezondheid en voeding.
  • Mogelijkheid om te chatten met professionele coaches.

Wat we niet leuk vinden

Veel van de beste functies zijn alleen beschikbaar na het upgraden.

Life Fasting Tracker is een van de meest uitgebreide apps die we hebben gezien. Het zit boordevol functies in de gratis versie, en het Life+-abonnement (dat $ 3 per maand kost) gaat nog een paar stapjes verder.

Maar voordat we daar aan beginnen, houdt Life Fasting Tracker niet alleen je vasten bij, maar het synchroniseert ook met je Fitbit en registreert gegevens zoals gewicht, tailleomvang, glucosespiegels en ketonen (als je een keto-dieet volgt), tussen haakjes, dit is de tracker voor jou, omdat het behoorlijk hard leunt op het volgen van ketonen).

Maar de app heeft zoveel meer, zoals een actieve in-app-community. Vora, dat ook een ingebouwde gemeenschap heeft, zou een les kunnen leren van de gebruiksvriendelijke gemeenschapskringen van Life Fasting. Er is ook een bibliotheek met educatieve video's en artikelen, evenals de mogelijkheid om een-op-een te chatten met coaches over onderwerpen als gewichtsverlies, lichaamsbeweging, dieet, kankerondersteuning en meer (voor $ 15 per 30 minuten).

En als u upgradet naar Life+, krijgt u de mogelijkheid om aangepaste schema's met herinneringen te maken, te kiezen uit een bibliotheek met IF-routines en meer.

De meest sociale vasten-app: Ate

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een nieuwe benadering voor het beheren van een dieet en vasten.
  • Snelle en eenvoudige voedselfotografie.
  • Aangeven of de ma altijd op of naast het pad was, is een goede manier om jezelf verantwoordelijk te houden.

Wat we niet leuk vinden

Geen vastenplannen of planning.

Ate is geen traditionele vasten-app, maar een fotodagboek over eten dat je op sociale media kunt delen met vrienden, dieetmaatjes en coaches. Dit is geweldig voor iedereen die graag door middel van diëten werkt door te praten en te delen. Om de app te gebruiken, maak je een foto van je ma altijd en geef je aan of het eten "op pad" of "buiten pad" was.

Je kunt notities toevoegen en schrijven over hoe het vasten je doet voelen; zodra je dat doet, start een timer en houdt deze bij hoe lang het duurt voordat je de volgende foto maakt. Zolang je ijverig bent met het fotograferen van je ma altijden en snacks, kun je je vastenperiodes volgen.

Alles wat gratis is. Het kost $ 30 per jaar om premium te worden, wat een handvol extra functies toevoegt, zoals de mogelijkheid om foto's opnieuw te gebruiken, drankjes te volgen en activiteiten te volgen. De premium-functies zijn een werk in uitvoering, aangezien de ontwikkelaar de app als in bèta beschouwt, en nieuwe functies eerst uitrolt naar de premium-abonnees.

Aanbevolen: