De 7 beste noodwaarschuwingsapps van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste noodwaarschuwingsapps van 2022
De 7 beste noodwaarschuwingsapps van 2022
Anonim

Als je vastzit in een noodgeval of je wilt voorbereiden op een dreigende ramp, staan hieronder de apps die je nodig hebt op je telefoon of tablet. Of het nu gaat om een overstroming, orkaan, brand, aardbeving, tornado, enz., u hebt de juiste hulpmiddelen nodig om het hoofd te bieden aan wat er gebeurt.

Noodsituaties zijn vaak geheel onverwacht en levensbedreigend. Pak de apps die hier worden vermeld (ze werken allemaal op Android en iOS) zo snel mogelijk, zodat je hebt wat je nodig hebt om de storm te doorstaan.

AccuWeather: waarschuwingen voor alle weertypes

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Houdt veel bedreigingen bij.
  • Inclusief waarschuwingen voor zwaar weer.
  • Extreem gedetailleerd.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet alle functies zijn gratis.
  • Veel opties; kan overweldigend worden.

De meeste rampen zijn weergerelateerd en AccuWeather is een van de beste weer-apps voor alle doeleinden. Het biedt tijdige noodwaarschuwingen voor allerlei soorten evenementen, waardoor het een geweldige orkaan-tracker-app is en een algemene weer-app om te laten zien wanneer het zal sneeuwen, regenen, overstromen, enz.

Je kunt meerdere locaties tegelijk in de gaten houden, het weer zien zoals het er nu uitziet en de uurvoorspelling of uitgebreide voorspelling voor de week en maand bekijken. De radarkaart is extreem gedetailleerd en ondersteunt veel overlays, zoals voor de vroegere of toekomstige radar, temperatuur, gevaarlijke onweersbuien, tropische stormen, sneeuwval en meer.

Op de hoogte blijven van het meest recente weernieuws is ook mogelijk met de AccuWeather-app.

Android- en iOS-gebruikers kunnen AccuWeather installeren.

Download voor

Life360: Gezinslocatietracker

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig te gebruiken voor de meeste leeftijden.
  • Kan familie automatisch bellen tijdens noodgevallen.

Wat we niet leuk vinden

  • Gratis versie heeft beperkte plaatswaarschuwingen.
  • Is niet altijd zo nauwkeurig als gewenst.

Locatie volgen is essentieel tijdens elke noodsituatie en Life360 is een van de beste manieren om dit te doen. Je kunt het gebruiken om de verblijfplaats van je vrienden en familie te volgen en zelfs waarschuwingen te krijgen wanneer ze vertrekken en aankomen op bepaalde locaties die je hebt ingesteld.

Constante locatiebewaking lijkt misschien overdreven voor sommige mensen, maar je zult blij zijn dat je het hebt geïnstalleerd wanneer een noodgeval toeslaat. Als je bijvoorbeeld hoort over een noodgeval op school of een storm in de stad waar je dochter woont, kan iedereen in de groep de app openen om te zien waar alle anderen zich bevinden.

Als er een storm op komst is waar een geliefde woont of zal bezoeken, kun je daar zelfs een nieuwe plaats waarschuwen, zodat je weet wanneer hij of zij dat pad kruist.

Er zijn ook berichten ingebouwd in Life360 om iedereen in de privékring te sms'en, plus een Help Alert-functie die de groepsleden belt, sms't en e-mailt wanneer je deze inschakelt.

Life360 is gratis voor zowel Android- als iOS-gebruikers.

Er zijn verschillende andere telefoontracker-apps die u misschien verkiest in plaats van Life360.

Download voor

Eerste hulp: app voor rampengereedheid van het Amerikaanse Rode Kruis

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel nuttige informatie.
  • Vrij van rommel.
  • Kan elk uur op updates controleren.

Wat we niet leuk vinden

Sommige informatie is extreem basaal en duidelijk.

De EHBO-app van het Rode Kruis is een van de beste nood-apps voor duidelijke gezondheidsgerelateerde instructies. Het is belangrijk voor situaties waarin u niet per se meteen een ziekenhuis kunt bereiken. U kunt de app gebruiken om te leren hoe u bloedingen onder controle kunt houden, een gebroken bot kunt behandelen, reanimatie kunt uitvoeren, enz.

Een deel van deze app is bedoeld om over deze dingen en andere dingen te leren, zoals allergieën, astma-aanvallen, brandwonden, verstikking, angst, hitteberoerte, steken en beten, meningitis en meer.

Een ander deel van deze nood-app van het Rode Kruis is om te leren hoe je je kunt voorbereiden op zaken als een aardbeving, droogte, overstromingen, aardverschuivingen, tsunami's, vulkanen en meer.

De Emergency sectie bevat gedetailleerde informatie en checklists over wat te doen voor, tijdens en na alles, van een allergie of hoofdletsel tot een hartaanval, diabetisch noodgeval en onderkoeling.

Er zijn quizzen beschikbaar om je kennis over deze dingen te testen. Er is ook een lijst met ziekenhuizen bij u in de buurt met gemakkelijke toegang tot routebeschrijvingen, het telefoonnummer van de instelling en hun website.

Eerste hulp werkt op Android- en iOS-apparaten.

Download voor

Zello: Walkie-Talkie-app voor snel bellen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel openbare kanalen.

  • Ideaal voor alle leeftijden.
  • Sommige kanalen zijn speciaal gebouwd voor rampen.

Wat we niet leuk vinden

  • De service is soms offline en onbereikbaar.
  • Het is te gemakkelijk om je batterij leeg te maken.

Zello is een walkie-talkie-app die het heel gemakkelijk maakt om in contact te blijven met individuen en groepen mensen. Het is ook nuttig voor het vergemakkelijken van de communicatie tussen kinderen en ouderen die misschien weten hoe ze een telefoon op de juiste manier moeten gebruiken.

Je kunt privékanalen maken zodat alleen bepaalde mensen toegang hebben tot de berichten, maar er zijn ook openbare kanalen waar iedereen lid van kan worden. Zoek gewoon naar iets algemeens zoals weather, of iets specifieks, zoals een orkaannaam of stad om te zien of er openbare Zello-kanalen voor zijn.

Als je actief bent verbonden met een Zello-kanaal, kun je je telefoon vergrendelen en toch horen wanneer iemand praat, wat dit vooral handig maakt in noodgevallen.

iPhone en Android mobiele apparaten kunnen Zello draaien.

Hoewel ze op dezelfde manier werken, dient Zello niet als app voor politiescanners.

Download voor

FEMA: de beste app voor rampenwaarschuwingen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Unieke typen noodwaarschuwingen.
  • Een van de meest grondige nood-apps.

Wat we niet leuk vinden

Verouderde gebruikersinterface.

FEMA, het Federal Emergency Management Agency, is een agentschap in de VS dat deel uitmaakt van het Department of Homeland Security. Met de mobiele app van FEMA kun je re altime waarschuwingen krijgen over allerlei soorten rampen.

Als je een nieuwe locatie toevoegt om waarschuwingen te ontvangen, heb je volledige controle over welke typen waarschuwingen je moet controleren: overstromingen, overstromingen langs de kust en oevers van het meer, zwaar weer (onweersbuien en tornado's), tropisch weer (orkanen en tyfoons), winter weer (sneeuw, ijs, ijzel), lawines, brand, extreme temperaturen, zeeweer, waarschuwingen voor openbare gevaren en meer.

In tegenstelling tot de meeste vergelijkbare apps, levert FEMA ook noodwaarschuwingen met betrekking tot evacuaties, burgerlijk gevaar, kinderontvoeringen, gevaarlijke materialen, kerncentrales, radiologische gevaren, telefoonstoringen van 911, rellen, explosies en meer.

FEMA is ook een app voor rampengereedheid, omdat hier veiligheidstips voor noodgevallen, herinneringswaarschuwingen voor het testen van rookmelders en het bijwerken van noodpakketten, rampenbronnen zoals schuilplaatsen en meer zijn.

De FEMA-app voor rampenwaarschuwingen is beschikbaar voor Android- en iOS-apparaten.

Download voor

Nextdoor: locatiegebaseerd sociaal netwerk

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het is gemakkelijk om te communiceren met buren die je misschien niet kent.
  • Iedereen kan noodwaarschuwingen plaatsen.

Wat we niet leuk vinden

  • Het nut is in sommige gebieden beperkt door gebrek aan gebruik en kleine populaties.
  • Is niet in de eerste plaats een app voor noodoproepen of paraatheid.

Gemeenschap is belangrijk tijdens een noodsituatie. Nextdoor is een sociaal netwerk voor je community dat ook kan dienen als app voor nooduitzendingen. Als iemand in uw omgeving een noodgeval meldt via de app, bent u de eerste die hiervan op de hoogte is.

Zodra je verbinding hebt gemaakt met je buurt via Nextdoor, kun je met mensen communiceren om onderdak te vinden, het delen van voedsel en water organiseren, updates krijgen over de noodsituatie, enz.

Nextdoor werkt op iPhone-, iPad- en Android-apparaten.

Download voor

GasBuddy: Benzinestationzoeker

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Verschillende filteropties voor het vinden van stations.
  • Zoek locaties met een telefoon en eten.
  • Krijg goedkoper gas met GasBack-beloningen.

Wat we niet leuk vinden

  • Gasprijsupdates zijn niet live, maar zijn afhankelijk van de community.
  • De app bevat advertenties.

Winkelen voor het goedkoopste tankstation is niet iets waar je tijd voor hebt tijdens een noodgeval, maar je hebt nog steeds benzine nodig. GasBuddy is de gemakkelijkste manier om de goedkoopste benzinepompen te vinden waar u ook bent of waar u heen gaat, en u kunt zelfs geld besparen elke keer dat u tankt.

Je kunt de benzinestations niet alleen sorteren op prijs en afstand, en filteren op brandstoftype, maar ook stations lokaliseren met voorzieningen zoals een wasstraat, propaan, vrachtwagenstopplaats, toilet, 24/7 toegang, geldautomaat, telefooncel, restaurant en meer.

Er is een Android-app en een voor iPad en iPhone (deze werkt ook op Apple Watch).

Aanbevolen: