De 8 beste Android-opstartprogramma's van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste Android-opstartprogramma's van 2022
De 8 beste Android-opstartprogramma's van 2022
Anonim

Launchers van derden zijn bijna sinds het begin een steunpilaar van het Android-besturingssysteem geweest en vormen nog steeds een belangrijk onderdeel van wat Android onderscheidt van andere mobiele besturingssystemen. Vanwege de centrale draagraketten voor de identiteit van Android, is er een constante oogst van nieuwe draagraketten, evenals een stroom van nieuwe updates voor de klassiekers, terwijl verschillende manoeuvres manoeuvreren om door gebruikers te worden gedeeld. Om je te helpen bij te blijven, zijn hier onze keuzes voor de beste Android-draagraketten die je nu kunt krijgen.

Beste launcher voor eenvoud: Evie

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een kleine reeks eenvoudige configuratie-opties die u kunt openen via het standaard Android-startscherm door lang ingedrukt te houden.
  • Het is gratis zonder advertenties en zonder gedoe om te upgraden (omdat er geen is).

Wat we niet leuk vinden

Je zult niet het scala aan opties vinden om de thema-diehards tevreden te stellen.

Evie is een relatief nieuwe launcher die zich richt op het aanbieden van een paar gepolijste functies en deze goed te doen.

Gezien deze filosofie, hoewel ze geen baanbrekende functies bieden, schittert Evie echt in zijn eenvoud. Het geeft gebruikers voldoende aanpassingsopties om u pictogrampakketten te laten wijzigen en basisconfiguraties uit te voeren, zoals het wijzigen van de grootte en esthetiek van het dock, het wijzigen van het mapgedrag en het aanpassen van de rasterdimensies van het startscherm. Kritiek is dat er niet zoveel opties zijn dat je ermee overspoeld wordt of niet kunt vinden wat je zoekt (zoals kan gebeuren met alternatieven zoals Nova), maar toch genoeg om alles precies zo in te stellen. Het resultaat is een launcher waarmee u uw apparaat een frisse look kunt geven, precies zoals u het wilt.

Beste voor diepgaande aanpassingsopties: Nova

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Met uitgebreide aanpassingen kunt u uw gebruikersinterface ontwerpen in de exacte vorm en functie die u wilt.
  • Extra leuke extra's zoals nachtmodus en app-badges.

Wat we niet leuk vinden

  • Soms kun je iets instellen dat je niet terug kunt zetten (zoals het verwijderen van een app-lade voor veeglade en het niet opnieuw kunnen inschakelen van de app-lade).
  • Je moet Nova veel low-level toegang tot je apparaat geven, wat gevaarlijk kan zijn voor de stabiliteit en veiligheid.

Nova is een klassiek Android-opstartprogramma dat al lang bekend staat om zijn relatief lichte voetafdruk en uitgebreide aanpassingsopties.

Zoals met veel draagraketten, staat Nova aangepaste pictogrammen toe en is het compatibel met vrijwel elk pictogrampakket dat u zou willen installeren. De belangrijkste focus ligt echter op aanpassingen, en je hebt er genoeg om uit te kiezen. Deze omvatten elementaire UI-elementen zoals de rastergrootte van het startscherm, de grootte van de schermrandvulling, het uiterlijk en gevoel van het dock, en zelfs het gedrag van de pagina-indicator.

Nova gaat echter veel verder, bijvoorbeeld door je de oriëntatie, rastergrootte, transparantie, openingsgebaren en verborgen apps voor de la volledig te laten aanpassen. Je kunt zelfs een ingebouwde nachtmodus inschakelen, wat vooral handig is voor oudere versies van Android waarin deze niet standaard is geïntegreerd.

De laatste functie die het vermelden waard is (hoewel zeker niet de laatste die je kon vinden) is de mogelijkheid om het type en de functie van gebaren in te stellen, in een mate die waarschijnlijk de tweede is na Action Launcher.

Beste voor het aanpassen van gebaren: Action Launcher

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Shutters zijn echt een geweldige functie, en ze laten Action Launcher opvallen.
  • Het welkomstscherm leidt gebruikers door opmerkelijke functies.

Wat we niet leuk vinden

  • Het was vroeger een solide app, maar is nu alleen beschikbaar in een bètaversie die een aantal zeer opvallende stabiliteitsproblemen heeft.

  • Opdringerig met zijn Plus-aanbod, (d.w.z. vervelende badges op pictogrammen laten staan totdat u de functie van de badge voor berichtadvertenties op Plus bekijkt.)
  • Plus is vrij duur voor $ 6,99

Meer dan bijna elke andere launcher, bracht Action Launcher op een grote manier gebaren naar het startscherm van Android. In dat opzicht blijft het vooruitgang boeken en maakt het zijn missie om de tekortkomingen van de 'Pixel'-draagraket aan te pakken en de deur naar die ervaring voor alle apparaten te openen.

Shutters vormen het middelpunt van Action Launcher, waarmee je op een app-pictogram op het startscherm kunt vegen om de widgetfunctionaliteit van die app (als die er is) in een pop-upvenster te krijgen. Dit is echt geweldig als je veel widget-opties met hoge functionaliteit hebt, maar geen pagina's en pagina's van je startscherm wilt wijden om ze allemaal te passen. Deze functie, hoe integraal deze ook is voor de Action Launcher-ervaring, is helaas alleen beschikbaar in hun "Plus" in-app-aankoopoptie.

Beste voor productiviteit: ASAP Launcher

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Unieke lay-out onderscheidt het van andere draagraketten en pelt de afleiding weg.
  • Het is eenvoudig te gebruiken, licht en snel.

Wat we niet leuk vinden

  • Icon packs kunnen alleen worden ingesteld met de 'Prime'-versie.
  • De lay-out is niet voor iedereen.

Vertrekkend van het grootste deel van zijn concurrenten in ontwerpfilosofie, streeft ASAP ernaar om van uw telefoon een allround productiviteitscentrum te maken. Op pagina's links en rechts van het hoofdstartscherm heeft ASAP 'Kaarten' met een HUD voor respectievelijk uw contacten, evenementen en een ingebouwde takenlijst (onder andere). Op de hoofdpagina kunt u het onderste dock openen om automatisch de meest gebruikte apps te krijgen op basis van wat ASAP leert over uw gebruikspatronen.

Trouw aan de focus op productiviteit, is er geen rommel op het hoofd (midden) startscherm, omdat je er geen widgets of apps op kunt plaatsen. Met een dia vanaf de linkerrand hebt u toegang tot een app-lade en een dia vanaf de rechterrand zorgt voor snelle schakelaars, zodat u alle essentiële zaken binnen handbereik heeft. Zoals veel launchers die up-to-date blijven, is het mogelijk om gebaren in te stellen en heeft het ook eenvoudige thema-opties die nog steeds consistent zijn met de principes van Material Design.

Beste voor Android-kennis: Lawnchair Launcher

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geeft u net genoeg aanpassing op de gebieden waar de meeste gebruikers zich misschien mee willen bemoeien.
  • Goede vervagings- en schaalopties voor pictogram- en tekstgrootte (tussen het startscherm, het dock en de app-lade) zorgen voor een verfijnde look.

Wat we niet leuk vinden

  • Het is een beetje buggy (zoals gescrollde achtergrond die werkt voor het startscherm maar niet onder het dock), en registreert niet altijd tikken om de instellingen van het opstartprogramma in te voeren.
  • Kan een beetje traag zijn.

Net als Evie is Lawnchair Launcher een andere keuze die afziet van zwier voor een bescheiden aanbod van eenvoudige functies, voor gebruikers die slechts kleine aanpassingen willen.

Naast de basisprincipes die u van de meeste van zijn concurrenten kunt verwachten, bevat het mooie instellingen voor de bovenste Google-zoekbalk, evenals de weergave van het weer en de datum. De lichte, donkere en zwarte thema's bieden ook enkele elegante themamogelijkheden. Over het algemeen probeert Lawnchair echter niet te ver af te wijken van de esthetiek en functionaliteit van Android, waarbij hij ervoor kiest het wiel niet opnieuw uit te vinden.

Beste voor Windows- of Cortana-liefhebbers: Microsoft Launcher

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Wordt geleverd met een mooie reeks gebaren en interessante aanpassingsopties, zoals verticale pagina's op het startscherm.
  • Het uittrekbare dock met snelle schakelaars is erg handig.

Wat we niet leuk vinden

  • Opdringerig met Microsoft-services, inclusief een map met ongeveer een dozijn Microsoft app-pictogrammen, of je ze nu hebt gedownload of niet.
  • Animaties en beweging kunnen een beetje achterblijven.

Dit opstartprogramma integreert Microsoft-services en ontwerpoverwegingen om uw Android-apparaat een lichte Windows-buiging te geven.

Microsoft Launcher heeft een vergelijkbare lay-out als het standaard Android-startscherm, maar met wat extra afwerkingen. Eerst en vooral kan het dock omhoog worden geveegd om een tweede rij dockruimte voor meer apps te onthullen, en enkele snelle schakelaars voor Bluetooth, zaklamp en andere apps, evenals een schuifregelaar voor helderheid. Omdat het steeds populairder wordt in Android-draagraketten en mobiele besturingssystemen in het algemeen, is de linkerpagina een feed voor nieuws en persoonlijke informatie, zoals agenda-afspraken en taken. Deze feed kan eenvoudig worden aangepast aan de soorten nieuws die u wilt zien, of om verschillende informatie weer te geven in de persoonlijke feed 'Glance'.

Het opstartprogramma biedt ook integratie van de virtuele assistent Cortana van Microsoft, als u daar de voorkeur aan geeft boven die van Google. Het is vermeldenswaard dat dit waarschijnlijk de enige launcher is met een volwassen virtuele assistent en een van de weinige die je naast Google op Android kunt krijgen.

Beste voor up-to-the-minute widgets: AIO Launcher

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Biedt een nieuwe versie die geweldig is voor gebruikers die niet zo'n fan zijn van apps, maar een actueel overzicht willen van wat er met hun apparaat gebeurt.
  • Het maakt geavanceerde configuratie mogelijk voor ervaren gebruikers met integraties zoals Tasker.

Wat we niet leuk vinden

  • Het ontwerp is een beetje onhandig met ongeveer Lollipop-esthetiek.
  • Een beetje gedoe als je regelmatig meer dan een handvol apps gebruikt.

Een van de meer unieke launchers in deze verzameling, AIO verandert je startscherm in een verticale feed van up-to-the-minute widgets. AIO probeert u in één oogopslag een idee te geven van wat er gebeurt, zowel met uw apparaat als met de evenementen en communicatie-apps en -services die u hebt aangesloten.

Voor alles wat niet direct binnen handbereik is op het startscherm, weergegeven op een van de schermwidgets, is er een universele zoekknop die rechtsonder zweeft. Meer dan de andere draagraketten hier, is AIO's een solide op widgets gerichte gebruikersinterface. Hierdoor zijn handige functies binnen handbereik, zoals een rekenmachine op het startscherm of een timer. Bovendien voegt het standaard krachtige gebruikersfuncties toe, zoals een re altime RAM-gebruiksbalk.

Beste voor Front- en Center-apps: Niagara Launcher

Image
Image

Wat we leuk vinden

Een elegant ontwerp en gemakkelijke app-selectie; je zit eigenlijk altijd in je app-lade.

Wat we niet leuk vinden

  • Zeg vaarwel tegen widgets.
  • Niet veel maatwerk; het is echt "wat je ziet is wat je krijgt."

Als AIO eenvoudig was door je apps uit de weg te ruimen voor functionele widgets, is Niagara het tegenovergestelde: Niagara zet je apps op de voorgrond.

In plaats van een dock is je hoofdstartscherm gewoon de datum, tijd en maximaal acht van je meest gebruikte apps (die je kiest bij initialisatie). Voor al je andere apps veeg je eenvoudig het verticaal aflopende alfabet aan de rechterkant naar beneden om alle apps weer te geven die met de geselecteerde letter beginnen. Wanneer je loslaat om een letter te selecteren, worden aangrenzende letters en hun apps zichtbaar, met de geselecteerde letter in het midden van het scherm, zodat je op de gewenste app kunt tikken.

Ondanks zijn eenvoud, biedt Niagara je een redelijke mate van maatwerk. Je kunt nog steeds een icon pack instellen als je wilt en kiezen tussen lichte en donkere thema's. U kunt ook beslissen of u de datum of tijd of zelfs het verticale alfabet wilt weergeven (hoewel u veegt waar het nog steeds normaal functioneerde). Als je telefoon in de eerste plaats over je apps gaat, is dit opstartprogramma iets voor jou.

Aanbevolen: