De 7 beste Tsunami Tracker-apps en -services van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste Tsunami Tracker-apps en -services van 2022
De 7 beste Tsunami Tracker-apps en -services van 2022
Anonim

Als je in de buurt van de oceaan woont of vaak in de buurt van de zee reist, zijn tsunami's een zeer reële bedreiging die op elk moment kan toeslaan. Gelukkig kun je ze volgen met een tsunami-tracking-app of andere tools op je pc, smartphone of tablet.

Deze lijst met tsunami-gerelateerde apps en services kan je helpen veilig te blijven in het geval een aardbeving of vulkaan een gevaarlijke watersituatie veroorzaakt, waar je ook bent. Als je hulp nodig hebt bij andere soorten natuurrampen, kun je deze extra apps voor noodwaarschuwingen bekijken.

De tools die hier worden vermeld, werken op zowel iOS- als Android-apparaten, tenzij anders vermeld. Sommige tools zijn in plaats daarvan afhankelijk van websites. Luister altijd naar de hulpdiensten in uw omgeving om er zeker van te zijn dat u over de allerlaatste informatie voor uw locatie en situatie beschikt.

Beste tsunami-app voor locaties in de Verenigde Staten: FEMA

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • U kunt maximaal 5 locaties in de VS kiezen om te controleren.
  • Voor elke locatie kunnen verschillende meldingen worden ingesteld.
  • Je kunt re altime meldingen met anderen delen.

Wat we niet leuk vinden

  • De app is niet beschikbaar buiten de VS

  • Meldingsgeluiden kunnen niet worden aangepast.

Deze volledig gratis app voor de Verenigde Staten bevat zoveel functies dat het moeilijk is om een favoriet te kiezen. Het is belachelijk eenvoudig aan te passen; u kunt waarschuwingen selecteren van standaard overstromingsmeldingen aan de kust of aan het meer tot hoge brandingwaarschuwingen tot tsunami-adviezen, horloges en waarschuwingen (samen met tal van andere soorten rampen).

De startpagina van deze app is ook slim ontworpen om u waarschuwingen te laten controleren, informatie over rampenvoorbereiding te krijgen en rampen- of evacuatiebronnen allemaal op dezelfde plek te vinden.

Om te helpen bij de communicatie na een tsunami of een andere natuurramp, kun je met de app zelfs re altime meldingen delen met dierbaren via sms, e-mail en sociale media.

Download voor:

Beste Tsunami-tekstwaarschuwingssysteem: SMS-Tsunami-Warning.com

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Super simpel concept.

  • Werkt met honderden providers wereldwijd.
  • Bewaakt tot 5 locaties.

Wat we niet leuk vinden

  • Alleen e-mailwaarschuwingen zijn gratis.
  • Geen gratis proefperiode.

SMS-Tsunami-Warning.com biedt een sms-platform voor aardbevingen en tsunami's, gekoppeld aan re altime gegevens over wereldwijde seismische activiteit afkomstig van officiële seismische onderzoekscentra van over de hele wereld. Dit waarschuwingssysteem verschilt van een standaardtoepassing doordat het eigenlijk een GMS-sms-service is die met meer dan 800 telefoonaanbieders kan werken.

Hun systeem maakt gebruik van een geavanceerd algoritme dat het risiconiveau van individuele leden schat op basis van verschillende aardbevingsparameters, zoals de locatie van de aardbeving, de omvang, de diepte, het type en de locatie van het individu.

U kunt zich gratis aanmelden voor e-mailwaarschuwingen met een combinatie van e-mail-, sms- en spraakwaarschuwingen vanaf $ 12,95 per jaar. Koppel- en gezinsabonnementen zijn ook beschikbaar. Met het systeem kunt u uw waarschuwingen aanpassen, tot 5 locaties naar keuze bewaken en een testwaarschuwing bevatten om ervoor te zorgen dat uw telefoon correct werkt met de service. De lijst met landen en vervoerders wordt regelmatig bijgewerkt; u krijgt gegarandeerd sms-meldingen wanneer u naar een van deze locaties reist en deze vervoerders gebruikt.

Makkelijkste waarschuwingsapp om te gebruiken: aardbeving Tsunami Pro

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Mooi gedetailleerde graphics.
  • Push-meldingen.
  • Zeer gemakkelijk te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

  • In-app aankopen voor basisopties.
  • Werkt alleen met iOS-apparaten.

Met deze app voor alleen iOS kun je de soorten aardbevingen aanpassen waarvan je op de hoogte wilt worden gehouden. De afbeeldingen zijn redelijk gedetailleerd en een functie voor slepen en neerzetten maakt het heel eenvoudig om locaties te taggen, wat vooral handig is voor reizigers.

De app biedt eenvoudige en duidelijke details over aardbevingen, gemakkelijk leesbare meldingen en gratis pushmeldingen. Het vraagt echter wel om goedkope in-app-aankopen om geluids- en locatiewaarschuwingen te geven, wat beide opties zijn die u waarschijnlijk wilt, dus 'gratis' is niet per se gratis bij deze app.

De app werkt alleen met iOS 8.0 of hoger en is beschikbaar voor iPhone en iPad.

Download voor:

Beste RSS Tsunami-waarschuwingsfeeds: Pacific, Caribbean en Hawaii

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gebruik van RSS in plaats van apps.
  • Bestrijkt de Stille en Caribische oceanen.

Wat we niet leuk vinden

  • Dekt niet de meeste oceanen van de wereld.
  • RSS kan onhandig zijn om te gebruiken.

Je kunt de site van het Pacific Tsunami Warning Center (PTWC) in de gaten houden voor snelle beelden van wat er in verschillende oceaangebieden gebeurt. Voor pushmeldingen moet u echter de RSS-feeds (Really Simple Syndication) bekijken die specifieke tsunami-waarschuwings- en trackinginformatie bieden. RSS is een manier voor website-auteurs om meldingen van nieuwe inhoud op hun website te publiceren, waaronder nieuwsuitzendingen, blogposts, weerberichten en podcasts tijdens noodgevallen.

De meeste webbrowsers laten je snel de paginabron openen met de Ctrl+U of Command+U sneltoets. Zodra u de broncode ziet, doorzoekt u deze (met Ctrl+F of Command+F) naar RSS Je kunt de directe link naar de feed vaak ergens rond die regel vinden.

De PTWC biedt drie afzonderlijke feeds om u te helpen op de hoogte te blijven van de laatste oceaaninformatie in:

  • de Stille Oceaan
  • Hawaï en/of
  • de Caribische Zee

Beste Tsunami-evacuatie-app voor inwoners van Pacific Northwest: NVS Tsunami-evacuatie

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Laat duidelijk risicogebieden zien.
  • Ondersteund door NOAA.

Wat we niet leuk vinden

  • Biedt geen informatie over het volgen van tsunami's.
  • Alleen beschikbaar voor twee staten.

Als je in Oregon of Washington woont of er naartoe reist, zul je deze gratis app leuk vinden. Het is een product van de Northwest Association of Networked Ocean Observing Systems (NANOOS) en wordt gesponsord door de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA); je kunt het gebruiken om te zien of je huidige locatie in een tsunami-gevaarzone ligt.

Het vertelt u of u zich in een gebied met een tsunami-impact bevindt dat waarschijnlijk onmiddellijk moet worden geëvacueerd (10-20 minuten) nadat u een aardbeving voelt; als u meer tijd heeft om u op de evacuatie voor te bereiden (maximaal vier uur); of als u zich op een locatie bevindt die als veilig wordt beschouwd voor moordende golven.

Deze app biedt technisch gezien geen volgsysteem, dus het moet worden gebruikt in combinatie met een app die tsunami's actief in re altime volgt. Het is echter een belangrijke app om bij de hand te hebben als je in de buurt van de kustgebieden van beide staten bent en de bekende schok van een aardbeving voelt.

Download voor:

Beste app voor tsunami-waarschuwingen wereldwijd: rampenwaarschuwing

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • 18 soorten gevarenwaarschuwingen.
  • Geanimeerde kaarten.

Wat we niet leuk vinden

Excessief langzame laadtijden.

Deze app is een allesomvattende rampen-app die informatie biedt over rampen over de hele wereld die het grootste potentieel hebben om grote populaties te treffen. Disaster Alert is gebouwd door het Pacific Disaster Center en biedt gratis waarschuwingen voor 18 verschillende soorten gevaren en dekt de hele wereld met zijn informatie.

Extra's van deze app zijn geanimeerde kaartlagen, het volgen van tropische stormen en aanpasbare gevarenwaarschuwingen op basis van locatie en ernst. Een woord van waarschuwing: deze app kan erg langzame laadtijden hebben, bijna niet meer reagerend, vanwege de gegevens die hij van over de hele wereld downloadt. Als je dit direct na het downloaden ziet, ga dan naar een andere app; deze werkt niet goed op je apparaat.

Download voor:

Beste re altime tsunami-simulatie: IH-Tsunami-systeem

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudige, duidelijke details.
  • Tsunami-simulatie en waarschijnlijkheidsinformatie.
  • Meerdere filteropties.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan niet aanpassen aan specifieke locaties.
  • Niet erg intuïtief in gebruik.
  • Alleen beschikbaar voor Android-apparaten.

Wanneer een aardbeving plaatsvindt, noteert deze app de locatie, grootte en diepte van de aardbeving en berekent de kans op een resulterende tsunami. Het toont ook simulaties van verwachte tsunami's, inclusief de hoogte van het zeeoppervlak en de reistijd van de monstergolven.

Het biedt de mogelijkheid om aardbevingen te zoeken op magnitude of datum, en je kunt ze ook per dag, week of maand controleren. De geologische informatie wordt geleverd via re altime informatie van de U. S. Geological Survey. Over het algemeen is dit een goede app die nuttige informatie kan geven als u zich in een getroffen gebied bevindt. Het stelt u echter niet op de hoogte van specifieke problemen in uw regio; je moet de app handmatig in de gaten houden als je de aarde voelt bewegen waar je bent.

Aanbevolen: