De beste tips en trucs voor Apple Mail

Inhoudsopgave:

De beste tips en trucs voor Apple Mail
De beste tips en trucs voor Apple Mail
Anonim

Apple Mail is de standaard Mac-e-mailclient sinds de begindagen van OS X. Sindsdien zijn er veel Mac-compatibele e-mailclients gekomen en gegaan, maar Apple Mail blijft.

Apple Mail is veelzijdig met tal van opties en functies met betrekking tot e-mail en evenementen. Het heeft tools om u te helpen bij het organiseren en op de hoogte blijven van uw e-mail, zodat u minder tijd in uw inbox doorbrengt. Hier zijn enkele tips om het meeste uit de ingebouwde e-mailclient van Apple te halen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Apple Mail 13, 12 en 11.

Houd belangrijke e-mailberichten in de gaten

Gebruik de markeringsfunctie in Apple Mail om belangrijke e-mailberichten te markeren voor later gebruik. Om het te gebruiken, selecteert u een e-mail en voert u een van de volgende handelingen uit:

  • Klik met de rechtermuisknop en selecteer Flag in het menu.
  • Klik op het Flag icoon bovenaan de inbox.
  • Open het Message menu en selecteer Flag.
  • Druk op Command-Shift-L op je toetsenbord.

Combineer deze tip met slimme mailboxen om een mailbox te krijgen die alleen de berichten toont die je hebt gemarkeerd.

Image
Image

Vind snel berichten in Apple Mail

De zoekfunctie in Apple Mail kan soms onpraktisch zijn. Om bepaalde e-mailberichten snel te vinden, gebruikt u in plaats daarvan Slimme mailboxen.

Slimme mailboxen gebruiken een reeks regels die u definieert om berichten in een mailbox te sorteren zodat ze snel kunnen worden bekeken. Omdat Mail berichten op de achtergrond sorteert, is de inhoud van de slimme mailbox up-to-date voordat je ernaar kijkt.

Zo stel je een slimme mailbox in:

  1. Klik op het plusteken naast Smart Mailboxes in de Mailboxen-zijbalk van Mail. Het plusteken is onzichtbaar totdat u er met de muis overheen gaat.

    Als u de zijbalk Mailboxen niet ziet, klikt u op Mailboxes linksboven in het Mail-scherm onder Get Mail om deze te openen.

    Image
    Image
  2. Typ een naam voor uw slimme mailbox.

    Image
    Image
  3. Kies of Mail berichten opha alt op basis van any of all van de voorwaarden die u opgeeft.

    Image
    Image
  4. Geef de items op waarnaar u wilt dat Apple Mail zoekt om uw Smart Mailbox te vullen. Sommige opties zijn afzender, onderwerp, datum en of je het bericht hebt gemarkeerd.

    Je kunt ook items uitsluiten, maar op die manier krijg je waarschijnlijk veel meer resultaten.

  5. Klik op het plusteken om meer voorwaarden toe te voegen.

    Image
    Image
  6. Klik op OK om uw Smart Mailbox op te slaan. U kunt het openen via de zijbalk Mailboxen aan de linkerkant van het scherm.

    Image
    Image

Klik en sleep om de Apple Mail-werkbalk aan te passen

De standaard Apple Mail-interface is schoon en gebruiksvriendelijk, maar u kunt veel meer uit de Mail-app halen door de werkbalk aan te passen.

Open het View menu en klik op Customize Toolbar om het menu te openen. Sleep de opties die u wilt opnemen naar de werkbalk om ze toe te voegen.

Gebruik de BCC-functie van Mail om e-mails naar een groep te verzenden

Als je e-mailberichten naar een groep in Apple Mail verzendt, gebruik dan de BCC-optie (blind carbon copy) om ieders privacy te beschermen.

Om het te gebruiken, voert u de e-mailadressen van uw ontvangers in de BCC regel in. Niemand die het bericht ontvangt, kan zien wie het heeft ontvangen, zolang iedereen BCC-gekopieerd is.

Als u de BCC-regel niet ziet wanneer u een nieuwe e-mail maakt, selecteert u deze in het menu View of drukt u op Command-option-Bop je toetsenbord.

Voeg een handtekening toe aan uw e-mailberichten

Je kunt jezelf wat tijd besparen door een handtekening te maken voor gebruik in je e-mailberichten in Apple Mail. U kunt zelfs meerdere handtekeningen maken en ertussen schakelen.

Maak een handtekening door Preferences te openen (onder het File menu of door op Command-comma te drukkenen selecteer de Handtekeningen tab.

Apple Mail verplaatsen: uw Apple Mail overzetten naar een nieuwe Mac

Je Apple Mail verplaatsen naar een nieuwe Mac of naar een nieuwe, schone installatie van het Mac-besturingssysteem lijkt misschien een moeilijke taak, maar je hoeft maar drie items op te slaan en ze naar de nieuwe bestemming te verplaatsen.

Aanbevolen: