De 9 beste equalizer-apps voor Android in 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste equalizer-apps voor Android in 2022
De 9 beste equalizer-apps voor Android in 2022
Anonim

Als je toevallig een audiofiel bent en een Android-apparaat gebruikt, heb je geluk - er zijn tal van tools die je kunnen helpen dat geluidsnirvana te bereiken. Een voorbeeld van zo'n tool is de equalizer. Met deze tool kun je verschillende frequenties aanpassen om het perfecte geluid op je mobiele apparaat te krijgen.

Hier zijn enkele equalizer-apps die u kunt installeren vanuit de Google Play Store.

10 Band Equalizer

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • 10 EQ-banden voor hoge aanpassingsmogelijkheden.
  • Eenvoudig te gebruiken interface.
  • Werkt met de meeste muziek-apps.

Wat we niet leuk vinden

  • Omvat advertenties.
  • Geen premium-versie om advertenties te verwijderen.

10 Band Equalizer is een gratis app waarmee je 10 verschillende frequenties kunt aanpassen om het exacte geluid te creëren dat je wilt. De meeste equalizers die je voor Android zult vinden, zijn beperkt tot 5 bands, dus met 10 Band Equalizer kun je dat geluid veel verder verfijnen dan de concurrentie. Deze equalizer regelt de frequentie van 31Hz tot 16kHz en van een bereik van 10dB tot -10dB. 10 Band Equalizer heeft een ingebouwde muziekspeler. Om gebruik te kunnen maken van de ingebouwde muziekspeler, moeten bestanden in de Android Downloads-map worden geplaatst.

10 Band Equalizer wordt geopend als een overlay, dus welke app je ook hebt geopend, deze app verschijnt eroverheen. Eenmaal geopend, kunt u de frequenties handmatig aanpassen of een van de vooraf ingestelde opties selecteren. De app doet geweldig werk door het geluid aan te passen, dus de verandering is behoorlijk merkbaar. 10 Band Equalizer bevat advertenties en er is geen pro-versie om die functionaliteit te verwijderen.

Equalizer

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Goed gedefinieerde voorinstellingen.
  • Preset auto-detect doet opmerkelijk werk.
  • Eenvoudig te gebruiken interface.

Wat we niet leuk vinden

Beperkt tot 5-bands EQ.

Equalizer heeft een zeer schone interface en maakt het voor iedereen heel gemakkelijk om het geluid op hun apparaat aan te passen. Equalizer bevat een handmatige frequentieaanpassingsoptie (beperkt tot slechts 5 banden), maar de meegeleverde presets zijn vrij goed gedefinieerd. Om naar de handmatige aanpassing te gaan, tikt u op de naar boven wijzende pijl in het hoofdvenster.

Equalizer heeft ook een handige functie genaamd Preset auto-detect. Wat deze functie doet (indien ingeschakeld) is het detecteren van de best passende EQ-preset op basis van het nummer waarnaar u momenteel luistert. De automatische detectie van Preset doet uitstekend werk door een preset aan een nummer te koppelen. Ook inbegrepen vindt u basversterking, surround sound en geluidsversterker.

Equalizer wordt zowel in een gratis app als in een betaalde versie ($ 1,99) geleverd. De betaalde versie voegt de volgende functies toe aan de gratis versie:

  • Sla aangepaste voorinstellingen op
  • Verwijderen, Bewerken, Hernoemen Voorinstellingen
  • Maak een snelkoppeling op het startscherm voor voorinstellingen
  • Back-up en herstel presets van SD-kaart

Bass Boost en Equalizer

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Bevat een widget voor het startscherm.
  • Enkele van de beste voorinstellingen op de markt.

Wat we niet leuk vinden

Moet video's bekijken om advertenties te verwijderen.

Bass Boost en Equalizer is een 5-bands EQ voor Android waarmee je ook de basis kunt versterken en een 3D-effect voor je muziek kunt aanpassen. Hiermee kun je de EQ handmatig aanpassen en bevat het ook 16 presets voor vrijwel elke muziekstijl. Van alle EQ-apps die we op Android hebben gebruikt, zouden we de Bass Boost- en Equalizer-presets de knipoog moeten geven voor enkele van de beste op de markt.

De app bevat ook een widget, zodat je snel toegang hebt tot geluidsregeling vanaf het Android-startscherm. Bass Boost en Equalizer werken met de meeste muziekspelers die beschikbaar zijn voor Android. De gratis versie van de app bevat advertenties, maar je kunt de advertenties verwijderen door video's te bekijken om munten te verzamelen (10 munten per video en je hebt 50 munten nodig om de advertenties te verwijderen).

Equalizer FX

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudige interface.

  • Effecten kunnen worden aangepast.
  • Advertenties zijn onopvallend.
  • Veel presets en de mogelijkheid om meer toe te voegen.

Wat we niet leuk vinden

Beperkt tot 5-bands EQ.

Equalizer FX biedt een schone, no-nonsense interface waarmee je direct toegang hebt tot een 5-bands EQ, effecten en profielen. Er zijn drie inbegrepen effecten:

  • Bass Boost
  • Virtualisatie
  • Luidheid

Je zult niet veel verschil horen met het virtualisatie-effect, tenzij je een koptelefoon draagt (en zelfs dan is het een heel subtiel verschil). Gelukkig zijn de effecten niet alleen aan/uit. Je kunt ze inschakelen en vervolgens aanpassen hoeveel van het effect je aan je geluid wilt toevoegen door de schuifregelaar naar rechts of links te verplaatsen. Je vindt behoorlijk wat EQ-presets op het tabblad Profielen, evenals de mogelijkheid om nieuwe profielen toe te voegen. Equalizer FX is gratis en bevat een balk met onopvallende advertenties onderaan het venster.

Hoofdtelefoon Equalizer

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geïntegreerd in je favoriete muziekspeler.
  • Maakt het aanpassen van je geluid eenvoudig.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkte voorinstellingen.
  • Beperkt tot 5-bands EQ.

Headphones Equalizer doet niet alleen uitstekend werk door het aanpassen van je muziek eenvoudig te maken, maar het integreert ook met elke muziekspeler die je gebruikt, zodat je de muziek kunt bedienen die wordt afgespeeld, zonder dat je de EQ-app. U kunt het volume aanpassen, pauzeren, teruggaan, vooruitspringen… allemaal vanuit de hoofdtelefoon-equalizer.

Natuurlijk kun je met de app ook handmatig een 5-bands EQ bedienen en kiezen uit een paar presets. Headphones Equalizer is gratis (zonder advertenties) en biedt ook een betaalde versie die een paar extra functies ontgrendelt.

Sound Equalizer voor Android

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer eenvoudig, dus iedereen kan het gebruiken.
  • Golfvorm Volumemeter toegevoegd.

Wat we niet leuk vinden

  • Overlay-interface is verouderd.
  • Beperkt tot 5-bands EQ.

Als je op zoek bent naar een redelijk eenvoudige equalizer-app, een die een 5-bands EQ, een paar presets, een volumeboost biedt en zelfs Android-systeemgeluiden kan versterken (zoals het belsignaal van je telefoon), dan is Sound Equalizer Voor Android is dit misschien de app die u zoekt.

Het enige voorbehoud bij deze app is dat hij functioneert als een overlay, dus het is geen app op volledig scherm. Dit heeft één unieke functie, namelijk dat het, terwijl het open is, een visuele ringgolfvorm van je muziek zal weergeven. Deze specifieke app is vrij eenvoudig, maar hij klaart de klus wel. Sound Equalizer voor Android is gratis en bevat geen advertenties.

Equalizer Muziekspeler

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Uitstekende ingebouwde muziekspeler.
  • Werkt geweldig met YouTube Music.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen voorinstellingen.
  • Beperkt tot 5-bands EQ.

Equalizer Music Player is speciaal ontworpen om met YouTube Music te werken. Om die functionaliteit te laten werken, moet je die specifieke app ook hebben geïnstalleerd. Als je echter een fan bent van YouTube Music, moet deze app als een must-have worden beschouwd. Maar EMP kan niet alleen de EQ voor YouTube Music aanpassen.

De app bevat ook een ingebouwde muziekspeler, dus alle nummers die je op je apparaat hebt gedownload, kunnen vanuit de app worden afgespeeld. Er zijn geen vooraf ingestelde EQ's om uit te kiezen, dus je moet je eigen set aangepaste aanpassingen bouwen. U kunt echter kiezen uit een kleine selectie van zalen om naar te luisteren (zoals kleine zaal, middelgrote zaal, grote zaal, middelgrote zaal en grote zaal). Dus zelfs als je YouTube Music niet gebruikt, doet Equalizer Music Player geweldig werk met je lokale muziekcollectie. De app is gratis en bevat geen advertenties.

VLC voor Android

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een van de beste mediaspelers op de markt.
  • 10 Band EQ.

Wat we niet leuk vinden

10 Band EQ kan lastig zijn om aan te passen.

Hoewel VLC eigenlijk een mediaspeler is (voor zowel audio- als videobestanden), bevat het wel een 10-bands EQ. De ingebouwde EQ is eenvoudig aan te passen en je kunt zelfs kiezen uit een van de achttien presets. De EQ werkt goed, maar is wat onhandig in het gebruik omdat er maar 4 banden tegelijk worden weergegeven (je moet dus naar links of rechts scrollen om elke band aan te passen). Dit voorbehoud is de moeite waard om gebruik te maken van de ingebouwde EQ van VLC. VLC wordt vaak beschouwd als een van de beste mediaspelers op de markt.

Degenen die de VLC EQ voor andere muziek-apps willen gebruiken, zullen teleurgesteld zijn, omdat het alleen in de app zelf werkt.

De app is gratis, open-source en bevat geen advertenties.

Neutralizer

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Pas het geluid perfect aan uw gehoor aan.
  • Werkt met de meeste audiospelers.

Wat we niet leuk vinden

Steile leercurve.

Neutralizer is niet jouw typische Equalizer. Waar deze app zich op richt, is het bouwen van een geluidsprofiel op basis van je gehoor. In plaats van een standaard EQ aan te bieden om aan te passen, gebruikt Neutralizer een gehoortest om het geluid aan te passen op basis van uw persoonlijke vermogen om bepaalde frequenties te horen. Het is ingewikkeld (en kost wat tijd om te leren), maar het is de moeite meer dan waard.

Als je jezelf als een audiofiel beschouwt en begrijpt hoe persoonlijke geluidssmaken kunnen zijn, dan is Neutralizer de app voor jou. Het wordt ten zeerste aanbevolen om dit niet te gebruiken met de ingebouwde luidsprekers van het apparaat, maar eerder met een hoofdtelefoon. Neutralizer werkt met de meeste muziekspelers en stelt je in staat meerdere profielen toe te voegen. Er wordt een profiel toegevoegd door het geluid van elke frequentie aan te passen totdat u de toon nauwelijks kunt horen. Als u klaar bent, slaat u het profiel op en wordt het geluid dat u hoort perfect aangepast aan uw gehoor.

De app is gratis, bevat geen advertenties en biedt wel in-app-aankopen.

Aanbevolen: