De beste tijd om op Instagram te posten in 2022

Inhoudsopgave:

De beste tijd om op Instagram te posten in 2022
De beste tijd om op Instagram te posten in 2022
Anonim

Is er echt een beste tijd van de dag om op Instagram te posten, zodat je foto's en video's meer weergaven, vind-ik-leuks en reacties krijgen? Dit uitzoeken kan een beetje lastig zijn.

Om te beginnen, aangezien Instagram voornamelijk toegankelijk is via een mobiel apparaat, kunnen gebruikers snel en bijna overal een blik werpen op hun Instagram-feed wanneer ze maar willen. De gewoontes om berichten te plaatsen, te bekijken en interactie te hebben zijn vaak heel anders op Instagram in vergelijking met andere sociale netwerken, waardoor het iets moeilijker is om vast te stellen wanneer gebruikers het meest actief zijn.

Oh, en er is nog iets enorms dat Instagram onlangs heeft geïntroduceerd.

Het Instagram-algoritme en wat het betekent

Weet je nog toen Instagram-berichten in chronologische volgorde werden getoond? Dat is zeker niet meer het geval.

Instagram onthulde de geheimen achter het algoritme in een presentatie in juni 2018 en benadrukte dat de drie belangrijkste factoren die van invloed zijn op hoe een bericht in de feed van een gebruiker wordt weergegeven, zijn:

  1. Interesse: Berichten met inhoud waarin een gebruiker eerder interesse heeft getoond, verschijnen vaker bovenaan de feed.
  2. Recentie: Recentere berichten krijgen prioriteit dan berichten die dagen of weken oud zijn.
  3. Relatie: Berichten van vrienden, familieleden en gebruikers met meer algemene eerdere interacties zullen dichter bij de top van de feed verschijnen.

Recentheid is duidelijk de factor waar je op moet letten als je experimenteert met wanneer je moet posten. Als recentheid belangrijk is, moet u rekening houden met het volgende:

  • Plaats vaker in plaats van minder vaak. Vaker posten betekent meer recent getoonde berichten.
  • Post specifiek op piekmomenten van de dag of week. Als je bericht onlangs is geplaatst toen gebruikers doorgaans actiever zijn, is de kans groter dat het wordt gezien.

Een update begin 2019 heeft geholpen om de zorgen weg te nemen over het Instagram-algoritme dat berichten beperkt die door volgers worden gezien. Dit is wat Instagram zei in een tweet over het onderwerp:

Instagram wees er ook op dat berichten nooit verborgen worden voor gebruikers. Zolang gebruikers blijven scrollen, zullen ze alle berichten zien van de gebruikers die ze volgen.

Wat het meest recente onderzoek ons vertelt over wanneer we op Instagram moeten posten

Volgens een bijgewerkt rapport uit 2019 van SproutSocial zijn de beste tijden om op Instagram te posten:

  • Woensdag om 11:00 uur
  • Vrijdag tussen 10:00 en 11:00 uur

Bekijk de betrokkenheidsgrafiek van SproutSocial hieronder om een visueel beeld te krijgen van hoe de betrokkenheid fluctueert op bepaalde dagen van de week en tussen bepaalde tijden:

Image
Image

Algemene betrokkenheid blijft het hoogst van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 15:00 uur. In het weekend is er ook een grotere betrokkenheid gedurende de dag totdat ze rond 13:00 of 14:00 uur beginnen af te nemen.

Zondag krijgt de laagste betrokkenheid van alle weekdagen. De betrokkenheid is ook het laagst op dagelijkse basis tussen 23:00 uur. tot 03:00

De beste dag van de week om op Instagram te posten is donderdag, terwijl zondag de minste betrokkenheid heeft.

Instagram-planningstool Later analyseerde hij 12 miljoen Instagram-berichten die van over de hele wereld waren gepost vanuit accounts met zowel kleine als grote volgers. Op basis van hun bevindingen bepaalden ze de top drie keer van elke weekdag om op Instagram te posten (in Eastern Standard Time).

Image
Image

Maandag: 6:00 uur, 10:00 uur, 22:00 uur.

dinsdag: 2:00 uur, 4:00 uur, 9:00 uur

Woensdag: 7:00 uur, 8:00 uur, 23:00 uur

Donderdag: 9:00 uur, 12:00 uur, 19:00 uur

Vrijdag: 5:00 uur, 13:00 uur, 15:00 uur

Zaterdag: 11:00 uur, 19:00 uur, 20:00 uur

Zondag: 7:00 uur, 8:00 uur, 16:00 uur

Houd er rekening mee dat de bovenstaande tijdvakken alleen de top drie tijdvakken voor elke dag tonen, waarbij je geen rekening houdt met welke dagen het beste zijn om te posten.

Terugkijkend op de gegevens van SproutSocial, is het duidelijk dat woensdag de beste dag van de week is om te posten.

Tijdslots om zelf te proberen

Ondanks al deze verschillende bevindingen, weet je niet precies wat het beste werkt totdat je begint te experimenteren en de resultaten van de betrokkenheid bijhoudt. Nogmaals, het hangt allemaal af van je doelgroep en hoe je Instagram gebruikt om contact te maken met je volgers.

Je kunt beginnen door te experimenteren met de volgende tijdvakken in je tijdzone voor het posten op Instagram:

  • 5:00 a.m. Deze keer liet het verrassend goede resultaten zien in het rapport van SproutSocial, waarschijnlijk omdat deze vroege berichten die vroege ochtendmensen vangen die meteen hun telefoon checken als ze opstaan.
  • 7:00 a.m. - 9:00 a.m. De ochtenduren zijn een goed moment om te posten omdat iedereen net wakker wordt. De meeste mensen kunnen het niet laten om op hun telefoon te kijken wat ze hebben gemist terwijl ze sliepen. Na 09:00 uur is het echter mogelijk dat de betrokkenheid wat terugloopt vanwege de reguliere werk- en schooluren.
  • 11:00 - 14:00 uur Rond de lunchpauze krijgen mensen een pauze om te doen wat ze willen; dat omvat vaak het controleren van sociale media.
  • 3:00 p.m. - 16:00 uur Iedereen wil gewoon al naar huis van werk of school. Ze checken waarschijnlijk hun telefoon om de tijd te doden.
  • 5:00 p.m. - 19:00Na school en werk krijgen mensen de kans om te ontspannen. Mensen kunnen net voor het avondeten hun telefoon gaan checken terwijl ze onderweg zijn of voor de tv. Houd er rekening mee dat u misschien beter eerder rond 17.00 uur kunt posten. of later om 19.00 uur in plaats van precies in het midden (18:00 uur) wanneer veel mensen van hun werk naar huis pendelen of dineren.

Instagram-postingsfactoren om te overwegen

Het nieuwste Instagram-algoritme geeft prioriteit aan nieuwe berichten boven oudere berichten, wat betekent dat je moet weten wanneer de meeste van je volgers de app gebruiken, zodat je tijdens die tijdvakken kunt posten.

Om erachter te komen wat de beste tijd is om op Instagram te posten, moet je kijken naar deze belangrijke dingen die de betrokkenheid die je bij je berichten krijgt, kunnen maken of breken.

De demografische gegevens van uw doelgroep: Volwassenen die de typische 9-tot-5-baan hebben, zullen 's ochtends eerder naar Instagram kijken, terwijl studenten die laat opblijven en pull all-nighters zijn misschien iets actiever op Instagram tijdens die vrije uren. Het identificeren van je doelgroep kan een eerste stap zijn om erachter te komen op welk tijdstip van de dag ze Instagram willen checken.

Tijdzoneverschillen: Als je volgers of een doelgroep van over de hele wereld hebt, krijg je mogelijk niet dezelfde resultaten als je op bepaalde tijden van de dag post. als je volgers had die meestal allemaal in dezelfde tijdzone wonen. Als de meeste van je volgers bijvoorbeeld uit Noord-Amerika komen en in de typische Noord-Amerikaanse tijdzones Pacific (PST), Mountain (MST), Central (CST) en Eastern (EST) wonen, kun je gaan experimenteren met het beginnen met posten op Instagram rond 07.00 uur EST en stoppen rond 21.00 uur. PST (of 12 uur EST).

Betrokkenheidspatronen die je hebt opgemerkt: Let goed op eventuele toename van de interactie wanneer je op bepaalde tijden van de dag iets plaatst. Wat het onderzoek ook zegt of wat de experts je vertellen over optimale tijden en dagen om te posten, uiteindelijk gaat het om het gedrag van je eigen volgers.

Inzichten in uw bedrijfsprofiel: Als u een bedrijfsprofiel heeft, heeft u toegang tot analyses van vertoningen, bereik, websiteklikken, profielweergaven, betrokkenheid van volgers bij berichten, verhalen en meer. Dit kan je waardevolle hints en informatie geven over welke tijden het beste zijn om te posten voor je publiek.

Een goede planningstool voor Instagram: In plaats van te proberen te onthouden om handmatig op specifieke tijden te posten, kun je overwegen een social media-beheertool zoals Buffer te gebruiken om je berichten in één keer te plannen.

Aanbevolen: