De 15 beste Safari-extensies van 2022

Inhoudsopgave:

De 15 beste Safari-extensies van 2022
De 15 beste Safari-extensies van 2022
Anonim

Net als Chrome is Safari niet alleen een stagnerende webbrowser, het heeft ook extra functionaliteit via de Safari Extension-plug-ins die enkele seconden nodig hebben om te installeren. Een vorm van add-on, Safari-extensies worden nu gebundeld met relevante Mac-apps, evenals via de App Store.

Of u nu op zoek bent naar productiviteitshacks, eenvoudige manieren om geld te besparen op uw boodschappen of manieren om uw browse-ervaring aangenamer te maken, er is een Safari-extensie voor u.

Op zoek naar geweldige Chrome-extensies? Er zijn er genoeg.

Adblocker: Adblock Plus

Image
Image

Wat we leuk vinden

Eenvoudig in te stellen.

Wat we niet leuk vinden

Instellingen kunnen een beetje lastig zijn.

Niemand houdt van opdringerige advertenties bij het online lezen van een interessant artikel. Adblock Plus maakt het eenvoudig om advertenties en tracking-advertenties te blokkeren die u lastig vallen, terwijl u websites op een "veilige lijst" plaatst waarvan u alle advertenties wilt zien. Adblock Plus gaat op een verantwoorde manier om met advertenties met een optie die 'aanvaardbare advertenties' toestaat, waarbij we waarderen dat website-eigenaren nog steeds inkomsten moeten genereren, terwijl u het gedoe van de ergste soort advertenties bespaart.

Link opslaan: Pocket

Image
Image

Wat we leuk vinden

Geweldig voor het opslaan van links voor latere referentie.

Wat we niet leuk vinden

Je moet je eerst aanmelden.

Hoe vaak merk je dat je naar een geweldig lang artikel kijkt en je realiseert dat je nu geen tijd hebt om het te lezen? Met Pocket hoeft u alleen maar op de knop "Opslaan in Pocket" te klikken en de link wordt opgeslagen in uw account, zodat u deze later gemakkelijk kunt raadplegen. Het werkt op meerdere apparaten en je kunt artikelen taggen en labelen zodat alles netjes is georganiseerd.

Page Zoom: HoverSee

Image
Image

Wat we leuk vinden

Handige zoom.

Wat we niet leuk vinden

Het is niet gratis.

Soms, zelfs op een groot scherm, kan het lastig zijn om bepaalde details op een webpagina of video te zien. HoverSee is in wezen een zoomknop voor uw browser. U kunt uw cursor over een item zoals een afbeelding of video bewegen en als er een grotere versie beschikbaar is, zoomt HoverSee voor u in, zodat u een duidelijker beeld krijgt. Het is vooral handig als je zichtproblemen hebt, of als je gewoon wilt kunnen inzoomen op belangrijke details. In tegenstelling tot andere combinaties van extensies/apps, is het niet gratis en kost het $ 7,99.

Picture in Picture: PiPer

Image
Image

Wat we leuk vinden

Ondersteunt veel verschillende videosites.

Wat we niet leuk vinden

Aansprakelijkheid om uw productiviteit te deuken.

In staat zijn om te multitasken is altijd een waardevolle vaardigheid. Hoewel je kunt schakelen tussen vensters en tabbladen, was het niet mogelijk om YouTube of Netflix te laten draaien naast datgene waar je aan werkt in Safari. PiPer verandert dat allemaal. Via de extensie plaats je eenvoudig een video in de hoek van je scherm, zodat je kunt blijven werken terwijl de video aan de zijkant wordt afgespeeld. Het is een geweldig hulpmiddel om met meerdere dingen samen te jongleren.

Time Tracker: WasteNoTime

Image
Image

Wat we leuk vinden

Eenvoudig om statistieken te bekijken.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet de mooiste extensie.

Als je productief probeert te zijn, heb je geen afleiding nodig. Met WasteNoTime kunt u bepaalde sites en links blokkeren, zodat u niet wordt afgeleid door ze te bekijken. Klik gewoon met de rechtermuisknop op een link en kies ervoor om deze toe te voegen aan uw blokkeerlijst om de verleiding te weerstaan. Het heeft ook een tracker die laat zien hoeveel tijd je op verschillende sites hebt doorgebracht, zodat je precies weet waar het probleem zit.

Vertaling: Vertalen

Image
Image

Wat we leuk vinden

Verta alt uit tientallen talen.

Wat we niet leuk vinden

Je moet in de instellingen rondneuzen om alle voordelen te krijgen.

Een van de beste dingen van Chrome is de mogelijkheid om websites voor je te vertalen. Translate brengt die functionaliteit naar Safari. Ga gewoon naar een website, tik op de vertaalknop en Translate zet alles om naar het Engels via Google Translate of Bing Translate. Het duurt even, maar je kunt zien dat het voor je ogen wordt omgezet, wat netjes is. Vertalingen zijn ook redelijk nauwkeurig.

Gemakkelijke couponcodes: honing

Image
Image

Wat we leuk vinden

Eenvoudig te bladeren.

Wat we niet leuk vinden

De meeste kortingsbonnen zijn alleen voor de VS.

Online kun je duizenden couponcodes en aanbiedingen vinden, maar het is waarschijnlijk dat je vergeet ze op te zoeken totdat je al iets hebt besteld. Met één druk op de knop kunt u Honey openen aan de zijkant van Safari en de coupons bekijken die voor u beschikbaar zijn. De extensie biedt tal van populaire retailers zoals Macy's, Bloomingdale's, eBay en Sears. Tik gewoon op de naam van de verkoper en u kunt kortingsbonnen opzoeken, evenals details over hoe lang geleden ze correct werkten. Honey heeft ook een beloningssysteem voor extra bonussen.

Prijsvergelijker: PriceBlink

Image
Image

Wat we leuk vinden

Gemakkelijk om prijzen te vergelijken.

Wat we niet leuk vinden

Werkt alleen in de VS en het VK

PriceBlink houdt de prijzen in de gaten zodat jij dat niet hoeft te doen. Ga naar ergens zoals Amazon of eBay, en op het moment dat je een item laadt, duikt PriceBlink ergens anders op met zijn prijs. U kunt direct zien of Amazon echt de beste prijs biedt of dat er ergens goedkoper is waar u naar kunt overstappen. Als er een beter alternatief wordt vermeld, klikt u op de site en PriceBlink laadt de alternatieve optie in een apart tabblad. Deze eenvoudige extensie kan u in de loop van de tijd veel geld besparen.

Belichtingseffect in bioscoopstijl: doe de lichten uit

Image
Image

Wat we leuk vinden

Netjes sfeervol lichteffect.

Wat we niet leuk vinden

Moet de aparte app laden om instellingen te wijzigen.

Een van de meest effectieve dingen in de bioscoop is hoe de lichten uitgaan en je je alleen op het bioscoopscherm kunt concentreren. Turn Off the Lights biedt hetzelfde effect op uw laptop of desktop. Wanneer je op YouTube of een andere op video gebaseerde site bent, druk je op het gloeilamppictogram in Safari en worden de lichten rond de video die wordt afgespeeld onmiddellijk gedimd. U kunt zich concentreren op het scherm zelf in plaats van op alles wat er omheen gebeurt. Om het volledige effect te krijgen, moet je enkele instellingen aanpassen, maar het is een leuke manier om wat sfeer toe te voegen bij het bekijken van een video.

Sneller lezen: SpeedReading

Image
Image

Wat we leuk vinden

Verhoogt je leessnelheid.

Wat we niet leuk vinden

Nauwelijks stijlvol.

SpeedReading is een eenvoudige extensie die je aanmoedigt om sneller te lezen. Druk op de knop Lezen en de extensie wordt geactiveerd voor welk verhaal je ook hebt. Het toont elk woord afzonderlijk in een grote letter en wisselt met een snelheid van 400 woorden per minuut. Het is een snelleesconcept dat mensen leert lezen en begrijpen in een veel sneller tempo dan met conventionele methoden. Je kunt ervoor kiezen om de snelheid waarmee woorden verschijnen aan te passen, zodat je geleidelijk aan steeds sneller leert lezen.

Wachtwoordbeheer: LastPass

Image
Image

Wat we leuk vinden

Extra beschermingslaag voor wachtwoorden.

Wat we niet leuk vinden

Beetje ingewikkeld om in te stellen.

Safari heeft ingebouwd wachtwoordbeheer, maar LastPass is veel beter in zijn werk. Het werkt op meerdere apparaten en geeft je ook een plek om bestanden en notities veilig op te slaan. Vaak moet je je verdiepen in de afzonderlijke app om deze volledig te gebruiken, maar de Safari-extensie geeft je de mogelijkheid om veilige wachtwoorden te genereren, snel formulieren in te vullen of notities toe te voegen, allemaal rechtstreeks vanuit je browser. Het is een echte game changer voor beveiligings- en privacykwesties.

Taborganisatie: TabsFolder

Image
Image

Wat we leuk vinden

Makkelijk om je browser te ontsleutelen zonder iets te verliezen.

Wat we niet leuk vinden

Aanmelding vereist.

Heb je ooit het gevoel gehad dat je overspoeld wordt door tabbladen, maar je wilt ze ook niet sluiten om verschillende belangrijke redenen? Met TabsFolder kunt u al die tabbladen opslaan in de volgorde waarin ze zich momenteel bevinden, voor toekomstig gebruik. Zo raak je je gedachtegang niet kwijt, maar kun je ook weer opnieuw beginnen met een venster dat niet vol staat met tabbladen van dat belangrijke project van je. De interface is niet de meest stijlvolle, maar hij werkt goed. Het is een soort draai aan de bladwijzermap, maar dan een beetje praktischer.

Screenshot Annotation: Awesome Screenshot

Image
Image

Wat we leuk vinden

Zeer gemakkelijk te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

Niet zo geautomatiseerd als we zouden willen.

Als je vaak meerdere screenshots van Safari moet maken, maakt Awesome Screenshot het je gemakkelijker. Klik op het extensiepictogram en u kunt ervoor kiezen om de hele pagina, een geselecteerd gebied of het zichtbare deel ervan vast te leggen. Als je eenmaal zo ver bent gekomen, kun je ervoor kiezen om het bij te snijden, vormen op de afbeelding te tekenen of tekst als annotatie toe te voegen om het proces uit te leggen. Het kan je veel tijd besparen als je vaak dingen moet screenen.

Vernieuwen Knop: Herladen

Image
Image

Wat we leuk vinden

Het werkt gewoon.

Wat we niet leuk vinden

Het is heel eenvoudig.

Als je onlangs bent overgestapt van pc naar Mac, vind je het ontbreken van een goede knop voor opnieuw laden/vernieuwen misschien verwarrend in Safari. Reload geeft die functionaliteit op een heel eenvoudige manier terug. Het enige dat het doet, is een knop toevoegen aan de linkerkant van de URL-balk. Tik erop wanneer je de pagina opnieuw wilt laden en hij laadt supersnel opnieuw. Dat is alles. Natuurlijk zijn er sneltoetsen waarmee je dit hoe dan ook kunt doen, maar als je de voorkeur geeft aan een meer tastbare knop, is dit een eenvoudige maar effectieve extensie.

Grammaticacontrole: grammatica

Image
Image

Wat we leuk vinden

Eenvoudige en duidelijke schrijfsuggesties.

Wat we niet leuk vinden

Je hebt een abonnement nodig om er het maximale uit te halen.

Grammarly is er voor die momenten waarop je niet helemaal zeker weet of je spelling of grammatica in orde is. Het markeert problemen via een rode lijn onder een woord en stelt je in staat om ze gemakkelijk te corrigeren, of je nu een Facebook-status of een blogpost typt. Het is een nuttige service die een klein duwtje in de goede richting is wanneer u probeert uw schrijfvaardigheid te verbeteren.

Aanbevolen: