De 10 beste boeklees-apps van 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste boeklees-apps van 2022
De 10 beste boeklees-apps van 2022
Anonim

Consumenten lijden niet langer aan een gebrek aan keuze als het gaat om hoogwaardige ebook-apps op hun slimme apparaten. Waar ooit bookaholics beperkt waren tot slechts een of twee grote gratis boeklees-apps op een iPad, is er nu een groeiende lijst van hoogwaardige apps voor Android-, iOS- en Windows-apparaten die niet alleen gekochte en gratis e-boeken ondersteunen, maar ook audioboeken en talloze bestandstypes ook.

Hier zijn enkele van de beste e-boeklezer-apps die iedereen minstens één keer zou moeten proberen.

Beste gratis app voor het lezen van boeken: Media365 Book Reader

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Enorme bibliotheek met populaire en niche-e-boeken die gratis kunnen worden gelezen.
  • Mogelijkheid om uw eigen e-boekbestanden te importeren om te lezen in de app.

Wat we niet leuk vinden

  • Offline lezen vereist een upgrade van $1,99.
  • Vereist iOS 10 en hoger, waardoor sommige oudere Apple-apparaten worden weggelaten.

Media365 is een gratis lees-app voor iOS en Android waarmee iedereen een van de boeken in de bibliotheek kan lezen in ruil voor af en toe een advertentie op volledig scherm. Auteurs kunnen zelf publiceren op het Media 365-platform. Daarom zijn er zoveel niche- en indietitels beschikbaar, maar er is ook een groot aantal reguliere boeken beschikbaar, zoals de hele Harry Potter-boekenreeks.

De Media 365-bibliotheek slaat eBooks op in 15 verschillende talen, terwijl de lettergrootte eenvoudig kan worden aangepast door met twee vingers op het scherm te knijpen. Er is ook een tekst-naar-spraak-functie, waarmee de app je boeken kan voorlezen. Je kunt ook je eigen e-boeken uploaden, waarbij de indelingen EPUB, PDF, AZW3, CBC, CBR, CBZ, CHM, FB2, LIT, MOBI, TCR, AI en PUB allemaal worden ondersteund.

Download voor:

Beste eBook Reader-app voor Amazon Prime-leden: Kindle

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Enorme bibliotheek met e-boeken om uit te kiezen.
  • Apps worden zeer regelmatig bijgewerkt.

Wat we niet leuk vinden

  • De Kindle-app voor Windows is meer voor traditionele computers dan voor touchscreens.
  • Kan geen e-boeken kopen in de iOS Kindle-app.

De officiële Kindle-apps op iOS, Android, Mac en Windows zijn Amazon's manier om hun klanten hun Kindle-e-boeken te laten gebruiken zonder een Kindle eReader-apparaat te hoeven kopen.

Elk Kindle-merk e-boek op de Amazon-website kan worden gelezen in de Kindle-apps, en er zijn verschillende functies die deze app-ervaring onderscheiden van zijn rivalen, inclusief het ingebouwde woordenboek, de mogelijkheid om vooruit te springen zonder je plaats te verliezen, en Amazon's X-Ray-technologie, die extra informatie onthult over de personages en de wereld van een boek terwijl je aan het lezen bent.

De Amazon Kindle-apps zijn echter niet perfect. De Windows-app is meer ontworpen voor traditionele desktopcomputers dan voor moderne apparaten met touchscreens, en de iOS-versie ondersteunt het kopen van Kindle-e-boeken niet vanwege de gewoonte van Apple om een percentage te nemen van elke verkoop die via hun apps wordt gedaan. eBooks kunnen echter nog steeds worden gekocht op de Amazon-website en via de Kindle-lezer voor Android, en worden vrijwel onmiddellijk gesynchroniseerd met de Kindle-app op iOS.

Download voor:

Beste eBook Reader voor stripfans: Comixology

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Enorme verzameling stripboeken van alle grote uitgevers.

  • Importeert automatisch stripboeken die op Amazon zijn gekocht.

Wat we niet leuk vinden

  • De ComiXology Unlimited-service is alleen beperkt tot de Verenigde Staten.
  • Het sluiten van een stripboek gaat niet zo soepel als het zou kunnen zijn.

ComiXology is een van de oudste en meest populaire diensten voor het digitaal consumeren van stripboeken, en terecht. De ComiXology online winkel, nu eigendom van Amazon, biedt letterlijk duizenden nieuwe en klassieke stripboeken van grote uitgevers zoals Marvel, DC Comics en Image Comics, naast een overvloed aan kleinere merken.

De digitale stripboeken kunnen worden gedownload naar de iOS-, Android- of Kinde Fire-apps en worden gelezen in de traditionele weergave op volledig scherm of in een nieuwe geanimeerde paneel-voor-paneelstijl genaamd Cinematic Guided View. De laatste methode is ideaal voor kleinere schermen, omdat er op elk paneel afzonderlijk wordt ingezoomd, waardoor het script gemakkelijker te lezen is.

Download voor:

Meest beschikbare lees-app: Rakuten Kobo

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel opties om de leeservaring aan te passen.
  • Er is een officiële Kobo-app voor de meeste bestaande telefoons.

Wat we niet leuk vinden

  • De Windows-app is ongelooflijk verouderd en de Facebook-login werkt niet.
  • Audioboeken zijn alleen beschikbaar in de iOS- en Android-apps.

Kobo van Rakuten is een grote concurrent van Amazon met miljoenen e-boeken en een groeiend aantal audioboeken op zijn platform. De Kobo-apps voor iOS en Android zijn duidelijk waar het bedrijf de meeste aandacht aan besteedt, waarbij elke app een indrukwekkende verscheidenheid aan lettergrootte, stijl en kleuropties biedt om de leeservaring persoonlijker en comfortabeler te maken voor individuele gebruikers.

Samen met deze is de Kobo-app beschikbaar voor Windows 10 in de Microsoft Store-app store. Windows-gebruikers zullen echter de afzonderlijke desktopversie van de app willen downloaden, die regelmatiger wordt bijgewerkt en meer functies biedt. De desktop-app werkt ook op Macs.

Download voor:

Beste leesapp voor kinderen: episch

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel in-app gamification die kinderen aanmoedigt om meer te lezen.
  • Grote selectie van klassieke en moderne kinderboeken.

Wat we niet leuk vinden

  • App vereist een maandelijks abonnement om te gebruiken, hoewel er een gratis proefperiode van 30 dagen beschikbaar is.
  • Het wijzigen van instellingen is een beetje een ingewikkeld proces.

Episch! is een soort Netflix voor kinderen, maar in plaats van tv-programma's en films, biedt het de gebruiker een enorme bibliotheek met e-boeken en audioboeken. Ouders kunnen unieke profielen maken voor elk van hun kinderen, die vervolgens hun profiel kunnen aanpassen op basis van hun persoonlijke smaak.

Er is veel variatie in de Epic! apps op iOS, Android en Windows. Hoewel veel van de klassieke kinderboeken beschikbaar zijn om te downloaden, zijn er ook veel moderne releases, zoals een serie boeken over beroemde iconen van de popcultuur. Kinderen kunnen ook kiezen uit een selectie gezinsvriendelijke stripboeken, zoals Snoopy en De Smurfen, en tal van korte videoclips gemaakt door DreamWorksTV.

Download voor:

Beste iPhone eBook Reader-app: Yomu EBook Reader

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt EPUB-, MOBI-, PRC-, AZW-, AZW3-, KF8-, CBZ-, CBR- en PDF-bestanden.
  • eBooks kunnen vanuit elke iOS-webbrowser in de Yomu-app worden opgeslagen.

Wat we niet leuk vinden

  • Instellingenmenu is erg moeilijk te vinden na het toevoegen van boeken.
  • Downloadlinks zouden in het hoofdmenu moeten staan, niet in de tutorial.

De Yomu EBook Reader is een fantastische app voor iPhone- en iPad-gebruikers die hun e-boeken in verschillende bestandsindelingen downloaden en ze allemaal willen samenbrengen voor een samenhangende leeservaring.

Yomu, wat Japans is voor 'lezen', ondersteunt alle populaire bestandsindelingen voor e-boeken, naast de bestandsindelingen die worden ondersteund door Amazon Kindle en ComiXology. Bestanden kunnen in de app worden geïmporteerd via een cloudservice zoals iCloud, Dropbox, Google Drive of OneDrive, en zodra de app is geïnstalleerd, verschijnt Yomu als een bron bij het opslaan van e-boekbestanden vanuit elke iOS-webbrowser-app.

Download voor:

PDF eBook-leesapp: Foxit PDF Reader

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • PDF-bestanden kunnen rechtstreeks worden gedeeld met de app op iOS.
  • Reflow-opties maken alle bestanden leesbaar op kleine schermen.

Wat we niet leuk vinden

  • Voor het maken van een nieuw PDF-bestand is een maandelijks abonnement van $ 14,99 op iOS en Android vereist.
  • Gebrek aan een terug-knop op app-schermen maakt navigatie erg verwarrend.

Foxit PDF Reader Mobile is een van de betere PDF-apps die er zijn en is een ideale oplossing voor diegenen die e-boeken liever in het PDF-bestandsformaat gebruiken. In tegenstelling tot veel vergelijkbare apps die een PDF gewoon weergeven zoals hij is en waarbij je moet knijpen en zoomen om de inhoud te lezen, heeft Foxit een reflow-instelling die de grootte van de tekst op een pagina aanpast en reorganiseert zodat deze perfect op het scherm van een mobiele telefoon past.

PDF-bestanden kunnen worden overgebracht naar de Foxit-app via Wi-Fi, iCloud of Foxit's eigen Foxit Drive-service. Degenen die een iOS-apparaat gebruiken, kunnen gedownloade bestanden rechtstreeks vanuit de deelfunctie importeren terwijl ze ook andere apps gebruiken. Een maandelijks abonnement is nodig om te profiteren van veel van de geavanceerde instellingen, maar degenen die op zoek zijn naar een app om eenvoudig hun PDF-e-boeken te lezen, zullen in orde zijn met de gratis functionaliteit.

Download voor:

Beste eBook Reader voor Android-telefoons en tablets: AIReader

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Ondersteunt veel Android-apparaten met als minimale OS-vereiste Android 2.3.
  • Meerdere profielen kunnen worden gebruikt voor verschillende app-instellingen.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen ondersteuning voor PDF-bestanden.
  • Scrollen kan erg zenuwachtig zijn op lagere Android-tablets.

AIReader is een zeer populaire lees-app op Android vanwege de ondersteuning voor oudere Android-smartphones en -tablets met besturingssystemen die zo verouderd zijn als Android 2.3. Er moet worden vermeld dat veel van de scrollende en gerelateerde animaties niet zo soepel zijn als ze zouden moeten zijn op oudere apparaten, maar de leeservaring van e-boeken is nog steeds solide en de meeste belangrijke bestandstypen werken, ongeacht op welk Android-apparaat u zich bevindt.

Download voor:

Beste leesapp op Nintendo Switch: Inky Pen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Grote selectie gratis strips van veel populaire franchises.
  • Strips zien er geweldig uit op de Nintendo Switch.

Wat we niet leuk vinden

  • $7,99 per maand zal voor sommige mensen een beetje duur zijn.
  • Geen Marvel- of DC Comics-serie.

De meesten zouden denken dat de Nintendo Switch alleen voor het spelen van games is, maar de bibliotheek met niet-game-apps is sinds de lancering langzaam gegroeid. Een van deze apps, Inky Pen, is een volwaardige app voor het lezen van stripboeken, waarmee iedereen volledige digitale nummers van populaire stripseries rechtstreeks op hun Switch kan lezen.

Inky Pen rekent een maandelijks bedrag van $ 7,99 voor onbeperkte toegang tot de hele bibliotheek, maar er is een indrukwekkend aantal gratis uitgaven beschikbaar die de meeste stripfans zullen vermaken tijdens lange autoritten of luie weekenden. Wat vooral cool is, is dat de app werkt wanneer de Nintendo Switch is gedockt, zodat strips door een groep op een tv kunnen worden gelezen.

Download voor:

Beste leesapp voor Google-verslaafden: Google Play Books

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zeer soepele leeservaring met een animatie voor het omslaan van pagina's ziet er fantastisch uit.
  • Werkt heel goed op goedkope, low-end Android-tablets.

Wat we niet leuk vinden

  • App moet elke keer overschakelen naar de Google Play-app als je meer over een boek wilt lezen.
  • Heeft een veel kleinere selectie dan Amazon.

Google Play Books is, zoals de titel al doet vermoeden, de eersteklas app van Google voor het lezen van e-boeken en het luisteren naar audioboeken die zijn gekocht in de Google Play Store. De boekenselectie is niet zo groot als die van Amazon, maar het is nog steeds groot genoeg om de gewone lezer te plezieren. Degenen die het leuk vinden om minstens één boek per dag te lezen, kunnen echter merken dat ze meer willen.

Het goede is dat Google Play Boeken geen abonnementsservice nodig heeft om te gebruiken. Het kan worden gebruikt om een weekend te genieten van een gekocht e-boek of audioboek, en vervolgens een week of zo te negeren zonder enige financiële schuld te voelen omdat je geen gebruik hebt gemaakt van een maandelijks bedrag.

Het is een zeer solide leeservaring voor als je het wilt gebruiken, is ongelooflijk stabiel en gebruiksvriendelijk, en heeft ook enkele van de beste pagina-omslag-animaties van alle boeklees-apps die er zijn.

Google Play Boeken is een zeer solide lees-app, vooral voor degenen die ondergedompeld zijn in het Google-ecosysteem.

Aanbevolen: