Hoe het te repareren als een laptopmicrofoon niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als een laptopmicrofoon niet werkt
Hoe het te repareren als een laptopmicrofoon niet werkt
Anonim

Als een laptopmicrofoon niet werkt, kan dit te wijten zijn aan een probleem met de microfooninstellingen of configuratie, apparaatstuurprogramma's, of zelfs een kapotte microfoon of defecte interne bedrading. Bekijk onze tips voor probleemoplossing en bewezen oplossingen voordat u de trekker overha alt voor een vervangende microfoon.

Tenzij anders vermeld, zijn de instructies in dit artikel van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Wat zorgt ervoor dat een laptopmicrofoon niet meer werkt?

Laptopmicrofoons kunnen stoppen met werken als gevolg van verschillende software- en hardwareproblemen, waaronder problemen met instellingen, configuraties en zelfs driverconflicten. Om je laptopmicrofoon te repareren, moet je de meest voorkomende problemen in elk van deze categorieën controleren en eventuele problemen oplossen die je tegenkomt.

Dit zijn de meest voorkomende problemen die kunnen optreden als de microfoon van uw laptop niet werkt:

  • Microfooninstellingen en configuratie: Simpele problemen zoals een gedempte microfoon of een verkeerd geconfigureerde microfoon veroorzaken vaak dit probleem.
  • Slechte microfoonstuurprogramma's: als uw microfoonstuurprogramma slecht of verouderd is, zal de microfoon niet goed werken.
  • Slechte microfoonhardware: Uw microfoon kan gewoon slecht zijn geworden door een defect of ouderdom, of er kan een probleem zijn met de interne bedrading.

Een laptopmicrofoon repareren die niet werkt

Er zijn een aantal problemen met laptopmicrofoons die u zelf kunt oplossen zonder speciaal gereedschap of kennis. Andere problemen zijn ingewikkelder en vereisen de hulp van een professional.

Om je laptopmicrofoon te repareren, volg je deze stappen in volgorde:

  1. Zorg ervoor dat je microfoon niet gedempt is. Uw laptop heeft mogelijk een fysieke dempknop voor de microfoon die per ongeluk kan zijn ingedrukt. In dat geval wordt het probleem opgelost door op die knop te drukken of die schakelaar om te draaien.

    Image
    Image

    Je microfoon kan ook gedempt zijn in je geluidsinstellingen. Om dit te controleren:

    1. Open het Configuratiescherm.
    2. Klik op Hardware en geluid.
    3. Klik Geluid.
    4. Klik op Opname.
    5. Klik met de rechtermuisknop op uw microfoon en klik op Eigenschappen.
    6. Klik op Niveaus.
    7. Als het microfoonpictogram een doorgestreepte rode cirkel ernaast heeft, klik erop om het dempen op te heffen.

    Als het microfoonniveau en de versterking laag zijn ingesteld in dit menu, schuif ze dan naar vol en controleer of dat helpt.

  2. Zorg ervoor dat de juiste microfoon als standaard is ingesteld. Als je in het verleden andere microfoons hebt gebruikt of een headset hebt aangesloten, kan het zijn dat Windows de verkeerde microfoon als standaard heeft ingesteld.

    Image
    Image

    Uw standaardmicrofoon controleren en wijzigen:

    1. Open het Configuratiescherm.
    2. Klik op Hardware en geluid.
    3. Klik Geluid.
    4. Klik op Opname.
    5. Klik op je microfoon.
    6. Klik op Standaard instellen.
  3. Zorg ervoor dat je app toegang heeft tot de microfoon. Om privacyredenen kun je het zo instellen dat alleen bepaalde apps toegang hebben tot de microfoon. Als je chat- of vergaderapp geen toestemming heeft, lijkt het alsof de microfoon niet werkt.

    Deze instelling werkt op dezelfde manier in Windows 10 en Windows 8, maar er is geen overeenkomstige instelling in Windows 7. Sla deze stap over als u Windows 7. gebruikt

    Om dit probleem te controleren en op te lossen:

    1. Typ microphone in de Windows-zoekbalk.
    2. Klik op Privacy-instellingen microfoon.
      1. In Windows 10 moet u ervoor zorgen dat Apps toegang geven tot uw microfoon is ingesteld op Aan.
      2. In Windows 8 en 8.1, zorg ervoor dat Laat apps mijn microfoon gebruiken is ingesteld op Aan.
    3. Scroll naar beneden en zorg ervoor dat uw specifieke app ook toestemming heeft.
  4. Als je een externe microfoon gebruikt, koppel deze dan los en sluit hem weer aan. Laptops zijn ontworpen om automatisch te schakelen tussen de ingebouwde microfoon en externe hardware wanneer deze wordt aangesloten.

    Probeer je microfoon los te koppelen en weer aan te sluiten als je een externe microfoon probeert te gebruiken, of probeer een externe microfoon aan te sluiten en los te koppelen als je de interne hardware probeert te gebruiken. Hierdoor kan de software uiteindelijk overschakelen naar de juiste microfoon.

  5. Zorg ervoor dat je microfoonapparaat niet is uitgeschakeld. Als u apparaatbeheer gebruikt, moet u ervoor zorgen dat uw microfoon daadwerkelijk is ingeschakeld. Als dit niet het geval is, kunt u proberen het in te schakelen. Als het uitgeschakeld blijft, is er mogelijk een hardware- of stuurprogrammaconflict. In beide gevallen kunt u door het uitvoeren van de probleemoplosser of het bijwerken van het apparaatstuurprogramma uw microfoon inschakelen.
  6. Voer de probleemoplosser voor geluid uit. Deze geautomatiseerde probleemoplosser controleert en lost veel problemen op met zowel het afspelen als opnemen van geluid, dus het kan mogelijk uw microfoonprobleem oplossen. Laat het zijn gang gaan en controleer vervolgens of je microfoon werkt.

    Om deze probleemoplosser uit te voeren, opent u het Configuratiescherm > Problemen oplossen > Hardware en geluid > Recording, klik vervolgens op Next en volg de aanwijzingen op het scherm.

  7. Controleer op updates voor audiostuurprogramma's. Als uw microfoonstuurprogramma slecht of verouderd is, zal uw microfoon niet correct werken. Zorg ervoor dat u uw computer opnieuw opstart nadat u een nieuwe driver hebt geïnstalleerd of uw driver hebt vervangen, aangezien deze pas volledig van kracht wordt na een herstart.
  8. Controleer op fysieke problemen. Als je microfoon nog steeds niet werkt, is er mogelijk een fysiek probleem met je microfoon. Afhankelijk van factoren zoals uw expertiseniveau en het ontwerp van uw specifieke laptop, kunt u op dit punt proberen uw laptop te openen om de microfoon te onderzoeken.

    Je kunt de laptop ook binnenbrengen voor professionele reparaties of een externe microfoon of headset kopen om het probleem te omzeilen.

    Als je je microfoon zelf fysiek wilt onderzoeken, moet je het volgende doen:

    1. Open je laptoptas voorzichtig Sommige laptops zijn extreem moeilijk te openen, dus zorg ervoor dat je alle benodigde schroeven verwijdert en bekijk een YouTube-video als de procedure niet meteen wordt uitgevoerd Doorzichtig. Mogelijk moet u de laptop naar een professional brengen als u niet over het benodigde gereedschap beschikt om hem zelf te openen.
    2. Bekijk de microfoon Als je fysieke schade aan de microfoon kunt zien, alsof deze is losgeraakt of fysiek is beschadigd, kan het probleem worden verholpen door deze te vervangen. Er zijn echter veel manieren waarop een microfoon kan falen die niet worden onthuld door een visuele inspectie.
    3. Bekijk de microfoonbedrading Volg de draden van de microfoon naar waar ze op het moederbord aansluiten, let vooral op waar ze door het scharnier gaan. Als de draden gebroken zijn, of als ze losgekoppeld zijn van het moederbord, zal je microfoon waarschijnlijk weer werken door ze te repareren of weer aan te sluiten.

Als je een Lenovo-laptop hebt, probeer dan deze tips.

Als al het andere fa alt, overweeg dan professionele reparatie

Als je laptopmicrofoon nog steeds niet werkt en je ziet er niets mis mee nadat je hem fysiek hebt geïnspecteerd, dan moet je misschien je laptop naar een professional brengen. De microfoon is misschien kapot gegaan op een manier die je niet kunt zien door er alleen maar naar te kijken, of er kan een andere reparatie zijn die professionele expertise of speciaal gereedschap vereist om te repareren.

Meer hulp nodig? Probeer deze stappen voor probleemoplossing voor microfoons als u een HP-laptop hebt.

Aanbevolen: