Hoe maak je een TikTok-video

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een TikTok-video
Hoe maak je een TikTok-video
Anonim

Wat te weten

  • Tik op Plus onder aan de app en kies je videolengte en tik vervolgens op Record.
  • Tik op Stop en tik vervolgens op het vinkje om te bevestigen dat je klaar bent. Tik op Concepten om je video op te slaan.
  • Als u een video vanaf uw apparaat wilt uploaden, tikt u op Plus en vervolgens op Upload. Kies de gewenste video('s) en tik op Volgende.

Dit artikel legt uit hoe je een video rechtstreeks via de TikTok-app kunt opnemen of een bestaande video vanaf je apparaat kunt uploaden.

Hoe maak je een TikTok-video met de TikTok-app

Video is wat TikTok populair maakt. Maak in een paar eenvoudige stappen rechtstreeks vanuit de app een video. Instructies zijn van toepassing op de TikTok-app op zowel iOS- als Android-platforms. De geleverde afbeeldingen zijn voorzien van de iOS-versie.

  1. Open de TikTok-app op je mobiele apparaat en tik op het plus (+) teken in het midden van het menu onderaan het scherm.
  2. Kies de lengte van je video.

    Image
    Image
  3. Beslis of je effecten wilt toepassen voor of na het opnemen van je video. Als je het eerder wilt doen, tik je op Effecten links van de opnameknop en tik je vervolgens op een effect in het menu. Als je klaar bent, tik je op het scherm om het tabblad Effecten te verlaten.

    Image
    Image

    Probeer het groene schermeffect om een video of afbeelding achter je toe te voegen als achtergrond.

  4. U kunt desgewenst toegang krijgen tot de videofuncties die verticaal aan de rechterkant van het scherm worden vermeld. Tik op Flip om het gezichtspunt van de camera te spiegelen, tik op Speed om je voltooide opname te versnellen en tik op Beautyom de schoonheidsmodus in te schakelen.

    Image
    Image
  5. Tik op Filters om een verscheidenheid aan filters weer te geven waaruit u kunt kiezen. Tik om degene te selecteren die je wilt.

    Image
    Image
  6. Tik op Timer om een specifieke tijd in te stellen waarop de video automatisch stopt met opnemen.

    Image
    Image
  7. Tik op de rode Record knop als je klaar bent om te beginnen met opnemen. Stop en herstart de opname zo vaak als je wilt, zolang je nog tijd hebt in je opname. Als je de video eerder afmaakt, tik je op de rode vinkje om te bevestigen dat je klaar bent.

    Image
    Image
  8. Je videovoorbeeld wordt afgespeeld en je kunt extra effecten toepassen. Tik op Filters om de kleuren en sfeer van de video te wijzigen.

    Image
    Image
  9. Tik op Pas clips aan om de lengte en inhoud van je video te bewerken.

    Image
    Image
  10. Tik op Spraakeffecten om het geluid van opgenomen stemmen te wijzigen.

    Image
    Image
  11. Tik op Voiceover om geluiden over je video op te nemen.

    Image
    Image
  12. Tik op Geluiden om een geluidsclip uit de ingebouwde bibliotheek van TikTok te selecteren.

    Image
    Image
  13. Tik op Effects om visuele effecten en andere soorten creatieve effecten toe te passen.

    Image
    Image
  14. Tik op Text om iets over je video te typen in de kleur en het lettertype van je keuze.

    Image
    Image
  15. Tik op Stickers om leuke afbeeldingen toe te passen, inclusief interactieve zoals polls.

    Image
    Image
  16. Tik op Volgende als je tevreden bent met je video. Typ een bijschrift, voeg optionele hashtags toe, pas privacy-instellingen aan, sta reacties toe en kies andere sociale netwerken om je video te delen. Tik op Post als je klaar bent om je video te posten.

    Image
    Image

    Tik op Concepten om je video op te slaan voor later.

Hoe maak je een TikTok-video door te uploaden naar de TikTok-app

Je kunt TikTok-video's maken met een of meerdere video's die op je apparaat zijn opgeslagen. Dit doe je door de video of video's te uploaden en deze vervolgens aan elkaar te naaien met de TikTok-app. Het is makkelijker dan het klinkt. Hier is hoe het te doen.

Je kunt veel van dezelfde effecten gebruiken als bij het opnemen van een video via de app, maar niet allemaal. Als u bijvoorbeeld video's uploadt vanaf uw apparaat, kunt u het groene schermeffect, het schoonheidseffect en enkele andere niet gebruiken.

  1. Open de TikTok-app op je mobiele apparaat en tik op het plus (+) teken.

    Image
    Image
  2. Tik op Upload. Tik op een videominiatuur om deze te selecteren. Tik op Meerdere als je meer dan één video wilt selecteren. Tik op Volgende. Je video wordt als voorbeeld weergegeven op het volgende tabblad.

    Image
    Image

    Als je één video hebt geselecteerd en deze de maximale lengte overschrijdt, kun je de video bijsnijden door de rode trimmer over je videotijdlijn te schuiven om het gedeelte van de video te selecteren dat je wilt gebruiken. Als je echter meerdere video's hebt geselecteerd, kun je ze niet bijsnijden.

  3. Tik om opties toe te passen voor Filters, Voiceover, Geluiden, Effecten, Text en Stickers.
  4. Voor meerdere video's, tik op Effects > Transitions om overgangen te gebruiken. Gebruik uw vinger om de witte overgangsmarkering over uw videotijdlijn te slepen naar de plek waar u de overgang wilt laten plaatsvinden en tik vervolgens op een van de ronde overgangsvoorbeeldenom het daar toe te passen.

    Image
    Image

    Hoe langer je je vinger op de overgang houdt, hoe langer het zal zijn. Als u meerdere overgangen wilt invoegen, moet u ze elk afzonderlijk doen.

  5. Als je tevreden bent met je video, tik je op Volgende. Typ een bijschrift, pas eventuele aanvullende instellingen aan en tik vervolgens op Post om je video te posten.

    Image
    Image

Aanbevolen: