Hoe de Google Assistent-rijmodus te starten

Inhoudsopgave:

Hoe de Google Assistent-rijmodus te starten
Hoe de Google Assistent-rijmodus te starten
Anonim

Wat te weten

  • Zeg " Hey Google, open Assistent-instellingen, " ga naar Bekijk alle assistent-instellingen > Vervoer> Rijmodus > aanzetten Rijmodus starten.
  • Zodra je de rijmodus hebt ingeschakeld, kun je de Bluetooth van je auto verbinden en op de melding voor de rijmodus op je telefoon tikken.
  • Je kunt ook zeggen: " Hey Google, laten we rijden, " om de rijmodus op elk moment te starten.

De rijmodus van de Google Assistent is ontworpen om je te helpen je telefoon veilig te gebruiken tijdens het rijden. Hiermee kunt u berichten en oproepen verzenden en ontvangen, media bedienen en andere handige functies uitvoeren met uw stem, zodat u uw ogen niet van de weg hoeft te halen. Zo gebruik je het.

De rijmodus Google Assistant is geïntroduceerd met Android 12 en vereist een Android-telefoon met Android-versie 9.0 of nieuwer, minimaal 4 GB RAM en is alleen beschikbaar in een beperkt aantal landen. Als je de rijmodus niet kunt starten, zorg er dan voor dat je telefoon aan de minimumvereisten voldoet en dat deze volledig is bijgewerkt.

Hoe gebruik ik Google Driving Assistant?

Er zijn drie manieren om de rijmodus Google Assisting te starten:

  • Spraakopdracht: Zeg, "Hey Google, laten we rijden" om de rijmodus op elk moment te starten.
  • Automatisch: u kunt de rijmodus zo instellen dat deze automatisch start wanneer uw telefoon verbinding maakt met de Bluetooth van uw voertuig of wanneer uw telefoon detecteert dat u in een voertuig zit.
  • Google Maps: wanneer u een route maakt in Google Maps en de navigatie start, wordt de rijmodus automatisch gestart.

Zodra de rijmodus actief is, kun je deze gebruiken door een compatibele spraakopdracht uit te geven of op het scherm te tikken. De rijmodus schakelt de normale Android-interface om in een op kaarten gebaseerde interface die in één oogopslag gemakkelijker te zien is.

Als de rijmodus actief is, heb je ook toegang tot veel handige apps door op het startprogramma voor apps te tikken dat in de rechterbenedenhoek van het scherm verschijnt. U kunt op het opstartpictogram tikken voor snelle toegang tot instellingen, media-apps en meer.

Hoe start ik de Google Assistent-rijmodus met spraak?

Als je telefoon de rijmodus van de Google Assistent ondersteunt, kun je deze op elk moment starten met een spraakopdracht. Google Assistent start de rijmodus onmiddellijk wanneer je de opdracht gebruikt, zelfs als je nog niet in je auto zit.

Zo start je de rijmodus met een spraakopdracht:

  1. Zeg, "Hey Google."
  2. Als de Google Assistent wordt geopend, zeg je: "Laten we rijden."
  3. Rijmodus wordt gestart.

    Image
    Image

Hoe stel ik de rijmodus in?

Als je wilt dat de rijmodus automatisch wordt gestart, moet je dit instellen. De twee opties zijn om het te laten starten wanneer uw telefoon verbinding maakt met de Bluetooth van uw voertuig of wanneer uw telefoon detecteert dat u zich in een bewegend voertuig bevindt. Je kunt ook beide opties inschakelen.

Zo stel je de rijmodus in:

  1. Zeg, "Hey Google, open Assistent-instellingen."
  2. Selecteer Bekijk alle Assistent-instellingen > Vervoer.
  3. Tik op Rijmodus.

    Image
    Image
  4. Zoek de Bij verbinding met de Bluetooth sectie van de auto.
  5. Tik op de schakelaar Launch driving mode of de Ask before launch toggle.

    Als je Ask selecteert voordat jestart, moet je de rijmodus handmatig bevestigen wanneer je telefoon verbinding maakt met de Bluetooth van je auto.

  6. Zoek de Als rijden wordt gedetecteerd sectie.
  7. Tik op Vraag voordat je start als je de rijmodus wilt gebruiken zonder een Bluetooth-verbinding.

    Image
    Image

    Deze optie is handig als uw voertuig geen Bluetooth heeft of als u de rijmodus wilt gebruiken bij het lenen van een auto of als u als passagier reist.

Hoe zet ik de rijmodus op Google Maps?

Als uw telefoon de rijmodus ondersteunt, wordt deze gestart wanneer u de navigatie start via Google Maps.

Hier leest u hoe u de rijmodus gebruikt met Google Maps:

  1. Open Google Maps en voer een bestemming. in
  2. Tik op Start.
  3. Google Maps-navigatie start in de rijmodus.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe schakel ik de rijmodus van de Google Assistent uit?

    Als je de rijmodus van de Google Assistent wilt uitschakelen, zeg je 'Hey Google, open de Assistent-instellingen' en tik je op Alle Assistent-instellingen bekijken > Vervoer > RijmodusSchakel onder Launch Driving Mode When Navigating in Google Maps uit en vervolgens onder When Connected to Car's Bluetooth, tik op Niets doen Selecteer onder Als rijden wordt gedetecteerd Niets doen

    Hoe kan ik de Google Assistent teksten laten lezen tijdens het rijden?

    Als je berichten wilt horen terwijl je rijdt met de Google Assistent, moet je ervoor zorgen dat de rijmodus van de Google Assistent is ingeschakeld op je Android-apparaat. Zeg vervolgens: 'Hey Google, schakel automatisch lezen in'. Wanneer je een nieuw bericht ontvangt, zal de Google Assistent dit voorlezen.

Aanbevolen: