Hoe screenshots op iPhone te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe screenshots op iPhone te verwijderen
Hoe screenshots op iPhone te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Verwijder screenshots door te tikken op Photos > Screenshots > tik op de screenshot in kwestie > Prullenbak.
  • Verwijder meerdere schermafbeeldingen door op Foto's te tikken > Schermafbeeldingen > Selecteer > selecteer alle schermafbeeldingen > Prullenbak.
  • Screenshots kunnen worden 'verwijderd' door te tikken op Photos > Onlangs verwijderd > Selecteer > Kies de bestanden die u wilt herstellen.

Dit artikel leert je hoe je schermafbeeldingen op een iPhone of iPad kunt verwijderen en legt uit waar schermafbeeldingen worden opgeslagen.

Hoe verwijder ik een screenshot van mijn iPhone?

Als je regelmatig schermafbeeldingen maakt op je iPhone, kan de verzameling behoorlijk snel groeien. Gelukkig is het heel eenvoudig om schermafbeeldingen van je iPhone te verwijderen. Sterker nog, het proces is hetzelfde voor alle iPhones en iPads, dus je zult snel leren hoe je het moet doen. Dit is wat je moet doen.

Deze instructies zijn hetzelfde op zowel iPhone als iPad.

  1. Op je iPhone of iPad, tik op Foto's.
  2. Tik op Screenshots.

    Mogelijk moet je naar beneden scrollen om het te vinden.

  3. Tik op de schermafbeelding die u wilt verwijderen.
  4. Tik op het prullenbakpictogram in de rechterbenedenhoek.

    Image
    Image
  5. Tap Foto verwijderen.
  6. De schermafbeelding is nu verwijderd.

Hoe meerdere screenshots van je iPhone te verwijderen

Het proces is vergelijkbaar als je liever meerdere screenshots tegelijk op je iPhone of iPad wilt verwijderen. Dit is wat je moet doen.

  1. Op je iPhone of iPad, tik op Foto's.
  2. Tik op Screenshots.

    Mogelijk moet je naar beneden scrollen om het te vinden.

  3. Tik op Select.
  4. Selecteer alle schermafbeeldingen die u wilt verwijderen.

    Image
    Image

    Als je ze allemaal wilt verwijderen, tik je op Selecteer alles.

  5. Tik op het prullenbakpictogram.
  6. Tap Foto's verwijderen.

Waar worden screenshots opgeslagen?

Screenshots worden opgeslagen in dezelfde map als alle foto's die u maakt, d.w.z. de Foto's-app. Zodra u ze echter verwijdert, gaan ze ergens anders naartoe voordat uw apparaat ze permanent verwijdert. Hier leest u waar u ze kunt vinden en hoe u ze kunt verwijderen of herstellen.

  1. Tik op Foto's.
  2. Scroll omlaag naar Hulpprogramma's.

    Op een iPad bevinden hulpprogramma's zich aan de linkerkant van het scherm, maar u moet mogelijk op de pijl naast de naam tikken.

  3. Tik op Recent verwijderd

  4. Tik op Select.
  5. Tik op Delete All of Recover All. Als u op Alles verwijderen tikt, worden ze permanent van uw apparaat verwijderd. Recover All brengt ze terug naar je Foto's-app.

    Image
    Image

    Alle recent verwijderde bestanden worden na 30 dagen permanent verwijderd.

Waar kun je screenshots van maken?

Bijna alles. Als het op het scherm op je iPhone of iPad staat, is het mogelijk om screenshots te maken. De enige uitzonderingen zijn het streamen van inhoud die de neiging heeft om een zwart scherm terug te geven als u een schermafbeelding maakt, en enkele wachtwoordgerelateerde opties, die bepaalde delen kunnen wissen of schermafbeeldingen kunnen blokkeren.

Als je een screenshot maakt van iets dat iemand je heeft gestuurd, vergeet dan niet om toestemming te vragen om de screenshot te maken voordat je dit doet.

Het maken van screenshots kan handig zijn als je iets wilt vastleggen of zelfs als je een leuke afbeelding met iemand wilt delen.

FAQ

    Waarom kan ik geen screenshots op mijn iPhone verwijderen?

    Als je een foto op je iPhone niet kunt verwijderen, wordt deze gesynchroniseerd met een ander apparaat zoals je Mac. Sluit je iPhone aan op je computer en verwijder deze vervolgens op beide apparaten.

    Waarom kan ik geen screenshot maken op mijn iPhone?

    Als je geen schermafbeelding op je iPhone kunt maken, kan een van de knoppen vastlopen of is er mogelijk een softwareprobleem. Probeer AssistiveTouch te gebruiken om schermafbeeldingen te maken door te vegen.

    Kan ik schermafbeeldingen op de iPhone uitschakelen?

    Nee. U kunt schermafbeeldingen op de iPhone niet uitschakelen, maar iOS 12 en hoger staan alleen schermafbeeldingen toe wanneer het scherm oplicht. Om onbedoelde schermafbeeldingen te voorkomen, gaat u naar Settings > Display and Brightness en schakelt u Raise to Wake. uit

    Waarom zijn de schermafbeeldingen van mijn iPhone wazig?

    Als je iPhone-schermafbeeldingen wazig lijken wanneer je ze in een bericht verzendt, ga dan naar Instellingen in de Berichten-app en schakel Lage-kwaliteit beeldmodus uit.

    Hoe maak ik paginagrote schermafbeeldingen op mijn iPhone?

    Om paginagrote schermafbeeldingen van een website op de iPhone te maken, maak je een schermafbeelding, tik je op het voorbeeld in de hoek voordat het verdwijnt en tik je vervolgens op Volledige pagina. De pagina wordt opgeslagen als PDF. Deze optie is niet in alle versies van iOS beschikbaar.

Aanbevolen: