Verdwijnen gratis antivirusprogramma's?

Inhoudsopgave:

Verdwijnen gratis antivirusprogramma's?
Verdwijnen gratis antivirusprogramma's?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Bitdefender heeft het einde aangekondigd van zijn populaire gratis antivirusprogramma.
  • De aard van de industrie betekent dat gratis programma's meer kwaad dan goed kunnen doen, suggereren experts.
  • Anderen geloven dat de ingebouwde Windows Defender ook helpt om zijn gratis peers te verdrijven.
Image
Image

Gratis antivirusprogramma's zijn een standaard onderdeel van Windows, maar u hoeft ze in de toekomst misschien niet meer apart te installeren.

Gewogen op de aankondiging van Bitdefender om zijn populaire gratis antivirusproduct stop te zetten, zijn cyberbeveiligingsexperts van mening dat hoewel het bedrijf officieel zegt dat het het product heeft versoberd om zich te concentreren op multi-platformbescherming, de handen van Bitdefender kunnen zijn gedwongen door factoren die plagen ook andere verkopers.

"Het malwareprobleem is te groot en te duur geworden om te beheren voor een gratis product. Elke maand verschijnen er meer dan een miljoen nieuwe kwaadaardige programma's. Het analyseren en implementeren van detectie ervan kost enorm veel geld en inspanningen, " vertelde Dr. Vesselin Vladimirov Bontchev, antivirus- en malwarespecialist bij het National Laboratory of Computer Virology van de Bulgaarse Academie van Wetenschappen, aan Lifewire via Twitter.

De kosten van gratis

Dr. Bontchev is van mening dat de andere winstgevende producten van een leverancier meestal de kosten van het onderhouden van gratis producten compenseren. Maar deze regeling kan maar tot op zekere hoogte werken, en als de kosten te hoog oplopen, is het in stand houden van het gratis product zakelijk niet meer houdbaar.

Image
Image

Koushik Sivaraman, CloudSEK's VP van Cyber Threat Intelligence, is het ermee eens en zegt dat, zoals hij het ziet, het gratis product Bitdefender weinig nut heeft behalve het binnenhalen van vastgelegde gegevens om de gebruikerservaring te verbeteren, wat op zichzelf de kosten van het onderhouden van een gratis product.

"Het is mogelijk dat ze zich ook hebben gerealiseerd dat er aanzienlijk meer in de beveiligingsmarkt wordt geïnvesteerd, en dat een gratis product met minimale functies hen meer kwaad dan goed doet", deelde Sivaraman met Lifewire in een e-mail.

Verzadigde markt

Morey Haber, chief security officer bij BeyondTrust, legt de heersende omstandigheden uit door te zeggen dat de markt voor gratis en freemium-antivirusproducten niet alleen een handelswaar op zich is geworden, maar ook een punt heeft bereikt waarop de opbrengsten afnemen.

"Als een consument meerdere keuzes heeft voor een oplossing en er geen duidelijk verschil is tussen leveranciers, zelfs niet voor de laagste prijs, zijn de kosten om de gratis oplossing te behouden en te profiteren van gratis versies niet langer houdbaar. is vooral waar als de markt verzadigd is, "vertelde Haber Lifewire via e-mail.

Het malwareprobleem is te groot en te duur geworden om te beheren voor een gratis product.

Hij is van mening dat gratis varianten van software, inclusief antivirusproducten, alleen zinvol zijn als de functies ervan de bestaande oplossingen kunnen overtreffen en met succes kunnen verdringen.

Terwijl vrijwel alle leveranciers in het begin hun duidelijke voordelen gebruikten om gratis klanten om te zetten in betalende klanten, zegt Haber dat het om verschillende redenen niet langer mogelijk is om dit te doen, wat ertoe zou kunnen leiden dat Bitdefender hun gratis variant beëindigt.

Het thuisvoordeel

Het is veelbetekenend dat Haber van mening is dat de opkomst van Windows Defender, die ongeveer dezelfde functies biedt en in het besturingssysteem zelf is ingebakken in een toch al verzadigde markt, het voor Bitdefender onhaalbaar heeft gemaakt om gratis geld te blijven gooien variant.

Sivaraman gelooft ook dat het voor leveranciers als Bitdefender "onhaalbaar" zou kunnen zijn geworden om te concurreren met Windows Defender in de gratis antivirusruimte.

Image
Image

Zijn collega, Darshit Ashara, associate VP bij CloudSEK, gaat zelfs zo ver dat hij suggereert dat "de behoefte aan gratis antivirussoftware niet echt meer voorkomt in de markt".

Hij voegt er echter snel aan toe dat hoewel Windows Defender een goede gratis optie is voor zover het gratis antivirusoplossingen betreft, Microsoft, om te profiteren van zijn voordeel, zijn sokken moet uitstrekken als het hoopt de "markt" te worden. leider en de-facto" keuze voor het detecteren van kwaadaardige activiteit op de desktop.

Correctie 16/12/21: Correctie van de spelling van Darshit Ashara's naam in de voorlaatste alinea.

Aanbevolen: