TikTok brengt wijzigingen aan in de 'For You'-feed

TikTok brengt wijzigingen aan in de 'For You'-feed
TikTok brengt wijzigingen aan in de 'For You'-feed
Anonim

TikTok probeert zijn 'For You'-feed te verfijnen door aan te passen hoe het systeem aanbevelingen benadert en door gebruikers meer controle te geven.

Er zijn plannen in de maak om de 'For You'-aanbevelingsfeed aan te pakken, volgens TikTok, die bedoeld zijn om 'te beschermen en te diversifiëren'. TikTok heeft erkend dat bepaalde soorten video's, wanneer ze in overvloed worden bekeken, een negatieve invloed kunnen hebben op gebruikers, dus brengt het wijzigingen aan in de manier waarop de feed werkt om dat te verhelpen.

Image
Image

Hoewel het aanbevelingssysteem probeert te voorkomen dat er herhaalde suggesties worden gedaan, zoals het ophalen van opeenvolgende video's van dezelfde maker, is het onderwerp geen criterium. Als zodanig is TikTok begonnen met het testen van manieren om ook op inhoud te filteren. De bedoeling is om te voorkomen dat je te veel van een bepaald soort inhoud aanbeveelt, zodat je niet overweldigd raakt door potentieel schadelijke video's (wanneer ze in overvloed worden bekeken). Voorbeelden van TikTok zijn extreme diëten, relatiebreuken en video's over eenzaamheid.

Image
Image

Naast het aanpassen van het algoritme, onderzoekt TikTok ook de mogelijkheid om je de mogelijkheid te geven om filters te maken. Zo kun je een lijst maken met woorden en onderwerpen die je niet wilt zien en kun je voorkomen dat dergelijke video's je in de toekomst worden aanbevolen.

Wat betreft wanneer een van deze wijzigingen publiekelijk zou kunnen worden doorgevoerd, weten we nog niet zeker. TikTok stelt dat het enige tijd zal duren om het testen en itereren te voltooien, maar heeft nog geen geschat tijdsbestek aangeboden.

Aanbevolen: