Google brengt nieuwe wijzigingen aan in Chrome 94

Google brengt nieuwe wijzigingen aan in Chrome 94
Google brengt nieuwe wijzigingen aan in Chrome 94
Anonim

Google heeft officieel Chrome 94 uitgebracht, de nieuwste versie van zijn webbrowser, en voegt nieuwe functies en tweaks toe aan bestaande elementen.

Volgens Android Police omvatten de nieuwe wijzigingen inactieve detectie, een API die de ontwikkelaar waarschuwt wanneer iemand inactief is, en ontwerpwijzigingen in Material You op Android 12.

Image
Image

Idle Detection weet wanneer een gebruiker weg is door het gebrek aan invoer te herkennen, bijvoorbeeld wanneer het toetsenbord of de muis niet worden gebruikt. De functie kan zelfs detecteren wanneer een scherm is vergrendeld of een gebruiker naar een ander scherm is verhuisd.

Google's motivatie voor deze functie is om meer informatie te krijgen over wanneer een gebruiker inactief is en die gegevens te gebruiken om betere samenwerkingsapplicaties te maken. Niet iedereen is echter blij met deze verandering.

Mozilla webstandaarden leiden Tantek Çelik schreef over hun ongenoegen in een bericht op GitHub. Çelik stelt dat websites de API kunnen gebruiken om de persoonlijke privacy te schenden en "langetermijngegevens bij te houden…" van hun gebruikers.

Momenteel is Idle Detection alleen beschikbaar in de desktopversie van Chrome 94.

Material You is een functie op Google Berichten die het uiterlijk en het thema van de berichten-app verandert. De nieuwe update verenigt het Android 12-ontwerp door kleuren uit de telefoonachtergrond van een gebruiker te halen en die kleuren op het hele apparaat te gebruiken.

Image
Image

De wijzigingen zijn zichtbaar op de tabbladpagina, de tabbladwisselaar en de adresbalk in de webbrowser. Het is niet bekend of Google van plan is de ontwerpelementen elders uit te breiden.

Andere nieuwe wijzigingen zijn onder meer nieuwe plannings-API's voor meer responsieve latentieverbeteringen voor webapps. Chrome 94 wordt de komende weken uitgerold.

Aanbevolen: