Hoe het te repareren wanneer de tijd op uw telefoon verkeerd is

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer de tijd op uw telefoon verkeerd is
Hoe het te repareren wanneer de tijd op uw telefoon verkeerd is
Anonim

Blijft je Android-telefoon 1 uur terugvallen, of zet hij zichzelf op een andere verkeerde tijd? Misschien mis je alarmen vanwege de verkeerde tijd. Er zijn een paar dingen die je kunt proberen om het weer werkend te krijgen.

Bottom Line

De meest waarschijnlijke reden is dat de tijdzone verkeerd is geconfigureerd, hetzij omdat u deze handmatig of onjuist instelt. Als de verkeerde tijdzone op uw telefoon staat, zelfs als de automatische tijdschakelaar is ingeschakeld en werkt, wordt de verkeerde tijd weergegeven.

Hoe het te repareren wanneer de tijd op uw telefoon verkeerd is

Er is geen enkele reden waarom de tijd op je telefoon is uitgeschakeld, dus er zijn veel dingen die je kunt proberen om het te repareren.

We hebben een Google Pixel met Android 12 gebruikt om deze tips voor probleemoplossing te bouwen. De schermafbeeldingen en stappen komen mogelijk niet precies overeen met wat u op uw telefoon ziet, maar de ideeën moeten nog steeds van toepassing zijn op de meeste apparaten. Zoek op je telefoon naar de opties die in de stappen worden beschreven als je het niet kunt volgen.

  1. Start je Android opnieuw op. Het is vaak de oplossing voor dit soort eigenaardigheden. Opnieuw opstarten is zo eenvoudig en lost dit soort problemen meestal op, dat dit de meest eenvoudige eerste stap is om te nemen.

  2. Schakel de automatische datum-/tijdinstelling van Android in. Doe dit via Settings > System > Datum & tijd. Selecteer de knop naast Tijd automatisch instellen om deze te activeren.

    Image
    Image

    Als dit al is ingeschakeld, schakelt u het uit, start u uw telefoon opnieuw op en vervolgens weer aan.

  3. Stel de tijd handmatig in. Het is het omgekeerde van stap 2, dus keer terug naar dat scherm, schakel Tijd automatisch in uit en vul het veld Tijd handmatig in.
  4. De verkeerde tijdzone-instelling is een veelvoorkomende factor die de tijd beïnvloedt. Keer terug naar het Datum & tijd scherm en zorg ervoor dat Tijdzone automatisch instellen is ingeschakeld.

    Aan de andere kant begrijpt de telefoon de werkelijke tijdzone mogelijk niet correct. Schakel in dat geval de automatische optie uit en stel de tijdzone handmatig in door Tijdzone. te selecteren

    In de loop der jaren zijn er verschillende rapporten geweest waarin een Android-telefoon zichzelf op de verkeerde tijdzone instelt, ofwel de hele tijd of op bepaalde locaties waar de tijdzone niet verandert. Deze problemen zijn waarschijnlijk te wijten aan hikken van de zendmasten, dus de beste oplossing is om de tijdzone handmatig in te stellen. Vergeet niet om het tijdens het reizen opnieuw aan te passen of probeer de automatische instelling opnieuw.

  5. Controleer op een update van het Android-besturingssysteem en pas de update toe indien beschikbaar. Afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt, kan de update deze bug verhelpen.
  6. Let op eventuele nieuwe gebeurtenissen rond dit probleem. Heb je een nieuwe app of twee geïnstalleerd? Verwijder ze, in ieder geval tijdelijk, om te testen of dat de oorzaak is.
  7. Sommige meldingen van de verkeerde tijd op een Android-telefoon zijn opgelost door gewoon te wachten. Of het nu een software-update is of een probleem dat nog meer buiten uw controle ligt (zoals een probleem met de koerier of zendmast), wachten op een oplossing kan de enige oplossing zijn.

  8. Je zou kunnen proberen je Android-telefoon opnieuw in te stellen, maar dit is een drastische stap die het probleem mogelijk niet oplost, vooral als stap 7 van toepassing is. Als het probleem echter bij de software van je telefoon ligt (misschien is een app van derden de schuldige), kan een totale reset naar de fabrieksinstellingen nodig zijn.

FAQ

    Hoe wijzig ik de tijd op mijn Android-telefoon?

    Als u de tijd op Android handmatig wilt wijzigen, gaat u naar Instellingen > Systeem > Datum en tijden schakel de Tijd automatisch instellen uit. U kunt vervolgens op Datum en Tijd tikken om ze handmatig in te stellen.

    Hoe kan ik zien hoeveel tijd ik op mijn Android-telefoon doorbreng?

    Gebruik Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht op Android 10 en hoger om uw schermtijd te controleren, app-timers in te stellen en de bedtijdmodus te plannen. Ga naar Google Play en zoek naar een app voor schermtijd van derden op oudere apparaten.

Aanbevolen: