Hoe iPhone-diavoorstellingen te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe iPhone-diavoorstellingen te gebruiken
Hoe iPhone-diavoorstellingen te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Om een diavoorstelling te maken, open Photos, kies een album, tik op Select, kies foto's en tik op actie > Diavoorstelling.
  • Weergave op HDTV: verbind de iPhone met hetzelfde wifi-netwerk als het AirPlay-apparaat, start de diavoorstelling, tik op het scherm en tik op AirPlay > Apple TV.
  • Instellingen wijzigen: Tik op het scherm en tik vervolgens op Opties om het thema, de muziek, de herhaling en de snelheid te regelen.

Dit artikel legt uit hoe je iPhone-diavoorstellingen kunt maken en weergeven. Instructies zijn van toepassing op de iOS 12-versie van de Foto's-app.

Een iPhone-diavoorstelling maken

Diavoorstellingen van foto's waren vroeger met carrousels van dia's en een projector. Niet meer, tenminste niet als je een iPhone of iPod touch hebt. De app Foto's die in iOS is ingebouwd, bevat een functie waarmee afbeeldingen uit uw fotobibliotheek worden omgezet in een diavoorstelling. U kunt uw foto's zelfs op een HDTV weergeven.

Volg deze stappen om een diavoorstelling op je iPhone te maken:

  1. Start Foto's en kies vervolgens een Album.
  2. Tik op Select in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op elke foto die u in uw diavoorstelling wilt opnemen. Gebruik zo veel of zo weinig als je wilt.
  4. Tik op de action knop (het vak met een pijl die eruit komt onderaan het scherm).

    Image
    Image
  5. Tik op het actiescherm op Diavoorstelling.
  6. Je diavoorstelling begint te spelen. Klik op Done als je klaar bent met kijken.

    Image
    Image

Instellingen voor iPhone-diavoorstelling wijzigen

Nadat je diavoorstelling begint te spelen, kun je verschillende instellingen regelen.

  1. Tik op het scherm om extra knoppen weer te geven.
  2. Tik op Options om het volgende te bedienen:

    • Theme: De functie voor diavoorstellingen wordt geleverd met ingebouwde overgangsstijlen. Tik op Thema om er een te kiezen. Het wordt onmiddellijk toegepast en begint de diavoorstelling ermee af te spelen.
    • Muziek: kies muziek om je afbeeldingen te begeleiden, ofwel ingebouwd in Foto's of uit je opgeslagen muziekbibliotheek of je iPhone.
    • Repeat: Deze schuifregelaar bepa alt of de afbeeldingen in uw diavoorstelling worden herhaald of niet. Als u deze uit laat, eindigt de diavoorstelling wanneer alle afbeeldingen zijn weergegeven. Verplaats het naar aan/groen en de diavoorstelling gaat verder met het herhalen van afbeeldingen.
    • Speed: Deze schuifregelaar wordt weergegeven door pictogrammen van schildpad en haas en bepa alt hoe snel de diavoorstelling van de ene afbeelding naar de andere gaat.
  3. Om de diavoorstelling te pauzeren, tikt u op de pause-knop (de twee parallelle lijnen) onderaan in het midden van het scherm. Start de diavoorstelling opnieuw door er nogmaals op te tikken.

    Image
    Image

Geef uw diavoorstelling weer op een HDTV

Kijken naar foto's op je telefoon is leuk, maar ze opgeblazen zien tot een paar voet breed is beter. Als uw telefoon is verbonden met een Wi-Fi-netwerk en er is een Apple TV op hetzelfde netwerk, toon uw diavoorstelling dan op de HDTV die is aangesloten op de Apple TV.

  1. Verbind de iPhone met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als het AirPlay-apparaat.
  2. Maak uw diavoorstelling en start deze met afspelen.
  3. Tik op het scherm om de pictogrammen weer te geven.
  4. Tik op het AirPlay-pictogram (een rechthoek met een driehoek die in de onderkant ervan wordt geduwd).
  5. Wanneer de AirPlay-opties worden weergegeven, tikt u op Apple TV.

    Image
    Image
  6. Mogelijk wordt u gevraagd een AirPlay-toegangscode in te voeren. Als dat zo is, wordt het weergegeven op uw tv. Voer de toegangscode in op uw iPhone.

  7. De diavoorstelling begint op de tv te spelen.

Aanbevolen: