SharePlay komt eindelijk naar nieuwe Mac-computers

SharePlay komt eindelijk naar nieuwe Mac-computers
SharePlay komt eindelijk naar nieuwe Mac-computers
Anonim

SharePlay is eindelijk beschikbaar op de nieuwste Mac-computers door middel van een nieuwe update die ook andere nieuwe functies en beveiligingswijzigingen toevoegt.

Volgens de release-opmerkingen van de Monterey 12.1-update omvatten de wijzigingen ook ondersteuning voor een Apple Music Voice Plan en verschillende bugfixes. De update wordt momenteel uitgerold; Apple zei echter dat niet alle functies beschikbaar zouden zijn voor gebruikers in alle regio's.

Image
Image

SharePlay stelt mensen in staat om met FaceTime te genieten van inhoud van ondersteunde apps, zoals Apple TV. Met de app kunnen groepen mensen gesynchroniseerde inhoud delen. Iedereen in de groep kan pauzeren, terugspoelen of vooruitspoelen, wat ze ook aan het kijken zijn. Je kunt zelfs een select aantal games spelen via SharePlay of thuis trainen met de SmartGym-app.

Het Apple Music Voice Plan is een nieuw abonnementsniveau voor Apple Music. Het maakt ondersteuning voor Siri mogelijk, zodat je om een specifiek nummer of aanbevelingen kunt vragen op basis van muziekvoorkeuren.

Apple Messages bevat nu ook een nieuwe instelling voor het detecteren van naaktheid waarmee ouders kunnen bepalen hoe een kind op de hoogte wordt gesteld wanneer een expliciete foto naar hen wordt verzonden. En het stelt de ouder op de hoogte als het kind jonger is dan 13 jaar.

Image
Image

Beveiligingspatches vormen ook een belangrijk onderdeel van de 12.1-update. Een kwetsbaarheid voor Bluetooth-ondersteuning waardoor een slechte acteur het MAC-adres kon volgen, is verholpen. Aanvullende bugfixes zijn onder meer het verhelpen van een HDR-video-afspeelfout op YouTube en beeldschermen die niet worden opgeladen op MacBook Pro's.

Er ontbreekt echter Universal Control op macOS Monterey. Met Universal Control kun je één muis op andere Mac-computers gebruiken. Deze functie moest worden uitgesteld tot het voorjaar van 2022, volgens een tweet van @AppleSWUpdates.

Aanbevolen: