Wat is geoptimaliseerd opladen van de batterij op de iPhone?

Inhoudsopgave:

Wat is geoptimaliseerd opladen van de batterij op de iPhone?
Wat is geoptimaliseerd opladen van de batterij op de iPhone?
Anonim

Vraagt u zich af waarom uw iPhone 's nachts niet meer oplaadt dan 80% wanneer deze is aangesloten op een stopcontact? Apple's Optimized Battery Charging is aan het werk. Laten we er meer over leren en hoe het de batterij van de iPhone beschermt door meer te weten te komen over uw oplaadgewoonten.

Hoe werkt geoptimaliseerd opladen van de batterij op een iPhone?

De lithium-ionbatterij op onze mobiele apparaten is het kritieke storingspunt. Ze hebben een beperkte levensduur en een snel lege batterij kan aanzienlijke ontevredenheid veroorzaken op een dure iPhone. Geoptimaliseerd opladen van de batterij is een standaardfunctie op alle iPhones met iOS 13 en hoger.

Geoptimaliseerd opladen van de batterij helpt de gezondheid van de batterij te verbeteren met deze stappen:

  • De iPhone houdt je dagelijkse telefoongebruik in de gaten en houdt bij wanneer je hem voor een langere periode op een oplader aansluit. Bijvoorbeeld als je 's nachts gaat slapen.
  • iPhone's geoptimaliseerde batterijlading laadt de batterij op tot 80% wanneer deze is aangesloten en niet wordt gebruikt.
  • Het voorspelt wanneer je het van de oplader ha alt en vertraagt het opladen tot 100% tot die tijd.

Geoptimaliseerd opladen van de batterij stopt de elektrische stroom waardoor de chemicaliën in de lithium-ionbatterij reageren. Vervolgens gebruikt het een algoritme om te schatten wanneer de batterij volledig tot 100% moet worden opgeladen wanneer dat nodig is. Het optimaliseren van het chemische gedrag van de batterij helpt de natuurlijke veroudering van de batterij te vertragen.

Als u geoptimaliseerd opladen van de batterij wilt in- of uitschakelen, selecteert u Instellingen > Battery > Battery He alth > Geoptimaliseerd opladen van de batterij.

Image
Image

Is geoptimaliseerd opladen van de batterij goed?

De batterij 100% opgeladen houden terwijl deze lange tijd op een stopcontact is aangesloten, is een onnodige belasting van de batterij. In een Apple-artikel over lithium-ionbatterijen wordt uitgelegd dat een Apple lithium-ionbatterij snel oplaadt voor het gemak en langzaam voor een lange levensduur.

De functie Optimaal opladen van batterijen op iOS 13 verbetert het gedrag van Apple-batterijen. Het stopt met opladen van de telefoon voor meer dan 80%, zelfs met druppellading, omdat het heeft geleerd dat je op dit moment misschien geen volledig opgeladen telefoon nodig hebt. In plaats daarvan wordt het opladen geactiveerd net voordat u het van de oplader ha alt.

De functie werkt 's nachts goed als je regelmatige slaapgewoonten hebt. Het wordt geactiveerd net voor uw gebruikelijke wektijd om u een volledig opgeladen telefoon te geven.

Laadt geoptimaliseerd opladen van de batterij langzamer op?

Geoptimaliseerd opladen van de batterij stopt met opladen bij 80%. Het laadt alleen de resterende 20% op op een vooraf bepaald tijdstip, afhankelijk van wanneer je wakker wordt. Deze methode is dus veel langzamer dan snel opladen, waarmee je je telefoon binnen enkele minuten kunt opladen, maar dit gaat ten koste van de batterijduur op de lange termijn.

Als u uw telefoon onmiddellijk tot 100% wilt opladen, schakelt u Geoptimaliseerd opladen van de batterij uit via de iPhone-instellingen en laat u het opladen.

Om geoptimaliseerd opladen van de batterij te laten werken, moet iOS in de loop van de tijd het dagelijkse gedrag leren en vooral uw slaapgewoonten. Aangezien deze gegevens de kern van de technologie vormen, kan geoptimaliseerd opladen van de batterij mislukken als u onregelmatig slaapt. Het zal ook niet werken als je het niet gedurende langere tijd aangesloten houdt op een oplader wanneer je slaapt.

Apple zegt ook dat geoptimaliseerd opladen alleen wordt geactiveerd op locaties waar je de meeste tijd doorbrengt, zoals thuis en op kantoor. U moet locatieservices inschakelen om geoptimaliseerd opladen correct te laten werken.

FAQ

    Wat is geoptimaliseerd opladen van de batterij op AirPods Pro?

    Net als de geoptimaliseerde functie voor het opladen van de batterij in iOS 13, beschikken nieuwere AirPods (Pro en derde generatie) over geoptimaliseerd opladen om de batterij gezond te houden. Deze functie is standaard ingeschakeld, maar als u deze wilt uitschakelen of weer wilt inschakelen als deze was uitgeschakeld, opent u Instellingen op uw gekoppelde iOS-apparaat en tikt u op Bluetooth > Meer informatie (i). Schakel vervolgens Optimized Battery Charging in of uit.

    Wat gebeurt er als ik geoptimaliseerd opladen van de batterij uitschakel?

    Als u geoptimaliseerd opladen van de batterij op uw iPhone uitschakelt, wordt het apparaat tot 100 procent opgeladen zonder te stoppen met 80 procent opladen. Als u deze functie echter regelmatig in- en uitschakelt, heeft de iPhone geen kans om uw dagelijkse oplaadgewoonten te leren. Houd voor de beste resultaten het geoptimaliseerde opladen van de batterij ingeschakeld om de functie te verbeteren en de batterij gezond te houden.

Aanbevolen: