Geoptimaliseerd opladen van de batterij op iPhone uitschakelen

Inhoudsopgave:

Geoptimaliseerd opladen van de batterij op iPhone uitschakelen
Geoptimaliseerd opladen van de batterij op iPhone uitschakelen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Batterij > Batterijgezondheid > Uitschakelen Geoptimaliseerd opladen van de batterij.
  • De functie, die uw dagelijkse oplaadgewoonten bijhoudt om de levensduur van uw batterij te verlengen, is standaard ingeschakeld.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Geoptimaliseerd opladen van de batterij uitschakelt op iPhones met iOS 13 of hoger.

Is er een manier om geoptimaliseerd opladen van de batterij uit te schakelen?

Apple heeft geoptimaliseerd opladen van de batterij ontworpen om slijtage te verminderen en de levensduur van de batterij van een iPhone te verlengen. Het vermindert de belasting van de batterij van de telefoon door deze voor 80% opgeladen te houden wanneer je hem lange tijd niet gebruikt.

Hier leest u hoe u Geoptimaliseerd opladen van de batterij uitschakelt wanneer dit niet aan uw doel voldoet.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Selecteer Battery door de lijst omlaag te vegen.
  3. Selecteer Battery He alth om het volgende scherm te openen.
  4. Toggle de Optimized Battery Charging knop om de standaardinstelling uit te schakelen. Om het in te schakelen, zet u het terug naar de groene positie.

    Image
    Image
  5. Selecteer Uitschakelen tot morgen of Uitschakelen, afhankelijk van uw voorkeur.

    Image
    Image

Is geoptimaliseerd opladen van de batterij goed of slecht?

Lithium-ionbatterijen kunnen sneller degraderen als ze gedurende lange tijd volledig opgeladen blijven en opwarmen. Zelfs een druppellading zorgt ervoor dat de batterij harder moet werken om 100% opgeladen te blijven.

De functie Optimaal opladen van de batterij houdt de batterij op 80% en vertraagt het volledig opladen enkele ogenblikken voordat je wakker wordt. De preventieve functie is standaard ingeschakeld en wordt aanbevolen om de levensduur van de batterij te verbeteren.

Moet ik geoptimaliseerd opladen van de batterij uitschakelen?

Wanneer u Geoptimaliseerd opladen van de batterij uitschakelt, wordt de iPhone rechtstreeks opgeladen tot 100% zonder te pauzeren bij 80%. U kunt de geoptimaliseerde modus uitschakelen, maar Apple raadt u aan deze ingeschakeld te laten om de veroudering van de batterij te vertragen.

Maar Geoptimaliseerd opladen van de batterij moet uw dagelijkse oplaadgewoonten leren. Het zal niet werken als deze gewoonten grillig zijn. U kunt bijvoorbeeld Geoptimaliseerd opladen van de batterij uitschakelen als u onregelmatig slaapt of de telefoon 's nachts niet oplaadt.

De functie maakt ook gebruik van locatietracking om automatisch in te grijpen op plaatsen waar u de meeste tijd doorbrengt en waar u de telefoon waarschijnlijk voor langere tijd aan de oplader zult houden. Als je locatieservices hebt uitgeschakeld, kun je de batterijbeheerfunctie uitschakelen.

Deze locatie-instellingen moeten zijn ingeschakeld om geoptimaliseerd opladen van de batterij te laten werken:

  • Instellingen > Privacy > Locatiediensten > Locatiediensten.
  • Instellingen > Privacy > Locatieservices > Systeemservices > Systeemaanpassing.
  • Instellingen > Privacy > Locatieservices > Systeemservices > Belangrijke locaties > Belangrijke locaties.

Waarom blijft geoptimaliseerd opladen van de batterij ingeschakeld?

Geoptimaliseerd opladen van batterijen maakt gebruik van machine learning om inzicht te krijgen in uw gewoonten en het volgen van locaties om de plaatsen te schatten waar u de meeste tijd doorbrengt, bijvoorbeeld uw kantoor overdag en thuis 's nachts. Er kunnen echter verschillende redenen zijn waarom Geoptimaliseerd opladen van de batterij weer wordt ingeschakeld nadat u het hebt uitgeschakeld.

  • Je hebt het maar een dag uitgeschakeld met de Uitschakelen tot morgen optie.
  • Locatievoorzieningen hebben de functie ingeschakeld op een plaats waar u de meeste tijd doorbrengt.
  • Een iOS-update schakelt de batterijbesparende functie opnieuw in.

Kies Turn Off om de functie permanent uit te schakelen. U kunt locatieservices ook uitschakelen en kijken of dit het probleem oplost. Maar het uitschakelen van de mogelijkheid van uw iPhone om uw locatie te volgen, heeft invloed op alle services die deze informatie gebruiken, zoals kaarten, locatiegebaseerde waarschuwingen, Zoek mijn telefoon, enz.

FAQ

    Wat is geoptimaliseerd opladen van de batterij op AirPods Pro?

    Net als de nieuwere iPhones hebben AirPods Pro en AirPods van de derde generatie een geoptimaliseerde batterijoplaadfunctie die is ontworpen om slijtage van de batterij te verminderen. Geoptimaliseerd opladen van de batterij is standaard ingeschakeld, maar het is gemakkelijk om het weer aan te zetten als het is uitgeschakeld of uit te schakelen als je het niet wilt. Tik met uw gekoppelde iOS-apparaat op Instellingen > Bluetooth > Meer informatie (i). Schakel vervolgens Optimized Battery Charging in of uit.

    Hoe toon ik het batterijpercentage op een iPhone 12?

    Om het batterijpercentage op een iPhone 12 weer te geven, veegt u omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm. Je ziet het exacte huidige batterijpercentage rechtsboven naast het batterijpictogram. Het is ook de methode die u zou gebruiken om het batterijpercentage op een iPhone 13 weer te geven.

    Waarom loopt de batterij van mijn iPhone zo snel leeg?

    Een iPhone-batterij die te snel leegloopt, kan verschillende factoren hebben. Om een iPhone-batterij te snel leeg te maken, gaat u naar Instellingen > Batterij en bekijkt u geopende apps en hun batterijgebruik. Als een app te veel batterijvermogen gebruikt, sluit deze dan; het kan defect zijn. Pas ook uw helderheidsniveau aan, plaats de iPhone met de voorkant naar beneden wanneer u meldingen ontvangt en schakel Raise to Wake uit.

Aanbevolen: