Hoe code 37-fouten in Windows op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe code 37-fouten in Windows op te lossen
Hoe code 37-fouten in Windows op te lossen
Anonim

De Code 37-fout is een van de vele foutcodes van Apparaatbeheer die in feite betekenen dat het stuurprogramma dat voor het hardwareapparaat is geïnstalleerd op de een of andere manier is mislukt.

Bij elk van de besturingssystemen van Microsoft kan een Code 37 Device Manager-fout optreden, waaronder Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en meer.

Code 37 Fout

De foutmelding wordt bijna altijd op de volgende manier weergegeven:


Windows kan het apparaatstuurprogramma voor deze hardware niet initialiseren. (Code 37)

Image
Image

Details over foutcodes van Apparaatbeheer zoals deze zijn beschikbaar in het gedeelte Apparaatstatus in de eigenschappen van het apparaat: De status van een apparaat bekijken in Apparaatbeheer.

Device Manager-foutcodes zijn exclusief voor Device Manager. Als u de code 37-fout ergens anders in Windows ziet, is de kans groot dat het een systeemfoutcode is die u niet moet oplossen als een probleem met Apparaatbeheer.

De Code 37-fout kan van toepassing zijn op elk hardwareapparaat in Apparaatbeheer. De meeste van deze fouten verschijnen echter op optische stations zoals Blu-ray-, dvd- en cd-stations, evenals op videokaarten en USB-apparaten.

Hoe een code 37-fout te herstellen

  1. Start je computer opnieuw op als je hem nog niet minstens één keer opnieuw hebt opgestart nadat je de fout hebt gezien.

    Het is mogelijk dat de foutcode 37 die u ziet, werd veroorzaakt door een tijdelijk probleem met de hardware. Als dit het geval is, is een herstart van uw computer misschien alles wat u nodig hebt om het probleem op te lossen.

  2. Heb je een apparaat geïnstalleerd of een wijziging aangebracht in Apparaatbeheer net voordat de code 37-fout verscheen? Als dit het geval is, is het zeer waarschijnlijk dat de door u aangebrachte wijziging de fout heeft veroorzaakt.

    Maak de wijziging ongedaan als je kunt, start je computer opnieuw op en controleer opnieuw op de fout.

    Afhankelijk van de wijzigingen die je hebt aangebracht, kunnen sommige oplossingen het volgende omvatten:

    • Het nieuw geïnstalleerde apparaat verwijderen of opnieuw configureren
    • Het stuurprogramma terugdraaien naar een versie vóór uw update
    • Systeemherstel gebruiken om recente wijzigingen met betrekking tot Apparaatbeheer ongedaan te maken
  3. Verwijder de registerwaarden UpperFilters en LowerFilters. Een veelvoorkomende oorzaak van Code 37-fouten is de beschadiging van twee registerwaarden in de registersleutel van de dvd/cd-rom-driveklasse.

    Het verwijderen van vergelijkbare waarden in het Windows-register kan ook de oplossing zijn voor deze fout die verschijnt op een ander apparaat dan een Blu-ray-, dvd- of cd-station. De tutorial van UpperFilters/LowerFilters die hierboven is gelinkt, laat je precies zien wat je moet doen.

  4. Probeer een andere USB-poort als de code 37-fout wordt gezien tijdens het gebruik van een USB-apparaat.

    Als je een oud apparaat hebt, werkt het mogelijk alleen op een langzamere USB-poort. In dat geval - als je computer beide heeft - kun je het apparaat omwisselen van een snellere poort zoals 3.0 naar een langzamere zoals 2.0.

  5. Installeer het stuurprogramma voor het apparaat opnieuw. Het verwijderen en opnieuw installeren van de stuurprogramma's voor het apparaat is een andere waarschijnlijke oplossing voor een Code 37-fout, vooral als de fout wordt weergegeven op een ander apparaat dan een BD/DVD/CD-station.

    Open hiervoor Apparaatbeheer en klik met de rechtermuisknop of houd ingedrukt op het apparaat, ga naar Eigenschappen en open vervolgens de Driver tabblad en kies Apparaat verwijderen Ga als u klaar bent naar Action > Scannen op hardwarewijzigingenom Windows te dwingen naar nieuwe stuurprogramma's te zoeken.

    Image
    Image

    Als een USB-apparaat de fout genereert, verwijder dan elk apparaat onder de Universal Serial Bus-controllers hardwarecategorie in Apparaatbeheer als onderdeel van het opnieuw installeren van het stuurprogramma. Dit omvat elk USB-apparaat voor massaopslag, USB-hostcontroller en USB-roothub.

    Het correct opnieuw installeren van een stuurprogramma is niet hetzelfde als het eenvoudig bijwerken van een stuurprogramma. Een volledige herinstallatie van het stuurprogramma omvat het volledig verwijderen van het momenteel geïnstalleerde stuurprogramma en het vervolgens door Windows opnieuw laten installeren.

  6. Update de stuurprogramma's voor het apparaat. Het installeren van de nieuwste stuurprogramma's voor een apparaat met de fout is een andere mogelijke oplossing.

    Zorg ervoor dat u het juiste, door de fabrikant geleverde 64-bits stuurprogramma voor het apparaat installeert als u een 64-bits versie van Windows gebruikt. Dit is altijd belangrijk, maar als u dit niet doet, kan dit de oorzaak zijn van een probleem met Code 37, dus we wilden het hier noemen.

    Zoek uit of u een 32-bits of 64-bits versie van Windows gebruikt. Die informatie heb je nodig. Als uw computer minder dan 5 jaar oud is, gebruikt u waarschijnlijk 64-bits Windows.

  7. Voer de opdracht sfc /scannow System File Checker uit om te zoeken naar ontbrekende of corrupte Windows-bestanden en deze zo nodig te vervangen.

    Sommige gebruikers hebben Code 37-problemen gemeld die niet konden worden opgelost door een stuurprogramma opnieuw te installeren, maar die wel verdwenen waren na het uitvoeren van de tool Systeembestandscontrole. Dit betekent dat ten minste enkele fouten kunnen worden veroorzaakt door problemen met Windows zelf.

  8. Vervang de hardware. Als geen van de vorige probleemoplossing heeft gewerkt, moet u mogelijk de hardware met de code 37-fout vervangen.

    Hoewel het niet erg waarschijnlijk is, is het ook mogelijk dat het apparaat niet compatibel is met uw versie van Windows. Dit kan een probleem zijn als de hardware met de code 37-fout vele jaren geleden is vervaardigd, of als uw hardware nieuwer is, maar uw besturingssysteem meer dan een oude versie is. U kunt de Windows HCL raadplegen voor compatibiliteit als u denkt dat dit op u van toepassing is.

    Als je zeker weet dat de hardware zelf niet de oorzaak is van deze specifieke fout, kun je een reparatie-installatie van Windows proberen en vervolgens een schone installatie van Windows als de reparatie niet werkt. We raden u aan geen van beide te doen voordat u de hardware probeert te vervangen, maar dit zijn mogelijk uw enige overgebleven opties.

Laat het ons weten als je een code 37-fout hebt opgelost met een methode die we hierboven niet hebben. We willen deze pagina zo up-to-date mogelijk houden.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem met Code 37 niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: