Hoe de Smart Data-modus op iPhone 13 uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de Smart Data-modus op iPhone 13 uit te schakelen
Hoe de Smart Data-modus op iPhone 13 uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Smart Data-modus kan worden in- of uitgeschakeld via de Settings app.
  • Instellingen > Mobiel > Mobiele gegevensopties > Spraak & Gegevens.
  • Als u Smart Data wilt inschakelen, selecteert u Auto. Om het uit te schakelen, selecteert u 5G Aan of LTE.

Dit artikel legt uit hoe je de Smart Data-modus op iPhone 13 uitschakelt.

Hoe schakel ik de Smart Data-modus uit op mijn iPhone 13?

Smart Data-modus op iPhone 13 wordt in- of uitgeschakeld door slechts een paar tikken in de app Instellingen; er is echter geen schakelaar voor een specifieke functie met de naam 'Smart Data' in Instellingen.

Smart Data-modus schakelt uw telefoon automatisch over van het gebruik van een 5G-verbinding naar een LTE-verbinding om de batterij te sparen. Dus terwijl je iPhone bijvoorbeeld in de slaapstand staat, kan Smart Data je verbinden met LTE in plaats van met 5G. Als de levensduur van de batterij geen probleem is, schakel Smart Data dan uit. Als het een probleem is, probeer het dan aan te zetten.

In het gedeelte Mobiele gegevensopties in de app Instellingen kunt u kiezen tussen het gebruik van 5G, LTE , of 5G Auto. Als u 5G Auto selecteert, wordt de Smart Data-modus ingeschakeld, terwijl elke andere selectie deze uitschakelt.

  1. Open Instellingen op je iPhone 13.
  2. Tik op Cellular om het Cellular menu te openen.

    Image
    Image
  3. Selecteer de tweede optie: Mobiele gegevensopties.

    Image
    Image
  4. Open Voice & Data.

    Naast de Voice & Data sectienaam staat uw huidige Smart Data-instelling. Als er 5G Auto staat, staat Smart Data aan. Als er 5G On of LTE staat, is Smart Data uitgeschakeld.

  5. Kijk of 5G Auto een blauw vinkje ernaast heeft. Zo ja, dan staat Smart Data aan. Tik op 5G Aan of LTE om Smart Data uit te schakelen.

    Terwijl het selecteren van een andere optie dan 5G Auto Smart Data uitschakelt, betekent het selecteren van 5G Aan dat uw telefoon altijd 5G zal gebruiken waar mogelijk, en het selecteren van LTE betekent dat je telefoon waar mogelijk altijd LTE zal gebruiken.

Kun je de modus voor weinig gegevens handmatig uitschakelen op iPhone 13?

Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u de Smart Data-modus, ook wel Low Data-modus genoemd, handmatig in- of uitschakelen, en kiezen welke mobiele datatechnologie u wilt gebruiken, of het nu 5G, LTE is, of een combinatie van beide.

Over het algemeen is het niet nodig om deze instelling steeds te wijzigen. Als u op dit moment echter in een gebied woont zonder geweldige 5G-dekking, wilt u misschien de Smart Data-modus inschakelen of uitsluitend LTE gebruiken en niet opnieuw nadenken over de instelling.

Als je echter geen betrouwbare wifi hebt waar je woont en wel een behoorlijke 5G-verbinding hebt, wil je Smart Data misschien aan laten staan of ervoor kiezen om altijd 5G te gebruiken voor de best mogelijke verbinding.

Voor de meeste mensen is het beste van twee werelden om Smart Data aan te laten staan: hoge 5G-snelheden wanneer je ze nodig hebt en een langzamere (maar nog steeds snelle) LTE-verbinding wanneer je anders je batterij zou kunnen sparen.

FAQ

    Hoe schakel ik de modus voor weinig gegevens op de iPhone uit?

    Lage data-modus was een nieuwe functie met iOS 13. Ga naar Settings > Cellular om de Low Data Mode uit te schakelen voor mobiele data.> Opties voor mobiele gegevens en veeg Lage gegevensmodus naar UitOm de Lage gegevensmodus voor een wifi-netwerk uit te schakelen, gaat u naar Instellingen > Wi-Fi, tikt u op de netwerknaam en veegt u over Lage gegevens Modus naar Uit

    Hoe zet ik de stille modus op de iPhone uit?

    Om oproepen op een iPhone ongedaan te maken, drukt u op de schakelaar aan de zijkant van uw telefoon of gaat u naar Instellingen > Geluiden en haptiek. Ga vervolgens naar Beltoon en waarschuwingen en verplaats de schuifregelaar van stil naar het gewenste volumeniveau.

Aanbevolen: