Hoe Google Docs op een iPad te bewerken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Docs op een iPad te bewerken
Hoe Google Docs op een iPad te bewerken
Anonim

Wat te weten

  • Open de Google Documenten-app op een iPad. Selecteer een document. Klik op het potlood pictogram om het document te openen in de bewerkingsmodus.
  • Gebruik het toetsenbord om te bewerken zoals je normaal zou doen en formatteer het met bekende tools. Open het informatiepaneel voor extra opties.
  • Deel het document met anderen of markeer het als Offline beschikbaar voor later werk.

Dit artikel legt uit hoe de Google Docs iPad-app tekstverwerking op de iPad vereenvoudigt en het mogelijk maakt om overal waar je internettoegang hebt Google Docs-bestanden te maken, bewerken en delen. U kunt zelfs uw documenten markeren voor offline bewerking.

Bottom Line

De Google Documenten-app werkt met Google Drive voor naadloze bewerking van mobiele documenten. Met de app kun je op de iPad documenten maken of openen en de bestanden bekijken of bewerken. U kunt documenten delen, erop reageren en ze markeren voor offline toegang.

Hoe Google Docs op iPad te bewerken

Download de gratis Google Docs-app voor iPad uit de App Store en log in op je Google-account om te beginnen met bewerken op je iPad.

  1. Open de Google Docs app op je iPad.

    Image
    Image
  2. Tik op de miniatuurafbeelding van een document om het te openen. (Als u de lijstweergave gebruikt in plaats van de miniatuurweergave, selecteert u de documentnaam in de lijst.)

    Image
    Image
  3. Kijk onderaan het scherm voor uw machtigingen met betrekking tot het document dat u hebt geselecteerd. Mogelijk ziet u 'Alleen weergeven' of 'Alleen opmerkingen', of u ziet mogelijk een potloodpictogram in de benedenhoek, wat aangeeft dat u het document kunt bewerken. Tik op het potlood pictogram om het toetsenbord weer te geven.

    Image
    Image
  4. Bewerk het document zoals je normaal zou doen met bekende tools. Plaats de cursor waar je hem nodig hebt om nieuwe tekst te typen of om bestaande tekst te markeren en te vervangen.

    Image
    Image
  5. Gebruik indien nodig de opmaakopties bovenaan het document.

    Image
    Image
  6. Tik op het menu pictogram in de rechterbovenhoek om een informatiepaneel voor het document te openen.

    Image
    Image
  7. Afhankelijk van uw machtigingen, kunt u Find and Replace, Share & export en opties voor Print selecteren layout, Wijzigingen voorstellen, of een optie om het document te markeren voor offline toegang. Aanvullende informatie omvat het aantal woorden, pagina-instellingen en documentdetails.

    Image
    Image
  8. Uw wijzigingen worden opgeslagen terwijl u aan het bewerken bent. Wanneer u klaar bent met het bewerken van het document, tikt u op het vinkje in de linkerbovenhoek om de bewerkingsmodus te verlaten.

    Image
    Image

Een Google Docs-bestand delen

Een van de bestanden die je naar je Google Drive hebt geüpload met anderen delen:

  1. Open het bestand in de Google Docs-app op je iPad door op de miniatuurafbeelding (of de naam in de lijstweergave) te tikken. Tik op het Delen pictogram bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  2. Voeg de e-mailadressen toe van de mensen met wie u het document wilt delen in het Voeg personen of groepen toe veld van het deelvenster Delen.

    Image
    Image
  3. Wijs rechten toe aan de ontvangers van delen door Viewer, Commenter of Editor te kiezen. Selecteer Voeg een bericht toe en voer alle informatie in die u wilt dat de ontvangers hebben.

    Image
    Image
  4. Tik op het verzendpictogram.

    Image
    Image

Google Docs offline bekijken

Als je weet dat je iPad op een gegeven moment offline zal zijn, maak dan gebruik van de Google Documenten-app-functie waarmee je documenten kunt markeren voor toegang terwijl je offline bent.

  1. Open het document in de Google Documenten-app voor iPad. Tik op het menu pictogram om het informatiepaneel voor het document te openen.

    Image
    Image
  2. Schakel de schuifregelaar naast Offline beschikbaar in. U ziet een bevestiging met de tekst "Bestand nu offline beschikbaar."

    Image
    Image
  3. Als je offline bent, open je je Google Documenten-app en zoek je naar het Beschikbare offline-pictogram op elk document dat je hebt gemarkeerd als beschikbaar.

    Image
    Image

    Open het document en bewerk het zoals gewoonlijk op je iPad. Alle wijzigingen die u aanbrengt, worden gesynchroniseerd met uw Google Drive-account de volgende keer dat uw iPad online is.

Aanbevolen: