Bedankt, TikTok: waarom je feed vol makers zit

Inhoudsopgave:

Bedankt, TikTok: waarom je feed vol makers zit
Bedankt, TikTok: waarom je feed vol makers zit
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Van alle trends in 2021 waren de makers op sociale media misschien wel de meest dominante.
  • Platforms stimuleren makers met geld van makers en meer manieren om geld te verdienen dan ooit tevoren.
  • Experts zeggen dat de scheppende economie pas in 2022 zal groeien, vooral op TikTok.

2021 had veel trends, maar een die het hele jaar door consistent is gebleven, is de populariteit van makers op sociale-mediaplatforms.

Beïnvloeders van sociale media, nu beter bekend als makers, hebben dit jaar in sommige opzichten platforms overgenomen. Je kunt niet door je feed scrollen zonder een maker te zien praten over hun nieuwste favoriete huidverzorgingsproduct. Experts zeggen dat makers het afgelopen jaar de ruggengraat van sociale media zijn geworden, en platforms nemen nota van en volgen de trend van makers.

"We zullen volgend jaar voorbeelden blijven zien [van de groei van de scheppende economie]; het is opwindend om te zien dat sociale media creatievelingen kansen bieden die voorheen misschien niet in verband werden gebracht met de industrie", Justin Kline, CEO en oprichter van influencer-marketingbedrijf Markerly, vertelde Lifewire via e-mail.

The Creator Economy

Sociale-mediaplatforms hebben steeds meer prioriteit gegeven aan makers en hebben meer manieren voor hen om geld te verdienen en hun aanhang te vergroten, vooral het afgelopen jaar. Spotify heeft bijvoorbeeld Podcast-abonnementen geopend, zodat elke maker de kans heeft om inkomsten te genereren. Dan is er YouTube die een fonds voor makers van $ 100 miljoen opricht, en TikTok's nieuwe Creator Next-functie, die tips, videocadeaus bevat en de mogelijkheid voor meer makers om lid te worden van de TikTok Creator Marketplace om samen te werken met merken.

We zullen zeker elke dag meer TikTok-influencers zien verschijnen.

"Creators op TikTok vermaken meer dan een miljard mensen wereldwijd - hun inhoud brengt ons vreugde, maakt ons aan het lachen, leert ons iets nieuws en biedt ons een gevoel van gemeenschap", zei TikTok in zijn blogpost over Creator Next. "Van degenen die TikTok-video's maken 'gewoon voor de lol' tot zij die voortdurend iets maken, we weten dat makers verschillende doelen, motivaties en verwachtingen hebben."

Het is geen wonder dat platforms zoals TikTok en anderen investeren in functies die expliciet op makers zijn gericht. De cijfers liegen niet, en de scheppende economie groeit dramatisch.

Uit een recent onderzoek van MBO Partners bleek dat 7,1 miljoen Amerikanen het afgelopen jaar geld hebben verdiend als onderdeel van de 'creator economy'. Bovendien zijn 3,2 miljoen mensen van plan om de komende twee jaar contentmakers te worden.

Op Instagram is het aantal door het merk gesponsorde posts van influencers aanzienlijk gegroeid van 1,26 miljoen in 2016 tot 6,12 miljoen in 2020, allemaal dankzij de makers op het platform.

Image
Image

Een enorme verandering die dit jaar plaatsvond, was dat makers geld begonnen te verdienen rechtstreeks van hun fans of volgers in plaats van alleen van merken of platforms. Twitter heeft bijvoorbeeld directe manieren geïntroduceerd om mensen die je volgt een fooi te geven met Super Follows en Ticketed Spaces.

"Het is logisch om makers nu te stimuleren, want in de aandachtseconomie zijn makers van inhoud de poortwachters van de aandacht van gebruikers", schreef Daniele Saccardi, campagnemanager bij Preply, een app voor het leren van talen en een e-learningplatform, schreef in een e-mail aan Lifewire. "Bedrijven kunnen alles wat ze willen investeren in flitsende advertenties en marketingcampagnes, maar er is niets dat de betrokkenheid van gebruikers meer stimuleert dan inhoud waarmee ze resoneren."

Meer inhoud komt eraan

Kline zei dat TikTok dit jaar als beste uit de bus kwam door makers te bieden wat ze willen en dat het platform alleen maar verder zal groeien tot 2022.

"We zullen zeker elke dag meer TikTok-influencers zien opduiken", zei hij. "Dat zal elk jaar het voordeel van TikTok zijn: iedereen kan 's nachts opblazen, en vanaf daar zijn de mogelijkheden eindeloos, of ze nu inkomsten genereren op TikTok zelf of de hernieuwde bekendheid die ze elders kansen biedt."

Het is logisch om makers nu te stimuleren, want in de aandachtseconomie zijn makers van inhoud de poortwachters van de aandacht van gebruikers.

TikTok is nu het favoriete platform van creators, volgens het Creator Economy Report 2021 van de Influencer Marketing Factory. De video-app heeft de voorkeur van 30 procent van de makers, gevolgd door Instagram (23%) en YouTube (22%).

Het rapport werpt ook een licht op het geld dat wordt verdiend binnen de scheppende economie. De totale marktomvang van Creator is minstens $ 104,2 miljard en groeit met de dag. In het rapport zei Jack Conte, de CEO van Patreon, dat er geen betere tijd is voor creativiteit dan het moment waarin we nu leven.

"Creators staan op het punt om invloed, controle en politieke en culturele invloed te krijgen in een mate die ongekend is," zei Conte in het rapport.

"De betaalbaarheid, toegankelijkheid en alomtegenwoordigheid van creatietools, in combinatie met het niveau van wereldwijde connectiviteit van individuen, creëert een onomkeerbare beweging ten gunste van explosieve creativiteit."

Aanbevolen: